Slovenija

Poudarki

  • Plut: Količinska rast se mora ustaviti
  • Rebolj: Gre za spiralo, ki se bliža koncu
  • Pahor želi socialno tržno ekonomijo
  • Emri: Kapitalizem se bo iznihal
  • Lenarčič o kulturi zaslužkarstva
  • Hribar Milič: Ne spodbujamo odličnosti
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.0 od 45 glasov Ocenite to novico!
Pahor bi iskal intelektualne potence znotraj slovenskega naroda. Foto: BoBo
       V ljudeh so še vedno jeza, ogorčenje, stiske, med njimi pa se je zbudil tudi nagon po preživetju. Tu se skriva blazen potencial.       
 Pahor v nagovoru
Slovenija 2030 Pahor
Vsi udeleženci razprave pri predsedniku republike. Foto: BoBo
       Morali bomo začeti spremembo vrednot z izrazitim poudarkom, da moramo najboljšim dajati številna raznolika priznanja in jih spodbujati.       
 Samo Hribar Milič, GZS
Udeleženci konference Boštjan M. Zupančič, Anton Stres in Ernest Petrič. Foto: BoBo
Borut Pahor in Vuk Ćosić. Foto: BoBo
VIDEO
Kako do dobre prihodnosti...
VIDEO
Pahor sklical posvet o pr...
VIDEO
Posvet o prihodnosti

Dodaj v

Pahor o Sloveniji 2030: Ne bi rinil nazaj v komunizem, niti naprej v komunizem

Poudarek na trajnostnem razvoju
23. april 2013 ob 11:23,
zadnji poseg: 23. april 2013 ob 20:20
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Na prvi konferenci v okviru projekta predsednika države Boruta Pahorja Slovenija 2030 so udeleženci ugotavljali, da kriza ni ciklične, ampak strukturne narave.

Na razpravi projekta Slovenija 2030 so se strokovnjaki strinjali, da država potrebuje dolgoročno vizijo. Razpravljali so o naravi krize in njenih vzrokih ter iskali načine, kako in kam peljati državo in družbo v prihodnosti. Razpravo je na Brdu pri Kranju gostil predsednik države Borut Pahor.

"Kriza ni ciklična"
Po mnenju ugledne klimatologinje Lučke Kajfež Bogataj zdajšnja kriza ni ciklična, saj gredo aktivnosti ljudstva v smislu izkoriščanja virov v eksponentah in ne cikličnosti. Po njenem mnenju je tako kriza posledica tega, da so ljudje skovali bogastvo po principu dojemanja okolja kot samopostrežne trgovine. In ko virov zmanjkuje, tudi ekonomija peša, je prepričana.

Plut: Količinska rast se mora ustaviti
Tudi geograf Dušan Plut je prepričan, da se mora količinska rast na sicer omejenem planetu ustaviti. Kot trdi, presegamo planetarno zmogljivost našega okolja za 50 odstotkov in s tem sprevrženo uničujemo eksistenčne pogoje naslednjim generacijam. Po njegovem mnenju se je človeštvo znašlo v civilizacijsko prelomnem obdobju, časa za trajnostno revolucijo, usmerjeno v omejitev rasti, pa nimamo. Trdi, da je treba oblikovati tri vizije za prihodnost družbe, eno izmed teh pa bi ljudje izbrali. To so nadaljevanje okrepitve neoliberalnega kapitalizma, ekosocialno reformiran kapitalizem in model demokratičnega ekološkega socializma oz. humanizma. Sam je prepričan, da potrebujemo tretjo smer, korenito spremembo življenja, če želimo ohraniti eksistenčne pogoje za prihodnje generacije.

Rebolj: Gre za spiralo, ki se bliža koncu
Rektor Univerze v Mariboru Danijel Rebolj pa meni, da se kriza zdi ciklični pojav le na prvi pogled, v dvodimenzionalnem okolju, "v tridimenzionalnem pa je to spirala, ki se bliža koncu". Sicer pa je v nasprotju s Plutom prepričan, da potrebujemo en scenarij vizije, saj se boji položaja, če bi dali v javno razpravo dva scenarija in bi dobila približno enako glasov. Po njegovem mnenju je pomembno, da ljudje vizijo poznajo, vanjo verjamejo in jo vzamejo za svojo, hkrati pa mora takšna vizija vključevati objektivno analizo stanja.

Kakšna naj bo sistemska ureditev?
V razpravah o prihodnji sistemski ureditvi je Pahor poudaril, da "ne bi rinil nazaj v komunizem, niti naprej v komunizem". Meni, da je znotraj socialne tržne ekonomije mogoče videti pot naprej.

Emri: Kapitalizem se bo iznihal
Redni profesor za mehaniko na Fakulteti za strojništvo v Ljubljani Igor Emri je sicer prepričan, da se bo sistem kapitalizma iznihal, vendar bo to iznihavanje trajalo zelo dolgo. Zato se nima smisla ukvarjati s tem, kako spremeniti sistem, temveč se je treba posvetiti trajnim vrednotam. Emri se strinja, da mora biti strategija kratka. Lahko dolga le tri besede, in sicer vrednote, urejenost in znanje.

Lenarčič o kulturi zaslužkarstva
Direktor Instituta Jožef Stefan Jadran Lenarčič ni prepričan, da imamo v Sloveniji tako veliko znanja, kot radi govorimo, saj imamo tudi veliko ignorance. Namesto kulture napredovanja pa se je uveljavila kultura zaslužkarstva. Vizija mora biti usmerjena v več ustvarjalnosti, znanja, spoštovanja do različnosti in odprtosti, je prepričan.

Hribar Milič: Ne spodbujamo odličnosti
Predsednik Gospodarske zbornice Slovenije Samo Hribar Milič je opozoril, da v Sloveniji ne spodbujamo odličnosti na nobenem področju. "Morali bomo začeti spremembo vrednot z izrazitim poudarkom, da moramo najboljšim dajati številna raznolika priznanja in jih spodbujati," je pozval.

Na današnji konferenci je bilo na pretek domislic, iskrivosti, pa tudi pikrosti, je ob zaključku dogodka na Brdu povzel Pahor. Vesel je, da se je izrazila pripravljenost za nadaljevanje razprave, ki bi lahko postala proces preobrazbe naše družbe in države. "Z izmenjavo idej lahko pripomoremo k temu, da se morda porodi nekaj, kar bo vodilna misel, ki bo navdihovala širšo javnost, da se pridruži stremljenju k boljšemu," je dejal Pahor.

Pahor: Veliko je jeze, ogorčenja, stisk
Za organizacijo današnje konference se je Pahor odločil, ker čuti med ljudmi potrebo, da se stvari vendarle premaknejo. "V ljudeh so še vedno jeza, ogorčenje, stiske, med njimi pa se je zbudil tudi nagon po preživetju. Tu se skriva blazen potencial," je prepričan. Verjame, da je trenutek pravi. "Ljudje so pripravljeni na to, da dobijo nek impulz in ga tudi sami zdravorazumsko prežvečijo, reflektirajo in ustvarjajo," je dejal Pahor, ki si želi, da se ne bi končalo pri pogovorih, ampak da bi oblikovali nekaj predlogov, ki bi jih skozi ravnanja testirali.

Tokratna konferenca sicer konkretnih sklepov še ni dala. Si pa bodo v uradu predsednika in v neformalnem pogovoru s širokim krogom strokovnjakov, ki so sodelovali tudi na današnji konferenci, v naslednjih dneh prizadevali ugotoviti, kako bi naprej vodili razpravo v proces spreminjanja družbe in če je to potrebno, tudi v pisni dokument. Pri oblikovanju nadaljnjih korakov bodo bistveni vključenost, osredotočenost in transparentnost, je zagotovil predsednik.

Prvi del: Iskanje dolgoročne vizije
V prvem delu razprave so se udeleženci posvetili iskanju dolgoročne vizije za Slovenijo. V nagovoru udeležencem je v sklopu prvega dela predsednik republike dejal, da se je vredno pogovarjati o tem, "ali je sedanja kriza zaradi svojih razsežnosti takšne narave, da nas sili zgolj k praktičnim ukrepom iz dneva v dan, ali je zaradi te krize čas, ko vse intelektualne potence našega naroda morajo zbrati moč in pogum, da skušajo tematizirati prihodnost". Vprašanje je tudi, kako razmišljati, da bi bilo koristno za družbo, meni Pahor.

Konference v okviru tega projekta bi lahko po njegovem mnenju postale "neki pomemben intelektualni proces, ki smo mu bili Slovenci priča v 80. letih, ko se je sredi intelektualnega vrenja budilo spoznanje, da potrebujemo demokratično okolje". Pahor je k razpravi in oblikovanju sklepnega dokumenta povabil "najširši krog različno mislečih ljudi, posameznikov, ki so pripravljeni z izkušnjo sedanjega časa sooblikovati načrt našega prihodnjega vsestranskega razvoja".

O prihodnosti slovenske družbe so poleg prej omenjenih razpravljali še ljubljanski nadškof metropolit Anton Stres, spletni interaktivni umetnik Vuk Ćosić, literat in profesor mikrobiologije in imunologije Alojz Ihan, predsednica upravnega odbora SKB-ja Cvetka Selšek, predsednik ustavnega sodišča Ernest Petrič in predsednik Slovenske akademije znanosti in umetnosti Jože Trontelj.

B. V., Al. Ma.
Slovenija 2030 Pahor
Slovenija 2030 Pahor
Slovenija 2030 Pahor
Slovenija 2030 Pahor
Slovenija 2030 Pahor
Slovenija 2030 Pahor
Slovenija 2030 Pahor
Slovenija 2030 Pahor
Prijavi napako
Komentarji
daysleeper2
# 23.04.2013 ob 11:49
Osrednja nit konference...
ti-ne
# 23.04.2013 ob 11:35
Kaj počne tukaj ljubljanski nadškof metropolit Anton Stres?
Vitki
# 23.04.2013 ob 14:28
Predsednik države živi v oblakih in s svojimi somišljeniki kvasi nebuloze o letu 2030, jaz pa za jutri nimam denarja za plačilo položnic, za nakup hrane za otroke...in to za danes in jutri in ne v letu 2030!
KiselaVoda
# 23.04.2013 ob 14:04
kot se je izkazalo že pri akvariju in ribici, Borut deluje nepremišljeno, "na horuk" ... ko vidim seznam povabljenih, me spreleti srh ... mešano na žaru z makedonsko solato ... župnik, srednješolski genijalec, Mazzini, oslepeli maneken in kup naravoslovcev plus gospodarstvenikov naj bi na eni seansi razpravljalo o prihodnosti ... Drni je vsaj razumel, da nismo vsi za vse ... http://www.prihodnost-slovenije.si/up-rs/ps.nsf

Borut, začenja se obnova cest ... hodi no pomagat, upati je, da boš bolj koristen!
bondi
# 23.04.2013 ob 13:04
Ka je skupno obstoječi druščini?

Vsi so prisesani na davkoplačevalska jasla...tudi duhovščina dobi lep kos našega denarja.

Res, je...Burutu se megli, čeprav se vreme jasni...
Re
# 23.04.2013 ob 12:19
Od ljudi, ki so nas pripeljali na rob preživetja pa res ne gre pričakovati rešitve. Kvečjemu nasprotno, še globljo krizo.
Balaž
# 23.04.2013 ob 12:16
Ladislav Troha, Anton Stres.... Pahorju se je dokončno skegljalo ;)
STANE
# 23.04.2013 ob 12:10
To pa je spet za Pahorja ! Spet bo v centru pozornosti..novinarji,pozdravljanje,ego par kar raste.....
gesan
# 23.04.2013 ob 15:04
Še bolj brezvezni so pa vsi, ki padajo na te njegove finte!
Epafrodit
# 23.04.2013 ob 14:03
Vodja in ekipa - prava druščina za raziskavo smisla nesmiselne izrabe časa. Pri Alanu Fordu so temu rekli "istraga ruda i gubljenje vremena."
razmetan
# 23.04.2013 ob 12:05
Pahor želi ugotoviti, ali je smiselno v teh okoliščinah razmišljati o prihodnosti...
Poenostavljeno: Pahor zopet želi mešat meglo.
gesan
# 23.04.2013 ob 15:03
On je eden največjih po brezveznosti...samovšečni nakladač, ke je tej državi ogromno škodoval.
Čas bi bil, da za to svojo neodgovornost bode pozvan pred ustrezne organe ne špa, da fantazira o letu 2030.
JMH
# 23.04.2013 ob 13:32
"Pahor o prihodnosti z RKC-jem, gospodarstveniki, akademiki, bankirji in umetniki"

Kakšna raznolika druščina. Predsednik pa širokosrčen kot je bo povezoval akademike in umetnike z gospodarstveniki, bankirji in ekipo, ki je razred zase, RKC. Saj res. Kdo pa bo take skupine povezal, če ne najlepši človek v državi. Meni se zdi vse skupaj groteskno. Pač država v kateri živimo.
jujc
# 23.04.2013 ob 13:42
muppet show
STRIKE
# 23.04.2013 ob 13:36
Spet afne guncajo na naš račun!
toldo
# 23.04.2013 ob 13:00
Pahor, ti si predstavnik države in cerkev je ločena od države, stran z RKC!!!
ResIpsaLoquitur
# 23.04.2013 ob 18:37
Baje, da je povabil tudi psa Murija in kravo Lisko, pa sta rekla, da imata veliko pametnejšega dela...
gesan
# 23.04.2013 ob 14:14
Začela se je prva konferenca v okviru projekta predsednika države Boruta Pahorja Slovenija 2030. Pahor želi ugotoviti, ali je smiselno v teh okoliščinah razmišljati o prihodnosti.

Kaj fantazira ta samovšečna pojava?
On je eden od tistih, ki so nas prignali v to situacijo in naj se spelje že enkrat.
Bedaki so vsi, ki za takšne še vedno dajejo svoj glas na volitvah!
vzhodnik
# 23.04.2013 ob 14:06
Kakšno vlogo ima RKC? A je v Sloveniji edina in samo vsemogočna religija katolicizem? kje so potem avtohtoni Protestanti-Evangeličani? Kje so ostale verske skupnosti.? A imajo vsi ne glede na versko in politično prepričanje pravico razpravljati o prihodnosti vseh nas v tej državi? V prvi vrsti bi pričakoval enakost vseh ,kot je to zapisano v Ustavi,drugič pa da se najprej cerkev opraviči za svoje zablode in kraje v tem obdobju. Rkc ni nikoli dala nič naprednega,ampak samo razkol in razlikovanje. In ustavni sodnik Petrič?? A je zabloda že tako očitna,da ni več realne slike o težavah in problemih države,in o tem,da so ravno ti nekateri tudi povod za krizo morale,prava in demokracije v državi! Od predsednika bi kot državljan pričakoval večjo kredibilno izbiro,za ljudi,ki imajo večjo ekonomsko in moralno moč v državi.To ni nikakor RKC in nadškof Stres!! Sem razočaran!
ikacbe
# 23.04.2013 ob 13:24
Pogrešam še kakšno vedeževalko... Morda ono iz totega Maribora, ki jo je Kangler....
pentagram
# 23.04.2013 ob 12:42
Pahor pač hoče poskrbeti za svojo prihodnost, za našo bo pa malo pomagal pri striženju ovc...
Naš Tito
# 23.04.2013 ob 22:49
Bivši "komunisti" so teoretizirali nastanek gospodarskih kriz,
čeprav je že zdavnaj vse jasno o nastankih kriz.

Buržuazni ekonomisti si izmišljujejo brezvezne in nerealne teorije, med katerimi je najbolj znan Malthus, ki je za krize okrivil kar delavce, češ da so se preveč razmnožili. In zahteval, da se ta presežek na tak ali drugačen način likvidira v korist kapitalistov!

Marks in Engels sta opisala vse krize, ki so se pojavljale v zgodovini kapitalizma, in jih imenovala trgovinske krize, trajale so večinoma štiri leta, vsakih sedem let pa so se ponovile
.
Celo naša čistilka Silva popolnoma jasno razume nastanke kriz, v nasprotju s klerofašisti na oblasti, ko je lepo vskliknila: "Trotl nori, saj mora biti kriza, če pa imam tako malo plačo, da si več ničesar ne morem kupiti, potem tudi oni ne morejo več nič prodati!"

Ampak Sveta cerkev obožuje revščino, obožuje nerazgledane in verujoče, posebno še tako brezpametne, ki verjamejo, da Jezus odjemlje grehe sveta, morajo pa hoditi k spovedi, in celo država jih kaznuje za njihove grehe. Mogoče pa gospod Jezus malomarno opravlja svoje delo? Kot recimo nadzorniki v državnih podjetjih!
zapatist
# 23.04.2013 ob 21:44
Pahor o Sloveniji 2030: Ne bi rinil nazaj v komunizem, niti naprej v komunizem

Zeh...kakšen možganski trust
povžek
# 23.04.2013 ob 12:05
Ja, le Bog se nas lahko še usmili in pošle potop!
velenjcan
# 23.04.2013 ob 23:16
pahor ni vedel, za kaj gre, ko je bil predsednik vlade, in ne ve, zakaj gre, ko je predesednik republike.

slovenski problem je pač to, da pahor zmeraj naserje dovolj slovencev, ki mu dajo dobro plačo za to, da meša meglo na njihov račun.
Hephaestus
# 23.04.2013 ob 20:59
Konferenca o strategijah in metodah mešanja in prodajanja megle.
ti-ne
# 23.04.2013 ob 15:51
Že čez par let bo v Evropi več kot 20% nezaposlenih. Čez 10 let pa blizu 50%!
Kapitalizem je na zatonu!
123pepe321
# 23.04.2013 ob 13:40
Ali je kdo vprašal Gospoda Stresa kdaj bo vrnil tist drobiž od Zvonov, tistih 1250 miljončkov evrčkov?
Rasta75
# 23.04.2013 ob 12:25
Pahor o prihodnosti z RKC-jem,...
Ta je pa dobra. Z nekom, ki se zavestno in odkrito že stoletja trudi, da bi bila civilna družba na ravni srednjega veka, se gre pogovarjat o prihodnosti. Mimogrede, kaj se dogaja/je zgodilo z v ustavo zapisanim načelom sekularizacije?

Pahor želi ugotoviti, ali je smiselno v teh okoliščinah razmišljati o prihodnosti.
O prihodnosti je vedno smiselno razmišljati, razen če je okoliščina načrtovani samomor.
TarzanPahor
# 23.04.2013 ob 23:32
Polna usta, prazna rt.
TineB
# 23.04.2013 ob 15:32
Jaz sem bil tudi povabljen, pa sem se opravičel. Sem moral v čistilnico po letne cunje.

(noregobe.press)
bondi
# 23.04.2013 ob 12:57
Razen gospodarstvenikov je prisotna sama solata...bankirje pa v čuzo...banke pa zapret, ne pa na pogovor k predsedniku.
Če se borut že gre ljudskost, naj povabi še brezposelne, kmete,...
vipmit
# 23.04.2013 ob 12:14
bla, bla, bla, bla,.....
walterperoaroma
# 23.04.2013 ob 23:26
ne bluzit o morali o vrednotah

za vse zlo in moralni propad je kriv kapitalizem kot tak
kapitalizem je treba postaviti pod vprašaj
ne bluzit ker se vam smejem
božo1
# 23.04.2013 ob 21:49
pahor v nagovoru
V ljudeh so še vedno jeza, ogorčenje, stiske, med njimi pa se je zbudil tudi nagon po preživetju. Tu se skriva blazen potencial.

ne le neokusno, gre že močno čez rob
Ceriš
# 23.04.2013 ob 21:41
Barbika je za nekaj časa napolnil svoj ego,
ker je premalo v središču pozornosti !
Ni poslušal Bratuškove, ki je dejala, da je
treba razmišljati o letu 2013, ne pa o 2030 !
Sicer pa je itak samo 27 procentni slovenski
predsednik, zato ga ni vredno jemati resno !
pirat321
# 23.04.2013 ob 18:19
Ladislav Troha, kaj je pa ta delal v tej družbi? Igral kitaro al kaj?
ivod
# 23.04.2013 ob 12:33
... le naj bo g. Stres zraven ... da se ga ima na očeh :)
... res pa manjka Žižek in še kdo ... / a on bi bil tem povabljencem bolj kot ne moteč:)
...
drgač pa ... od siceršnjih mehkužcev ni pričakovati kaj oprijemljivega :)
Wasabi
# 23.04.2013 ob 12:14
Te okoliščine kar kličejo po temeljitem pogovoru o prihodnosti, predsednik republike se misli z gosti spraševati retorična vprašanja. Predsednik in pol!
Amsel
# 24.04.2013 ob 00:05
Pa kdo normalen bluzi o komunizmu, razen seveda zapriseženi antikomunisti!
Saj normalen človek ne more verjeti kaj roji po glavi Pahorja!
Kulman
# 23.04.2013 ob 22:29
V razpravah o prihodnji sistemski ureditvi je Pahor poudaril, da "ne bi rinil nazaj v komunizem, niti naprej v komunizem". Meni, da je znotraj socialne tržne ekonomije mogoče videti pot naprej.

Pahor preprosto ne loči komunizma kot (svoje) ideologije (beri: zarečenega kruha se največ poje) od socialističnega družbenega sistema in dogovorne ekonomije v njem od demokracije ("v 80. letih, ko se je sredi intelektualnega vrenja budilo spoznanje, da potrebujemo demokratično okolje") in kapitalističnega ekonomskega sistema. In kaj pojmuje kot socialno tržno ekonomijo, za katero se zavzema, tudi ni jasno. Ali je to pravzaprav socialistična tržna ekonomija, ki je bila pri nas v veljavi do osamosvojitve ali pa, da bi delavci prejemali socialno podporo za preživetje (kot neki kvazi UTD).
Pahor, res ne vem kaj pravzaprav hočeš. Koliko davkoplačevalskega denarja bomo morali še zagoniti (tako kot se grejo naši vrli politiki o zagonu gospodarstva, ki so ga že tako in tako zagonili, pa jim očitno še ni dovolj) za takšne samovšečne, neproduktivne in brezperspektivne konference. Bojim se, da veliko preveč, ker je bila danes to šele prva konferenca na to temo, leto 2030 pa je še zelo, zelo daleč.
malah
# 23.04.2013 ob 21:18
Kakšen brezvezen pozer. Naj stoji pred ogledali in se občuduje, Slovenijo pa pusti pri miru. Ko je imel vzvode oblasti je vse zajebal.
pozitivc
# 23.04.2013 ob 21:13
Jst sm zato, da se proba UTD, al pa se vsaj naredi konkretna študija
corrupt570
# 23.04.2013 ob 18:14
Sami potencirani raziskovalci ddrrr. drmr akademićarji. En se na znanstveno raziskovalni način ukvarja z mešetarstvom na borzi, drug je znanstvenik posojevalec denarja za obresti, tretji je hard intelektualc doživljenjski šef trgovske in obrtne zbornice (Handels und Gewerbe Kammer für Krain zu Laibach), potem je znanstvenik raziskovalc štancar industrijskih izdelkov, pa raziskovalc pastir župnik, pa nori znanstvenik kar tako, pa raziskovalc »država to sem jaz« absolutni oblastnik , pa ustanoviteljica znanstvene šole za izobraževanje znanstvenikov šefov kjerkoli in kadarkoli, pa rektor intelektualc zidar, pa raziskovalec pralnih strojev in drugih štanc izdelkov, pa potencirani raziskovalc predsednik, ki se sekunde svojega življenja ni ukvarjal z znanstvenim raziskovanjem, pa znanstvenik, ki sam ne ve, da je znanstvenik itd. Zdaj sem pa res pomirjen. S takimi tipi se nam pa res obeta odlična prihodnost.
a.orhidejca
# 23.04.2013 ob 12:11
kdaj bo konec podpore cerkvi iz proračuna? KDAJ bodo nehali trošiti MOJ in VAŠ davkoplačevalski denar?!!!!!!!
šurda
# 23.04.2013 ob 11:57
A, ima ustavni sodnik dr: Ernest Petrič rumeno
kravato ?
bralecxx
# 23.04.2013 ob 11:41
Konference v okviru tega projekta bi lahko po njegovem mnenju postale "neki pomemben intelektualni proces, ki smo mu bili Slovenci priča v 80. letih, ko se je sredi intelektualnega vrenja budilo spoznanje, da potrebujemo demokratično okolje".

In kam nas je pripeljala demokracija, beri vladavina kapitala?
STANE
# 24.04.2013 ob 10:27
skuggi
Vidiš,mene blazno moti njegova "všečnost",ki je eskalirala ob zasedbi mesta predsednika vlade.Pa bi to še nekako prenesla,če bi vsaj z dejanji pokazal sposobnost vodenja vlade.
Mislim,da večino ljudi to moti,kar mu je bilo ob kanpaniji povedano "direktno" in zmago je pač dobil,ker enostavno ni imel dobrega protikandidata in ob podpori desnice.
Tudi njegove izjave so dejansko izbira besed populizma in nekako imam vtis,da ni naraven ampak je njegovo obnašanje in govor usmerjen le na svojo všečnost.To je bolezen,ki se samo stopnjuje.
Mene je bilo dejansko sram,ko sem ga gledala,kako se je obnašal v Bruslju.
trdnjava
# 24.04.2013 ob 01:18
No maneken, a je prišlo spet tvojih pet minut, da se nastavljaš pred kamero. Ti boš iskal luč na koncu tunela? Mar nisi opazil, da je bil to vlak ki te je že povozil. Če nebi bilo toliko talibanov v Sloveniji se tudi ti nebi pasel na plači neto 3.000 EUR, s katero zelo težko shajaš.
Kazalo