O Lombergarju bo konec meseca odločal programski svet. Foto: BoBo
O Lombergarju bo konec meseca odločal programski svet. Foto: BoBo

Lombergarju se očita sporna poraba razvojnega denarja, na kar so programski svetniki opozorili že pred poletjem. Sočasno je programski svet Fillija pozval, naj do septembra ugotovi, kdo je odgovoren za porabo razvojnih sredstev za programski kanal in kršitev meril za koriščenje sredstev, prejetih iz kupnine za delnice Eutelsat, ter naj sprejme ukrepe.

"Skladno s sklepom programskega sveta, ki zahteva ugotavljanje odgovornosti osebe za razvojni projekt tematski kanal in ugotovljenega neskladja z merili o koriščenju razvojnih sredstev, sem o ugotovitvah obvestil programski svet in začel postopek razrešitve direktorja Televizije Slovenija," je za MMC pojasnil Filli.

O morebitni razrešitvi Lombergarja mora odločati še programski svet zavoda, seja bo predvidoma 23. septembra. Če bo Lombergar razrešen, bo RTV Slovenija objavila razpis za novega direktorja televizije, do izbire novega direktorja pa bo televizijo vodil Filli sam, je ta dejal za STA. Lombergar je položaj sicer zasedal od marca 2011.