Nočne
Nočne "vožnje" na Koroškem ni ustavila nobena policijska patrulja. Foto: MMC RTV SLO
Kadar mačke ni doma

V videoposnetku na desni strani, ki je pred časom zaokrožil na medmrežju, si lahko ogledate nekaj mladih, ki so se odpravili na izlet po Mežiški in Dravski dolini od Črne do Mute. Dobrih 60 kilometrov jih ni ustavil niti en policist. To jasno odraža poslabšanje stanja, pravijo v sindikatu policistov, je poročala novinarka Lea Vornšek za TV Dnevnik.

Janez Otorepec iz Sindikata policistov Slovenije je tako dejal, da se predtem ni dogajalo, da policijske uprave ponoči ne bi imele patrulj na terenu, zdaj pa je kar nekaj policijskih postaj na Koroškem, kjer ni policijskih patrulj oz. policistov ponoči na terenu. 25 policistov se zdaj vozi na delo v Celje. To je povišalo stroške za 80.000 evrov na leto.

Na Generalni policijski upravi poudarjajo, da bodo prihranki vidni dolgoročno, in poudarjajo, da glavni cilj reorganizacije policije ni prihraniti denar, temveč tudi enakomerneje obremeniti policiste. Sicer pa bodo temeljitejše analize na ministrstvu opravili poleti. Takrat se bodo tudi odločili, kako naprej.

Kadar mačke ni doma