Sonja Ramšak pravi, da gre za posledico še neprenesene najemne pravice. Foto: STA
Sonja Ramšak pravi, da gre za posledico še neprenesene najemne pravice. Foto: STA
Sonja Ramšak in Vinko Gorenak
Skozi življenje se prebijam z delom svojih rok, zagotavlja poslanka. Foto: STA

Poslanka SDS-a Sonja Ramšak je v odzivu na pisanje Dela, ki je zapisalo, da več mesecev ni plačala najemnine za neprofitno občinsko stanovanje, katerega najemnica je, zapisala, da je oktobra 2010 prekinila svojo 28 let trajajočo zunajzakonsko skupnost in se februarja 2011 izselila iz stanovanja podjetja Nepremičnine Celje, ki je v lasti občine Celje.

"Žal moj bivši partner zaradi svoje nizke pokojnine najemnine in drugih stroškov ni bil vedno sposoben poravnavati, zato sem obveznost prevzela nase, žal pa sem bila z njegove strani obveščena o neporavnavi obveznosti šele tedaj, ko je bil izdan sklep o izvršbi oziroma rubežu, oziroma ob izdaji sklepa o deložaciji," je zapisala. Hkrati dodaja, da vseskozi skrbi tudi za svojo brezposelno hčer.

Dolg bo poravnan, zagotavlja
"V konkretni zadevi neplačevanja neprofitne najemnine menim, da je moja edina napaka ta, da najemna pravica še ni bila prenesena na bivšega partnerja, o čemer sem se dogovarjala z direktorico omenjene družbe v začetku meseca oktobra. Celoten dolg navedenemu podjetju bo vsekakor poravnan v dogovorjenem roku," je zagotovila.

Za konec je še poudarila, da je "v prvi vrsti oseba, ki se skozi življenje prebija le s svojimi rokami in s svojimi sposobnostmi, brez tuje pomoči ali pomoči svojih staršev" in da je "oseba, ki je zavezana pravičnosti, resnicoljubnosti in poštenosti".

Skorajšnja deložacija že pred tremi leti
Po pisanju Dela naj bi Ramšakovi že pred tremi leti grozila rubež in izselitev iz občinskega neprofitnega stanovanja v Celju. Po navedbah časopisa Ramšakova plača najemnine in stroške šele, ko se napovejo sodni izvršitelji.
Za omenjeno stanovanje naj bi sodišče Ramšakovi, ki je sicer tudi celjska mestna svetnica, izdalo sklep o deložaciji že leta 2009. Celjsko občinsko podjetje Nepremičnine, ki upravlja občinska stanovanja, je sodnim izvršiteljem večkrat naročilo izselitev, a so jo nato preklicali.

"Usedli" so se ji na plačo
Po podatkih časopisa je izvršitelj zaradi dolgov Ramšakovi lani napovedal tudi rubež, a je Ramšakova obveznosti tik pred volitvami poravnala. Po izvolitvi v DZ pa naj bi znova nehala plačevati račune.

Ramšakova bi sicer morala plačevati nekaj več kot 240 evrov najemnine na mesec, ki pa je med marcem in avgustom letos ni poravnala. Nepremičninam tako dolguje dobrih 1.400 evrov, Ramšakovi pa so od plače na začetku oktobra odtegnili 1.100 evrov. Preostanek in pravdne stroške bo še morala poravnati.