Omerzela, kot kaže, koalicija podpira. Foto: BoBo
Omerzela, kot kaže, koalicija podpira. Foto: BoBo

Omerzel je DeSUS-ovim poslancema in poslankam predstavil odgovor na interpelacijo, o kateri naj bi državni zbor razpravljal v sredo. Do zdaj so bili v poslanski skupini te stranke do podpore Omerzelu sicer skeptični, vodja skupine Franc Jurša pa je po sestanku dejal, da bodo Omerzela najverjetneje podprli.

Omerzel meni, da je bil odziv DeSUS-a pozitiven in da so razumeli njegova pojasnila. Jurša je dejal, da so po srečanju z ministrom v stranki "zelo blizu odločitve", da ga bodo tudi oni podprli. Kot je dejal, se je Omerzel pri odgovoru zelo potrudil in če se v času do same obravnave interpelacije v DZ-ju ne zgodi nič hujšega, interpelacije ne bodo podprli.

Minister je pojasnjeval tudi poslancem in poslankam SD-ja. Tako Omerzel kot vodja poslanske skupine Matjaž Han sta dejala, da je bil sestanek namenjen zlasti vsebinski razpravi o ministrovem delu in njegovih načrtih.

SD se bo dokončno odločil na seji
Po besedah Hana v SD-ju niso sprejeli nobene odločitve o podpori ministru na sredinem glasovanju o interpelaciji. Napovedal je, da se bodo odločili na sami seji. Predsednik SD-ja Igor Lukšič je sicer že nakazal, da bodo v stranki Omerzela podprli. Podporo mu je kljub vsem začetnim pomislekom obljubil tudi PS. Njegova stranka, DL, pa mu stoji ob strani že od začetka.

Kot kaže, bo interpelacija, ki sta jo vložila opozicijska SDS in NSi, podpira pa jo tudi SLS, neuspešna.