Pahor se uporabi brunarice odreka zaradi racionalizacije delovanja svojega urada. Kaj bo z brunarico, ki jo je zaradi
Pahor se uporabi brunarice odreka zaradi racionalizacije delovanja svojega urada. Kaj bo z brunarico, ki jo je zaradi "slabega stanja" dal obnoviti njegov predhodnik, še ni znano. V njej je Türk večkrat gostil tuje državnike. Foto: BoBo
Pahor se je odpovedal brunarici

Pahorjev urad je o svoji odločitvi obvestil generalni sekretariat vlade in predlagal, da se uporaba objekta pri petem jezeru v okviru kompleksa gradu Brdo prenese na javni gospodarski zavod Protokolarne storitve Republike Slovenije ali pa kateremu drugemu organu.

Brunarica je bila zgrajena leta 1964, prvi pa jo je uporabljal predsednik Jugoslavije Josip Broz - Tito. Po osamosvojitvi je uporabo prevzel tedanji predsednik vlade Janez Drnovšek in si uporabo zagotovil tudi, ko se je zavihtel na mesto predsednika republike.
Po Drnovškovem odhodu je brunarico prevzel njegov naslednik Danilo Türk, ki jo je tudi obnovil za 67.652 evrov in v njej pogosto bival. Kot poroča tednik Reporter, sta v brunarici dve kopalnici s straniščem, spalnica, dnevni prostor, manjša kuhinja ter finska savna. Pri obnovi brunarice je sicer Računsko sodišče ugotovilo več nepravilnosti.

Pahor se je odpovedal brunarici