Slovenija
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.5 od 22 glasov Ocenite to novico!
Nataša Pirc Musar
Nataša Pirc Musar je že odpotovala na sestanek v Washington. Foto: BoBo

Dodaj v

Pirc Musarjeva bo vendarle preiskovala vohljanje NSA-ja za državljani EU-ja

Vključila sta se notranje in finančno ministrstvo
23. september 2013 ob 18:32,
zadnji poseg: 23. september 2013 ob 19:04
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Po odpravi organizacijskih zapletov se sodelovanje Nataše Pirc Musar v ad hoc skupini EU - ZDA vendarle nadaljuje, so sporočili iz urada informacijske pooblaščenke.

Sodelovanje je ponovno sprejela, ko sta se v reševanje odprtih vprašanj vključili finančno in notranje ministrstvo, z novimi sogovorniki pa je Pirc Musarjevi uspelo urediti vprašanja, povezana s stroški dela v skupini, zato bo nadaljevala delo.

"V sredo zjutraj je tako odpotovala v Washington na sestanek predstavnikov EU-ja in ZDA," pojasnjujejo na uradu.

Ministrstvo ni želelo prevzeti stroškov
Pirc Musarjeva je pred dobrim tednom dni sporočila, da izstopa iz skupine petih evropskih strokovnjakov s področja varstva osebnih podatkov, ki jim je Evropska komisija dala mandat za ugotavljanje dejanskega stanja dejavnosti ameriške Agencije za nacionalno varnost (NSA), povezanih z množičnim zbiranjem informacij in osebnih podatkov o državljanih EU-ja.

Konec julija se je v Bruslju udeležila prvega sestanka skupine, v nadaljevanju pa je pričakovala, da bodo dejavnosti skupine koordinirane med državo in Evropsko komisijo - to se, kot so izpostavili v uradu pooblaščenke, ni zgodilo.

Ministrstvo za pravosodje, ki je Pirc Musarjevo kot vrhunsko strokovnjakinjo predlagalo v skupino, v nadaljevanju namreč ni želelo prevzeti nobene obveznosti, ne kot predlagatelj varnostnega preverjanja dostopa do tajnih podatkov EU-ja in Nata ne kot plačnik stroškov sodelovanja svojega strokovnjaka v skupini, ustanovljeni v ta namen. Ker teh stroškov ne želi prevzeti niti Evropska komisija, je Pirc Musarjeva sodelovanje v njej odpovedala, saj urad informacijske pooblaščenke sredstev za to nima.

T. H.
Prijavi napako
Komentarji
vojnaslo91
# 23.09.2013 ob 20:01
Kdo bo plačal vohljanje? A finančni trgi?
G.Bruno
# 23.09.2013 ob 18:55
Levinja
Bi ti prisodil bolj kakšno domačo pernato žival.
janezdolzan
# 23.09.2013 ob 18:54
se je našel denar zanjo...
vipmit
# 23.09.2013 ob 19:51
Na NSA se že tresejo, ker pride naša Nataša Pirc Musar ;)
Bucika
# 23.09.2013 ob 19:46
Raje se naj pozanima za ETI Kamnik.
radioaktiven.si
# 24.09.2013 ob 09:43
Naj Musarjeva najprej pomete pred svojim pragom!

Slovenski državni organi družno in nezakonito špijunirajo za slovenci.

Ko se kdorkoli poveže na portal www.rtvslo.si istočasno pošlje request še na:

policija.si
urad info. pooblaščenke
sodisce.si
spletno oko
mnz.

Preverjeno z več kot 20 različnimi IP naslovi, vedno ista zgodba.
viljam_s
# 23.09.2013 ob 23:28
Pirc Musarjeva - vi idite raje preiskat zakaj na EP v košarki ni bilo niti enega uglednega tujega državnika (Kosorjeva in Milanovič ne štejeta). Francija igrala v finalu - Hollanda pa nikjer. Da ne govorimo o kopici drugih držav, ki so bile tudi visoko uvrščene in so pomembne v Evropi in nikjer nikogar. Sporočilo, ki so ga mediji zamolčali lastnim ljudem - Zahod nas tretira kot Ukrajino ali Belorusijo - politična izolacija.
Vse več kazenskih ovadb proti svobodi govora in transparentnosti, zaščite kriminalcev - tudi s strani Musarjeve. In medijske samocenzure - to je dejanska slika Slovenije, ki se ponovno potaplja v Jugoslovanski socialistični totalitarizem in kjer se novinarji in medijski guruji niso nikoli nehali dojemati kot družbeno politični delavci.
STANE
# 24.09.2013 ob 08:58
Nihče se ne vpraša,kako se naši poslanci sprehajajo po svetu z našim denarjem.Ti pa se res gredo turiste.To pa bi bila sramota,če je že bila izbrana v EU komisijo,da zaradi denarja ne bi mogla sodelovati.
sprehajalec
# 23.09.2013 ob 22:22
Je šlo iz Notranjih zadev pa še nekoga. Je že tam. Je tiho odšla, kot se zadnje čase pri nas dogaja, in bo tiho nazaj, polna vtisov od obiska Amerike. Bogve, če bo šla sploh na predavanje, ker je toliko za videti tam. Morda na večerjo, ki jo časti organizator. tako je to v Sloveniji. Mi v glavnem ne bomo vedeli, zakaj se je šlo.
provni
# 23.09.2013 ob 19:38
Ga. Muserjeva bo uredila zadeve z Ameriko. Bravo.
Kazalo