Programski svetniki si želijo
Programski svetniki si želijo "več konkretnosti" v programskih izhodiščih za leto 2015. Foto: BoBo

Pri pripravi osnutka pa naj vodstvo "ustrezno upošteva" predloge komisij in posameznih svetnikov, pričakuje svet. Vršilec dolžnosti generalnega direktorja Marko Filli je ob tem opozoril, da bi lahko imelo vodstvo zavoda zaradi preskopo odmerjenega časa za pripravo gradiva kar nekaj težav. Kot primeren rok za pripravo osnutka PPN-ja je omenil konec septembra ali najpozneje začetek oktobra.

Večjih pripomb na račun programskih izhodišč ni bilo, svetniki pa so vendarle izrazili željo po "več konkretnosti" v izhodiščih. Želijo, da bi programska izhodišča vsebovala tudi osnutek programske sheme, podrobnejši oris finančnega in kadrovskega položaja v zavodu, natančnejšo opredelitev ciljnih skupin poslušalcev in gledalcev ter izračun cene minute programa.

Filli je programski svet opozoril, da so programska izhodišča zgolj prvi korak načrtovanja za leto 2015, sklepi svetnikov pa bodo zato podlaga za nadaljnje načrtovanje.

Lombergar za tematske kanale
Direktor Televizije Slovenija Janez Lombergar je med pomembnimi prihodnjimi nalogami omenil tudi "izčiščenje" podobe vseh treh televizijskih programov in čimprejšnjo uvedbo tematskih kanalov.

Kot ključni cilj je direktor Radia Slovenija Miha Lampreht navedel ohranitev javnega radijskega servisa, ki bo "sodoben, živ in prepoznaven". Radio si prizadeva slediti novim komunikacijskim praksam na multimedijski podlagi, je dejal.

Kandidata za namestnika predsednika brez podpore
Programski svet je tudi volil namestnika predsednika sveta, nobeden od dveh kandidatov pa ni dobil potrebne večine glasov. Za to funkcijo sta kandidirala Janez Gril in Branko Žnidarič. Svet je zato Grila, ki je zbral več glasov, imenoval za v. d. namestnika predsednika za dobo šestih mesecev. Gril je že doslej opravljal funkcijo vršilca dolžnosti. V. d. predsednika sveta je Mitja Štular, vidni predstavnik Civilne družbe za pravično Slovenijo.