Popovič in njegov odvetnik sta vložila ovadbo proti Dragu Kosu. Foto: RTV SLO
Popovič in njegov odvetnik sta vložila ovadbo proti Dragu Kosu. Foto: RTV SLO
Popovič ovadil Kosa

Popovič meni, da je Kos zlorabil uradni položaj, ko je posredoval v lanski zadevi zamenjave občinskega zemljišča v Hrvatinih.

Ker je afera izbruhnila nekaj mesecev pred volitvami, mu očitajo, da je prekoračil pristojnost z namenom škodovanja Popoviču v predvolilnem času. Komisija za preprečevanje korupcije pa je ovadila neznane storilce na občini Koper, Dursu in Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje. Ti naj bi v prisilni poravnavi oktobra 2005 naklepno zamudili rok za prijavo zapadlih obveznosti. Državo in občino so oškodovali za 500 milijonov tolarjev, je poročal TV Slovenija.

Za občino zamuda nima negativnih posledic
V mestni občini Koper pojasnjujejo, da terjatev v postopku prisilne poravnave iz leta 2005 še vedno obstaja in da bo morala biti poplačana. Res je, da je občina terjatev prijavila prepozno, vendar so v občini prepričani, da zaradi tega ni nobene škode, saj je zamuda pomenila samo, da koprska občina v upniškem odboru ni imela svojega predstavnika.

Ali se v postopku prisilne poravnave morda govori o Popovičevem nekdanjem podjetju BPC, Kos ni ne potrdil ne zanikal, dodal pa je, da "gre za zgodbo, o kateri se je že pisalo, nihče pa še ni reagiral". Popovičevo ovadbo je Kos primerjal s praksami italijanske mafije in še dodal, da ne bo vplivala na njegovo delo, niti na delo protikorupcijske komisije.

Popovič ovadil Kosa