Slovenija
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 1.6 od 83 glasov Ocenite to novico!
false
Pahor se je pohvalil, da je v svojem mandatu obiskal 840 prireditev po vsej Sloveniji, njegovo pisarno pa je obiskalo več kot 11.000 ljudi. Foto: BoBo
false
Za vnovični mandat se Pahor po lastnih besedah poteguje kot "človek s politično izkušnjo in zrelostjo, popolnoma privržen vrednotam sodelovanja in sožitja, kot ponosen Slovenec in zelo privržen Evropejec". Foto: BoBo

Pahor: "Nisem popoln in tudi nisem moralna avtoriteta in se to ne trudim biti"

Predsednik Pahor predstavil novo predsedniško kandidaturo
28. avgust 2017 ob 17:14,
zadnji poseg: 28. avgust 2017 ob 17:16
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Predsednik Borut Pahor se bo za vnovičen mandat potegoval s podporo volivcev in enakim sloganom kot pred petimi leti "Skupaj". Prepričan je namreč, da je osrednja vloga predsednika republike povezovanje ljudi.

Predsedniku republike Borutu Pahorju se zdi prav, da se za vnovični mandat poteguje kot neodvisen kandidat, saj kot enega svojih pomembnejših dosežkov šteje, da je funkcijo opravljal neodvisno. Zbiranje podpisov podpore volivcev bo uradno pričel prihodnji teden. Za podporo pa bo v četrtek zaprosil tudi stranko SD, ki jo je sicer vodil 15 let.

Pred petimi leti je na predsedniških volitvah zmagal s sloganom Skupaj, s katerim se je podal tudi na tokratne volitve. "Takrat sem bil in danes ostajam prepričan, da je sodelovanje, in ne izključevanje, najpomembnejši vzvod našega narodnega razvoja in vsestranskega razvoja naše države," je dejal in dodal, da ostaja trdno prepričan, da je osrednja vloga predsednika republike, da povezuje ljudi v močno skupnost. Zato namerava tudi v prihodnjem mandatu "graditi vse tisto, kar nas povezuje, in ne tistega, kar nas ločuje".

Za predsednika republike zelo pomembno, da se izreče o najpomembnejših, vitalnih vprašanjih, ki zadevajo razvoj naroda in države, meni Pahor. Po njegovih besedah je enako pomembno, da se ne vtika v aktualno dnevno politiko. To po njegovih besedah ne pomeni, da predsednik republike nima stališč. Njegovo vodilo je, da se oglasi, ko lahko pripomore k rešitvi nekega problema, ne pa tedaj, ko bi njegove izjave še poglobile spor, je pojasnil.

Prav tako mora predsednik republike pomembno prispevati k politični stabilnosti v državi, je dejal in spomnil, da je v svojem mandatu sodeloval s tremi različnimi vladami, in sicer z vsemi "tako, da je bilo v vzajemno korist in v korist države".

Nadaljevanje procesa sprave
V prihodnjih petih letih si tako namerava prizadevati za nadaljevanje spravnega procesa, krepitev politične stabilnosti in podpore reformam, zagotovitev posodobitve celotnega sistema nacionalne varnosti, ohranjanje dobrososedskih odnosov in urejanje vseh vprašanj po mirni poti ter za utrjevanje ugleda Slovenije v mednarodni skupnosti.

Za vnovični mandat se Pahor po lastnih besedah poteguje kot "človek s politično izkušnjo in zrelostjo, popolnoma privržen vrednotam sodelovanja in sožitja, kot ponosen Slovenec in zelo privržen Evropejec".

Kritikom ne želi ugajati
Na očitke o populizmu Pahor odgovarja, da je "morda v moji politični drži nekaj elementov tega, kar se sicer imenuje populizem, toda nič od tega, kar se imenuje nacionalizem, rasizem ali šovinizem". "Nisem popoln in tudi nisem moralna avtoriteta in se to ne trudim biti. Tisto, kar potrebuje država, je človek, ki ima neko politično avtoriteto," je poudaril Pahor. Komentiral je tudi stališče, da želi biti vedno in vsem všečen. "Saj je vendar jasno, da imam celo goro kritikov, ki so konstantno nezadovoljni z mano in jim prav nič ne želim ugajati," je poudaril.

Po njegovih besedah ne drži, da je "vse, kar je potrebno za dobro opravljanje dela predsednika republike, to, da posname fotografijo in jo objavi na Instagramu". Pač pa s stiki z ljudmi krepi njihovo zaupanje v politiko, je prepričan. Dodal je, da funkcijo predsednika rad opravlja in jo opravlja tudi z "osebno strastjo". Po njegovih besedah je namreč zelo pomembno, da ima predsednik močan stik z ljudmi. Tako je v svojem mandatu obiskal 840 prireditev po vsej Sloveniji, njegovo pisarno pa je obiskalo več kot 11.000 ljudi.

VIDEO
Pahor predstavil kandidaturo
G. C.
Prijavi napako
Komentarji
Valentin57
# 28.08.2017 ob 17:36
Pahor: "Nisem popoln in tudi nisem moralna avtoriteta in se to ne trudim biti"

Dodaj še: "Sem pa dovolj ambiciozen, ošaben in samovšečen, da bom ponovno kandidiral."
drg
# 28.08.2017 ob 17:27
Pahor, ti nisi nič drugega, kot en navaden klovn, ki je popolnoma razvrednotil pozicijo predsednika države. ;) Sram me je, da imamo predsednika, ki je tarča posmeha na vsakem koraku.
Nemo
# 28.08.2017 ob 17:22
No, če ne bo izbran, pa itak ni panike. Kolikor kompetenc si je nabral v zadnjih letih, lahko opravlja tako rekoč katerikoli poklic.
darkwader
# 28.08.2017 ob 17:32
Pahor je zagovarjal odločitev TEŠ 6, KPK je spremenil v slabo šalo, potem je tukaj njegov mandat, ki je v bistvu volilna kampanja za naslednji mandat, smešenje z takšnimi in drugačnimi izjavami........

Tip mora spokat, dost je!
vnk
# 28.08.2017 ob 17:25
Potrebujemo nekoga, ki ga bo dovolj v hlačah, da reče Slovenija je dom slovenskega naroda in to dejansko skozi politiko tudi pokaže. Ne pa da potem nastavi rit vsakemu tujcu.
dr Strangelove
# 28.08.2017 ob 17:52
Borat: "Nisem popoln in tudi nisem moralna avtoriteta in se to ne trudim biti"

Pri nas mora biti predsednik vsaj moralna avtoriteta, če že drugega ne... ta klovn se niti trudi ne, da bi bil, zato ga res ne potrebujemo.

Če bi Sasha Baron Cohen naredil lik Borata v tem obdobju, bi bil iz Slovenije, ne iz Kazahstana...
si-koda
# 28.08.2017 ob 17:40
Če volite Miško malo nam ni pomoči... res...
penal
# 28.08.2017 ob 17:35
...in zato upam, da se tvoj čas izteka!
Njapo
# 28.08.2017 ob 17:59
In to je vrhovni vojaški poveljnik................ne daj Bog vojne.........
Wasabi
# 28.08.2017 ob 17:26
Pahor: "Nisem popoln in tudi nisem moralna avtoriteta in se to ne trudim biti"

Ma neeee, Borut, ti si popoln, si, si, si! To je nam vsem kristalno jasno, ne bit zdaj skromen. Le kdo naj bi potem bil popoln, če ne ti?
CarlosNorris
# 28.08.2017 ob 17:31
Je le ugotovil da mu ne bo lahko četudi so sami šibki kandidati in da njegovo klovnovstvo razen apolitičnim starim mamkam ni nobenemu všeč, mene je zanj včasih sram ker očitno že sam ne premore tega čustva. Ne gre se da je treba bit zadrt ali pa čemeren ali pa introvertiran, gre se pa za ohranjanje nekega dostojanstva, a je treba it po poti Amerike da je vse šov in zabava da se smejemo pa klikamo za ekrani?
dharma
# 28.08.2017 ob 18:14
Gospod Pahor. Kot predsednik Slovenije bi se MORALI truditi biti moralna avotoriteta! Saj v končni fazi je ravno to smisel te funkcije - reprezentacija moralne avotitete.
dimnik
# 28.08.2017 ob 17:39
Miška mala=šovinizem, borči
Uomo Tigre
# 28.08.2017 ob 18:10
Bil je izjemno slab predsednik vlade. Med krizo je naredil cel kup slabih odločitev, ki jih še vedno odplačujemo.

Z ničemer si ni zaslužil postati predsednik.

Želim si, da ne dobi še enega mandata.
totijosipborz
# 28.08.2017 ob 17:42
Me zanima njegov fris, ko bo izvedel, da ga je Šarec nascal za ene 20 posto. :)
vranek
# 28.08.2017 ob 18:18
Ne morem razumeti, da ga nekareri, bojda vecina, mislite spet voliti? A ima mnenje o čemerkoli? Nima! Kako lahko nekdo voli osebka, ki na izkljucmo moralni poziciji trdi, da to niti noce biti. Edino kar predsednik ima, je moralna avtoriteta, ki mu jo podelijo volilci. In temunosebku je to odvec in te obremenitve noče⛔. Torej, kaj boste volili pri njem? Selfije si ogledujte na osebnem profilu, ce res ne morete brez njega, predsednisko funkcijo pa podelimo nekomu, ki se bo vsaj trudil biti dober predsednik in nas ne bo blamiral. Edina vloga, ki je se ni odigral je predsednik drzave. Pretežka je, zato smet!ari in klekla.
cairns
# 28.08.2017 ob 18:00
Predsednik Borut Pahor se bo za vnovičen mandat potegoval s podporo volivcev in enakim sloganom kot pred petimi leti "Skupaj".

Naj bo pravi dedec in naj napiše slogan v celoti. Ta pa se zglasi ''Skupaj z Janšo''.
Follow Me
# 28.08.2017 ob 18:00
Vsega srca mu privoščim, da je to zadnji mandat.
AlterEgo
# 28.08.2017 ob 18:48
Na 3. programu rtvslo se pravkar miška mala hvali s statistiko na koliko pasjih procesijah je v preteklih petih letih vse sodeloval. Ob slišanem sem bil tako impresioniran, da mi je pobegnil otožen prdec. Dvakrat.
STANE
# 28.08.2017 ob 18:32
Borči politične avtoritete ni brez moralne avtoritete !!!!!
Govoriš neumnosti..to da pa rad opravljaš to funkcijo ti pa od srca verjamem,kajti ravno to pokaže
kako neizmerno visok je tvoj ego.
Slovenija ne išče popolnega predsednika,išče predsednika,ki bi manj težil k "popolnosti" (opravljal vsa dela),predsednika ki bi bil moralna avtoriteta.
cairns
# 28.08.2017 ob 18:04
Nevtralna in apolitična RTV SLO slučajno objavlja samo novice o Pahorju in nič o ostalih kandidatih.

Bolj ''pošteno'' ne bi moglo biti.
STANE
# 28.08.2017 ob 19:10
Želi biti kandidat volivcev a vseeno bo prosil za podporo SD.
Že to pove,kako je neodločen,spet bi rad bil za "dveh stolih".
Nazadnje bo pa izvoljen s podporo SDS.Bizarno.
Ples
# 28.08.2017 ob 22:12
"Ta vloga predsednika države mislim, da mi je pisana na kožo." Oooo mariiija
Epafrodit
# 28.08.2017 ob 19:08
Pahor: "Nisem popoln...

...sem pa nadnaravno sposoben, dober, lep in ...
AlBundy
# 29.08.2017 ob 10:20
On ni nikakršna avtoriteta, ne moralna, ne politična, ne človeška, on je ob Janši, Cerarju, Erjavcu, Židanu in podobnih kreaturah za Slovenijo naravna katastrofa. Je aroganten in samovšečen patološki narcis, ki se najbolj boji svojega lastnega neuspeha in bi za to naredil popolnoma vse. Za filmskim nasmeškom se skriva slab človek in velik preračunljivec, ki je med drugim s pomilostitvijo gospodarskega kriminalca Bahtijarja Bajrovića, lastnika Sportine (Armani?) vsem nam jasno povedal, kako si on predstavlja pravno državo. Je deklarirano nesposoben demagog in politikant, ki je kot predsednik vlade "razsul" državo, svojim "nekdanjim" tovarišem iz SD (katere bo, čeprav kot "neodvisen" kandidat, vljudno prosil za pomoč in podporo pri kandidaturi) omogočil TEŠ6, Hrvatom popustil v vseh njihovih zahtevah (Josip Zagajski?), za nagrado pa postal predsednik (ker je pač bolj "vodljiv in upogljiv" od svojega predhodnika). In čeprav kot predsednik ni naredil prav ničesar, kar se od predsednika pričakuje, zato pa obilo vsega, kar nas v svetu še dodatno smeši in kot državo dela neverodostojne, bo sedaj z dodatno pomočjo ruralcev in največje opozicijske stranke po vsej verjetnosti dobil še en mandat. Ogabno in perverzno, a to je pač Slovenija, dežela hlapcev, v kateri mladi in sposobni žal nimajo prihodnosti.
zeus.zeng
# 28.08.2017 ob 20:37
"Nisem popoln in tudi nisem moralna avtoriteta in se to ne trudim biti. Tisto, kar potrebuje država, je človek, ki ima neko politično avtoriteto," je poudaril Pahor
----------------
tega miselnega salta mortale pa iskreno priznam sploh ne razumem in se mi zdi da je iznad vsakega miselnega dojemanja . Torej gospod Pahor bi rad bil politična avtoriteta brez da bi bil moralna avtoriteta in tudi prostodušno prizna da tudi ni popoln . Seveda po temeljitem premisleku sem dojel poanto : njegov ,,štab,, cilja na vse tiste , ki so ,,majhni ,, zlahka nemoralni , včasih grešniki , velikokrat povprečni , ponižno nedolžni ( ne sodi da ne boš
sojen ) itd...
Ne morem se znebiti vtisa, da ta politični kameleon in moralni zlaganež poskuša posnemati kar ,,križanega ,, - seveda na zelo ponesrečen način in seveda zelo nemoralno ...
oliva
# 28.08.2017 ob 19:10
Žal res ne (moralna avtoriteta), da se pa ne trudi, pa ne samo da ni prav, je tudi samovšečno in arogantno.
Kaj se to pravi, se ne trudi?
Misli da ni potrebno al kaj?
Joker
# 28.08.2017 ob 22:23
Je popoln, a ne kot predsednik.
Sedaj, ko se je izkazalo, da bi lahko prišlo do drugega kroga, ga je naša neodvisna TV takoj povabila v studio. Zanimivo, da je bil ta prispevek uvrščen med dve drugi naravni nesreči, nevihto v Litiji in poplave v Houstonu. Od male katastrofe proti veliki.
gesan
# 28.08.2017 ob 19:55
Zdaj mi je komaj jasno, zakaj je tak tip lahko predsednik!
Največji buthalec med buthalci pač!

Hkrati nam razlaga, da je vrhovni poveljnik vojske in da ni moralna avtoriteta...

Tale bebo več kot očitno ne ve kaj govori!
svabo
# 28.08.2017 ob 19:43
Dobis tocno to kar si zasluzis. Embalazo brez vsebine!
oliva
# 28.08.2017 ob 19:24
"Želi biti kandidat volivcev a vseeno bo prosil za podporo SD.
Že to pove,kako je neodločen,spet bi rad bil za "dveh stolih".
Nazadnje bo pa izvoljen s podporo SDS.Bizarno."

Ja. :))
'Neodvisen' pa to... :)
lojal
# 28.08.2017 ob 22:19
Borči, dovolj bo. Čas bi bil, da vsaj na stara leta začneš delati kaj koristnega. Četudi greš pometat ceste.
zeus.zeng
# 28.08.2017 ob 20:50
Pahor: "Nisem popoln in tudi nisem moralna avtoriteta in se to ne trudim biti"
-------------
zelo korektna izjava vendar mi ni jasno zakaj bi se potem sploh štulil za predsednika - če je tako samokritičen bi moral biti tudi pri kandidiranju pošten in prostodušno priznati da ni vreden te funkcije ....
Nikolaj
# 28.08.2017 ob 19:06
Tudi klovni imajo napake.
hexen
# 28.08.2017 ob 21:30
Če smo skupaj, zakaj potem oblači Armani in se prevaža v 130.000 eurov vrednem Audiju A8?
gesan
# 28.08.2017 ob 21:14
kapljač
# 28.08.2017 ob 20:34
Problem za predsednika države RR, bo nastal, ko se Pahor več ne bo kandidiral.
...........................
Problem te države je v tem, da so lahko takšni nakladači kot je on, upravljalci tako visokih položajev v politiki in družbi!
apache666
# 28.08.2017 ob 21:05
A bomo ponovno izvolili človeka ki je podprl gradnjo teš 6?
Partizan Miha
# 29.08.2017 ob 11:11
Nekateri se sprašujete kdaj bo sds predstavil svojega kandidata. Jaz mislim da bo njihov kandidat kar pahor, seveda pod pogojem, da bojo pogajanja uspešna, oziroma za koliko se bo pahor spet prodal janezu. Vse za glasove vse za oblast, a ne g pahor ? :)
qwasyx
# 29.08.2017 ob 08:42
in tudi nisem moralna avtoriteta in se to ne trudim biti"

.. da se prijaviš na razpis za službo in vneseš njegove besede ,,, se vprašam kje bi te vzeli v službo ,, on pa s tem kar za predsednika,,, da ne bi ...
gesan
# 28.08.2017 ob 21:12
jaka racman
# 28.08.2017 ob 21:01
Borut Pahor je skoraj edini resen politolog v državi.
Pljuvate po njem, na njegovo mesto pa postavljate Murka.
Upam da se Zajebavate. Ali samo zabavate.
........................................
....................
Politolog, ki je s svojim pametizmom obubožal do konca to državo!

In, če je lahko predsednik države tako neodgovoren, potem je lahko predsednik države tudi Murko!
Kar se pa mene tiče, pa noben od njiju ni primeren!
Zate, pa en od teh dveh klovnov je!

TOrej, se ti precej bolj hecaš kot kdorkoli drug, ki pravi, da on ni primeren za predsednika, ker je neodgovoren!
tomive
# 28.08.2017 ob 20:34
Pahor in drugi...

kako si še sploh upate pojaviti v javnosti? Kako se nekaj hvalite po Instagramu, po FB, se nekaj mečete ven v javnosti... nobene vesti nimate!

Mene bi bilo stram na vašem mestu kam ste pripeljali to državo, kako ste jo uničili, kak razdor med narodom ste naredili, kake tepce delate iz državljanov... kako ste jih večkrat izropali...

A vas ni nič sram?! In še kar naprej in naprej se pojavljate po funkcionarskih pozicijah?

Ja vem... narod je tum-tum ker vas sploh še gleda-voli!
gesan
# 28.08.2017 ob 19:58
Murko je Murko!
Ampak, kriv za izginotje nekaj deset milijard našega premoženja pa ni!
Tale prasednik pa je!
oziris.va
# 28.08.2017 ob 19:57
Pahor: "Nisem popoln in tudi nisem moralna avtoriteta in se to ne trudim biti"

Ti res nisi, bi pa se moral kot predsednik države vsaj normalno obnašat.
gesan
# 28.08.2017 ob 19:52
Pahor: "Nisem popoln in tudi nisem moralna avtoriteta in se to ne trudim biti"
........................................
...
Še ena n eumnost več iz njegovih ust!
Seveda je popoln!
Popoln bebec, ki je s svojo bebavostjo pomagal potaplajt to državo!
www
# 28.08.2017 ob 19:36
da je funkcijo opravljal neodvisno.

Janševi volilci so mu pomagali, ne se slepiti o neodvisnosti.
www
# 28.08.2017 ob 18:52
"Nisem popoln in tudi nisem moralna avtoriteta in se to ne trudim biti."
Nihče ni popoln, je pa lepo povzel bistvo problema, ki ga ima.

Tisto, kar potrebuje država, je človek, ki ima neko politično avtoriteto,"
Aja ? Kralj Instagrama ima avtoriteto ? Ne bi rekla.
severna zvezda
# 29.08.2017 ob 11:55
...pa še nekaj, morda ni pomembno, je pa zelo povedno:

V videu, ko Pahor govori o moralni avtoriteti, populizmu ..... (od 37. sekunde dalje), kar naenkrat ''dvigne'' glas in njegov izraz (očesni kontakt) postane malo srepeč, nič kaj posladkan, kot ga ima, če ni prijetnih vprašanj s strani novinarjev. .......

Ko je v množici prijaznih gospa, je ves mil, ''meden'', ko pa je postavljen pred soočenje z lastnim ''egom'', ga to zmoti do te mere, da deluje že kar nervozen.....

Dikcija, intonacija in izraz na obrazu to potrjujejo - potrjujejo pa tudi dejstvo, da se je začel zavedati, da če drugega ne, bo vsaj 2. krog. Do nedavnega je namreč mislil, da bo v 1. krogu dobil 60+ % ........... Doslej so mu mediji delali zastonj, posladkano PR reklamo. Včeraj so ga pa malo zbodli, in je bil kar malo ''jezen'' ....... Seveda je potem dobil ''obliž na rano'' in je že nastopal v Odmevih ......

In, ko je bil predsednik vlade, je tudi rad ''žugal'' s prstom v svojih govorih.........
Partizan Miha
# 29.08.2017 ob 11:31
Afterburner
" Pa se lahko vsa kucanova falanga in rezimska novinarska srenja mece na trepalnice, te bitke ne bodo dobili."

Preden greš zvečer spat, poglej pod posteljo, mogoče se kučan tam skriva ! :)
leond
# 29.08.2017 ob 09:39
On pa ima res veliko priporočil. Od kmeta, do smetarja, od EU parlamenta do JJ. Pač. Naj dela, kar dela, ampak politične avtoritete pa res nimaš.
gubceva11
# 29.08.2017 ob 09:21
Brez parketa, mi živeti ni?
Kazalo