Slovenija
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.5 od 15 glasov Ocenite to novico!
Klub piranskih študentov
V Klubu piranskih študentov so nastali zapleti, zaradi katerih je morala posredovati policija. Foto: MMC RTV SLO

'Puč' v Klubu piranskih študentov

Posredovati je morala policija
23. maj 2011 ob 21:28
Piran - MMC RTV SLO

Pretekli konec tedna je v Klubu piranskih študentov zavrelo. Eden izmed študentov je s skupino podpornikov prišel na izredno sejo skupščine kluba in se oklical za novega predsednika. Posredovati je morala policija.

Študent Aleksandar Spremo je od aktualne predsednice Rebeke Mahnič zahteval, da mu nemudoma preda klubske ključe in vso dokumentacijo. A je naletel na tako odločen odpor, da je morala posredovati policija, je za TV Dnevnik poročala Eugenija Carl.

"Kaj je tako privlačnega na predsedniški funkciji, da študent prvega letnika prava s skupino podpornikov pride, dobesedno izsili spremembo dnevnega reda in izpelje 'puč'. Vpliv, denar, moč, prestiž? Nič od tega, zagotavlja. Zgolj in edino skrb za piranske študente," je pojasnila Carlova.

Spremo je prepričan, da je zdajšnje vodstvo delalo premalo projektov, Mahničeva vse očitke zavrača in ugotavlja, da je skupina prevratnikov grobo kršila statut. "So se imenovali sami zase, niso sklicali nobenih volitev. Dnevni red bi moral biti objavljen 14 dni prej na seji." Spremo pa jo je pozval, da naj uporabi vsa pravna sredstva in se pritoži, če meni, da je bil statut napačno interpretiran.

Ker jim nihče, niti policija, ni hotel priznati prevzema oblasti in izročiti ključev, so prevratniki zavzeli klubske prostore in vsem preprečili vstop. Skupina izgnanih je vztrajala zunaj. In da bi preprečili nočno šotorjenje, ni šlo drugače, kot da mirovniško vlogo prevzamejo kar občinski možje. Ti so zamenjali ključavnico, da ne bi prišlo do sporov.

"Zaplet bodo reševali pravniki. Tisti ta pravi. Tisti, še globoko v pravniških plenicah, pa so si, v občinskih prostorih, za vadbeni poligon izbrali kar našo ekipo. V milo rečeno neobičajnem ravnanju skupine so mnogi že prepoznali politično ozadje," je še dejala Carlova.

VIDEO
Puč v Klubu piranskih študentov
A. Žu.
Prijavi napako
Komentarji
Drncl
# 23.05.2011 ob 22:00
Mali tajkun na vidiku.
apenko
# 24.05.2011 ob 01:04
ma te študentske zadeve bi bilo treba ukinit,
Jaz kot študent nimam od njih nobene koristi, samo denar kradejo namesto da bi se porabil za štipendije ali gradnje domov ali izboljšanje opreme fakultet.
Tisti projekti butasti ko maš ne vem kak izlet nekam, pa razne feštice take in drugačne so odveč. Študentje bi mogli študirat! ne pa da se samo gleda kje se ga bo pilo...
wpnc
# 23.05.2011 ob 23:04
nič novega...klubi študentov so leglo bodočih faliranih politikov...mlatijo prazno slamo in to za velike denarje in zakaj bi bil Piran izjema
MIRNČAN
# 23.05.2011 ob 22:38
Kaj pa ta Spremo misli da je. Najprej je bil predsednik dijaške organizacije zdj pa misli da bo kr iz zraka priletelo al kaj.
tomaz117
# 23.05.2011 ob 22:33
študent prvega letnika prava
prvega letnika prava
prvega letnika
prvega
...
bastah
# 24.05.2011 ob 00:03
Aleksandar Spremo .. da te ni sram!
KruhTeUbije
# 24.05.2011 ob 02:38
Mar ni bil on še lansko leto predsednik Dijaške organizacije Slovenije? Tisti, ki je na Prešernovem trgu dijake prepričeval, da jih je država oropala VSEH pravic in da so nasploh ubogi reveži?
MZ
# 24.05.2011 ob 08:15
V splošnem je problem študentskih klubov v tem, da jim je prioriteta študentom dati igre (žuri), kruha pa ne. Študentski klubi bi morali biti priložnost za navezavo stikov, izmenjavo izkušenj in nasvetov (tudi kariernih), ne pa da se gredo politične razprtije in tečaje tajkunizacije. Imamo za to že parlamenta čez glavo.

Prav zaradi takih posameznikov, ki se obnašajo kot majhni otroci, javnost kritizira vse študente, češ da so pijavke.
pd
# 24.05.2011 ob 06:15
Bodoča elita...
zhak
# 23.05.2011 ob 22:43
študent prvega letnika prava
Katero leto? Prvo, drugo, tretje, ali kar večni študent.
Novinar naj se pozanima tudi o starosti, da bomo bralci vedeli, koliko časa naši "bodoči politiki" že "študirajo".
kolibri123
# 24.05.2011 ob 12:15
Momir Todorovič? Kaj je z njim? Kdo je to?
piranski-student
# 27.05.2011 ob 16:26
morda ni najbolsi nacin za zamenjat vodstvo, vendar tisti kateri poznamo zgodbo vemo, da drugace prakticno ni mogoce. kajti tisti, ki sedaj obtožujejo te fante za kršenje statuta so bili sami izvoljeni z POMOČJO KRŠITVE STATUTA. in sicer tako, da so na decemberski skupščini vzeli volilno pravico vsem, ki so se včlanili v soboto. ter tako nagnili tehtnico na svojo stran, saj so njihovi nasprotniki včlanjevali tudi v soboto (na dan skupščine) ter se POŠTENO borili do zadnjega. s tem so kršili enega izmed temeljnih aktov svojega kluba. pravico voliti in biti voljen.
to so dvojna merila in vse malo meji na patetičnost s strani rebeke mahnič, katera ni prav nic bolša saj je bila prav tako izvoljena s pomočjo kršitve statuta. vendar ti fantje takrat niso dvignili tolko prahu, imajo nekaj politične kulture ter so stisnili roko takratim zmagovalcem in odšli. ti sedaj to NISO sposobni.

še najbolj me zaboli kot piranskega študenta to kam je zginjala lepa količina denarja letno, 140.000€ prejšnje leto ter tudi več v preteklosti je šlo za dan mladosti (kateri je edini vreden omembe) ter za razne izlete z barkicami in podobno katerih so se v večini udeležili le vodstvo in znanici. tolko o tem kakšni ljudje vodijo KŠOP, rok juriševič pa verjetno še danes ne spi mirno.
huc
# 25.05.2011 ob 00:16
Velika večina vas ve o čem govori. Veliko pa je takšnih, ki tega ne vedo. Denar je velika polemika študentskega organiziranja. Do njega pa lahko dostopate vsi študenjte in dijaki. Vsak ima možnost. Žal pa se vedno najdejo izjeme, ki ta denar spravijo v svoj žep, kritika pa leti na vse, ker se vse meče v isti koš, kar ni prav.

Da je Spremo naredil to štalo v Piranu je zagotovo imel razlog. Kakšen je v resnici - bog si ga vedi. Če pa je razlog dejansko v tem, da klub ni nič počel, potem smo pa mi spet pri denarju. Klub dobiva koncesijska sredstva vsak mesec. Ne glede kaj dela in koliko dela. Če se res nič ne dela in denarja na TRR-ju ni potem gre to v žepe tistih, ki sedijo na funkcijah.
kopercan
# 24.05.2011 ob 13:06
V izoli pa Vrancki prevzemajo:

http://podpalmo.si/Novice/vse/VIDEO__Vol
itve_na_KISD_razveljavljene__izolski_stu
denti_razdeljeni
Kazalo