Slovenija
"Predsednik vlade kot tudi države mora delo organizirati tako, da se lahko zanese na to, da sprejema prave in pomembne odločitve," Pahor pojasnjuje svoje odločitve, da ne bere vseh poročil Sove. Foto: DZ/Borut Peršolja
Neustrezno ukrepanje oz. neukrepanje naj bi pomenilo tveganje za nacionalno varnost, pranje denarja in financiranje terorizma pa bi lahko ogrozila stabilnost delovanja NLB-ja in škodila ugledu države. Foto: RTV SLO/ Ergyn Zjeci
Jani Möderndorfer
Möderndorfer je naznanil, da bodo zoper nekatere policiste podali prijavo na specializirano državno tožilstvo. Foto: BoBo
Križaniča je komisija zaslišala marca, po besedah nekdanjega ministra pa "magnetogram kaže precejšen trud predsednika komisije Janija Möderndorferja (iz SMC), da bi me kot finančnega ministra postavil v vlogo tega, ki odloča v posameznih postopkih urada za preprečevanje pranja denarja in financiranja terorizma". Foto: DZ/Borut Peršolja
Preiskovalna komisija DZ o ugotavljanju domnevnega pranja denarja v Novi KBM preiskave ni dokončala. Foto: BoBo
VIDEO
Komisija: Za pranje denar...
VIDEO
Pranje denarja v naših bankah

Dodaj v

Pahor: Poročila Sove o domnevnem pranju denarja nisem prebral

Preiskava pranja denarja v NLB: politično odgovorni Kranjec, Križanič, Žbogar in Pahor
17. maj 2018 ob 10:51,
zadnji poseg: 17. maj 2018 ob 23:22
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Za sume pranja denarja v NLB-ju iz Irana sta po ugotovitvah pristojne parlamentarne preiskovalne komisije politično odgovorna Marko Kranjec in vlada Boruta Pahorja. Sume pranja denarja v Novi KBM, ko je SDS najel posojilo pri Dijani Đuđić, pa naj preišče novi sklic DZ-ja.

Predsednik parlamentarne komisije, ki je preiskovala sume pranja denarja v Novi Ljubljanski banki in Novi KBM, Jani Möderndorfer (SMC) je predstavil javni del 600 strani dolgega poročila, zaupni del pa bo na voljo poslancem. Pri pregledu dokumentov in med zaslišanjem številnih prič so zaznali kar nekaj sumov kaznivih dejanj.

Möderndorfer je potrdil, da so politično odgovornost za domnevno pranje iranskega denarja prek NLB-ja pripisali nekdanjemu guvernerju Banke Slovenije Marku Kranjcu, ministroma za finance Franciju Križaniču in zunanje zadeve Samuelu Žbogarju ter predsedniku tedanje vlade Borutu Pahorju, saj so po mnenju preiskovalne komisije opustili dolžnostno ravnanje. Ker niso zadostno ukrepali, so povzročili tudi tveganje za nacionalno varnost in financiranje iranskega jedrskega programa, kar bi lahko škodilo tako NLB-ju kot ugledu države.

Pahor: Poročil Sove nisem prebral
Pahor odgovarja, da leta 2010, ko je bil predsednik vlade, poročila Sove o domnevnem pranju denarja v NLB-ju ni prebral, nanj od drugih prejemnikov tudi ni bil opozorjen, za informacijo o nakazilih iranskega denarja prek NLB-ja je izvedel šele junija lani, ko je bila o tem obveščena javnost. Sam namreč vseh obveščevalnih poročil ne bere, saj jih je veliko in tudi niso vsa enako pomembna. Za to ima svetovalce, pravi. Poudaril je tudi, da predsednik vlade ni tisti, ki dobi neko informacijo Sove in potem odredi ukrepanje.

Na zaslišanju pred komisijo marca letos je sicer Pahor povedal, da se v NLB-ju v tistem času niso resno ukvarjali z zadevo, v uradu za preprečevanje pranja denarja so se dolgo spraševali, za kaj gre, medtem ko je Slovenska obveščevalno-varnostna agencija dobivala zelo jasne namige o spornem dogajanju in je napisala posebno poročilo o zbranih podatkih. To poročilo je novembra 2010 posredovala na sedem različnih naslovov, tudi predsednika vlade.

Križanič zavrača odgovornost


Tudi nekdanji minister Franci Križanič je zavrnil politično odgovornost, saj finančni minister v Sloveniji nima pooblastil za odločanje v posameznih postopkih urada za preprečevanje pranja denarja. "Finančni minister tudi ni pritožbena raven pri odločitvah tega urada. Tudi tam, kjer za organe v sestavi to raven zagotavlja ministrstvo za finance, minister vendarle ne odloča," je pojasnil Križanič. Dodal je, da ima ministrstvo za to oblikovane posebne organe, ki so prav tako vsebinsko neodvisne od ministra.

Nekdanji zunanji minister Žbogar je medtem za Televizijo Slovenija povedal, da ukrepanje v primeru Farrokhzadeh ni bilo v njegovi pristojnosti. Ob tem se ne spomni, da bi ga o tem obveščala Sova. Dopušča sicer možnost, da je prejel določene informacije, a takrat ni dojel razsežnosti, ki jih ima zgodba danes, oz. očitno o njej ni bil obveščen

Danes sistem urejen, pred leti ne
Danes ima NLB sistem nadzora na tem področju zgledno urejeno, je povedal predsednik komisije Möderndorfer, a med letoma 2008 in 2011 to ni bilo tako. Za to so odgovorni takratni organi vodenja - nekdanji član uprave NLB-ja Miran Vičič je bil pristojen za področje plačilnega prometa in ga je Möderndorfer posebej izpostavil, saj je bil seznanjen s spornim primerom iranskega poslovneža. Banka Slovenije pa je postopek proti NLB-ju zaradi tega opustila brez pojasnil. Möderndorfer je za to odgovornost naložil direktorici pravnega oddelka Banke Slovenije Jasni Iskra.

Zaradi krivega pričanja pred komisijo pa bodo ovadila nekdanji uslužbenki NLB-ja Milko Ižanec, ki je bila vodja poslovalnice za tuje osebe, in Zdenko Bernik Strelec, ki je bila odgovorna za preprečevanje pranja denarja.

Cerar: Izboljšave je treba nadaljevati
Odhajajoči premier Miro Cerar je zadovoljen, da je komisija preiskavo pripeljala do točke, ko so ugotovitve, za kaj je šlo in kdo je za to politično odgovoren, jasne. "Za izboljšanje nadzora smo že izvedli ukrepe, nadaljevati bo treba izboljšave na področju obveščevalnih in protiobveščevalnih dejavnosti," je menil. Kot državljan je sicer "žalosten, da se je to dogajalo". "Takoj ko se je za to izvedelo, smo dali navodila, da morajo pristojni organi takoj in na drug način to raziskati in hkrati paziti, da se to v prihodnje ne zgodi več," je dodal.

"Prstni odtisi, ki so bili v tej zadevi zaznani, se kažejo tudi v drugih aferah. Vse kaže, da so bile določene politične stranke udeležene v nekih slabih praksah ali pomanjkljivih oblikah nadzora ali čem hujšem," je ocenil ter izrazil upanje, da bo "to ovrednoteno, saj morajo Slovenijo voditi takšne stranke, ki imajo spoštovanje do vladavine prava in odgovornost do vodenja države".


Iran prek Slovenije kršil pravila embarga
V primeru britanskega državljana iranskih korenin Iraja Farrokhzadeha, ki je v NLB-ju odprl račun leta 2008 in denar nakazoval na več kot 9.000 računov po svetu, je komisija ugotovila, da v večini primerov ni šlo za transakcije, ki bi bile povezane s klasičnim pranjem denarja oziroma z denarjem iz kaznivih dejanj. Primer domnevnega pranja denarja je bil samo en, je povedal Möderndorfer. Ni šlo za posameznika, ki bi skušal izigravati sistem, temveč za shemo iranskih bank, ki so prek Slovenije kršile pravila embarga.

Banka bi morala za poslovanje z iranskimi državnimi bankami zaprositi za soglasje, pa ni, zaslužila pa je le milijon evrov. Zato je komisija opozorila, da se je izpostavila nesorazmernim tveganjem. "Njen zaslužek ni vreden tega, kar bi lahko izgubila," je dodal Möderndorfer.

V primeru štirih transakcij je obstajal sum, da so bile usmerjene v financiranje jedrske proliferacije in nakup blaga, ki se lahko uporablja tako v civilne kot vojaške namene. V transakcije pa sta bili vključeni vsaj Melli bank in Export Development Bank of Iran s sankcijske liste.

Ta primer je preiskovala še ena komisija DZ-ja, ki ji je predsedoval Anže Logar (SDS). A jim po Möderndorferjevih besedah niso želeli predati pridobljene dokumentacije, zato jim je vnovično pridobivanje istih dokumentov oteževalo delo.

Komisija je med preiskavo zaslišala 47 prič iz obeh bank, urada za preprečevanje pranja denarja, policije, ministrstev za notranje in zunanje zadeve ter finance in Banke Slovenije. Zaslišala je šest skritih prič, opravila pogovor s tremi žvižgači, prek posrednikov pa je stopila v stik tudi z Irajem Farrokzadehom.


Delo za novi sklic DZ-ja

V drugem primeru suma pranja denarja pri Novi KBM, ko je stranka SDS najela posojilo pri fizični osebi Dijani Đuđić, je komisija po Möderndorferjevih besedah ugotovila, da imajo transakcije, ki jih je opravila Đuđičeva, značilnosti pranja denarja in utaje davkov. Đuđićeva je v Novi KBM odprla račun, potem ko ji ga je zaprla ena od tujih bank v Sloveniji. Do oktobra 2017 je bilo na njenem rečunu "več sumljivih transakcij, znesek pa ima več kot šest ničel". Ker gre za obsežen primer, je komisija sprejela priporočilo, naj te sume razišče novi sklic državnega zbora.

Komisija dela pri obravnavi Nove Kreditne banke Maribor ni končala, ker je zmanjkalo časa in ker se je po Möderndorferjevih besedah nekdanji prvi mož Nove KBM Aleš Hauc izmikal zaslišanju. Na podlagi ugotovitev, do katerih jim je uspelo priti, bodo nekdanjega uslužbenca banke Primoža Britovška kazensko ovadili zaradi suma kaznivih dejanj, ne le zaradi domnevnega pranja denarja. Bil je namreč direktor sektorja za korporativno varnost in nazor v Novi KBM in je imel po mnenju komisije eno ključnih vlog, da banka ni preprečila domnevnega pranja denarja.

Britovšek zavrača ugotovitve komisije, ki jih je označil za laž, podtikanje in zlorabo instituta preiskovalne komisije. Če bo komisija zoper njega vložila ovadbe, bo sam proti članom vložil ovadbe zaradi krive ovadbe, napoveduje. V svoji več kot 20-letni karieri policista, kriminalista in uslužbenca Sove se še ni srečal "s tako trdo obliko političnega klientelizma in politične korupcije", je zapisal. V primeru postopka pred sodišči pa bo "razkril dejansko ozadje delovanja te komisije, vključujoč imena in priimke pokvarjenih bankirjev in njihovih pomagačev, ki so zoper mene sprožili gonjo, saj sem v času svojega mandata na banki po službeni dolžnosti sprožil veliko postopkov in kazenskih ovadb pred organi pregona".

Nova KBM je pod novim vodstvom obvladovanje tveganj postavila kot prioriteto z zelo jasnim poudarkom na spoštovanju zakonodaje in predpisov s področja preprečevanja pranja denarja, so v odzivu na predstavljene ugotovitve parlamentarne komisije zapisali v banki. Tako so med drugim sprejeli novo politiko sprejemljivosti strank. Kot so zapisali, se je banka ob prihodu novega lastnika zavezala načelu poznavanja strank, ki ga dosledno izvaja tako pri obstoječih strankah kot pri sprejemu novih. Kot posledico te odločitve so lani sprejeli tudi novo politiko sprejemljivosti strank. Namen te politike je postaviti jasna merila glede sprejemanja strank in preveriti obstoječe baze strank z vidika enakih kriterijev, ki veljajo za nove. Namen je tudi zmanjšati pravno tveganje, tveganje ugleda ali tveganje pranja denarja. Ta politika se izvaja kot dobra praksa na ravni celotne Nove KBM. "Banka se je s tem zavezala izjemno visokim internim standardom in deluje skladno s primeri dobre prakse," so še poudarili v banki.
A. S., Al. Ma.
Prijavi napako
Komentarji
forhand
# 17.05.2018 ob 11:21
Pahor ni imel nobenega razloga, da podrejenim ne bi verjel, ZATO NAJ TAKOJ ODSTOPI Z VSEH FUNKCIJ.
klepar
# 17.05.2018 ob 11:09
Ne krivit politikov. Bolj nam kradejo bolj jih volimo. Pa razumi če lahko.
komsomolec
# 17.05.2018 ob 11:06
Politično odgovorni Kranjec, Križanič, Žbogar in Pahor

fake politika.
kje je tu politična kultura,ko se tolk hvalijo z nekimi evropskimi integracijami ... V tujini že na najmanjši sum za nepravilnost, kaj šele za KORUPCIJO , se kontaminirani politik umakne iz politike za vedno. naši politikanti boj ko so v aferah in škandalih, bolj se oklepajo funkcij in položajev, na odstop in ven iz politike ni govora. se držijo ko klopi buđeta in sesajo, sesajo narodu kri iz žil. Sramota.
LukecT
# 17.05.2018 ob 11:40
Noben ni nič odgovoren, ker drug drugega ščitijo. Glavni akterji pa spet iz SD, ni čudno.
rdečinavijač
# 17.05.2018 ob 11:05
Se vidi da smo pred volitvami. Vsi proti vsem.
navigator007
# 17.05.2018 ob 11:30
Politična odgovornost nas pravzaprav nič ne briga. Mene osebno zanima samo to, kaj bodo organi pregona in pravosodje naredili s tistimi, ki so s pralnico zaslužili.
tones
# 17.05.2018 ob 11:19
Dej ljudje ne jamrajte, sej ste tud sami krivi za to. Kar ste izvolili, to imate, za naprej pa tud ne kaže nič drugače. Kaj ste pa v nedeljo počeli, kje ste bili? Podprli ste novo krajo!
damark
# 17.05.2018 ob 11:37
Jani Möderndorfer predsednik preiskovalne komisije!!!
Že to vse pove. Po izobrazbi bolničar.
Bolničar?! Pa to ni res kam smo prišli.
srebrnibreg
# 17.05.2018 ob 11:43
Straniščni demokrati
patriot44x2
# 17.05.2018 ob 11:46
Kekec99

# 17.05.2018 ob 11:38
Prijavi neprimerno vsebino Đuđićeva naj bi v NLB oprala kar 10 milijonov evrov, verjamem da našega denarja, Janez pa je zraven. Le zakaj, je prala v njegovem imenu?
+0

Večna mantra levičarjev vse brez dokazov. Važno da je naj bi in oni že pograbijo.
Tukaj ko pa imajo imena,dokaze pa neeee ker so njihovi.
macupicu
# 17.05.2018 ob 11:48
V normalni državi bi daanes vsi štirje sedeli na Dobu. Ker pa to ni, bo Pahor še naprej predsednik republike, ostali pa se nam bodo smejali v brk...
sloveniancross
# 17.05.2018 ob 12:33
In kje so vsi predsedniki uprav NLB in NKBM med ovadenimi? Spet so našli grešne kozle,ki niso o ničemer odločali nasrkali pa bodo uslužbenki Zdenka in Milka.Zakaj ne ovadijo Veselinovića,Jašovića,Medijo,Kramarja .....kljub amneziji,ki je "boščke"doletela? Jani potrudi se malo.No mogoče si pa bil kaj zraven ane?
generacija56
# 17.05.2018 ob 12:05
Spet je zraven hlapec Pahor.
Spet samo "politično" odgovoren.
A kaj b butalah politična odgovornost pomeni dva očenaša in pet minut sramu?
A bo sploh kdo kdaj v butalah ODGOVARJAL?
Lovec
# 17.05.2018 ob 11:18
Kako deluje in kakšna je mislenost junakov levice na slovenskem, dokazuje tudi ta preiskovalna komisija Janija. Jani je trenutno član SMC-ja in lahko jutri odskoči kam drugam. Vendar to še ni tako bistveno, bistveno je to, da je bil Jani Predsednik KK Union Olimpije. Jani je v imenu kluba ali kot pooblaščenec podpisoval krediti, ki jih je ta klub najemal pri NLB. Odveč je govoriti o tem, da zakon to prepoveduje, namreč, da preiskovalec preiskuje nekaj kjer je udeležen kot stranka, če pospološim, ampk kaže na popolno nerazumevanje in ignoriranje nenapisanih in napisanih pravil. Jani je NAŠ, zato lahko.

Bodite pozorni koga volite. Ne se pustiti na led še 100- ič. Ali kot je rekla Vera, pa ja ne bomo dopustili, da nam vladajo tisti, ki so pred 25 leti prodajali paprike v Ljubljani na tržnici.
mirko marko
# 17.05.2018 ob 11:44
A brez JJ pa ne more it....
Čeprav nima nič z iranskim denarjem, so morali nekaj privlect ven, ceprav za lase.
_cerebro
# 17.05.2018 ob 11:35
Politična odgovornost, buhu, v jok in na drevo.
Jih bodo njihove politične stranke šutnile iz svojih vrst?
Ali bodo dobili še eno priložnost, da bodo izvoljeni v DZ in pametovali neumnemu narodu?
nesreča
# 17.05.2018 ob 11:11
@ komso
Naši politiki se šlepajo na račun Junckerja. Če so njemu dokazali, da so multinacionalke nakazovale keš na njegov račun, pa je postal kapo di banda EU, si mislijo: "Zakaj za vraga nebi tudi mi počeli enako? Saj nam itak nihče nič ne more."
Druga Švica
# 17.05.2018 ob 12:12
Ne volit tiste, ki kradejo. Enostavno.
Demosten18
# 17.05.2018 ob 14:16
Meni se ob tem Pahorju dobesedno KOZLA!!!!! Med njegovo vlado se zgodi Teš6, pranje denarja v NLB, tajkunski krediti, sklep o arbitraži on pa za vsako tako stvar mirno reče, da ni nič vedel in to je to. Konec, pika. Nobenega odstopa, ničesar, tip je tako brez sramu in hrbtenice, da mirno izigrava klovna (ter dela sramoto funkciji, ki jo opravlja) in, da ob vsaki malverzaciji, ki jo na njegov račun ugotovi parlamentarna komisija pač zmigne z rameni in reče, jaz nisem vedel, nisem odgovoren. čeprav je bil takrat PM in je ŠE KAKO odgovoren. Itak pa ne dela ničesar drugega kot fura samopromocijo ter promocijo svojega sina - njegovega političnega naslednika in minimija.

On je človek, ki je Sloveniji naredil DALEČ največ škode in upam, da nekoč to spozna tudi slovenski narod ter ga končno vrže na smetišče zgodovine.
Zaradi njega iskreno upam, da velja karma in, da se mu tole konkretno vrne.
Nikec3
# 17.05.2018 ob 14:33
Pahor: Poročila Sove o domnevnem pranju denarja nisem prebral

Borči, pa sej to je ravno problem!
srebrnibreg
# 17.05.2018 ob 13:16
Jani Midndorfa v katerostranko greš v naslednji vladi ? Hhehehe
RAZOČARAN
# 17.05.2018 ob 12:12
Pahor ni nič vedel in ni kriv . Preveč je bil zaposlen s samo promocijo, slikanjem in nastavljanju pred kamerami. Pa tudi za TEŠ in mejo s Hrvaško prav tako ni nič kriv in amen.
Tisl
# 17.05.2018 ob 12:09
Haha Logar ni želel predati dokumentacije Moderndorferju, edino prav. Temu "po vetru" Moderndorferju ni za zaupati v varovanje niti svinčnika, kaj šele občutljive dokumentacije, ki se ga itak tiče, saj je njegova stranka sama imela prste vmes pri kraji 1 milijarde.
ni maitre
# 17.05.2018 ob 16:37
Največja kazen za Borčija bi bila ukinitev dostopa do socialnih omrežij!
SpicyWeiner
# 17.05.2018 ob 15:28
RAZOČARAN
# 17.05.2018 ob 17:43
Kadar ima Pahor fantastičen dan, imajo ostali Slovenci katastrofalen dan in še nekaj slabih let naprej.
pobrisan
# 17.05.2018 ob 12:47
Me zanima koliko se bo iz spodnjega scenarija uresničilo. Začetek se ujema:

Skovan je bil scenarij, po katerem bi naj ravno v teh dneh sprožili veliki pok, tokrat iz Bosne. Politično bi eksplozijo pokrila Möderndorferjeva komisija, češ da so odkrili nekatere povezave med poslovanjem NKBM in Dijano Đuđić. Policija naj bi na predlog tožilstva izvedla spektakularno mednarodno akcijo v Bosni in Hercegovini in v Sloveniji z aretacijo in preiskavo stanovanja ter poslovnih prostorov Roka Snežiča, češ da je vpleten v sporno poslovanje NKBM. Medijsko pa bi to povezali s kreditom SDS in obudili afero iz začetka leta. Vse to bi seveda posnela POP TV v režiji Draga Kosa in njegove žene Tjaše Slokar Kos, urednice na tej televiziji, ki je januarja v svoji osrednji oddaji 20 minut poročala o 150 tisoč evrih vrnjenega kredita za SDS, praktično nič pa o oprani milijardi za iranske teroriste, 16 odpisanih milijonih Jankoviću ali 30 odpisanih milijonih Rigelniku. Kriminalisti te skupine so večkrat potovali v Bosno in skušali prepričati svoje kolege, naj sodelujejo v velikem poku.

Scenarij je bil na papirju idealen in počiti bi moralo ravno v tem tednu, ko na televizijah ni velikih soočanj, kar bi SDS in Janši omogočalo neposredno obrambo brez cenzure, a se je izvedba zapletla. Najprej na slovenskem sodišču, kjer naj bi s težavo izdali nekatere potrebne odredbe, druge pa zavrnili, saj v predlogu ni bilo nikakršnih dokazov o kaki sporni povezavi Snežića in Đuđićeve z NKBM. Dokončno pa se je zalomilo v Bosni, saj bosanska policija kljub pritiskom iz Evropola, kjer deluje slovenski predstavnik Robert Črepinko (podpisnik krivične ovadbe v zadevi Patria), ni želela sodelovati v policijsko mafijskem komplotu slovenskih kolegov. Namesto velikega poka iz Bosne smo na državnem portalu Siol v upravljanju Rudija Skobeta lahko prebrali serijo insinuacij, kar dokazuje, da se je vse skupaj dokončno sfižilo. Skobe oziroma njegovi pisci lažejo, da se je bankster Primož Britovšek zaposlil v Sovi v času mandata vlade Janeza Janše. Na zaslišanju pred Möderndorferjevo komisijo je Britovšek namreč povedal, da se je na Sovi zaposlil leta 1998, v času vlade Janeza Drnovška.
ČRNIGAD
# 17.05.2018 ob 16:16
OLIVA
Pahor ni niti naiven niti pošten. Je prekleto preračunljiv in vse bi naredi zase in svojo promocijo. Kjer ni potrebno "kaže mišice in odločnost " drugje pa veliko servilnost .
Žalostno takšna je pač podoba našega predsednika.
Imamo pač tisto kar je večina demokratično izbrala
Bivši uporabnik
# 17.05.2018 ob 13:54
Pahorju iskreno verjamem, da ni nič vedel.
Upoštevati je treba, da je v politiki zato, da lepo zgleda.
poharc
# 17.05.2018 ob 11:41
Mlatenje prazne slame, zato pa zrnja od nikoder.
BrackoSpeli
# 17.05.2018 ob 11:38
Kazensko odgovorni, kazensko odgovorni. Zamenjat levo oblast in spremeniti zakone, da bodo imela sodišča več svobode pri preganjanju teh ljudi, ki nam kradejo, potem pa jemajo visoke kredite in zadolžujejo Slovenijo.
dr.r.
# 17.05.2018 ob 16:59
nisem bral. ne vem. nisem slišal. najboljši vodja vlade.
Juhu
# 17.05.2018 ob 16:33
Dvoličnež. Laže, krade, idealen predsednik, kaj takega je možno samo v Slo. Naj mu nekdo že zbije ta vzvišen ego.
oliva
# 17.05.2018 ob 12:16
A je Pahor že podal odstopno izjavo?
ČRNIGAD
# 17.05.2018 ob 15:52
Javno vprašanje za tovariša - gospoda Boruta PAHORJA
Bil ste predsednik parlamenta, bili ste predsednik vlade, ste predsednik republike Slovenije torej ste opravljali tri najvišje funkcije v državi -eno še opravljate
Kako vam to uspe imate spomin zlate ribice ničesar se ne spomnite o TEŠ - u, ničesar ne veste o zadevi NLB, vsi sodelavci, ki ste si jih sami izbrali vam nikoli niso ničesar povedali in naj bi vas zavajali torej niso opravili svojih dolžnosti .Ste koga ovadili ? NE. Tudi vam je najbolj priročen odgovor strici iz ozadja. Ko se vas povpraša o konkretnih imenih ste tiho. Prosim vas da v dobrobit Slovenije in slovenskega naroda odstopite in se ne potegujete več za nobeno javno ali politično funkcijo
Lep pozdrav
tone7
# 17.05.2018 ob 14:56
Popolnoma skregano z vsako logiko. Naši politiki so vmešani v kopico afer in korupcij. Povzročili so milijardno škodo in NIHČE ni odgovoren. Za nagrado jih zopet izvolimo. Normalen človek tega ni zmožen razumeti
MitjaM
# 17.05.2018 ob 14:18
No, ampak Pahorja smo izvolili za predsednika.
Zdaj mora bit še Janša izvoljen za predsednika vlade
pa bo vsa ta gospodarska rast zadnji leti šla v mirno Bosno.
Dr. Snežić bo pa minister za finance.
ksljbles
# 17.05.2018 ob 13:41
Upam da volivci letos izkoristimo možnost zamenjave oblasti!
slovencsm
# 17.05.2018 ob 12:59
Mene samo zanima, kakšno težo ima lahko preiskovalna komisija, ki jo vodi član pozicije? To je isto, kot bi ciganu dali ključ, da naj pregleda oropano hišo.
Pa zanima me tudi, kako so lahko v tako kratkem času naredili toliko dela. vse ostale komisije so imele težave s pridobivanjem dokumentov in blokadami, a on je v parih mesecih podelal vse, kar si je zadal. Očitno misli, da bo s tem spet prišel v državni zbor.
Na žalost ste to državo preveč zavozili. Zdravstvo, vojska, banke, nenormalno zaposlovanje svojih (vlada, ki je največ zaposlovala in na začetku mandata očitala drugim, kaj se grejo), višala davke, katastrofa o meji s Hrvaško, mizerne penzije, ....
Demosten18
# 17.05.2018 ob 16:31
Napaka SOVE je bila v tem, da so mu dali poročilo na mizo. Če bi ga poslali na njegov instagram profil bi ga pa mogoče prebral.
oliva
# 17.05.2018 ob 16:17
Res je, @ČRNIGAD - in to se vsake toliko tudi vidi (ko ne more skriti oz. se ga dobi nepripravljenega, pol pa pokaže svoje prave barve).
Prav temačen postane, druga oseba.
despi
# 17.05.2018 ob 16:15
zlata ribica v njegovi pisarni več ve o tem.
ni maitre
# 17.05.2018 ob 12:40
A je Pahor že podal odstopno izjavo?
Ni! Je pa objavil novo simpatikus fotko na instiču!
ata
# 17.05.2018 ob 18:43
Pahor očitno ne opravlja dela, za katerega je plačan.
Odstop!
Valentin57
# 17.05.2018 ob 17:48
Pahor odgovarja, da leta 2010, ko je bil predsednik vlade, poročila Sove o domnevnem pranju denarja v NLB-ju ni prebra
Opustitev dolžnega ravnanja.
oliva
# 17.05.2018 ob 16:15
"Verjamem mu ,da ni prebral,saj je bil sigurno že prej seznanjen zakaj se gre,kako bo šlo in za koga koliko."

Zelo verjetno.
windmaster
# 17.05.2018 ob 15:16
Aha, en Iranc je slučajno prišel v Nlb, odprl račun in junakom iz risanke nakazal milijardico...
Poročilo Moderndorferja se ne ukvarja z bistvom problema. Kdo je bil tisti ki je Iranca pripeljal v banko in skrbel da so nadzorni molčali???? Tukaj je Pahorček res nepomemben, ker je le lutka!
Kajti, ta oseba je še vedno del prikrite politične scene in dokler je na svobodi za Slovenijo ni prihodnosti!
Ko pa bodo šli vsi ti skriti senilni strici v arest, takrat bo pa bolje!
Brisko
# 17.05.2018 ob 15:02
Škoda, da ni bilo v bližini Pahorja nobenega vsaj približno sposobnega novinarja, ki bi ga vprašal za kaj potem po Pahorjevo sploh je odgovoren predsednik vlade.
cairns
# 17.05.2018 ob 14:48
Pahor: Poročila Sove o domnevnem pranju denarja nisem prebral

V prevodu to pomeni da se mu je hebalo za Slovenijo in Slovence.

Poudaril je tudi, da predsednik vlade ni tisti, ki dobi neko informacijo Sove in potem odredi ukrepanje.


Še ena debilna izjava. On je bil predsednik vlade. On je bil izvršna oblast.On bi moral poklicati ministra za notranje in zunanje zadeve ter finančnega ministra in UKAZATI da se zadevi pride do dna. Pa kakšni šalabajzerji vodijo to državo.
srebrnibreg
# 17.05.2018 ob 13:19
Zanimivo članek ima recimo 5000 besed od tega se jih nanaša 100 na SDS.

Komentarjev je 60 in od tega 50 o SDS.

Nekateri ste res obsedeni z tem SDS-om ali pa se ga tako bojite ne vem nekaj bo.

Posebej tisti Samores si ga kar predstavljam kako se strese vsak dan v vsakem komentarju sDS on najbrž še ko je banane tam vidi SDS hahaha.
Kazalo