Slovenija

Poudarki

  • Poleg solidarnosti pa so zaposleni na Pošti, ki so na shod prišli iz vseh koncev Slovenije opozarjali tudi na slab položaj zaposlenih.
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.5 od 44 glasov Ocenite to novico!
Pošta
Predsednik Sindikata poštnih delavcev KS 90 Saša Gržinič je opozoril, da delavci v logističnem centru, ki so premeščeni v šotor, delajo v izjemno slabih pogojih. Foto: BoBo
Pošta
Večina protestnikov ni zadovoljna s pred kratkim sklenjenim dogovorom med Pošto Slovenije in enim izmed sindikatov. Foto: BoBo
Logistični center
V SPD KS 90 opozarjajo, da so pogoji pod šotorom v logističnem centru zelo slabi. Foto: MMC RTV SLO
Pošta
Protestniki so s hojo po prehodu za pešce oteževali dostop do logističnega centra. Foto: BoBo
Šotor
Predsednik SPD KS 90 Saša Gržinič poudarja, da ob vsakem večjem dežju pod šotor v logističnem centru priteče voda. Foto: MMC RTV SLO
VIDEO
Poštarji na protestnem shodu

Dodaj v

Poštarji protestirajo: Večina nas je že poslala prošnje drugam

Shod v podporo delavcem logističnega centra Pošte na Viču
16. junij 2017 ob 20:43
Ljubljana - MMC RTV SLO

Okoli 500 delavcev Pošte Slovenije se je zbralo na shodu v podporo delavcem ljubljanskega logističnega centra na Viču, ki zaradi prenove centra delajo pod šotorom. Opozarjali pa so tudi na slab položaj zaposlenih na Pošti.

Delavci logističnega centra na Viču v Ljubljani so bili preseljeni pod šotor zaradi prenove logističnega centra, a kot je opozoril predsednik Sindikata poštnih delavcev KS 90 Saša Gržinič, so se pri Pošti za to odločili brez posveta ali dogovora z delavci, po neuradnih podatkih pa naj bi v takšnih razmerah delali do prihodnjega marca.

Šotor je pošta po Gržiničevih podatkih najela iz Srbije, v osnovi pa je namenjen za poroke. Njegovo stanje je "katastrofalno"; med drugim šotorsko platno na več mestih pušča, je povedal Gržinič. V šotoru so med drugim hladilniki, pralni stroji in druga elektronika. "Sprašujem se tudi, kako je v tem primeru poskrbljeno za varnost pri delu, saj bodo pozimi temperature nizke, pa tudi poleti šotor ni primeren za delo. Temperature v njem so že zdaj višje od 30 stopinj Celzija," je opozoril Gržinič.

Z opozorilnim shodom so delavci pošte z izmenično hojo po prehodu za pešce oteževali dostop do logističnega centra, preden so policisti začeli popisovati navzoče. Potem so se protestniki postavili v vrsto in se sprehodili okoli logističnega centra. "Naš namen niso izgredi ali povzročanje težav, ampak opozorilo na slabe razmere," je pojasnil Gržinič, medtem ko so bili drugi protestniki nezadovoljni z odzivom policistov. "Ko so oni stavkali, smo jih mi podprli, zdaj pa tole," je bil nejevoljen starejši pismonoša z Dolenjskega.

"Danes je poštar berač"
Poleg solidarnosti pa so zaposleni na Pošti, ki so na shod prišli z vseh koncev Slovenije, opozarjali tudi na slab položaj zaposlenih. "Včasih je bil poštar gospod, danes smo pa berači," je pojasnjeval pismonoša s 15 leti delovnih izkušenj. "Plače so slabe, tereni se nam povečujejo, saj so obljubili nove zaposlitve, a mladi na Pošti ne ostanejo."

Največ preglavic mu povzroča motorno kolo, s katerim razvaža pošto. "Mi dobimo pavšalni znesek glede na naš teren, ki je namenjen bencinu in morebitnim popravilom motorja. Sam dobim 60 evrov na mesec, kar zadostuje za bencin, že redni servis pa stane več kot 100 evrov. Veliko fantov se zato odloči in servisirajo kar sami." Dodatna težava pa je, da morajo poštarji v času popravila motorja pri serviserjih, s katerimi ima Pošta sklenjeno pogodbo, nadomestno vozilo poiskati sami. "Enkrat sem dobil tako nadomestno vozilo, da je teklo iz njega," pripoveduje izkušeni pismonoša.

"Dogovor je pesek v oči"
Pred kratkim podpisani dogovor Sindikata delavcev prometa in zvez Slovenije pri Pošti Slovenije, ki je bil sklenjen v času izključitve SPD-ja iz pogajanj večina protestnikov ocenjuje kot "pesek v oči". "Morali bi nam povišati osnovo, ne pa nadomestila za malico. To ne vpliva na pokojnino, niti na kreditno sposobnost," so povedali pismonoše, ki so na protest prišli iz Gorenjske. Nekateri pismonoše pa so svoje nezadovoljstvo izkazovali z napisi na majicah "Preveč reklam povzroča odvisnost" in "Kamen na kamen palača, reklama na reklamo direktorju krača".

Z drugega konca Slovenije pa se je protesta udeležil mladi pismonoša, ki je na svoj poklic sicer zelo navezan. "Moj oče je že več kot 30 let pismonoša, potem pa sem tudi sam zašel v to." Poklic ga, tako kot tudi njegovega prijatelja, veseli: "Rad delam z ljudmi, a zaradi normativov moram stranke takoj odsloviti, potem pa se ljudje čudijo, kako smo neprijazni. A če presežemo dosežen normativ, se nam ure brišejo. Žal pa je normative izumil računalniški program, delo na terenu pa je nekaj povsem drugega."

Večina njegovih prijateljev je pošiljala prošnje v druga podjetja, tudi v proizvodnjo, a fant na pošti vztraja tudi zaradi svojih zdravstvenih omejitev, saj ima diagnozo, ki bo na dolgi rok omejila njegove gibalne sposobnosti. Kljub odločbi pa fant opravi tudi nadure. "Nadure so pač odvisne od tega, kakšen teren ti dodelijo," pove. Najbolj pa ga je razjezilo, da je, potem ko je nehal delati ob sobotah, po naključju ugotovil, da mu je njegov nadrejeni ob sobotah "pisal dopust". Pove, da so pogoji za delo pogosto odvisni od odnosa pismonoše z lokalnim nadrejenim.

SDPZS: Razmere v šotoru se izboljšujejo
Sicer pa so protestniki večinoma razmišljali, kako v prihodnje opozoriti na svoje težave in doseči spremembe. "Težava je tudi v tem, da sindikati niso enotni," je poudarjal starejši pismonoša. Še pred shodom je namreč predsednik ljubljanske enote Sindikata delavcev prometa in zvez Slovenije pri Pošti Slovenije, ki je del Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS), Miloš Radić za STA dejal, da stanje v logističnem centru po njihovih ocenah ni tako težavno. "Razmere res niso idealne, a se sproti izboljšujejo. Ob vsaki prijavi pomanjkljivosti se sproti intervenira."

Radić je tako poudaril, da bodo kmalu tudi v šotor namestili klimatske naprave, v šotoru pa so že avtomati z ohlajeno vodo in prigrizki. Težavo s poplavljanjem tal so po njegovih besedah že rešili. "To se je dogajalo na začetku. Šele pri prvem nalivu se je namreč pokazalo, kje so luknje," je pojasnil in dodal, da sicer ni prepričan, ali bo šotor suh ostal tudi pozimi.

"Česa nas je strah?"
Protestniki so tudi pogrešali višjo udeležbo ljubljanskih kolegov, na kar je ob koncu shoda opozoril tudi Gržinič: "Vemo, kakšne so razmere tudi v tem centru. Ljudi je pač strah, ampak glede na to, da vas je vsaj polovica prisotnih že poslala prošnje kam drugam, se moramo vprašati, česa nas je sploh strah. Da bomo izgubili to službo?" je ob koncu shoda prisotne nagovoril Gržinič.

Luka Lukič
Prijavi napako
Komentarji
levkup
# 16.06.2017 ob 20:19
Haha Miloš Radič. V PLC Ljubljana že dolgo,
dolgo časa ni naredil nič koristnega. Nastavljen
s strani vodilnih, da maši zaposlenim oči in
ušesa. V zameno pa ima delovno mesto, kjer mu
osem ur na dan ostane za sprehajanje med
zaposlenimi in seveda opazovanje in sprotno
poročanje o posameznikih, ki " upajo imeti svoje
mnenje " :(
Njegova izjava pa pove več, kot vse moje pisanje ! :(
cairns
# 16.06.2017 ob 20:34
Miloš Radić dejall, da stanje v logističnem centru po njihovih ocenah ni tako težavno. "Razmere res niso idealne, a se sproti izboljšujejo. "Ob vsaki prijavi pomanjkljivosti se sproti intervenira."

Sindikalist ki zagovarja šefe bi v vsaki drugi državi letel, letel, letel, letel zelo daleč in ne bi bil nikoli več sindikalist.
Člani ZSSS naj ga zamenjajo in naj mu ob odhodu kupijo največjo tubo vazelina.
frlekin
# 16.06.2017 ob 20:48
Pa kaki sindikati lepo vas prosim no? Vlečejo lepe denarce, malo se zganejo, ko je treba pobrat članarine to je pa to. Vsi so isti in pri nas definitivno ne delajo v korist delavcev.
Mode
# 16.06.2017 ob 21:27
E moj Yoda t.e.l.e. jadno, verjetno tud s tabo kako besedo spregovori npr. receptor v hotelu, branjevka na tržnici, uradnik na uradu, natakar v gostilni (kjer si verjetno veliko) pa mu zato ne očitaš produktivnosti, ampak rečeš, da so prijazni, neprijazne verjetno prvi zmerjaš. Včasih, ko je poštar bolje poznal svoje stranke, so te dobivale pošto tudi, ko je bila napačno naslovljena ali pa jim ni bilo treba hodit na pošto po priporočene, ker je poštar točno vedel pri katerem sosedu jih najde, itd...danes je povsem drugače.
JBT ali mogoče veš zakaj ima zdravstvene težave? Morda jih je dobil na pošti, verjetno ostali delodajalci ne čakajo v vrsti in se grebejo za takega človeka. Ti bi verjetno dal odpoved in poskusil kandidirati za predsednika skupaj z Murkom. Kako ste eni sposobni takoj nekaj obtoževati brez podlage. Če že nisi sposoben človeškega sočutja, se raje vzdrži komentarja. Me prav zanima kaj ti počneš v svojem bednem življenju in koliko si plačan za to...dopust je pa dodeljen na začetku leta in nimajo ukinjene sobote nobene zveze z njim, še posebaj ne brez pisnega pojasnila oz. nove odmere letnega dopusta...
Voly
# 16.06.2017 ob 21:09
Poštni sindikat je katastrofa odkar je šla uprava v Maribor. V sindikat so nastavili svoje ljudi, ki so podpisali prav vsako poslabšanje razmer na račun delavcev. Vsaka nova kolektivna pogodba je bila finančno slabša od prejšnje, vendar ne tudi za delavce 6. in 7. stopnje, katerim so se plače povečevale.
Direktor Novak je pa sploh poglavje zase. Podcenjuje vsakega delavca, ni mu mar za slabe razmere, on tera svoje naprej preko trupel. V poštnem centru pa so se razmere pričele drastično slabšati, ko je odšel pred leti dolgoletni direktor, ki je zadnji vedel, kaj je to pošta.
Potem so se pričeli menjavati direktorji, ki s poštnim centrom, ki je res specifična dejavnost in jo moraš razumeti niso imeli dosti veze in vse je pričelo drseti navzdol, do sedanjega stanja, ki je zelo slabo.
ošas
# 16.06.2017 ob 21:10
ZAdnji posnetek, ki sem ga videl iz ljubljanskega logističnega centra gospoda sindikalista postavlja na laž.
Ob nalivu se je v notranjosti zaradi zamakanja pojavil "slap" in potoček ob njem :)
Samo še brisačo bi rabil pa ne bi potreboval dopusta, ki ga tako ali tako ne dobiš.
Upajmo da novinarji pridejo do posnetka.
Sramota!
Ramus
# 16.06.2017 ob 20:57
Kje si pravna država Slovenija ??? !!!!!!!!!
guardy
# 16.06.2017 ob 21:18
Z opozorilnim shodom so delavci pošte z izmenično hojo po prehodu za pešce oteževali dostop do logističnega centra, preden so policisti začeli popisovati prisotne.

Ne razumem. Zakaj so popisovali policisti tiste, ki so hodili čez prehod? Kaj sedaj se tudi to več ne sme?
dego47
# 16.06.2017 ob 21:38
inteligenca,sigurno imaš prav,samo pri pošti krčijo samo poštarje,birokracija pa ostaja ista ali pa še večja,ker svoje nesposobne hlapce pač moraš nekje zaposliti zato so pač take cene in jih privat konkurenca povozi.Na pošti kupiš pasto za zobe v Merkatorju pa plačaš precej ceneje položnice,narobe svet.
Mode
# 16.06.2017 ob 21:57
Yoda...po SFRJ se mi ne kolca, ker sem bil premlad, ko je razpadla. Glede tega, kdo radi... je ravno to problem, včasih je bilo na pošti več kot polovica zaposlenih poštarjev, danes jih je precej manj, kravatarjev je bistveno več, že to da je pošta v zadnjih letih odprla ducat hčerinskih podjetij, vsako od njih ima direktorja, namestnika, itd... ti lahko veliko pove, zakaj je treba varčevat na poštarjih...
Šotor pa mislim, da nebi bil problem, če bi imeli v njem primerne delovne razmere...lp
Radoveden
# 16.06.2017 ob 21:33
Taprav sindikalist mora delat tako da sta zadovoljna OBA - delodajalec IN delavec. OBA! Tako to furajo v Avstriji. In poglej kako imajo. Odpovedni roki so kratki, službo hitro dobiš, trg delovne sile je prožen, stvari laufajo. Če je delodajalec bedak, zgubi delavca, ki se mu ni treba bati najti drugo službo, če je pa delavec bedak pa izgubi službo. A vse se vrti dalje, vse laufa, ker ni zategnjenih socialistov ki bi togo vlekli samo na eno stran. Zmenijo se med sabo da klapa, sociala je plačana, vsi vedo koliko je ura in vlak se pelje dalje.

Pri nas pa...
Anar Hija
# 16.06.2017 ob 21:01
Delavke in delavci, kdaj vam bo končno kapnilo, da vas onegavi neoliberalni Cerarjev model kapitalizma in ne ta in oni šef, direktor?
Da vam ne more pomagati nobena politična stranka?
Da so politiki v spregi s kapitalisti utišali sindikate in njih vodje?

Da je potrebno vstati in se upreti?

Tisti, ki še imate znosne pogoje dela in znosno plačo, na kaj čakate: da pridejo do vas?
Da bodo tudi vam kršene vse mogoče pravice?
Mar res ne dojamete, da je potrebno stopiti skupaj?
Da ne bo bolje prej kot, ko bomo mi povedali kako naj bo?

Začnite širiti idejo o #UPOR-u in se pripravite na vsesplošni vseslovenski upor!
UPOR je edina možna pot za izhod iz te norije!
Od lepih besed vspodbude in solidarnosti politikov, tako levih kot desnih, nimate nič! Lažno upanje!

TI! Ti si tisti, ki lahko kaj spremeniš! Samo in zgolj ti!
Samo upreti se je potrebno! Stopiti skupaj in reči, da je DOVOLJ!

V vsakem slovenskem mestu nas je vsaj kakšnih sto, v večjih mestih pa več, kateri imamo razloge za UPOR. Če stopimo skupaj in se upremo, se bo vse ustavilo. MORALI bodo prisluhniti.

#UPOR ljudje! UPOR! Samo upor lahko kaj spremeni!
VanDame
# 16.06.2017 ob 22:54
yoda: saj se ne gre za to, da bi se mladi poštar mudil po kavicah in jedel piškote. Gre se za to, da spregovori kakšno besedo s strankami, povsem človeško, ne pa da se obnaša kot robot na traku. Razumeš? Poštar bo še vedno raznesel pošto (in ostalo kramo) po celotnem terenu, le da ne bi imel občutka, da mu "kuzla v rit skače". Če nisi bil nikoli poštar, težko razumeš pritiske nadrejenih. S čedalje manj ljudi bi radi naredili čedalje več, ob tem pa plače ostajajo enake (nizke).
Sam sem kot pismonoša delal le preko študenta, ob študiju, vendar sem bil tam dovolj časa, da razumem nad čim se zaposleni (upravičeno) pritožujejo.
Če ti ne razumeš te preproste človeške plati in potrebe po stiku, potem bolje da sploh ne komentiraš ničesar, ker očitno ne razumeš o čem je govora. Kot pismonoša imaš veliko opravka s starejšimi, osamljenimi ljudmi, ker so le-ti dopoldan doma. In moraš biti tudi malo psihologa, ali pa se tega naučiš, ker zelo radi nekomu malo pojamrajo ali pa vsaj rečejo z nekom par besed zaradi osamljenosti.

Sam sem sicer vesel, da nisem ostal na pošti in imam sedaj spodobno službo in ne rabim gledat na vsak € kako ga bom zapravil. Sočustvujem pa z zaposlenimi, ker sem na lastne oči videl kako hitro so se razmere slabšale, kar se je seveda kazalo v nezadovoljstvu in nemotiviranosti zaposlenih... do te točke o kateri berem danes. Žalostno.
muki-1
# 16.06.2017 ob 21:45
Človek se res vpraša kako je lahko PTT laufal v Jugoslaviji. Poštarji so bili kot rečeno gospodje....danes pa jih vidiš uboge reveže premočene z tako obremenjenimi motorji, da imaš občutek da se bodo sesedli.
Ves ta govor o konkurenčnosti, varčevanju, produktivnost in nevem kaj vsem, situacija pa je slabša kot pred 30 leti. Pošta pa se je iz ugledne firme spremenila v kramarnico s kitajsko robo, poštarji pa v berače.

Mirno lahko zaključimo da gre pri vsem skupaj za slabo vodenje, neprofesionalizem vodstva, pogoltnost, ter preprosto faliran poslovni model, ki temelji na izkoriščanju delavcev.
smeško 562
# 16.06.2017 ob 21:09
Državna firma pač, režimski mediji so posledično popolnoma tiho. Če bi bili zasebna firma bi že brali o grdem kapitalizmu itd. Pa kako nimajo zaposleni za jest.
vnk
# 16.06.2017 ob 22:16
Šotor je pošta po Gržiničevih podatkih najela iz Srbije, v osnovi pa je namenjen za poroke.

Kako lep opis stanja naše Pošte.
gesan
# 16.06.2017 ob 23:17
"Danes je poštar berač"
.................................
Skoraj res!
Poštni veljaki so poštarje poslali na teren z novo tehnologijo knjiženja izdaje pošiljk.
Dali so jim neke dlačnike na katere bi se naj podpisovale stranke kar s prstom.

Hecno, ampak tako pač je v tej državi.
Nekdo je spet raje spravil v privatni žep kot pa v spodobno opremo.
Ne samo poštarjev na terenu. Predvsem so se spravli zahebavat vse nas, ki še vedno pošiljamo kaj tudi preko pošte. Marsikaj itak več ne!

Da o pokvarjenih mopekih in avtih, ki "služijo" terenskim namenom in mora poštar bit še strokovnjak za popravila avtov...
Glavno, da se uprava vozi v najsodobnejši tehnologiji.

Čistokrvna mafija nesposobnosti do amena!
muki-1
# 16.06.2017 ob 22:15
yoda
# 16.06.2017 ob 22:06
Vendar pa še vedno trdim, da je mišljenje mladega poštarja napačno Na žalost podobno razmišlja večino Slovencev.


Vsi delavci so napačni?...morda pa je napačen sistem, ki nima nikoli dovolj dobička. Ali pa lahko poskusite z uvozom stotisočev migrantov, ki bodo delali za arašide. Ampak saj to je že poskusila Angela....pa zagamani prišleki niso preveč navdušeni nad delom.
Neikius
# 17.06.2017 ob 00:41
Saj sindikat je VOLJEN. Zamenjajte vodjo sindikata in vse ostale... ali pa zamenjajte in naredite nov sindikat. To res ni težko.
dego47
# 16.06.2017 ob 21:28
guardy,res zanimivo vprašanje ali je kakšen zakon,da ne smeš čez isti prehod za pešce večkrat?Kdo pa mi lahko dokaže,da se tam sprehajam?
Lešnik
# 17.06.2017 ob 05:50
Miloš Radić za STA dejal, da stanje v logističnem centru po njihovih ocenah ni tako težavno

Če prideš in gledaš ni težavno. Delaj v takih pogojih vsak dan, skozi celo leto, brihta.
Delam v tej enoti 15 let in to šotorišče ni vredno omembe delovno mesto.

sicer ni prepričan, ali bo šotor suh ostal tudi pozimi.

Ne samo,da ne bo ostal suh, sneg ga bo podrl, razen če boste imeli dežurstvo Gasilske brigade Ljubljana, da vam bo preko lestev čistila streho.

15 let nazaj je bila zaposlitev na Pošti nek privilegij, dostikrat povezana z zvezami.
Danes? Z zavoda za ta denar in pogoje dela ne dobijo niti "dna", medtem ko najboljši kadri počasi odhajajo drugam.

Tako je realno stanje in z vsako novo odločitvijo vodstva gre samo navzdol. Včasih dobim občutek, da namerno.
dharma
# 17.06.2017 ob 01:36
Nič drugega kot še en poizkus izčrpavanja in poslednično dokončnega izčrpanja javnega podjetja. Sicer pa vsi uporabniki pošte vemo, da je stanje katastrofalno. Npr, dežurno so skinili iz Viča in jo premestili v center, zmanjšali so tudi delavnik. Zakaj? Ob tako majhni državi bi lahko vse službe funkcionirale brez najmanjšega problema 24h/7. Pred kratkim so mi založili kupnino, na poslovalnicah prodajajo vse drugo kot znamke. Uslužbenci morajo ponujati v prodajo še druge izdelke, ki nimajo blage veze s pošto...V enem tednu zrihtam Slovenijo nazaj. Če imam neomejena sredstva. Marsikdo se bo usedel in nakopal si bom resne sovražnike ampak nič zato..
elim36
# 17.06.2017 ob 10:09
Sindikat, ki v Pošti Slovenije deluje v okviru ZSSS, je prava katastrofa sindikalizma in najžlahtnejši primer sindikata, ki je prodan delodajalcu. Seveda gre za njegovo vodstvo, sedanje in vsa predhodna. Ob tem se lahko le čudimo, kako to članstvo že dolga leta to spremlja in pridno plačuje članarino tudi svojemu panožnemu sindikatu, ki vse to podpira. Ko bi vsaj bili tiho, ko se drugi borijo za pravice zaposlenih, vendar tudi tega ne zmorejo in blebetajo po navodilih uprave.
darkwader
# 17.06.2017 ob 08:58
tantadruj76

Pišeš nesmisle po eni strani pljuvaš po poštarjih, ki so najmanj krivi za tvoje glavobole, po drugi pa, veš obstaja tudi konkurenca. Na primer GLS, ki je cenejši vendar veliko manj prilagodljiv.
darkwader
# 17.06.2017 ob 08:27
tantadruj76

Nisem poštar, poslujemo pa z njimi tako da nekaj vem o tem, za razliko od tebe.
darkwader
# 17.06.2017 ob 07:08
Bi pa v šolo hodili in bi zdaj bili direktorji namesto poštarji...

Aja, a pol bi bili pa vsi direktorji.
TistoPravo
# 16.06.2017 ob 22:53
Dejansko je treba za pravila in pravice poskrbet tako, kot mora vsak šofer zase obnašanje na cesti.

Torej, skupej stopit in slečt iz gat šefe. Začet bom treba tako, nadaljevat pa tko kot je #radovedn napisal že. Torej glavni pogajalec znotraj firme oziroma sindikalist je sodelavec, in plačilne liste na mizo. Zadeva mora bit jasna in transparentna. In ne delat, preprosto bo s pridobivanjem do normalnega stanja potrebno naredit malo trše prijeme.

Pravijo, da ko se odkrije napako....da jo je treba čimprej odpraviti, da ne pride do nepopravljivih napak. Zdj pa razmišljajte še nadaljnih xy let, glede na to da vas že od 91 ropajo vsi iz vseh smeri. Upor vsekakor, vsi proti ste slabiči...ali eni izmed...poznamo take, tudi tukaj ste kakšni še z medkom na prstkih..tko je, če je člouk kj imel in ima od tega izživljanja nad delavstvom, ta sigurn je bo zravn. Žal jih ni tako malo.

Ljudje, primte skupej, jst vas podpiram in pridem v pomoč..napišite samo kje in kdaj! Pa vile ne pozabte sabo, tistih 20 eur ima upam še vsak :)
darkwader
# 17.06.2017 ob 09:17
tantadruj76

Vidim da nimaš pojma, Pošta je ima že nekaj let dobiček in v državno malho prispeva, ne jemlje.
TistoPravo
# 17.06.2017 ob 08:30
Imate prpravljene vile, folk?
samogledam
# 17.06.2017 ob 07:44
Aja, zato je moj paket rabil iz Vica do Frankfurta stirinajst dni ?
sluka83
# 17.06.2017 ob 07:31
Še ena žalostna in sramotna zgodba Slovenije. Na konkurenčni strani je objavljen pa prispevek o stanju v slovenski vojski. Neverjetno kaj vse je sposoben slovenski narod požreti brez punta.
mirkoxx
# 17.06.2017 ob 05:50
slovenija je edina članica EU, ki v gospodarstvu ima že 10 let iste plače in ni nič napredovala glede tega , drugo so politiki in JS tm se vsake tok dvigne procent :D
Ni res. https://www.ajpes.si/Statistike/Place_v_zasebnem_sektorju/Porocila
V zasebnem sektorju so sle v povprecju gor, v javnem pa dol -- so pa v javnem se vedno obcutno visje.
d_a_r_k_o
# 17.06.2017 ob 03:32
Pošta domuje v Mariboru, potem se pa znajdi s 60 evri.
ajvard
# 17.06.2017 ob 00:15
Kdaj ste nazadnje poslali razglednico?

danes. sicer to počnem dokaj redno. povprečno vsaj enkrat tedensko.
jackm8
# 17.06.2017 ob 00:12
Radić je na čelu sindikata, ker imajo v Ljubljani in Marboru, ker je največ glasov, vse dobro urejeno. Greš, pa malce naokoli, pa imaš poštarje, ki delajo od petih do tudi do sedmih na slab dan. Brez kakšnega koli časa za malico, brez plačanih nadur, z vso odgovornostjo do motorja, pošte, pošiljk in reklam, ki jih mora raznositi.
garmond
# 18.06.2017 ob 17:17
Ta apokalipsa naše pošte se je začela leta 2005, ko je takratna Janševa vlada za generalnega direktorja postavila Aleša Hauca. Takrat je tudi Hauc nastavil svoje ljudi na najpomembnejša mesta v pošti, in ti še danes vlečejo vse niti na pošti.
Nekaj podobnega se je zgodilo leta 2012 ko je takratna vlada postavila na čelo NKBM zopet to osebo, Aleša Hauca. Kaj se je dogajalo in zgodilo v NKBM, pa itak vsi vemo.
tantadruj76
# 17.06.2017 ob 07:27
hahahah pošta slovenije ni organizirana. logistika je katastrofa. še vedno živijo v srednjem veku. niso okno v svet. prehitevajo jih vsi po vrsti. sploh niso konkurenčni. šele sedaj (leto 2017) so se opremili s pos terminali. listki ki jih puščajo če te ni so katastrofalni. ko kličete so neprijazni.celo to da vam info ne dajo ker niste klicali pravo osebo. hahahahha klicali ste št. ki je navedena. tako so dragi da se vam ne splača. IN ZA TO JE VSE KRIVO VODSTVO! nesposobno vodstvo, ki prodaja čokoladice ker o logistiki NIMA POJMA. Sramota za državno pošto da živi v letu 1945. sramota!!!!
sindikati pa naj gredo domov, ker težava ni to, ampak komplet sistem.
božo1
# 17.06.2017 ob 07:25
Tako kot se opisuje je resda nemogoče in neprimeren odnos vodstva do delavcev.

Toda, tako kot jaz vidim poštarje v mojem okolju pa to zgleda več kot spodobno. Za okenci vse lepo in urejeno in pred okenci, bi rekel, kar namazano in brez gneče. Tisti na terenu z dobrimi avtiči pa, od hiše do hiše. Kaj bi tu bilo pretežko, pojma nimam, ker vidim, da vozijo okvirno po predpisih.
blekpero
# 17.06.2017 ob 00:55
Miloš je rekel da je v redu,torej,kaj ni jasno?
gesan
# 16.06.2017 ob 23:21
Ramus
# 16.06.2017 ob 20:57
Kje si pravna država Slovenija ??? !!!!!!!!!
.......................................
V Cerarjevem žepu!
Še pred tem pa v Bratuvškovem, Pahorlepičevem, Janeshističnem... en je bil celo "to je ROP"...
Potem pa je vse skupaj potonilo v popolno klošarijo od sistema, ki služi samo temu, da se mazne vse kar ni pribito in zašvasano na lastnika direkt.
Pa še to študirajo, da ga oberejo!
hepan
# 16.06.2017 ob 23:16
Problem je ker penzij malo nosijo
accko
# 16.06.2017 ob 21:31
slovenija je edina članica EU, ki v gospodarstvu ima že 10 let iste plače in ni nič napredovala glede tega , drugo so politiki in JS tm se vsake tok dvigne procent :D

Ampak narod še vedno voli iste in noben drug ni krivec ker povsod se sam gleda kdo je naš , če že pride kdo priden pa naj dela za 3 lenuhe zraven ob grožnjah da mu se ne bo podaljšala pogodba ,....
Edina rešitev pridnih je tujina , ker tuki se sam čaka kdaj bo kdo iz družine zamenju svojega člana na dobro plačanih mestih ....
Poštarji že to ko vidiš kere osebe imate v sindikatih vse pove o vas ....
smeško 562
# 16.06.2017 ob 21:20
Drugače pa ne razumem, a ni nacionalni interes naše bogastvo in je nujno da to obdržimo? tukaj se lepo vidi kako je država dober gospodar.
Skippy
# 16.06.2017 ob 23:24
Javno podjetje pač ...
izzy_
# 16.06.2017 ob 23:06
Prigrizki? Ohlajena voda? Tudi vrocina je nizja kot v afriki.
tantadruj76
# 17.06.2017 ob 08:53
@darkwader super če posluješ, namreč jaz veliko z njimi poslujem in me boli glava vsakič znova. se pošte slovenije kjer je mogoče ognem. gospodarstvo nima z njimi kaj delat.
yoda
# 16.06.2017 ob 21:50
radoveden

moj podpis
tantadruj76
# 17.06.2017 ob 09:04
@ darkwader poslušaj. pošta slovenije živi v srednjem veku. to je državna pošta. GSL je privat in dela kot se mu zdi. Zasebni kapital. Pošto filajo davkoplačevalci. Pošta MORA biti okno v svet , če želiš konkurenčno državo. zato smo kjer smo. radi bi izvoz, ampak pričakujemo da si bo folk to nesu peš. če bi ti bil samo pol uspešnega privatnika bi te tudi bolela glava za našo pošto. tako pa... poštarji pa ..niso krivi za način, in če mene vprašaš bi vsi tile dobili odpoved takoj zdaj. tako da ja, niso krivi da lahko to počnejo. nismo več v jugi. če ti kaj ni prav greš. to je izsiljevanje. naša pošta je ok za ljubezenska pisma. za vse ostalo ne. še za vročitev kazni ne deluje. grem. se mi ne da več o lenobi slovenskega naroda in javnem sektorju.
tantadruj76
# 17.06.2017 ob 07:29
odprite s.p. je se vam bo stožilo po službi na pošti.
Valentin57
# 16.06.2017 ob 23:53
Ok, vi, ki se "borite za delavce!
Kdaj ste nazadnje poslali razglednico? Vam poštar še nosi pokojnino? Plačujete polożnice na pošti? Jaz nič od tega.
Kazalo