Slovenija
Pogledi Slovenije
Tema razprave Pogledov Slovenije je bila tudi reorganizacija javne uprave. Foto: MMC RTV SLO
       Ne moremo delati reform na popolnoma sesutih financah       
 Državni sekretar Aleš Živkovič
Samo Hribar Milić
Predsednik GZS-ja SamoHribar Milič opozarja, da zaradi povečevanja DDV-ja in trošarin podjetja zmanjšujejo plače in odpuščajo delavce.
       V ozadju je interes razprodaje slovenskega premoženja       
 Vodja poslanske skupine SD-ja Janko Veber

Dodaj v

Pogledi Slovenije: Reforme so nujne, toda do konsenza je še daleč

Vlada bi najprej sprejela nekatere ukrepe in se šele nato lotila reform
11. oktober 2012 ob 10:48,
zadnji poseg: 11. oktober 2012 ob 21:45
Ljubljana - MMC RTV SLO

Slovenija ima zelo obsežno javno upravo glede na število prebivalcev, toda konkretnih vladnih predlogov glede reorganizacije ni.

Vlada pavšalno znižuje plače v javnem sektorju, kar naj bi bil najlažji ukrep za zniževanje proračunskih odhodkov. Predsednik sindikata SVIZ Branimir Štrukelj je poudaril, da so plače v javnem sektorju že dolgo zamrznjene, toda na drugi strani se je povečalo število delavcev v javnem sektorju.

Predsednik in generalni direktor GZS-ja Samo Hribar Milič je ob tem opozoril, da gre kar 13 odstotkov proračuna za plače v javnem sektorju, v Evropi pa le okoli 11 odstotkov.

"Z bencinom gasimo ogenj," pravi Hribar Milič in opozarja, da zaradi povečevanja DDV-ja in trošarin podjetja zmanjšujejo plače in odpuščajo delavce. Zaradi velikosti javnega sektorja pa Slovenija ne more več funkcionirati brez zadolževanja v tujini.

S strukturnimi reformami ne gre hiteti
Minister za javno upravo in pravosodje Senko Pličanič je povedal, da je reorganizacija javnega sektorja proces, ki ga bo treba izpeljati. Vendar po njegovih besedah ne smemo hiteti s strukturnimi reformami, ker jih v kratkem času ni mogoče dobro izpeljati. Ob tem je napovedal, da naj bi bili prvi predlogi sprememb obelodanjeni v približno dveh mesecih.

Najprej ukrepi, šele nato reforme
"Ne moremo delati reform na popolnoma sesutih financah," je povedal namestnik finančnega ministra Janeza Šušteršiča, državni sekretar Aleš Živkovič. Po njegovem mnenju je treba najprej konsolidirati javne finance, nato sanirati banke, nato pospešiti zagon gospodarstva in šele nato izpeljati ključne reforme.

Poslanec SDS-a Andrej Šircelj pa je poudaril, da je treba sprejeti pet nujnih zadev, in sicer med drugim sprejeti proračun s primanjkljajem pod 3 odstotki BDP-ja, sanirati banke, uvesti učinkovito upravljanje državnega premoženja in sprejeti pokojninsko reformo.

Slaba banka bi reševala tudi tuje banke
Branimir Štrukelj je izrazil mnenje, da bi moralo zaradi slabih potez Janševe vlade priti do predčasnih volitev. Vodja poslanske skupine SD-a Janko Veber je ob tem dejal, da je treba sprejeti pokojninsko reformo, preprečiti pa škodljive rešitve za državo in ljudi.

Po njegovih besedah je tak tipičen primer ustanovitev slabe banke. "V ozadju je interes razprodaje slovenskega premoženja," pravi Veber, ki se sprašuje, zakaj bi morali reševati tudi tuje banke, kot so belgijske, italijanske, avstrijske, ki so prisotne na našem trgu.

Radikalno varčevanje v javnem sektorju
Hribar Milič je opozoril, da se gospodarstvo odziva na krizo, v kateri se je znašla država, saj je že v recesiji in bo tudi prihodnje leto. Hkrati pa država pobere tudi premalo davkov, slaba banka pa je pomanjkljivo pripravljena.

Sprejeti je treba ukrepe, ki jih je predlagal Šircelj, toda potrebna je tudi deregulacija in prijazno okolje za tuje investitorje, je poudaril predsednik GZS-a. Toda nujen pogoj je radikalno varčevanje v javnem sektorju.

Šušteršič je naredil maksimalno
"Delamo po načrtu korak za korakom," je razložil minister Pličanič in poudaril, da od vseh akterjev, tudi sindikatov, pričakuje bolj odgovorno držo in da se ne gre "hecati" s temi zadevami. Vlada ima tudi cilj, da se izogne tuji pomoči.

Ob tem je Pličanič obelodanil, kaj bi se ob tem zgodilo. Po njegovih besedah bi morali odpustiti 30 odstotkov javnih uslužbencev, delovni čas javne uprave pa bi se podaljšal na šest dni in na trinajst ur na dan.

Pohvalil je tudi ministra Šušteršiča, da je naredil maksimalno, kar se da v danih razmerah. Lahko so sporna vprašanja, kot je dvig DDV na tiskane medije, vendar so to marginalna vprašanja, je še povedal Pličanič.

G. C.

Prijavi napako
Komentarji
generusus
# 11.10.2012 ob 11:31
V Sloveniji ne gre za preveč zaposlenih v javnem sektorju (če jo primerjamo s povprečjem EU), ampak predvsem za neučinkovitost javnega sektorja, kar pa se na koncu odraža na povsem enak način, kot da bi bilo v javnem sektorju preveč zaposlenih.

Delavec v gospodarstvu mora od javnega sektorja dobiti kakovostno uslugo (izobraževanje, zdravstvo, upravne enote, občine itd.), saj nameni približno 20 % svoje plače za delovanje javnega sektorja.
Modrijan6
# 11.10.2012 ob 10:57
Kako je že zapisal naš največji slovenski pisatelj Ivan Cankar:" Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, gospodar se menja, bič ostane........."
abria
# 11.10.2012 ob 12:39
Minister za zdravje je rekel, da v zdravstvenem sistemu ne bodo odpuščali.
Bodo pa zmanjšali materialne stroške.
Povedano drugače, varčevali bodo na stroških zdravil, pripomočkov in opreme, na račun bolnikov.
In komu je potem namenjen zdravstveni sistem, kdo je v središču tega sistema ? Zdravstveno osebje in ne bolniki. Narobe svet.
Enako je v šolstvu, sodstvu, policiji in vseh državnih podjetjih in sektorju.
Pomembni so privilegiji zaposlenih, določenih interesnih skupin, ne pa kupec, uporabnik, državljan in davkoplačevalec.
V uspešnih podjetjih je definitivno obratno, sicer ne bi bila uspešna. Odnos s kupci, zadovoljni kupci so cilj in središče vseh aktivnosti.
Knight Kant
# 11.10.2012 ob 11:06
Pozitivna Slovenija je obljubljala dvig DDV in na volitvah prepričljivo zmagala.

Janševa vlada ne dviga davkov ampak selektivno deli "pravico" (glej moj komentar Knight Kant - 11.10.2012 ob 09:59) in z ukrepi, ki nimajo nikakršnih zaznavnih pozitivnih fiskalnih učinkov, obračunava z (namišljenimi) nasprotniki ter ustvarja izredne razmere.

Namen selektivnega reševanja krize je z "revolucijo" na hitro porušiti družbena razmerja, skregati ljudi med sabo in nato loviti v kalnih vodah izrednih razmer.
Srecko
# 12.10.2012 ob 00:26
Pravkar iz Financ: Vir trdi: podjetje premierovega brata Rajka Janše je lani od Telekomove hčerinske družbe TSmedia prejemalo 10 tisoč evrov na mesec. Družbo je v tem času vodil Rudolf Skobe. Na Telekomu potrjujejo sodelovanje, o zneskih ne želijo govoriti. Poslovanje s podjetji Rajka Janše potrjujejo tudi državne Železnice.

Toliko o delovanju zgolj in samo v korist Slovenije. Šef opozicije hara po prestolnici, premier po državnih podjetjih, raja pa crkuje na obroke. Naj se že vsi skupaj poberejo iz politike, levi in desni. Dost je bilo 20 let lopovščine, zdaj bomo potrebovali vsaj 20 let, da se izkopljemo iz sranja, ki so ga ustvarili.
mucek113
# 11.10.2012 ob 14:50
Mirnčan@

Spet dokazuješ, da ne veš kaj govoriš. Diplomiraj najprej na FDV, najdi službo in začni ustvarjat. potem pridi komentirat. Bomo videli če boš še mnenja da nam ne gre slabo. Poglej malo iz svojih okvirjev. Ti kot študent ne občutiš krize verjamem. In tudi vem, ker sm bil študen še ne dolgo nazaj.
Ampka če ne veš ne trosi neumnosti.
noone00
# 11.10.2012 ob 21:30
slovenci bi mogli skup stopit se na veliko organizirat v samooskrbo odje..abt evropo,Nato, imam dovolj znanja ,dovolj gozdov,dovolj njiv za preževetje,dovolj srca da bi se vsi imeli lepo brez evrope in nata.
Hephaestus
# 11.10.2012 ob 21:21
Pameten dečko tale Simon Mastnak.
roxdegabba
# 11.10.2012 ob 20:35
Prav na smeh mi gre, ko berem naslove v stilu ” Vsi na ulice”. Slovenska družba je takšna, da ne bomo nikoli šli na ulice. Vsi raje sedimo doma in varujemo tiste drobtinice, ki elitam padejo z mize in smo zraven veseli, da imamo kakšno drobnico več kot sosed.

V mladih letih sem šel dostikrat ” protestirat” in vem, kako to izgleda v Sloveniji. Resnega protesta tukaj ni bilo še nikoli. V najboljšem primeru se zbere nekaj tisoč entuziastov, ki stojijo na mestu pol ure, potem grejo pa na pivo. To je največ, kar zmore slovenska družba.

Saj ni čudno, da politika v španoviji z bogatuni dela z nami tako, kakor dela. Saj se dobro zavedajo, da jim ne bomo ničesar storili. Slovenija je idealna družba za umazane posle in izkoriščanje množic, saj te množice pridno ostajajo doma in so srečne, da ni še huje. Bedni smo do konca. Če nas ne bi drugi osvobodili, bi imeli še vedno fevdalne gospodarje.
Breathe
# 11.10.2012 ob 22:50
Je mogoče kdo uspel videti pogovor z Dr. Možino v Odmevih?
Po tem, ko vidiš "razpravljati" Štrukla je pravi balzam videti, da imamo še ljudi, ki so pripravljeni videti napake v svojih vrstah, ki namesto popolnega in brezkompromisnega šimfaštva in brez kakršnekoli ideje kaj storiti, vedo povedati tudi, kje bi se dalo prišparati v zdravstvu.
Škoda, da ni več takih ljudi. In manj štruklnov...
btw, dr Možina je eden prvih, ki je omenil javna naročila in koliko bi se dalo tam privarčevati. To je rak rana naše JU. Javna naročila in pijavke, ki se redijo na njih.
lazarp
# 11.10.2012 ob 20:25
Ko pa bodo slabi zakoni sprejeti, spet ne bomo mi krivi, ampak opozicija in socialni partnerji, ker nas niso popravili.
nWo
# 11.10.2012 ob 13:09
Sami ste krivi, da ste nas izvolili.

Vaša vlada.
vihraviuporabnik
# 11.10.2012 ob 11:03
Samo nazaj pod enopartiski sitem ne, ne in ne !!!
stefana
# 11.10.2012 ob 21:49
saj človek ne more verjeti kakšno lepo urejeno in bogato državo smo imeli in kaj je pamet naredila iz nje???to so res bili strokovnjaki...da uničiš lastno državo in lasten narod pa moraš biti res strokovnjak in imeti neumen narod, da je to dopustil!!!!!
Ramus
# 11.10.2012 ob 21:26
"Pličanič poziva sindikate na resnost",... iz grand hotela Bernardin!

Kakšno poniževanje Slovenk in Slovencev!
Bivši uporabnik
# 11.10.2012 ob 20:32
traven je postal tezko prebavljiv kot pogreta pizza
sikami
# 11.10.2012 ob 14:53
Gospodu Slaku ! Naj dovoli sogovornikom odgovore, ker neprestano prekinja in gledalci nimamo možnosti poslušati vseh argumentov! Čujemo samo to, kar njemu odgovarja! Mnogokrat bi se že moralo zgoditi, da bi kak gost odkorakal iz studija, ker je gospod Slak vzvišen, kot kak zasliševalec! Gledalci želimo samo dobre informacije, ne pa alarmantnosti!!!
zahej
# 11.10.2012 ob 14:34
Mislim, da bo potrebno iti na ceste in pokazati politikom, da tudi oni brez navadnih ljudi nebi mogli tako dobro služiti.
Politiki so premalo odgovorni in v teh kritičnih razmerah so premalo pripravljeni resnično poiskati pravilne rešitve brez dokazovanja in napihovanja.
Ko ti teče voda v grlo, in to se nam v Sloveniji dogaja, ne razmišljaš na dolgo in široka, ampak poiščeš, in ne iščeš, in to hitro, zgled drugje, ki ti bi lahko bil v pomoč.
Mi imamo za sosedo Avstrijo, kjer kriza ni tako zarezala v njihova življenja, pa bi si vsekako lahko s sosedo pomagali.
Politiki bi morali za svoja slaba in nespametna dejanja odgovarjati kot mora odgovorati vsak mali človek v podjetju.
Ko poslanec "mlati prazno slamo" in že stotič pove isto stvar, bi moral za to odgovarjati, ker je neučinkovit, nekvaliteten.
Potem bi bilo drugače. A kdo bo to dosegel?
Vrana vrani ne bo izkljuvala oči, lahko pa ničkriva množica doseže marsikaj, če se bomo le znali organizirati.
Jaz sem za, morali bomo na ceste in pokazati kdo je kdo!
Anar Hija
# 11.10.2012 ob 14:03
Traven in Slak bosta spet po naročilu Majerja malo pomešala in naredila predstavo, v kateri bo končna računica ta, da vlada dela dobro in, da morajo državljani razumeti stisko.

Pogledi Slovenije so plačana PR oddaja stranke SDS!!! Ne pozabite tega!

Ustavimo janšizem - zaženimo Slovenijo!
NE janšizmu!

PS: Ne na ulice: treba je it na predčasne volitve ali pa zavzeti parlament. Ne zavzeti: treba ga je izboriti nazaj narodu, saj so nam ga ukradli!
generacija56
# 11.10.2012 ob 21:52
Je v redu, da se vsedejo in pogovorijo.
Potrebno bi bilo le zakleniti vrata in jih ne spustiti ven, dokler se ne dogovorijo.
Brez vode in hrane.
realna slika
# 11.10.2012 ob 21:49
Z veseljem si pogledam oddaje, ki imajo pridih pro-contra sistema. Torej eni za in drugi proti. Taka oddaja pa je lahko uspešna in dejansko gledljiva samo pod enim pogojem - DA JE VODITELJ ODDAJE NEPRISTRANSKI.
Žal mi je Uroša. Že nekaj časa opažam, da so njegove oddaje zgolj trobilo vladajoče SDS in niti malo več zanimiva pogovorna - aktualna oddaja. Skratka poden.
ales24
# 11.10.2012 ob 12:10
Ni mi jasno, zakaj mi pritiskate minuse? A se samo meni Slak ne zdi normalen?
R2D2
# 11.10.2012 ob 11:39
A nas ni vabil na ceste in trge 3 letam nazaj ... ?

Ja bodo prišli in to prtestirali proti vladi kakor je hotel ... ja samo sedaj je on na oblasti torej je treba štrajkat proti opoziciji ... in to iz PREJŠNEGA MANDATA
Optima
# 12.10.2012 ob 07:31
Rdeči baron

Kaj ima ta tvoja novica s samo oddajo pogledi slovenije? Ali požarpot spada med kredibilne časopise? Koliko je resnice na tej novici, če ni objavljena nikjer drugje? Prosim malo več kritičnosti do informacij ki jih prebiraš in posreduješ naprej. Potrebno je prebirati tako leve kot desne časopise da si lahko ustvariš določeno mnenje, ti pa zaradi svoje zaslepljenosti zaupaš samo časopisu požarpot. Ta novica spada v smeti kante in ni vredna piškavega graha.
Ales505
# 12.10.2012 ob 07:28
Je Janša reko, da si dnarja za Banke ne bo sposodil in bo raje svoj folk spravil na beraško palico. Treba je trgat folku in višat davke, to je politika države! Štrukelj in ostali ne se pustit! Kr naj pride Bruselj!
AlFe
# 12.10.2012 ob 06:03
Zaradi velikosti javnega sektorja pa Slovenija ne more več funkcionirati brez zadolževanja v tujini.

To je pa velika laž!
Problem Slovenije so plenilski kapitalisti in naveza politika-plenilski krediti. To je vzrok, da se mora Slovenija zadolževati v tujini.

Ali pa še bolje: vzrok so politiki, ki so dovoljevali takšno stanje. Torej: 3/4 krivde nosijo levi politiki in 1/4 desni - pač glede na čas, ko so bili na oblasti.

Vprašanje: Folk, do kdaj še?
Odgovor: ???
zapatist
# 11.10.2012 ob 23:46
kar se javne uprave in javnega sektorja nasploh dajmo že enkrat nehat ukvarjat kako prevelik je itd...in kako parazitski je in da mora biti kaznovan. Popolnoma napačna logika. Dejstvo je, da statistično gledano naš javni sektor ni nič ekscesen znotraj eu. Dejstvo je tudi, da je potreben za normalno delovanje države, in da ga imamo zato, da nudi servis državljanom. Če ga ukinemo, ne rabimo več suverene države. Poleg tega javni sektor še kako pripomore k dodani vrednosti.
Torej to neoliberalistično logiko glede parazitstva javnega sektorja je treba končati, ker je totalno nedržavotvorna in destruktivna. Fokus je teba postaviti drugače. Kako javni sektor reorganizirati, da bo postal čimbolj učinkovit in bo čimveč prispeval k družbeni blaginji.
To je pravo vprašanje.
Nikec3
# 11.10.2012 ob 22:07
Delo koalicije bi lahko že bilo opravljeno, če ta ista koalicija ne bi bila pred tem opozicija. Se spomniš kako so nagajali lani, ko je šlo za reforme?

Se spomnim. Zelo neodgovorno ravnanje.
15-30
# 11.10.2012 ob 21:40
Novopečeni mož pred kratkim v nezavest padle žene, ki je medijem prodajala info. iz DURS-a, ni povedal nič. Bi, želimo, bomo, znamo bla bla bla...
Veber izgubljen kot kojot, Milič pa se gre še naprej turizem po raznih zbornicah.
Senko s svileno kravato, nabit kot mina, zgrešil temo oddaje. Bolj kot pogled v kamero mu je le-ta zahajal na brhke mladenke, sprehajajoče se po pločniku.
Sindikaliste se še naprej veselo nateguje, mladi ekonomist pa veselo prodaja teorijo.

zadnji naj potegne vodo in ugasne luč
Ramus
# 11.10.2012 ob 20:58
Bravo Štrukel, oblast ljudstvu! Prepovedati je treba vse politične stranke in vrniti oblast ljudstvu! :)
lazarp
# 11.10.2012 ob 20:25
Kako mi gre SDS na ku***.
"Nič ni sprejeto, zato nas ne smete kriviti da smo predlagali slabe zakone, saj še niso sprejeti in jih bodo že drugi izboljšali za nas."
lazarp
# 11.10.2012 ob 20:22
@MIRNČAN
Tvoj komentar bi malo spremenil:

Ubistvu nam sploh ne gre tako slabo kot govori Janez.
TineB
# 11.10.2012 ob 10:59
@sintaksa

Se zavedaš, da si nekaj zelo ironičnega izrekel? Kot nekdo, ki tu gor trosi le ... besede, besede, besede, besede, besede ... lari fari ...

Sicer pa, očitno se tu z Janšo & Co. strinjaš ... (klasične) medije danes bi bilo dobro kar ukinit. Ker od njih itak ni haska, razen zganjanja propagande za ene ali druge.

Naj ostane le internet ... ;)
dr.Mockba
# 12.10.2012 ob 13:37
Dokler bo v slovenskem političnem prostoru deloval Janez Ivan Janša, konsenza ne bo! Je namreč politik, ki deluje po principu- deli in vladaj.
Bivši uporabnik
# 12.10.2012 ob 01:05
Kaj pa če bi politiki začeli misliti kaj o slovenskem gospodarstvu oziroma bolj precizno povedano o industriji in kmetijstvu. Vlada se tem temam izogiba kot hudič križa, ker nima zato ne znanja in ne volje. Miličevo gospodarsko zbornico pa lahko kar ukinemo, ker to so le dobro plačani mešalci megle in eni od največji odžiralev davkoplačevalskega denarja. Ta vlada nima pojma o pojmu, še manj kot prejšnja Pahorjeva. Mislim, da je že prišel čas, ko bo treba zadeve predati resničnim strokovnjakom, te dosedanje politične butalce pa odstraniti iz politike in za njih uvesti dosmrtno prepoved političnega delovanja na nivoju občine, kaj šele države. Slovenski parlament je nazoren primer politične nesposobnosti in kaj država ne sme imeti, če se hoče izogniti vsemu temu, kar danes doživlja Slovenija.
realna slika
# 11.10.2012 ob 22:03
@Nikec3
Delo koalicije bi lahko že bilo opravljeno, če ta ista koalicija ne bi bila pred tem opozicija. Se spomniš kako so nagajali lani, ko je šlo za reforme?
realna slika
# 11.10.2012 ob 22:00
@Nikec3
Uroš se verjetno zaveda realnosti v kateri je potrebno varčevati, sprejeti reforme, ter narediti vse da ne rabimo zaprositi za pomoč.

Nikec varčevanje je potrebno, vendar ne brezglavo. Tudi reforme so potrebne... Vendar so bile že lani, pa so jih zavračali. Škoda. Država pa tone in tone...
KmečkaPamet
# 11.10.2012 ob 21:33
upetri84

Dokler bodo sindikati vodili državo, se stanje ne more obniti na bolje...

Ampak verniki velikega vodje pa znate obračat....

Kolikor vem nažalost državo vodi kalimero, in v normalnih državah mora premie prepričati ostale da je nekaj dobro, ne da je obratno.

Torej, vlada ni naredila svojega. Niti približno. O gospodarstvu razpravljajo kot o stroju, katerega je treba zagnati.

res, če JJ ne zna in zmore, naj odstopi.
Joe Malkovich
# 11.10.2012 ob 21:20
A je on kriv, če so pravniki za Dneve pravnikov izbrali ta hotel?
bistri08
# 11.10.2012 ob 20:19
Tako je vsi na ulice!

Potem pa bomo videli, kdo bo še plačeval državni aparat.
stewie
# 11.10.2012 ob 12:12
R2D2 - ne samo to, še takoj po volitvah je dejal, izidi volitev niso to, po kar smo volilci šli na predčasne volitve in da se obetajo Sloveniji kmalu še ene predčasne volitve. Kasneje tega ni nikdar preklical, tudi po tistem, ko je le postal premier. Morda pa je že tedaj vedel, da celega mandata ta njegova vlada le ne bo zmogla. Evropska upravljalska ekipa že trka na vrata.
STANE
# 12.10.2012 ob 11:41
MIRNČAN
Kaj je rekel ? Da je bila prodaja Mrecatorja napaka,aja seveda je rekel,ker mu ni ratal priti v Delo.Zato je bila po njegovem napaka.Pa tudi ali misliš, da je reči isto kot prevzeti odgovornost.Prevzeti odgovornost za storjene napake je posledično odstopiti.To velja za vse politike,sam pri nas tega nočemo vedeti.Budale volilci pa kar volimo iste in iste,čeprav delajo napake.Zato tudi LAHKO delajo napake,ker vedo da se jim na politične parketu nič ne zgodi.To pa je žalostna stran naše "demokracije".In posledično smo tu,kjer smo !
STANE
# 12.10.2012 ob 10:11
Lovec
Uzjava gospoda Vegra ni nič privlečena za lase.Smo videli,kako se je prodajal Merkator.
Problem holdinga in referenduma je samo v tem,ker vlada ne dopusti,da bi bil DZ seznanjen z morebitnimi prodajami.Meni se zdi to logično,da ne more in ne sme sama vlada oziroma trije ljudje nastavljeni iz vlade sami prodajati dobre firme.Zakaj bi delali to skrito,brez vednosti DZ in javnosti ? Vsako takšno početje vzbuja sum netransparentnosti in korupcije s katero se soočamo 20 let pod vsemi valdami.Saj ima vlada itak večino v DZ,res pa je ,da bi se vršile razprave in bi javnost bila seznanjena.Kaj je s tem narobe ?
Če bi vlada pristala na to,ne bi imela problema z opozicijo.Zakaj Slak tega ni vprašal
Širclja ?
doda33
# 12.10.2012 ob 09:17
Mirničan
Tale Živkovič je odličen sekretar. Najbrž najboljši kar jih Slovenija premore.

Samo v vednost kako dela minister Žerjav in tale dotični sekretar Živkovič.
Ko je par strokovnjakov iz arhitekturne stroke zaradi razvrednotenja te stroke in velikega upada dela zaradi gradbeništva hotelo priti do ministra Žerjava , da ga seznanijo s to problematiko jih je pustil čakati cela dva meseca. Potem so le prišli do dotičnih gospodov in to preko poznanca ministra. Cele 3 ure so jih pustili čakati , potem pa je minister skupaj s sekretarjem Živkovičem odkorakav mimo njih ne da bi jih sploh pogledal. Poznancu je kasneje dejal, da se on nima kaj za pogovarjat.
V vednost , to so vse biroji kjer je zaposlenih 10 do 20 ljudi. Lastniki teh birojev redno izplačujejo vse plače in tudi prispevke državi. Te gospodi , ki so bili pri Žerjavi v vednost to počnejo že 20 do 30 let.
To sta ti minister in tvoj opevani sekretar , da boš vedel. Njun slogan je pa vedno , ko jih gledaš po televiziji vse za malo gospodarstvo. Žal je praksa malo drugačna v Sloveniji že videna.
DREADLORD
# 12.10.2012 ob 09:13
Hribar Milič pa tako zveni kot da je gospodarstvo prava perla. V bistvu pa vse težave so nastale zaradi slabega managmenta v gospodarstvu. Krivdo pa pripisuje javnemu sektorju. S Pličaničem sta pa kontradiktorna. Hribar Milič namiguje, da je ljudi preveč in da itak ni dovolj dela za njih, Pličanič pa s tem ko bi odpustil ljudi in podaljševal delavnik pove, da delo očitno je.
In potem je glavno vprašanje kako nižati stroške dela. seveda Hribar Milič (do tu ima domet) naredi tabelco, ugotovi da je v minusu za recimo primer dva delavca in ju bo odpustil. Nikoli pa kot tipičen, povprečen slovenski meneđerček ne bo pomislil, kako tadva dodatno usposobiti za kakšno drugo delo ali tržno nišo, kako uvesti sodobno informacijsko tehnologijo itd.. da bi sami procesi dela bili cenejši. Skratka, veliko veliko manjka v temu razmišljanju. Pličanič pa tudi deluje samo gasilsko. On bi odpustil, dodatno ostale obremenil do konca in si čestital kako je prišparal. Čez pol leta bi pa zaradi izgorelosti na delovnih mestih sledile bolniške zaradi stresa in obremenitev zdravstvene blagajne. Res bravo. Prosim, da narod zaploska briljantnim umotvorom slovenskega predstavnika meneđmenta in (pazi paradoks) slovenskega profesorja, ki sedi v vladi. Ni čudno, da imamo kopico meneđerjev v totalni p...., če jih pa učijo profesorji s tako logiko.
Knight Kant
# 12.10.2012 ob 08:55
rdeči baron - 12.10.2012 ob 07:23

"... preko katerega Jankovićeva Pozitivna Slovenija po vsem sodeč prikrito financira predsedniško kampanjo njihovega kandidata Danila Türka."

"Da je Danilo Türk izrazito strankarski kandidat Pozitivne Slovenije dokazujejo tudi najnovejši podatki raziskave javnega mnenja, ki jo je opravila agencija Mediana. Približno 80 odstotkov "pristašev" Pozitivne Slovenije podpira kandidaturo Danila Türka, kar je bistveno več od podpore, ki jo znotraj stranke Socialnih demokratov uživa njihov kandidat Borut Pahor, in celo višja od podpore, ki jo znotraj stranke SDS trenutno dobiva kandidat SDS in Nove Slovenije Milan Zver."


-------

Milan Zver je izrazito strankarski kandidat SDS in NSi, kar dokazuje dejstvo, da je kandidiral izključno na osnovi podpore 30 poslank in poslancev obeh omenjenih strank. Danilo Türk je kandidiral izključno na osnovi podpore 13.000 državljanov (po podatkih Požareporta gre za same preverjene oficirje UDBE). Zakaj ima Zver tako slabo podporo med volivci SDS in NSi in zakaj se ti volivci raje odločajo za nestrankarskega kandidata Danila Türka, se bosta zato morale zamisliti predvsem obe omenjeni stranki in njihov strankarski kandidat Milan Zver.

Strankarski kandidat Milan Zver je v okviru svojih predpredvolilnih aktivnosti šel tudi po blagoslov k stricem v Vatikan. Sprejema pri papežu "v rezidenci Castel Gandolfo, se je Zver udeležil s soprogo v imenu premierja Janeza Janše." Po vsem sodeč slovenska vlada prikrito financira predsedniško kampanjo in kandidata SDS in NSi Milana Zvera.
AlFe
# 12.10.2012 ob 06:07
agentka # 12.10.2012 ob 06:00: "Svetlobna leta bomo rabili, da bomo ugotovili, da so nas lepo vsi skupaj nategnili in mi smo to lepo tiho apatično gledali."

Gospodična agentka,
vi ste neozdravljiva optimistka! Prav rad bi šel z vami na kavico, da me okužite s to vašo boleznijo!
agentka
# 12.10.2012 ob 06:00
Njihov učinek je dosežen, ljudje so med seboj skregani. Nikoli ne bomo stopili skupaj in se za svoje pravice tudi uprli. Važno je da se javni in zasebni sektor ne moreta videt, pa čeprav sta en od drugega odvisna.
Svetlobna leta bomo rabili, da bomo ugotovili, da so nas lepo vsi skupaj nategnili in mi smo to lepo tiho apatično gledali.
zapatist
# 12.10.2012 ob 00:39
@srečko
Poleg tega, da je naš premier udeležen v orožarskih korumptivnih poslih, je še popolnoma enak kar se tiče balkanskih poslov familie Jankovič. Razlika je samo v imenih. Pri enemu imamo Jurčka pri drugemu pa Rajkota.
generusus
# 11.10.2012 ob 23:10
@Breathe

"dr Možina je eden prvih, ki je omenil javna naročila in koliko bi se dalo tam privarčevati. To je rak rana naše JU. Javna naročila in pijavke, ki se redijo na njih."

Ja, se strinjam. V bistvu gre pri naši politiki v veliki meri za prizadevanje za nadzor nad javnimi naročili in bankami.
Kazalo