Poslanci opozicije menijo, da je za odstop revizorke kriva politika. Foto: MMC RTV SLO
Poslanci opozicije menijo, da je za odstop revizorke kriva politika. Foto: MMC RTV SLO

Miriam Ravnikar Šurk je namreč zanikala navedbe, da naj bi bili razlogi za njen odstop politični pritiski. "Razlogi za odstop so povsem osebni. Nekje v gospodarstvu sem namreč našla večji izziv. Vem, da je to mogoče težko razumeti, ampak res v ozadju ni čisto nič," je povedala. Ravnikar Šurkova je sicer sredi maja sporočila, da s koncem julija odstopa s funkcije, a pri tem razlogov za odstop ni navedla.

To pa je bila tudi vroča tema na današnji seji mandatno-volilne komisije DZ-ja. Po prepričanju opozicije je nenavadno, da je funkcijo opravljala leto in pol ter le po treh mesecih dela sedanje vlade odstopila. Zato so ocenili, da utegne biti njen odstop posledica političnih pritiskov.

Razlogi za odstop predsednice po mnenju poslanca SD-ja Janka Vebra niso "tako nedolžni" in si jih tako ne "upa javno navesti". Da je odstop nenavaden, meni tudi vodja poslancev Pozitivne Slovenije Jani Möderndorfer.

Opoziciji očitali nekorektnost
Predsednica MVK-ja Sonja Ramšak je pojasnila, da članov revizijske komisije ne razrešuje in ne imenuje vlada, prav tako vlada te točke nima na današnjem dnevnem redu, kot je sklepala opozicija. MVK je le spoštoval željo Ravnikar Šurkove po odstopu in razrešitev uvrstila na sejo.

Špekulacije o tem, da je razrešitev politične narave, so po njegovem mnenju nekorektne. Tako meni tudi poslanec SDS-a Jože Tanko, ki pa bi pričakoval, da oseba, kot je predsednica revizijske komisije, navede razloge za svoj odstop.

Vodja poslancev NSi-ja Matej Tonin je opozicijo pozval, naj razkrije razloge za odstop predsednice revizijske komisije, če je z njimi seznanjena. Če pa ni, je njeno namigovanje po Toninovih besedah nekorektno.