Pravosodni minister Senko Pličanič pravi, da sodstvo in državno tožilstvo preslabo delujeta. Foto: MMC RTV SLO
Pravosodni minister Senko Pličanič pravi, da sodstvo in državno tožilstvo preslabo delujeta. Foto: MMC RTV SLO

Vendar pa mora počakati na poročilo specializiranega državnega tožilstva, ki ga bo prejel v nekaj dneh.

V pogovoru z voditeljem Odmevov Igorjem E. Bergantom je izrazil globoko razočaranje nad tem, kar se je zgodilo. Stalno zgovarjanje na slabo zakonodajo, tako je bilo tudi pri Balkanskem bojevniku, s strani tožilstva ali sodstva ne bo pripeljalo nikamor, je dejal. Obe instituciji bi morali urediti svoje delovanje.

Kot je dejal, se tudi sam sprašuje, zakaj sodstvo - glede na to, da je bila Tovšakova v dveh primerih pravnomočno že obsojena - ni dokončalo postopka, ki ga je sprožila Tovšakova, to je alternativno prestajanje zaporne kazni. Zakaj sodstvo mečka toliko časa, se je ob tem vprašal minister.

Pličanič je opozoril, da se vsak zakon da izboljšati, ampak s tem ne bomo rešili problema, ki ga imata sodstvo in državno tožilstvo, to je, da preslabo delujeta. Gospod Masleša kot predsednik Vrhovnega sodišča in gospod Fišer kot prvi mož tožilstva bi morala, ko se zgodi napaka, ukrepati in sankcionirati tiste, ki so odgovorni za takšno napako oz. opozoriti na slabosti v zakonodaji, je med drugim opozoril pravosodni minister Senko Pličanič.

Zakaj so izpustili Hildo Tovšak?
Zakaj so izpustili Hildo Tovšak?