V poslanski skupini SDS-a pravijo, da je odstop predsednika stranke
V poslanski skupini SDS-a pravijo, da je odstop predsednika stranke "mokra želja stricev iz ozadja in njihovih nečakov". Foto: BoBo

Potem ko so tri koalicijske partnerice premierju Janezu Janši postavile ultimat, naj zaradi ugotovitev protikorupcijske komisije odstopi, sicer bodo izstopile iz koalicije, se je poslanska skupina SDS-a danes sestala na redni seji, po koncu pa so novinarjem le pisno sporočili, da je njihovo stališče in stališče predsednika stranke Janeza Janše glede morebitnega odstopa znano in da so zdaj na vrsti tisti, "ki napovedujejo rušenje vlade in potiskanje Slovenije v krizo".

Svet stranke SDS in številni člani stranke so namreč Janšo po objavi ugotovitev protikorupcijske komisije, ki mu očita kršenje protikorupcijske zakonodaje, podprli - na glasovanju o zaupnici je dobil več kot 90-odstotno podporo.

Janez Janša se za zdaj na odločitve organov strank DL, DeSUS in SLS, ki zahtevajo njegov odstop, še ni odzval, v poslanski skupini pa torej to napovedujejo za konec tedna.

Tehnična vlada, nezaupnica, volitve?
Na premierjevo odločitev bo treba še počakati
Tehnična vlada, nezaupnica, volitve?
Na premierjevo odločitev bo treba še počakati