Slovenija
Lilijana Kozlovič je nova vladna pogajalka v pogajanjih z javnim sektorjem. Foto: BoBo
Počivavšek in Koprivnikar
Vodja pogajalske skupine v pogajanjih s sindikati javnega sektorja minister za javno upravo Boris Koprivnikar se je odločil ponuditi vladi odstop z mesta glavnega pogajalca vlade glede razrešitve stavkovnih zahtev, potem ko je propadel še en krog pogajanj s sindikati javnega sektorja, ki jih vodi Jakob Počivavšek. Foto: BoBo/Borut Živulović
VIDEO
S sindikati se bo pogajal...

Dodaj v

Nova pogajalka vlade za javni sektor je Lilijana Kozlovič

Redna seja vlade
22. februar 2018 ob 09:42,
zadnji poseg: 22. februar 2018 ob 13:25
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA, Radio Slovenija

Vlada se je odločila, da umakne ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja s položaja pogajalca s sindikati javnega sektorja, je po vladni seji povedal premier Miro Cerar in dodal, da ga bo zamenjala generalna sekretarka vlade.

Predsednik vlade je povedal, da je minister Boris Koprivnikar ugotovil, da so pogajanja s sindikati javnega sektorja prišla do točke, kjer je proces postal zelo napet. Zamenjava vladnega pogajalskega vodstva pa bi lahko proces po njegovih besedah sprostila. To je moja želja, je dejal Cerar in dodal, da bo nova voditeljica vladnih pogajalcev Lilijana Kozlovič nemudoma začela nova pogajanja s sindikati.

Interes države je, da v čim krajšem času dosežemo sprejemljiv kompromis s sindikati, je dejal premier, vendar mora ta biti v javno finančnih okvirjih. Odklonilni odnos sindikatov do vladnih predlogov je znak, da moramo pripraviti nova izhodišča, je dodal Cerar. Kozlovičeva se bo glede izboljšave vladnega predloga srečala s sindikati že v ponedeljek. Nov vladni predlog pa naj bi sprejeli na prihodnji seji vlade.

Menjava Koprivnikarja "prava poteza"
"Ocenjujem, da je odstop ministra Borisa Korivnikarja z mesta vodje pogajalske skupine prava poteza, glede na to, da očitno ne zna rešiti te težave, ki jo je povzročil lani s pogajanji s sindikati javnega sektorja, ali pa mu vlada ne zna prisluhniti. Upam, da bosta vlada in gospa Kozlovič imeli več posluha za končanje stavkovnih zahtev," je za MMC menjavo komentirala predstavnica Ana Jakopič iz Sindikata delavcev v vzgojni, izobraževalni in raziskovalni dejavnosti Slovenije, ki spada v okvir pogajalske skupine Jakoba Počivavška.

Prepričana je, dabo generalna sekretarka vlade lažje dobila mandat vlade, ki bo dejansko omogočil končanje stavkovnih zahtev. "Vsakakor pa smo že nekaj časa opozarjali na težave, ko se je prenašalo sindikalne zahteve na vladno pogajalsko skupino malo drugače, kot so bile izražene. Zaradi teh šumov v komunikaciji pa potem seveda ni bilo mogoče doseči dogovorov," je še dejala.

"Vsem nam je interes socialni mir"
"Vsem nam je interes socialni mir, pa tudi pravična ureditev plač zaposlenih, standardov, normativov in vseh drugih zahtev, ki jih sindikati naslavljajo," je še poudarila Jakopičeva in pojasnila, da so se nekatera individualna pogajanja že začela: "Sicer je bila vlada s stališči glede teh zahtev zelo omejujejoča, ampak pogajanja so vsaj na načelni ravni stekla po nekaterih resorjih. Na žalost ne še po vseh, ampak po mnogih pa so. To je vsekakor korak v pravo smer, ker določenih težav zgolj s plačami in pravičnejšimi uvrstitvami delovnih mest ne bi mogli urediti."

Izpostavila je pravosodne policiste oz. zaposlene v zaporskem sistemu, kjer imajo hudo pomanjkanje zaposlenih. "Tega samo z višjimi plačami ne bo mogli urediti, čeprav je razlog za premalo kadra tudi to, da glede na zahtevnost dela ljudje za tako plačo ne vidijo smisla za delo. To vidimo zdaj tudi v vojski," je pojasnila Jakopičeva in dodala, da zastopajo tudi gozdarje, ki so zaradi upokojevanja v preteklih letih (in prepovedi zaposlovanja novih) preobremenjeni in morajo namesto enega revirja nadzirati vsaj revir in pol.

Koprivnikar bo nudil strokovno podporo
Koprivnikar je odločitev javnosti sporočil že pretekli teden, dopoldne pa jo je pojasnil tudi koalicijskim partnerjem pred sejo vlade. V izjavi novinarjem pred sejo vlade je ocenil, da je zamenjava glavnega pogajalca dobra za pogajalski proces. Kot je dejal, bo sam še naprej nudil strokovno podporo.

Kar zadeva njegov ministrski položaj, ga nihče v stranki ni pozval k odstopu. Odločitev pa je v rokah premierja. "Če se odloči ali da vedeti, da mi ne zaupa več, bom to takoj sprejel. Tudi sam sem povedal, da ne vztrajam na mestu ministra, če nisem vreden zaupanja," je dejal Koprivnikar. O tem zaupanju je povprašal predsednika vlade in ga, kot zatrjuje, tudi dobil.

O predlogu za enoodstotno zvišanje plačne mase za javni sektor ni želel govoriti, je pa pojasnil, da je bil to na vladi predlog SD-ja, o tem pa je odločala vlada kot celota. Sicer pa minister meni, da linearne spremembe plačnega sistema niso produktivne, zato morajo vedno znova razpravljati o razmerjih med poklici.

Številne zakonske novele
Na dnevnem redu seje vlade so bili tudi: predlog novele zakona o zaščiti prič, ki določa pogoje in postopke za zaščito prič, ki so ogrožene zaradi sodelovanja oziroma pričanja v kazenskem postopku, predlog novele zakona o varstvu potrošnikov, ki usklajuje slovensko zakonodajo z evropsko glede pravic in obveznosti potrošnikov in organizatorjev potovanj, in predlog uredbe o izvedbi ukrepov kmetijske politike za leto 2018.

Vlada je že določila besedilo predloga novele zakona o zaščiti prič, ki ga zdaj pošilja v DZ. Predlog naj bi povečal zaščito prič, ki so ogrožene zaradi sodelovanja ali pričanja v kazenskem postopku na način, da bi lahko prirejeno identiteto dobile že v zgodnji fazi preiskave. Omogočil bi tudi uporabo prirejene identitete tudi po izteku programa.

Po trenutnem zakonu se podatki o prirejeni identiteti po izteku programa v uradnih evidencah izbrišejo, po predlogu pa bi jih ohranili, narejena bi bila tudi povezava z izvorno identiteto, če bi jo oseba vnovič prevzela.

Prav tako bi novela omogočila, da bi lahko Slovenija zaščitene priče izmenjala tudi z mednarodnimi institucijami, ki izvajajo program zaščite prič, in ne zgolj z državami, ki so popisnice pogodbe o izvajanju programa. Kot namreč pravijo na ministrstvu za pravosodje, je Slovenija dobila ponudbo za sodelovanje z Mednarodnim kazenskim sodiščem, ki ima svojo enoto za pomoč žrtvam in pričam, vendar sodelovanje trenutno ni mogoče, ker naša zakonodaja ne dovoljuje sodelovanja z mednarodnimi institucijami, ki nimajo statusa države.

G. C., Tanja Kozorog Blatnik
Prijavi napako
Komentarji
vrtojb5
# 22.02.2018 ob 10:11
Pravilno. Edina stvar o kateri se lahko pogovarjajo, je prerazporeditev denarja znotraj JS.
SpookyDonk
# 22.02.2018 ob 10:24
Dokler ne bo razvita neka formula, za dvig ali znižanje plač v JS, v odvisnosti od gospodarske rasti, bodo vedno nerazumne zahteve. Logično, da sindikati vohajo kri pred volitvami. Tudi Virant se jim ni mogu upreti leta 2008 in je talal bombončke. GR - 1.7% je bila nekoč omenjena formula. Mislim, da jo je Mramor oz. njegovo ministrstvo predlagalo. Torej, če imamo gospodarsko rast 3.5%, gredo plače gor 1.8%, če jo imamo 0.5%, gredo dol 1.2%. Zelo smiselna ideja, ki bi jo bilo potrebno zasledovati. Ogromno bi rešili s takšnim dogovorom.
SpicyWeiner
# 22.02.2018 ob 10:27
tupamaross
Sem vlakovodja. Vlak, poln potnikov, sem peljal nekje skozi
zasnežen gozd po enotirni progi,ko sem slišal,da se moram
oglasiti v podjetju, da se pogovorim s stavkajočimi. Iz jeze
sem vlak ustavil na odprtem, ga zapustil in šel domov.


To si bil ti?!
mike1968
# 22.02.2018 ob 10:23
Potem pa naj odstopi tudi kot minister
johnsmith
# 22.02.2018 ob 10:10
mile952 - kaj je potem pa s temi, ki so jim že povišali plače?

Očitno ti ni jasna celotna slika.
kolešček
# 22.02.2018 ob 09:59
teli slovenski sindikalisti.. se prav ne znajo jit. oni zbirajo, kuhajo, mešajo "zahteve" vrsto let, da se jih nabere za petkratnik volumna lonca, v katerem kuhajo, potem pa hočejo vse skupaj dati v 1 krožnik in servirati.. če pogledamo delovanje sindikatov v zahodnem svetu, se lepo vsako leto ali dve dogovorijo za 1,5-3% povišanje, ki mu "ne moreš" nasprotovati, saj so zahteve realne, ne pa pri nas, kjer so zahteve x10.. razumem ene in druge.. ne razumem pa pomanjkanja kmečke logike..
beton
# 22.02.2018 ob 11:42
Koprivnikarju je uspelo le to, da je skregal javni in zasebni sektor. Večina jih komentira iz jeze, ker sami v gospodarstvu niste uspeli, ne upate stavkati, grozite z minimalno plačo,... Gospodarstvenikom se to zelo dopade, ker vidijo, da si Vas lastijo in to zelo.Glede na te komentarje morajo biti zelo navdušeni. Ne razumem ljudi, ki so na minimalcu, njihovo podjetje pa kuje dobiček. Haloooo, stopite skupaj in jim povejte, da so vaše roke pripomogle k dobičku.
Sem iz zasebnega sektorja in podpiram vse stavkajoče.
mx1rc8
# 22.02.2018 ob 10:34
verjamem, verjetno mu bolj ustreza vodit nadvse plodne svakojake visokoleteče hightech delegacije v Dubaj, pa po USA...
Valentin57
# 22.02.2018 ob 10:38
Finance danes:"Skoraj tisoč zdravnikov je napredovalo v najvišji plačilni razred"
Pa ne me narobe razumeti. Nisem zato, da bi sedaj vsi v JS napredovali v najvišji plačilni razred v stilu "če lahko zdravniki, lahko tudi mi"!
Zavzemam se, da se ukinejo avtomatična napredovanja. Napreduješ lahko le, če se izprazni določeno delovno mesto.
Ne poznam primera v gospodarstvu, da bi nekdo napredoval in dobil višjo plačo, pri tem pa delal vse isto kot prej.
RenatoP
# 22.02.2018 ob 10:39
Place js naj se prilagajajo gospodarstvu kot je zgoraj predlagano. Problem resen. Ce toliko poudarjajo koliko so pomembni za drzavo pa naj ucinkoviteje delajo znizujejo stroske in ovire podjetjem in imeli bodo rast plac.
Kot prvo pa naj pocistijo s pijavkami v svojih vrstah.
džeko
# 22.02.2018 ob 10:47
Če je za zdravnike je tudi za druge, kdo jih je silil, da spremenijo formulo???
Torej če je za ene naj bo za vse, ali pa zdravnikom in direktorjem vzeti nazaj.
sandiego1995
# 22.02.2018 ob 10:38
Logično! Kateri normalni človek, ki ima zdravo glavo, bi pa lahko poslušal nabuloze požrtnih javnih uslužbencev.
Se pa sprašujem, kako imajo ti sindikalisti vedno na voljo toliko prostora v medijih.
Pri takšnih zajedalcih demokracije pač ne bi smelo biti.
zeuss-zeng
# 22.02.2018 ob 10:25
Minister Koprivnikar se ne želi več pogajati s sindikati, ali ga bo vlada uslišala?
--------
Sploh ne vem čemu bi se pogajal - enostavno naj vlada stori tako kot si je zamislila , sindikati pa naj bodo na cesti do volitev , vendar ne na davkoplačevalske stroške ...
zala10
# 22.02.2018 ob 13:58
Kozlovičeva? Ta bo šele kozle streljala. :)
themetun
# 22.02.2018 ob 13:35
Valentin57, si pa verjetno že slišal za primer, ko v gospodarstvu nekdo po nekaj letih dela dobi povišico. No, temu v javnem sektorju rečemo napredovanje.
SamoRes
# 22.02.2018 ob 13:34
STRIKE
# 22.02.2018 ob 12:44
Pomoje bi bilo dobro da bi zasebni sektor naredil protest proti povišanju plač v javnem sektorju!

Ali pa bi stavkali tudi tam raje? Dobički podjetij gredo v nebo, plače pa stagnirajo.
Grešnica
# 22.02.2018 ob 11:45
Indikator premajhnih plač ne more biti umetno razmerje v glavah socialistov, ampak ODLIV KADROV oz. njihovo POMANJKANJE, ki pa je v večji meri vidno le med zdravniki in v vojski, v manjši pa pri medicinskih sestrah.

Kolikor vem gredo prošnje za učiteljska delovna mesto v stotine, pa še to so razlike po posameznih predmetih.

Šolstvo (pa tudi ostali del JS) vsekakor potrebuje REFORMO, ker zdaj odličnega učitelja in tudi tistega, ki si komaj zasluži to ime (15%), plačujem ENAKO. Kot uporabnik in plačnik javnih storitev nimam nikakršnih pravic ali vpliva na selekcijo kakovosti (beri: šole anketirajo le všečnost nove barve zidu v jedilnici, ne upajo pa preverjati učinka pedagoških storitev posameznih učiteljev, ker smo starši za njih "nebodigatreba" in "nešolani laiki").
koruptivnež
# 22.02.2018 ob 11:22
Kakopak, kdo pri zdravi pameti pa bi poslušal te sindikalne utopije.
gregori
# 22.02.2018 ob 10:27
Predsedniki sindikatov morajo upravičiti svoje plače.Kje so bili sindikat (predsedniki) ko je bila v Sloveniji divja privatizacija in uničevanje gospodarskih podjetji(odpuščanje delavcev).Le močno gospodarstvo v državi lahko poskrbi za dobro delovanje javnega sektorja.Kar pa v preljubi Slovenji temu ni tako.
Franc Jozef
# 22.02.2018 ob 13:04
Zakaj pa sploh rabimo pogajalca z javnim sektorjem? Saj jim je že Koprivnikar jasno povedal, da jim plač ne bo dvignil in pika. A zdaj jim mora še en drug enako povedati? Kdor pa se s tem ne more sprijazniti, pa naj da odpoved in si poišče boljše plačano službo. Če pa si je ne more, porem naj bo bo lepo tiho in pridno dela, to kar dela.
tupamaross
# 22.02.2018 ob 11:47
SpicyWeiner,
prispdoba. Minister zapušča svojo nalogo, ne pa tudi službe.
zornada franko
# 22.02.2018 ob 11:33
kar ste skuhali lepo pojejte....krivec za trenutno stanje je vladajoča koalicija s predsednikom vlade na čelu.Čas je da pospravite kufre
GORILA
# 22.02.2018 ob 11:16
@r5
Pa dajmo poskusiti drugače - vsi v javnem sektorju na minimalca in potem nagrajevanje po učinkovitosti?

Zakaj pa samo v JS - dajmo vse na minimalca pa smo rešeni!
fulkul
# 22.02.2018 ob 10:51
tupamaross
Sem vlakovodja. Vlak, poln potnikov, sem peljal nekje skozi
zasnežen gozd po enotirni progi,ko sem slišal,da se moram
oglasiti v podjetju, da se pogovorim s stavkajočimi. Iz jeze
sem vlak ustavil na odprtem, ga zapustil in šel domov.

Le kaj je na to rekel strojevodja?
r5
# 22.02.2018 ob 10:50
Pa dajmo poskusiti drugače - vsi v javnem sektorju na minimalca in potem nagrajevanje po učinkovitosti?
m72
# 22.02.2018 ob 12:07
No, Grešnica, zdaj pa poizkusi v to svoje besedilo namesto "učitelj" vstaviti "zdravnik", pa boš prišla do zanimivih ugotovitev.
alcatraz
# 22.02.2018 ob 17:26
sindikati bi se moral mal skulirat, k to par mesecev pred volitvami je brez veze.
gorenc007
# 22.02.2018 ob 14:52
zdej pa bo kozlarija, pol pa še jagoda na tort manka......
Miha.Z
# 22.02.2018 ob 11:45
Čaki čaki. STOP igra. Jst se ne grem več. Pol leta pred volitvami pa ne bo moje ime v javnosti omadeževano. Saj sem dobro delal. In se lahko pohvali. Mirko, kar druzga namoč.
m72
# 22.02.2018 ob 11:18
Tipični pi.dek. Naredi štalo, pol pa pobegne.
zeuss-zeng
# 22.02.2018 ob 10:40
.Le močno gospodarstvo v državi lahko poskrbi za dobro delovanje javnega sektorja.Kar pa v preljubi Slovenji temu ni tako.
----------------------
tudi močni sindikati morajo obstajati , vendar izključno v nedržavnih ,,podjetjih ,, . Tisto kar pokriva država preko proračuna mora urejati sama in to samostojno in suvereno . ..
Gams
# 22.02.2018 ob 10:39
Učitelji ki gredo ob enih domov lahko vsaj danes do treh sneg kidajo okol šol.
Homer.
# 22.02.2018 ob 15:02
Če smo zelo natančni, se je kozlarija začela z Virantovo plačno reformo javnega sektorja.
Takrat so se začela plačna nesorazmerja in izenačevanje poklicev, ki niso primerljivi.
Namesto, da bi takrat takoj zamrznili izvajanje in odpravili anomalije, so vztrajali na neumnostih, ki so bile uzakonjene, potem pa delali lepotne popravke tistim, katerih sindikat je bil močen. Ostali, ki so bili tiho, in imeli šibek sindikat, pa so izviseli.
Sedaj ko je vse zavoženo, bi to lahko rešil samo reset, ampak na to ne bodo pristali tisti, ki so dobili svoj kos torte!

Zanimivo pa je, da se Viranta in njegov "izvorni greh" sploh ne omenja.........
GORILA
# 22.02.2018 ob 14:15
@Grešnica
Kot uporabnik in plačnik javnih storitev nimam nikakršnih pravic ali vpliva na selekcijo kakovosti (beri: šole anketirajo le všečnost nove barve zidu v jedilnici, ne upajo pa preverjati učinka pedagoških storitev posameznih učiteljev, ker smo starši za njih "nebodigatreba" in "nešolani laiki").

...ha, ampak potem imamo tudi tisti, ki nimamo otrok, pa smo tudi plačniki javnih storitev pravico vplivati na selekcijo kakovosti? Ne boš verjela, kako si ti še privilegirana, mene tudi za barvo stene v jedilnici ne vprašajo...
Bivši uporabnik
# 22.02.2018 ob 14:01
Od kdaj so v JS taki kapitalisti in grebatorji za plače? Kje so časi starega dobrega socializma, o katerih prepevajo in skandirajo na protestih... Kje so časi ko so bili v JS zadovoljni z dopustom v državnih prikolici v Umagu? Sedaj bi pa kar naenkrat vsi v Budvo, na Korčulo ali Grčijo hodili...
Miha.Z
# 22.02.2018 ob 14:00
2016: 14.5 milijarde € (pobranih davkov in drugih dohodkov FURSa)
2017: 15,5 milijarde € (pobranih davkov in drugih dohodkov FURSa)
robnin9
# 22.02.2018 ob 12:39
r5 - vse bi dal na minimalca (tudi zdravnike, šolnike,...) - kapitalisti so iz dna srca naklonjeni tej ideji.
veza
# 23.02.2018 ob 10:20
ROBI123
# 22.02.2018 ob 23:40

veza
Če bi bil ob sobotah in nedeljah pouk, bi bil v službi! Si res tak omejenec??????


omejen si ti, veš koliko ljudi dela ob sobotah in nedeljah, zate pa prost vikend kot da ne pomeni nič, niti ga ne šteješ med proste dneve, kdo uči in vzgaja našo mladino, sramota.
Binder Dandet
# 23.02.2018 ob 09:41
Gorenjski štrajk ima samo 25 komentarjev. Noben šolnik ni tam izrazil besed podpore. Pa tudi splošne javnosti ne moti, če štrajkajo.
kislec
# 23.02.2018 ob 08:32
" Pa ne množit 16X8, s tem zopet dokazuješ, da ne poznaš narave dela v šolstvu!!!"

Torej je " narava dela v šolstvu" 42 : 16 = slabe 3 (z besedami: TRI) ure dnevno !!!!
(pet ur je pa vsakodnevna priprava, je-li?)
PS Pa nam ti vsaj namigni, kaj tako obsežnega in obremenilnega " se vse počne v šolstvu, da se pokrijejo "počitnice", kot vi pravite prostim dnevom!!!!!

PPS A ja, morda sem še preveč naiven, pa sem pozabil, da šolniki štejete šolsko uro (3/4 ure) za eno delovno uro?
marialorca
# 22.02.2018 ob 22:10
sindikati bi se moral mal skulirat, k to par mesecev pred volitvami je brez veze.

MAL PRED VOLITVAMI pa minister za javno upravo PRIZNA, da ne ZMORE več ..... Se je minister TAKO skuliral ? Pa prav par mesecev pred volitvami. KAJ JE tu BREZ VEZE?
rabelj
# 22.02.2018 ob 14:46
Valentin57 22.02.2018 ob 10:38
Ne poznam primera v gospodarstvu, da bi nekdo napredoval in dobil višjo plačo, pri tem pa delal vse isto kot prej.


Jaz pa jih poznam zelo dosti, ki so do sedaj delali za močno premajhno plačo glede na delo ki so ga opravljali pa sedaj zahtevajo le tisto razliko da bi sploh dosegli plačo ki so jo zaslužijo.
Janezski
# 22.02.2018 ob 13:37
Seveda, javni sindikati nekaj zahrtevajo, ali pa še kaj več, Cerar reče, da se je treba pogajat, torej nekaj bodo ziher iztržili, unega, ki temu nasprotuje, se ga odstrani, ja, volitve so tu.

A ni hecno, da tajavni skoraj vedno pred volitvami štrajkajo?

Je SMC rekla, bomo zdaj marihuano legalizirali, pa prometne kategorije talali, pa seveda bomo javnim vsaj nekaj, če že ne večino, zahtev izpolnili.

Eno in isto od vseh, levih, desnih, srednjih, če so še kaki, se jim opravičujem.
Poden od podna, kaj se mirno dogaja znova in znova.
SamoRes
# 22.02.2018 ob 13:36
Zdaj ko primanjkuje delavcev je potrebno zahtevati povišice. A ni kapitalizem tisto o ponudbi in povpraševanju? Če ni varilca mu plačaš 1000€ ne pa da vlada sprosti uvoz delavcev iz Srbije, ki jim je 600€ dovolj.
xyxy
# 22.02.2018 ob 12:30
Eno je pogajanje, drugo pa so zahteve sindikatov od katerih ne odstopajo. To je pogojevanje, zahteva, lahko rečemo ukaz, grožnja - ne pa pogajanje! z drugimi besedami: bo po naše, drugače vas rušimo ;-)
RenatoP
# 22.02.2018 ob 10:41
Glede zdravstvenega sektorja pa ce bi ucinkoviteje zdravili in skrajsevali cakalne vrste in bolniske pol kriplastih ljudi ki cakajo na operacije bi ta narod lahko delal ne pa se smilil sam sebi in delodajalcu
el CARTEL
# 22.02.2018 ob 10:27
mile952
# 22.02.2018 ob 10:08
Prijavi neprimerno vsebino
Mislim, da bo treba vodje teh protestov tretirati kot saboterje ter jih odpustiti.Vsem ki, bodo nedopustno štrajkali je treba pokazati vrata.


mislim,d a bi bilo tebe tretirati kot saboterja, ker stavke so zakonsko dovoljene in ti deluješ proti zakonu.

pravzaprav bi morali delavci v vseh podjetij, kjer so sindikati "prepovedani", najprej obračunati s tistimi, ki jih prepovedujejo.
maja kibira
# 22.02.2018 ob 10:09
Kaj ko bi dali za par let Koprivnikarja na minimalno placo da obcuti to blagostanje..in mu potem ko bi se zacel pritozevat povisali placo za en procent..me zanima ce bi se hotel potem pogajati ??
black russian
# 25.06.2018 ob 10:12
članek
black russian
# 25.06.2018 ob 10:10
Kazalo