Zunanji minister Karl Erjavec je zadovoljen s potekom reševanja vprašanja Ljubljanske banke Foto: BoBo
Zunanji minister Karl Erjavec je zadovoljen s potekom reševanja vprašanja Ljubljanske banke Foto: BoBo

Za reševanje vprašanja Ljubljanske banke sta obe vladi imenovali strokovnjaka Franceta Arharja in Zdravka Rogića. Arhar in Rogić sta se prvič srečala prejšnji teden na Otočcu, ko sta se seznanjala z osnovami vprašanja Ljubljanske banke na Hrvaškem.

Arhar in Rogić sta že napovedala, da nameravata rešitev problema Ljubljanske banke predložiti obema vladama v najkrajšem možnem času. Strokovnjaka se bosta naslednjič sešla čez dobra dva tedna v Zagrebu.

Tako Karl Erjavec kot hrvaška zunanja ministrica Vesna Pusić se strinjata, da sta državi s tem naredili napredek glede reševanja vprašanja Ljubljanske banke. Erjavec je ob tem dejal, da gredo pogovori v pravo smer, saj je, tako Erjavec, pri iskanju sprejemljive rešitve za obe strani potreben dialog. Po mnenju Pusićeve pa pogovori strokovnjakov "kažejo pozitivne simptome."

Takoj ko bosta obe vladi potrdili rešitev, ki jima jo bosta predlagala Arhar in Rogić, pa se lahko začne tudi postopek ratifikacije hrvaške pristopne pogodbe z EU, je še obljubil Erjavec.

L. L.