Monaškega kneza je predsednik Pahor povabil v Slovenijo, Albert II. je vabilo sprejel in obisk potrdil za letošnjo jesen. Foto: Facebook profil Boruta Pahorja
Monaškega kneza je predsednik Pahor povabil v Slovenijo, Albert II. je vabilo sprejel in obisk potrdil za letošnjo jesen. Foto: Facebook profil Boruta Pahorja

Pahor se je sešel z monaškim knezom Albertom II., premierjem Michelom Rogerjem ter ministrom za finance in gospodarstvo Jeanom Castellinijem, govorili pa so predvsem o gospodarskem sodelovanju.

Monaški premier Roger je izpostavil odlične odnose med državama in tradicijo dobrega sodelovanja v multilateralnih organizacijah, s slovenskim predsednikom, ki je predlagal tudi več dejavnosti na področju spodbujanja investicij, pa sta se strinjala, da je še veliko neizkoriščenih možnosti vsestranskega sodelovanja med državama.

Dogovorila sta se, da se v Monaku organizira poslovno-gospodarska konferenca, kjer bi monaški gospodarski skupnosti predstavili možnosti sodelovanja s slovenskimi podjetji, v Ljubljani pa bi organizirali konferenco, kjer bi predstavili možnosti sodelovanja z monaškimi podjetji.

Ob tej priložnosti je predsednik republike povabil monaškega premierja, da z gospodarsko delegacijo obišče Slovenijo, so sporočili iz urada predsednika republike.

Kneza Alberta povabil na nov obisk
Z monaškim knezom Albertom II. sta govorila predvsem o skupnih dobrodelnih projektih, ob tej priložnosti pa se mu je Pahor osebno zahvalil za njegovo pisno podporo kandidaturi patra Pedra Opeke za Nobelovo nagrado za mir za leto 2013.
Monaškega kneza je tudi povabil v Slovenijo, Albert II. je vabilo sprejel in obisk potrdil za letošnjo jesen.

Nocoj se bo predsednik republike skupaj s knezom Albertom II. in monaško kneginjo Charlene udeležil tudi desetega mitinga atletske diamantne lige, najprestižnejše serije atletskih mitingov na svetu.