Voda je zalivala kleti, veter in kamenje pa sta ovirala promet. Foto: BoBo
Voda je zalivala kleti, veter in kamenje pa sta ovirala promet. Foto: BoBo

Deževje je v nekaj krajih povzročilo poplave meteorne vode. Tako so morali gasilci popoldne posredovati v industrijskem obratu v Razdrtem, kjer so izčrpali vodo iz jaška. V Postojni je voda zalila prostore kletnega stanovanja. Gasilci so zopet črpali vodo.

V Ajdovščini so gasilci proti večeru očistili žlebove trgovskega objekta, s čimer so preprečili zalivanje objekta. Okoli polnoči so morali gasilci posredovati v Dolenji Nemški vasi v občini Trebnje. Zaradi dviga podtalnice in kanalizacijskih voda je namreč zalilo stanovanjsko hišo.

Vreme oviralo promet
Zaradi močne burje je bila zvečer na cesti Podnanos-Ajdovščina uvedena zapora ceste 1. stopnje, ki je bila preklicana zjutraj ob 7.00. Ob 22.25 je bila na hitri cesti Razdrto-Vrtojba med cestninsko postajo Nanos in priključkom Ajdovščina prav tako uvedena zapora 1. stopnje, ki je bila preklicana ob 5.42.

Veter je podiral drevesa, in sicer na ceste v kraju Pišece in Dedna vas v občini Brežice ter med Dolenjo Nemško vasjo in Lanšprežem v občini Trebnje. Zvečer so cestni in komunalni delqavci drevesa s cest že odstranili.

Promet na lokalni cesti Leše-Prevalje v občini Prevalje je danes zjutraj prekinila večja količina kamenja, ki se je usula na cesto. Delavci komunalnega podjetja LOG so cesto že očistili.