Slovenija
Mladi niso apatični, poudarje Slameršek. Foto: EPA

Dodaj v

Mladi opozorili na slabšajoči se položaj in pozivajo k demonstracijam

O mladih naj se ne odloča brez mladih
8. november 2012 ob 12:00,
zadnji poseg: 8. november 2012 ob 12:06
Ljubljana - MMC RTV SLO

V sindikatu Mladi plus, ŠOUL, Iskri ter Gibanju za dostojno delo in socialno družbo opozarjajo na nevključenost mladih v procese odločanja in na čedalje slabši zaposlitveni položaj.

Dalia Cerovšek, sekretarka Sindikata Mladi plus, je v uvodu opozorila na položaj mladih na trgu dela, pri čemer je izpostavila, da imajo čedalje bolj otežen dostop do trga dela. Trenutno je med mladimi od 20. do 34 leta že 40.000 brezposelnih, zlasti vznemirljiv pa je odstotek visoko izobraženih med brezposelnimi. Skrb vzbujajoče je tudi naraščanje dolžine brezposelnosti in vse več nestalnih in negotovih zaposlitev.

Pred dvema letoma se je začel položaj mladih poslabševati, nova shema štipendij ni bila vpeljana, veliko mladih jo je tudi izgubilo, je opozoril Marko Funkel iz Gibanja za dostojno delo in socialno družbo. Vlada mladih ne upošteva niti pri pokojninski reformi in po njegovih besedah so mladi očitno "neko zadnje kolo, na katerega se obrne, ko ostane nekaj časa". Mladim država namesto priložnosti ponuja mačehovski odnos manjvrednih državljanov. Zato pravi, da naj se v tej državi ne odloča nič o mladih brez mladih.

Na večanje političnega vpliva na univerze prek novega zakona o visokem šolstvu in na povečanje obremenitev visokošolskih delavcev zaradi varčevalnih ukrepov pa je opozoril Aljoša Slameršek iz Iskre. Stanje je na univerzah kritično, je dejal, saj se ponekod bolonjski študij druge stopnje ponekod že ne izvaja več, drugod pa se uvajajo ad hoc rešitve, kot je prostovoljno predavanje profesorjev. Glede na krčenje sredstev za visoko šolstvo so šolnine po njegovem mnenju neizogibno dejstvo.

A. Č.
Prijavi napako
Komentarji
sammys
# 08.11.2012 ob 13:40
Dajte nam spodobne pogoje, da lahko sami ustvarimo kakšno podjetje, da lahko decembra najamem stojnico nekje v mestu in prodajam kuhano vino, brez 1001 dovoljenja. Ostalo se bo že zrihtalo, delovna mesta pridejo s tem, stanovanj je dovolj, denar bo prišel,...
Po 5ih letih garanja na faksu te pa vsi gledajo kot največjo gnido, ki samo cuza državni proračun, ni čudno, da gredo vsi ven. Da ne bo dileme, tudi sam grem v kratkem ven, daleč stran. Pa nisem kader, ki bi bil nezposljiv, naravoslovna smer, vendar so pogoji za ustvarjanje, podjetništvo, razvoj, raziskovanje tako okrnjeni in spolirani do najmanjših možnih stroškov, da ni šans da bi tu kaj ustvarjal.
thetilko
# 08.11.2012 ob 12:26
Ne predstavljam si, kako lahko taksne demonstracije pomagajo. Treba bo najti nek nacn, ki jih bo dejansko bolel. Na demonstracije so ze imuni.
Jethros
# 08.11.2012 ob 12:22
Forex:
Tudi novopečena poslanka SDS s ponarejenim spričevalom je...dijakinja.
Jethros
# 08.11.2012 ob 12:02
A Šoba pride?
Binder Dandet
# 08.11.2012 ob 14:37
"zlasti vznemirljiv pa je odstotek visoko izobraženih med brezposelnimi."

Verjetno je mislila, zlasti logičen. Ob poplavi družboslovnih fakultet.

Sicer pa. Pred 30 leti in več jih je bilo 20.000, zdaj jih je 100.000. Ker generacije niso postale toliko pametnejše, je jasno, da je povprečen študent danes bolj neumen in manj razgledan kot pred 30 leti. In to se odraža tudi v tem, kaj imajo za povedat in koliko se jih posledično upošteva. Študenti se bodo morali sprijaznit, da če želijo biti kritični intelektualci, da bo njihova beseda kaj veljala, je eden od pogojev tudi ta, da bi znali kaj pametnega povedat. Dokler pa folk hodi na višješole in govori, da hodi na faks in da ima na koncu diplomo, ne pa zaključno nalogo in ne razumejo razlik med starimi stopnjami in bolonjskimi in jih boli k za dnevno politiko, ne znajo naštet članic EU ali povedat datuma osamosvojitve itd., do takrat pa študentarija pač ne more biti cvet intelekta in posledično tudi cene nima prave. Pa niso oni krivi. Kriv je šolski sistem in ta neumna ideja o družbi znanja. Samo pozabili so, da je to znanje, ki nima praktične vrednosti. In če prodajanje znanja postane biznis, kriteriji nujno padejo.

Mal grdo se tole sliši, ampak nekaj resnice je gotovo v tem.
FAIRPLAYER
# 08.11.2012 ob 13:49
Podpiram demonstracije. A naj ne lomijo ničesar. Vsebino parlamenta pa naj zmečejo v Ljubljanico.
bralecxx
# 08.11.2012 ob 12:39
Mladi nimajo motivacije zakaj naj bi delali, ker vse že imajo. Imajo novejše mobije, računalnike, avte, stanujejo v hotelu mama, zakaj naj bi potem še delali. Motivacijo imajo mladi v tretjem svetu, azijskih državah, ki teh stvari še nimajo in delajo, da bi si jih prislužili.
Nobeni ukrepi za spodbujanje gospodarstva ne bodo pomagali, če mladi nimajo motivacije za delo.
vonbongo
# 08.11.2012 ob 12:38
If in Kingstone,

vidim da vidva tudi nemarat mladine, po vsej verjetnosti nimata otrok, da dajeta take izjave ;)
In pol se čudite zakaj mladina misli da jih v tej državi noben noče in jih naganjate vn iz nje.
Upam da ko bosta stara in betežna, vama ta generacija nebo hotla pomagat :) da vidita še drugo stran tega sranja.

Kingstone govorriš o poklicnih šolah, koda ti pa one garantirajao službo, kar je daleč od resnice.
erru
# 08.11.2012 ob 21:57
@yoda

sam res.. in to ti reče eden, ki se hvali s tem, da je podedoval nekaj njiv... OBDELOVAT JIH NAJ GRE !! Aja, ne .. lažje je mladim govort, da so lenuhi, ker da on pa ni :) ... Loh je met njive, na rit sedet in pametovat drugim o t.i. "mama hotelih", medtem, ko je sam dejansko dočakal mamino/očetovo smrt, da ima njive. Mislim, višek arogance.
yoda
# 08.11.2012 ob 21:25
@bralecxxNe pričakujem od te mladine, da bodo delali za mojo penzijo, podedoval sem nekaj njiv in to bo moja penzija.
Na tvojem mestu se ne bi preveč na te tvoje njive zanašal. Saj veš geni preskakujejo(45) ;).
Mi je pa hudo ko poslušam tako egoistične izjave. Upam, da bo naša generacija (Y), ko bo na "oblasti" bolj solidarna.
sema
# 08.11.2012 ob 20:58
V Londonu pusti prof. na univerzi službo in se priuči za vodovodnega inštalaterja, ker ima sedaj 2 x večjo plačo kot profesor NA UNIV..

Dokler bodo ljudje plačani zaradi spričevala in ne po tem kaj znajo narediti, NE BO NOBENEGA NAPREDKA, SAMO ANARHIJA!!
M-filter
# 08.11.2012 ob 19:29
evo jaz sem mlad. doma ne živim več čeprav sm tam prijavljen. zaenkrat še. živim v sobi s študenti in vse si plačujem sam. res, da delam preko napotnce, ker sem si pač status zrihtu. ja vem to ni prav ampak država to omogoča in zakaj tega ne bi naredil, če politiki lahko kradejo? s tem nobenga ne oškodujem le servis od mene nekaj malega dobi. ja jebat ga to so pijavke katere futram. delodejalc me ne bi zaposlil, ker se mu ne splača in bi najdu drugega študenta. to je drugi razlog. in ok, plače imam okol 600€ na mesec. ne rečm, da mi gre slabo, daleč od tega ampak privoščit si pa tut ne morm vsega kar bi si rad. srečo mam, da živim v sobi in nimam svojega stanovanja. potem pa še punca, te so pa tk tut neki dnarja ne. nakonc pride z mesca v mesec. in da bi bil zaposlen. ja bi bil za dostojno plačo.
FAIRPLAYER
# 08.11.2012 ob 18:16
@erru
... Najprej poglejte v ogledalo in vzemte metlo za svoj prag v roke...


Lepo povedano. Vsi gledajo samo na lastno rit in solijo pamet drugim. Potem pa pravijo, da mladim svet ostaja. Kaj pa bo mladim ostalo? Ruševine in krediti, ki jih niso jemali sami. Odplačevali jih bodo tudi za tiste, ki so pokradli in privatizirali, piratizirali in parazitirali državo. Največ pa po mladih pljuvajo ravno tisti, ki za družbo niso naredili ničesar.
erru
# 08.11.2012 ob 17:41

bralecxx
# 08.11.2012 ob 12:39

Mladi nimajo motivacije zakaj naj bi delali, ker vse že imajo. Imajo novejše mobije, računalnike, avte, stanujejo v hotelu mama, zakaj naj bi potem še delali. Motivacijo imajo mladi v tretjem svetu, azijskih državah, ki teh stvari še nimajo in delajo, da bi si jih prislužili.
Nobeni ukrepi za spodbujanje gospodarstva ne bodo pomagali, če mladi nimajo motivacije za delo.


Brca v temo.. hell... celo mimo teme... Motivacije je zadost, idej na tisoče... Dejte nam POGOJE, da lahko kej ustvarmo ta mladi, eh? Skos se je govorilo, "na mladih svet stoji, na mladih svet stoji" ... Dej, dej... Jasno, da zdej na nas svet stoji, če ste ta stari vse zafural pred nami !!! Na živce mi grejo očitki, da ni motivacije... NI DNARJA, ne pa motivacije, TRG nas ne ceni, ne ceni se DELA, a res da potem, ljudje zgubijo voljo do česarkoli in to še ne pomen, da so lenuhi, ampak da je sistem zheban... Kriminalcev se ne kaznuje, hell, celo nagrajuje ... A grem še dalje? Poznam na desetero mladih, ki delamo več kot 10 ur dnevno, tut za vikende, a mislš, da DELOVNA DOBA teče? Ne! Mi mormo vse požirat, bit FLEKSIBILNA delovna sila, kar ni daleč od Kitajcev glede na ceno življenja napram ovrednotenja dela&znanja pri nas... Pa še nič ne kaže na boljš ... Ko pa mladi demonstriramo - joj, bohnedej - smo pa tako VANDALI, NEOTESANCI in podobno ... Solit se pejte vsi skup, tisti, ki mladim očitate, da smo mi krivi, da je tako kot je ... Najprej poglejte v ogledalo in vzemte metlo za svoj prag v roke...
Lipa
# 08.11.2012 ob 17:16
vsi pred parlament, da bomo peli; grad gori
grof beži
vino teče, naj še teče kri!
Mindmaster
# 08.11.2012 ob 13:02
"Pa kdo so ti mladi, da bodo solili pamet Janezu Janši?"

Še eno boljšo imam, bolj aktualno v zadnjem času med ovcami:

"Koliko delovnih mest so pa že ustvarili ti mladi, da bi bili lahko vključeni v procese odločanja?"

To je dejanska logika sebičnežev, ki jih skrbi samo za svojo rit.
genniuuss
# 08.11.2012 ob 12:26
tud nam ni blo nič bolj,
smo pa Deep purple poslušal.
Hephaestus
# 08.11.2012 ob 21:02
Dr.Kult

Z zanimanjem sem prebral tvoj spisek.
Prosim te, da mi odgovoriš, če seveda želiš: res me zanima, kaj bi ti rad v življenju počel?
Kakšno službo bi rad dobil in kje misliš, da jo boš na trgu našel?
Skratka zanima me kakšna pričakovanja imaš.
M-filter
# 08.11.2012 ob 19:31
pa da ne pozabm. sm v mariboru in se to, da ker so sobe po 100 + stroški ... ljubljana? ma nimaš šans s tok dnarja
mikic007
# 08.11.2012 ob 16:16
@Binder

Veliko prevec resnice si napisal, prakticno vse je res, lahko pa bi dodal se doktorat na to temo. Nisi intelektualec, ce imas diplomo, niti z doktoratom. Vcasih je bilo to pac eno in isto, ker je bil "cvet naroda" na univerzah nujno angaziran tudi v umetnosti, politiki in v veliko vecji sirini pri vseh intelektualnih temah, kot je sedaj. Zdaj vladata zur in denar, ni prostora za karkoli drugega.

Ta kriza se odraza seveda tudi v tem, da sodobnih izobrazencev nihce vec ne poslusa (tudi resnicnih intelektualcev), posledicno pa trpijo vrednote in narod nasploh.
mk89
# 08.11.2012 ob 14:42
Mladino kvarijo starši s preveč popusttljivo vzgojo in zakonodaja, ki jo je zaščitila kot kočevske medvede. Vpeašajte za mnenje o tem učitelje in profesorje.

Ja, vprašaj za mnenje učitelja in profesorja, katerim vlada zmanjšuje plačo :))
bralecxx
# 08.11.2012 ob 13:26
Mladino kvarijo starši s preveč popusttljivo vzgojo in zakonodaja, ki jo je zaščitila kot kočevske medvede. Vpeašajte za mnenje o tem učitelje in profesorje.
wendzy
# 09.11.2012 ob 10:30
DrKult: Zakaj si jaz zaslužim, da mi zaradi pokvarjenega sistema, od katerega ima korist 1% pokvarjenih nedelovnih lenuhov, odpade dostojna služba z dostojno plačo? Zakaj?

če bi bilo omenjenih "pokvarjenih nedelovnih lenuhov" samo 1%, sistem ki te moti, ne bi deloval niti eno leto, kaj šele desetletja. očitno so ti vsaj naravoslovne ocene šenkavali.
pri nas živi od zvez, poznanstev, nedela in na račun države vsaj 40% ljudi direktno, posredno pa še dosti več. ko bo delodajalec v sloveniji lahko zaposlil tistega, ki ga rabi in za toliko časa, kot ga rabi, bodo tudi dostojne službe. se bojim, da niti sekunde ne prej.
Bivši uporabnik
# 08.11.2012 ob 20:16
Ne predstavljam si, kako lahko taksne demonstracije pomagajo. Treba bo najti nek nacn, ki jih bo dejansko bolel. Na demonstracije so ze imuni.

ja, imuni so na takšne "demonstracije", ko pripeljejo par avtobusov dijakov ali sindikata, jim porinejo v roke sendvič, transpert, majico in piščalko pa pošljejo pred parlament.
še malo, pa bo narod imel poln kufer tega nategovanja in bodo leteli ven iz parlamenta kot kumare. vsi po vrsti..
matori
# 08.11.2012 ob 19:26
Vsi ki tako kritizirate mladino -ali svojim otrokom recete naj bodo delavci,z krampi,lopatam,itd, ali ste jih poslali studirat -niso se oni odlocili za druzbo znanja(kar je prav) in ni delavec samo tisti,ki cele dneve *stema* -ce mu ne bi nihce nacrta narisal,ne bi imel kaj stemat.Kritika bi bila na mestu,ce bi bilo na voljo dovolj delovnih mest -pa jih ni in za to ni kriva mladina -si bo treba ogledalo nastavit
if
# 08.11.2012 ob 19:00
Mladina je v takem stanju zaradi desetletja neustreznih odzivov odraslih. Ti nosijo krivdo za deviacije mladine, ne sedanja vlada, ki je na oblasti komaj od oktobra 2011.

Tisti, ki odgovornost postavljate na sedanjo vlado, ste v hudi zmoti, hudobni, neobjektivni, hujskaško nastrojeni od elit zla ...

Slovenski šolski prostor je gradil in še gradi na neodgovornosti mladine do svojih dejanj. Skladno s šolsko zakonodajo lahko starši pišejo opravičila tudi več kot osemnajst let starim otrokom.

Mladi morate protestirati pri svojih odraslih, ker so s permisivno vzgojo v vas vsadili nerealen svet, ki se podira znotraj in zunaj vas.

Desetletja so vam stregli z zgledom "špekuliraj na borzi, ne splača se delat" in vas z vodenjem v svet super in hipermarketov vzgajali po načelu "proč od narave". Tam so vas napojili s podzavestjo "mleko, fižol, jabolka .... proizvaja trgovska polica" ...

Zabave je konec.
Zdaj nastopi faza vedenja, ki ustreza mulariji, ko ji vzamejo sladkarije.
Tej fazi bo sledilo treznjenje in pospravljanje črepinj lagodnega življenja.
matori
# 08.11.2012 ob 16:27
Takole je -mumije stare samo sedijo doma,jamrajo po gostilnah in portalih -vedno so bili mladi tisti,ki so zahtevali in prinasali spremembe -tudi vecina fosilov,ki danes sedi v parlamentu,se rada pohvali kako so sodelovali 69 in 70ga na studentskih demonstracijah - in danes odra ekati mladim pravico do demonstracij je svinjarija -lahko pa korakate za Dusanom vsako soboto,le ucinka ne bo nobenega,zakaj sindikati ne organizirajo protestov 14.,kot cela Evropa(sreda) in po moje vam je lahko zal,da mladi ze niso na ulicah -nekateri pravite naj gredo delat - kam pa?Kje so nova delovna mesta,razvoj,investicije,da bi te mladi lahko dobili zaposlitev.Zakaj niste 30 let nazaj sli na motike,ampak ste zahtevali spremembe na boljse -pustite to pravico tudi svojim otrokom
sanja25
# 08.11.2012 ob 14:23
Ene poštene demonstracije bodo marsikaj rešile, vlada naj se spomni, da je ona zato da služi ljudstvu in ne obratno.:)
galoper
# 12.11.2012 ob 18:55
Jankovič si je prizadeval in dosegel, da delavci v prodajalnah delajo tudi ob nedeljah in večini praznikov. S tem je razvrednotil namen dnevov počitka. Lahko pričakujemo, da bo posledično ukinil tudi dodatna plačila za navedeno delo?
OMG
# 10.11.2012 ob 03:20
@if

daj ne glumi prosim. 2 leti sem aktivno v Slovenistanu iskal zaposlitev. od 500plus prošenj, ki sem jih v tem času poslal sem dobil odgovorov, ki jih na prste ene roke lahko preštejem. med tem časom sem si kruh služil z razvažanjem hitre hrane ipd. vse na črno ter brez zavarovanja za 3,5 € na uro, kajti druga mi žal ni preostalo. v tujini sem samo z dvema prošnjama že dobil zaposlitev. Slovenistan gre po poteh Grčije in co. Parazitna nazadnjaška politika je to državo spravila na rob prepada, če ne že pospravila v sam prepad.
Feminina
# 09.11.2012 ob 09:27
Ta vlada je zelo uspešna v tem, da nas želi spreti med seboj, delavci vs. delodajalci, javni vs. zasebni sektor, mladi vs. starejši, upokojenci vs. ostali, proizvodnja vs. pisarne... Še vedno nam ni jasno, da nam lahko uspe karkoli, če le stopimo skupaj in nastopimo proti skupnemu "sovražniku". Vsi skupaj plačujemo ceno slabega vladanja in vsi skupaj se moramo upreti temu!
levokrilo
# 08.11.2012 ob 21:06
Oblast si želi neizobražen podmladek, da bo lahko manipulirala z njim in da bodo delali za drobiž, da bo za elito.
Ukinit vse javno šolstvo in uvest privat, da bodo lahko samo bogati študirali. Back to 1910.
DrKult
# 08.11.2012 ob 20:29
Lluka, predlagam ti, da se krepko držiš svoje njive in pustiš pri miru ljudi, ki imajo vso pravico biti razp*****i zaradi stanja v državi.
Sem študent družboslovja s povprečjem višjim od 9 že 3 leta. Za študij sem se odločil po 4 letih odličnega uspeha v gimnaziji in zlati maturi, pri čemer sem imel vse predmete 5, tudi in še predvsem naravoslovne, vendar me poklici v tej smeri pač ne interesirajo. Zdaj mi pa povej, kaj sem jaz zakrivil, prosim. Zakaj si jaz zaslužim, da mi zaradi pokvarjenega sistema, od katerega ima korist 1% pokvarjenih nedelovnih lenuhov, odpade dostojna služba z dostojno plačo? Zakaj? Sem jaz zapufal državo ali Evropo ali kogarkoli?

Študentje smo zadnji, ki smo krivi, da je država kjer je in ne mi srat s tistimi demonstracijami in Katjo Šoba. Te je namreč podpirala vlada, ki jo ti zagovarjaš! Za stanje so krivi zgolj in samo izkoriščevalci iz zgornjega procenta. In ne mi srat, da se ljudem pač ne da delat. Ljudje so delali še pa još, pa je bilo eliti pretežko plačat 1000€ človeku, ki je proizvedel firmi 5000€, če pa lahko zlobiraš, da se ukinejo carine in izkoriščaš Kitajce tako, da ti pridela eden za 10000€ in mu plačaš 100€.
Sem spraševal Kitajce na izmenjavah in ti povedo isto - oni od tega nimajo NIČ, samo na slabše jim gre, pa če imajo še tako visoko gospodarsko rast.

Vsem tistim pa, ki ga serjete o tem, kakšni lenuhi smo študentje in da očitno kr ne bi nehali študirat, isto. Študentje ostajamo zato, ker edino na ta način dobimo službe. Pa ne mi o nekih kafičih in podobnem, sestra je diplomirala in je delala na evropski zavarovalnici preko študenta, sestrična dela na oglaševalski agenciji preko študenta in tako naprej, imam celo kolega ki nastopa v vlogi direktorja podjetja preko študenta - kdo je zdaj torej kriv? Študentje ali vso govno, ki bi izkoriščalo naše možgane, ker se jim osebno pač niti mrdnit ne ljubi?

Vso podporo demonstracijam z moje strani!
Forex
# 08.11.2012 ob 20:11
Jehtros
Se strinjam.Revni bodo študentje dokler bodo 80 letni Viranti pri Jankoviču v MOL-u in tudi drugje, kjer nočejo staroastniki v penzijo in dati mir in prostor mladim!
Hephaestus
# 08.11.2012 ob 18:44
Mislim, da je veliko mladih brezposelnih tudi zaradi lastnih prevelikih ali nerealih pričakovanj.
Končajo faks pa pričakujejo, da bodo takoj dobili šiht za nedoločen čas v svoji stroki za 2 jurčka neto z perspektivo napredovanja po 1 letu itd.
Jasno, da takih služb ni oz. jih je zelo, zelo malo.
Če se jim ponudi pa kakšna slabše plačana služba kjer si bodo morali celo, Bog ne daj, umazati roke, tisto pa takoj odklonijo in raje se še naprej doma crkljajo pri starših.
Saj to ne velja za vse, ampak ogromno, ogromno je takih, bolje, da ne naštejem koliko jih sam poznam.
Ti mladi so predvsem neresni in nerealni, razumeti morajo, da zanje ne bo poskrbela država, ker to ni dolžnost države. Zase morajo poskrbeti sami, zganiti se morajo in oprijeti se katerega koli šihta, četudi za malo denarja, saj vsako delo, če opravljeno resno in vestno, oplemeniti človeško dostojanstvo in propomore k samozavesti (in izkušnjam).
jurica
# 08.11.2012 ob 17:55
Na Bolhi je že oglas.
Poceni prodam granitne kocke.
Šifra:
Vsaka zadene!
bralecxx
# 08.11.2012 ob 14:15
Demonstracije ne bodo nič rešile. Na mirne demonstracije gleda vlada ot na svobodno izražanje mnenja, če pa pride do izgredov je pa to ogrožanje javnega miru in uničevanje imovine in v takih primerih se pokliče na pomoč vojsko in policijo.
Kaj so rešile demonstracije v Grčiji, Španiji, na Portugalskem?
FAIRPLAYER
# 08.11.2012 ob 14:09
Študentje, pridružite se nam delavcem 17. 11. v Ljubljani. Skupaj bomo močnejši in glasnejši.
bralecxx
# 08.11.2012 ob 13:14
Ne pričakujem od te mladine, da bodo delali za mojo penzijo, podedoval sem nekaj njiv in to bo moja penzija.
kingstone
# 08.11.2012 ob 12:40
sam se imam za mlajšo generacijo, tko da vem kaj govorim...
kingstone
# 08.11.2012 ob 12:27
a bo zopet tako kot pred leti na 'študentskih' demonstracijah, ko so iz maribora furali dijake na proteste v ljubljano da so razgrajali?
dobili so prost šolski dan, pijačo na avtobus, se zapijali in zakajali ter razbijali po ljubljani...
ja, takle mamo če naši ki skrbijo za mlade organizirajo demonstracije...
koliko od teh mladih pa bi šlo na poklicno šolo, če vedo da jih tam čaka služba? ali vsi sanjajo o študentskem žuranju in nato sedenju v pisarni za veliko denarja???
kimi12345
# 08.11.2012 ob 18:14
Binder Dandet za tvoj post *****

Mladi pa nosilci sprememb, mogoče ampak ne v Sloveniji. Slovenski mladi so tako komot, nerazgledani in totalno nezmožni razmišljanja. Kdor pa je zmožen razmišljat, je pa že v tujini oziroma se bo odselil v tujino, ker mu je jasno da v Sloveniji zanj ni okolje, ki bi mu omogočal njemu primeren razvoj (kariere, življenja,...). Pač tako je lenuhi so okupirali Slovenijo in je ne bodo spustili dokler ne bankrotira, pa še potem je vprašanje.
MIRNČAN
# 08.11.2012 ob 17:25
Dalia Cerovšek, sekretarka Sindikata Mladi plus, je v uvodu opozorila na položaj mladih na trgu dela, pri čemer je izpostavila, da imajo čedalje bolj otežen dostop do trga dela. Trenutno je med mladimi od 20. do 34 leta že 40.000 brezposelnih, zlasti vznemirljiv pa je odstotek visoko izobraženih med brezposelnimi. Skrb vzbujajoče je tudi naraščanje dolžine brezposelnosti in vse več nestalnih in negotovih zaposlitev.

Kako glupo razmišljanje. Se pravi če si visoko izobražen je zate delo na vsakem koraku? če si visoko izobražen potem se ne rabiš prilagajat? očitno visoko izobraženi razmišljajo točno tako. In to je huda napaka v miselnosti. Če imam jst diplomo ali magisterij zakaj bi moral sprejeti delo v točno tej stroki v kateri sem diplomiral? Glede nestalnih in negotovih zaposlitev pa je to prevladujoči trend. Pač morali bomo postati fleksibilni in se obnašati glede na potrebe trga. Stalne zaposlitve seveda bodo ostale vendar menim da ne v takšni meri.
K_ris
# 08.11.2012 ob 16:13
Gospodično Šoba bi lahko poprosili za kratek komentar.
bralecxx
# 08.11.2012 ob 14:45
Javni sektor ne more bit v nedogled priviligiran in ne nosit posledic gospodarske krize.
komsomolec
# 08.11.2012 ob 13:20
Desnica kvari mladino, to je dejstvo svetovnega formata.
sharkyslo
# 08.11.2012 ob 13:08
Glavno, da se bo spet na veliko pilo in nič študiralo...
Lluka
# 08.11.2012 ob 18:15
Mladi opozorili na slabšajoči se položaj in pozivajo k demonstracijam

Preljubi mladež...... mislimd a vas doma preveč ajčkajo. Verjemite mi....da vas ne bodo vedno čakale pisarniške službe, kjer si lahko edino pretegnete dlan v katerem držite svinčnik. Dela je veliko...... samo pač se je potrebno malo prešvicani in umazati pa bo. Dela je veliko. Mislim da od vsega mladeža in ljudi na sončni, bi lahko našli 100.000 prostovoljcev za udarniško delo na Koroškem in Štajerskem. Mar ne? Je brezplačno,ampak verjemite da bi Korošsci in Štajerci obrnili kakšnega prašička v zameno za pomoč pri odpravljanju posledic. Tudi brezplačno spanje bi imeli pri njih,vendar bi se morali zadovoljiti s spanjem na podtrehi v spakli. Bo ško?

Kje je Sončna uprava? Zberte ljudi in jih pošljite na Vzhod pomagat. Ne pa da si doma čohajo j****.
Forex
# 08.11.2012 ob 12:19
Jehtros
Očuitno ja a si začuden??? A ne vem, če je še študentka?
if
# 08.11.2012 ob 12:23
Mladi, delat bo treba, za motiko prijet, krompir, fižol posadit, nohte poškodovat, roke razpraskat, maj žurat, manj vozačkat, delovno mesto si zrihtat in svoje odrasle s palco obdelat, če vas vsega tega še niso naučili.
Kazalo