Predsednik Pahor in ameriški veleposlanik Joseph Mussomeli barvata gugalnico. Foto: Twitter profil Boruta Pahorja
Predsednik Pahor in ameriški veleposlanik Joseph Mussomeli barvata gugalnico. Foto: Twitter profil Boruta Pahorja
Pahor z veleposlaniki barval igrala

Pozornosti Pahorja in veleposlanikov pa je bila deležna tudi okolica tamkajšnje osnovne šole. Pahor je ob tem dejal, da mu ni znano, da bi tako velika skupina veleposlanikov do zdaj sprejela takšno pobudo, kar je označil za mejnik.

Pahor: Veleposlaniki imajo radi naše ljudi
"Tukaj premikamo neke mejnike. To, da so se akcije udeležili veleposlaniki iz različnih držav, iz ZDA, Evrope, Venezuele, Kitajske, Indije, vse to priča o tem, da so se v Sloveniji lepo znašli, da imajo Slovenijo radi, da imajo radi naše ljudi in da zato radi priskočijo na pomoč na takšen način. To mi veliko pomeni," je izjavil predsednik države.

Če bi povabil predsednike vseh političnih strank, bi se ti najprej malo prepirali o tem, kje in kaj bi delali, je dejal Pahor. A morda bo nekoč storil tudi to, saj je po njegovi oceni slovenska politika sposobna marsikaj skupaj narediti.

Na vprašanje, ali je njegov projekt Skupaj za skupno prinesel premike, je Pahor odvrnil: "Kdo bi si mislil, da bodo enkrat veleposlaniki drugih držav na takšnem projektu? Kdo bi si mislil, da jih bomo toliko izvedli, da se bodo prijeli?"

Projekt povzroča tudi pravne zaplete
Pahor je ob tem še opozoril na pravne težave, ki jih morajo sproti reševati pri izvedbi projekta, ker slovenski pravni red ni naravnan na takšne delovne akcije, v katerih sodeluje predsednik države. Čeprav jim delo s papirji vzame veliko časa, je pripravljenost na sodelovanje v delovnih akcijah velika, je povedal.

Pahor je še napovedal, da bo šel vsak mesec nekam delat. Tako bo kmalu obiskal družbo Hidria v Idriji in eno izmed gorskih kmetij.

Pahor z veleposlaniki barval igrala