Fank je v policiji od leta 1984. Foto: BoBo
Fank je v policiji od leta 1984. Foto: BoBo
Veniger, Fank
Posle z Venigerjem sta predala novembra lani, ko je Fank postal vršilec dolžnosti. Foto: Policija

Leta 1966 rojeni Fank je po izobrazbi magister varstvoslovja in dolgoletni karierni policist. V preteklosti je vodil številne enote znotraj policije, od kriminalistične policije do mariborske policijske uprave, zato način dela dobro pozna.

Na policiji je zaposlen od leta 1984. Tam je opravljal dela in naloge na vseh ravneh policijskega dela, piše na spletni strani policije.

Svojo kariero je začel kot miličnik, pozneje je postal pomočnik vodje varnostnega okoliša, nato še vodja, nadaljeval pa kot pomočnik komandirja policijske postaje na Policijski upravi Ljubljana.

Ukvarjanje s krvnimi delikti
Po dolgoletnih izkušnjah kot uniformiran policist je kariero nadaljeval kot kriminalist, bil je tudi vodja skupine in vodja oddelka v sektorju kriminalistične policije Policijske uprave Maribor. Nato je delo nadaljeval v oddelku za krvne delikte v upravi kriminalistične policije (UKP), potem pa se je znova vrnil na regijsko raven, kjer je prevzel vodenje sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Maribor.

Za direktorja uprave kriminalistične policije, ki zaposluje okoli 800 ljudi, ga je njegov predhodnik na čelu policije Stanislav Veniger imenoval avgusta 2013. Predtem, od decembra 2011, je Fank opravljal naloge pomočnika direktorja UKP-ja, nasledil pa je Jurija Fermeta, ki se je takrat upokojil.

Prav v času delovanja na vrhu kriminalistične uprave si ga je javnost najbolj zapomnila po številnih izjavah za javnost in novinarskih konferencah po uspešnem zaključku katere izmed policijskih akcij.