Peče meni, da mu je KPK uničil podjetje. Foto: BoBo
Peče meni, da mu je KPK uničil podjetje. Foto: BoBo

Komisija za preprečevanje korupcije kazensko ovadila nekdanjega poslanca Saša Pečeta, so sporočili.
Na ta način bo komisija (KPK) uveljavila kazenskopravno varstvo svojega ugleda in dobrega imena kot samostojnega ter neodvisnega državnega organa, so zapisali. Menijo namreč, da jih je Peče neutemeljeno napadal in izrekal žaljive obdolžitve, kar pa je kaznivo.
»Komisija bo zoper osebe, ki bodo pri obrambi svojih interesov izvrševale kazniva dejanja, dosledno vlagala kazenske ovadbe, saj je treba prekiniti s prakso, ki se je razrasla prek vsake razumne mere,« so napovedali.
S takšnimi neutemeljenimi napadi na državne organe številne osebe, ki so v postopkih, vztrajno rušijo vladavino prava, so prepričani na KPK-ju. Zato pozivajo tudi preostale državne organe, da se na tovrstna dejanja v njihovo škodo dosledno odzivajo. Komisija je na tej podlagi v petek vložila tudi kazensko ovadbo zoper župana občine Trebnje Alojzija Kastelica.

Peče bo tožil
Spomnimo, KPK je pred dnevi predstavil poročilo, v katerem ugotavlja sume korupcije v poslovnem sodelovanju Pečetovega podjetja Salutor in mariborskega občinskega podjetja Farmadent. Salutor je namreč le tri mesece po ustanovitvi začel poslovati s Farmadentom, ki mu je za svetovalne storitve v treh letih plačal skoraj 100.000 evrov.
Pri tem pa je KPK ugotovil, da je del izdelkov družbe Salutor delno ali v celoti prekopiran iz seminarskih, diplomskih, magistrskih ali doktorskih del, prosto dostopnih na spletnih straneh. Peče se je nato odločil tožiti komisijo, saj naj bi mu z objavo uničila podjetje.