Skrbi ga, da se določeni načini delovanja iz drugih držav skušajo preslikati v Slovenijo, meni slovenski mufti Grabos. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten
Skrbi ga, da se določeni načini delovanja iz drugih držav skušajo preslikati v Slovenijo, meni slovenski mufti Grabos. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten

Dejal je, da ga skrbi, da se določeni načini delovanja iz drugih držav skušajo preslikati v Slovenijo. Sam je prepričan, da lahko prav naša država "pomaga drugim državam in jim pokaže, kako je mogoče dobro sobivati in deliti vrednote, ki so splošne".

Mufti, ki se je udeležil petkove tribune z naslovom Mohamed kot milost v Mariboru, je v zvezi z napadom na satirični tednik Charlie Hebdo in drugimi dogodki v Parizu, v katerih je bilo ubitih 17 ljudi, dejal: "Večkrat smo povedali, da zelo obžalujemo to, kar se dogaja. Seveda pa smo malo zaskrbljeni, kako se vse poskuša takoj povezati z vero."

"Koran govori o tem, da ubiti enega človeka pomeni ubiti celotno človeštvo," je poudaril in izrazil razočaranje, da se islam v medijih povezuje z nasiljem. "Muslimani, ki prihajamo iz tega dela sveta, smo ravno zaradi napačnega poročanja medijev imeli težke izkušnje. Po takšnih izkušnjah smo občutljivi do vprašanj, ki privedejo do tega, da ljudje poskušajo misliti, da je islam nasilna vera," je poudaril in spomnil, da mineva 20 let od pokola muslimanov v Srebrenici, v katerem so sile bosanskih Srbov julija 1995 med vojno v BiH ubile več kot 8000 Bošnjakov. "Za to nikoli nismo obtožili kristjanov ali krščanske vere," je poudaril.