Poslanka ne namerava odstopiti s funkcije, ki jo je zasedla šele pred nekaj meseci. Foto: STA
Poslanka ne namerava odstopiti s funkcije, ki jo je zasedla šele pred nekaj meseci. Foto: STA

Alenka Koren Gomboc je spregovorila za Koroški radio, kamor je tudi prinesla potrdilo, da na nobenem sodišču zoper njo ne poteka kazenski postopek. Vendar pa po poročanju časopisov Večer in Dnevnik to ne pomeni, da ni v nobenem od predkazenskih postopkov. Prav tako to ne spreminja dejstva, da je bil na tožilstvu leta 2007 pravnomočno zaključen kazenski postopek zaradi ponarejanja listin.

S tožilstvom se je pogodila
Na tožilstvu podrobnosti o pravnomočno zaključenem kazenskem postopku, ki so ga zoper Alenko Koren Gomboc vodili pred šestimi leti, ne razkrivajo. Znano pa je, da se je poslanka s tožilstvom pogodila in v korist slovenjgraške bolnišnice nakazala 1.000 evrov, zato je tožilstvo s sklepom kazensko ovadbo zavrglo. Še vedno pa hranijo ponarejeno spričevalo, s katerim se je prijavila na delovno mesto v SKB-ju.

V SDS-u sicer pričakujejo, da bo njihova poslanka sama pojasnila in odgovorila na očitke v zvezi s ponarejenim spričevalom.

Anonimno ovadbo raziskujejo policisti
Medtem pa celjski kriminalisti na podlagi anonimne ovadbe preiskujejo sum o domnevni zlorabi položaja in ponarejanju pri kreditih v času, ko je bila zaposlena v banki SKB. Po pisanju Večera pa na dan prihajajo tudi indici, da bi to lahko bil dejanski razlog, zakaj je Alenka Koren Gomboc morala zapustiti banko.

37-letna Alenka Koren Gomboc je poslanka postala šele oktobra, ko je SDS-ov poslanec Ljubo Žnidar odšel na mesto državnega sekretarja.