Rok za oddajo prijav za vpis je 3. april. Foto: BoBo
Rok za oddajo prijav za vpis je 3. april. Foto: BoBo

Razpis je objavljen na spletnih straneh ministrstva, do njega pa lahko dostopate na tej povezavi. Vse srednje šole bodo organizirale informativni dan, na katerem bodo učenci lahko dobili podrobnejša pojasnila o vpisu in izobraževanju ter druge informacije, so sporočili z ministrstva.

Informativna dneva bosta v petek, 13. februarja 2015, ob 9. in 15. uri, ter v soboto, 14. februarja 2015, ob 9. uri. Posamezne šole bodo informacije o posameznih programih posredovale ob drugih urah ali na drugi lokaciji, kot je šola, zato naj bodo kandidati pozorni na razpis.

Srednje šole bodo sprejemale prijave za vpis do 3. aprila, najpozneje do 9. aprila pa bo ministrstvo za izobraževanje na spletnih straneh objavilo, koliko je prijavljenih na posamezno srednjo šolo. Spremembo števila razpisanih mest bodo objavili najpozneje do 23. aprila.

Učenci, ki se bodo prijavili za vpis v roku in bodo želeli svojo odločitev spremeniti, lahko do 24. aprila prijavo prenesejo na drugo srednjo šolo oz. v drug program, ne glede na število prijavljenih na novo izbrani šoli. Po tem roku šole praviloma ne bodo več sprejemali prenesenih prijav, dokler postopek za izbiro kandidatov na šolah, kjer bo vpis omejen, ne bo končan, to je do 1. julija.

Prijavljeni kandidati morajo izbranim šolam dokazila o izpolnjevanju vseh vpisnih pogojev predložiti praviloma do 19. junija. Tisti, ki bodo do tega dne izpolnjevali vse vpisne pogoje in bodo izbrani v prvem krogu, bodo tudi vpisani.
Za drugi krog prijave do 23. junija
Drugi pa bodo seznanjeni s prostimi mesti, na katera se bodo lahko prijavili za drugi krog. Ti učenci se bodo odločali o ponujenih prostih mestih (10 odstotkov vpisnih mest na šolah z omejitvijo vpisa in vsa preostala razpoložljiva mesta na šolah brez omejitve vpisa). V prijavi bodo morali po padajočem vrstnem redu (prvo mesto pripada najbolj želeni šoli) našteli 10 šol, na katere bi se želeli vpisati.
Ta seznam morajo do 23. junija oddati na srednji šoli, na kateri so prijavljeni. Ali so izbrani, bodo izvedeli 29. junija, na razvrščeno šolo pa se bodo lahko vpisali najpozneje do 1. julija 2015.

O rezultatih prvega in drugega kroga izbirnega postopka bodo učenci obveščeni na srednjih šolah, na katerih so sodelovali v izbirnem postopku. Spodnje meje prvega kroga izbirnega postopka bo ministrstvo objavilo na spletnih straneh 19. junija, drugega kroga pa 29. junija.