RTV je prejel certifikat družini prijazno podjetje. Foto: Stane Sršen
RTV je prejel certifikat družini prijazno podjetje. Foto: Stane Sršen

RTV Slovenija je z vstopom v postopek pridobitve certifikata dokazala, da se zaveda svoje družbene odgovornosti in odgovornosti do svojih sodelavk in sodelavcev, tako redno zaposlenih kot honorarnih sodelavk in sodelavcev.
Vodstvo javnega zavoda ve, da je usklajevanje poklicnega in družinskega življenja zelo pomembno, in želi z desetimi ukrepi, ki jih bo RTV Slovenija implementirala v svojo prakso, izboljšati zadovoljstvo, pripadnost in zavzetost sodelavk in sodelavcev, ki so pomembni za rast in razvoj vsake organizacije.
Od leta 2007, odkar inštitut Ekvilib podeljuje certifikat Družini prijazno podjetje, se je v projekt vključilo že več kot 100 podjetij. Na današnji slavnostni podelitvi je osnovni certifikat poleg RTV Slovenija prejelo še 26 podjetij, šest podjetij pa je prejelo polni certifikat Družini prijazno podjetje. Med dobitniki certifikata je poleg RTV Slovenija do zdaj prejelo certifikat še 15 javnih zavodov. RTV Slovenija pa je do zdaj med sedmimi podjetji, dobitnicami certifikata, ki zaposlujejo več kot 2.000 ljudi.
Podjetje pridobi osnovni certifikat po pozitivni oceni izbranih ukrepov s strani revizorskega sveta. Po treh letih se oceni, ali so bili zastavljeni ukrepi vpeljani in cilji doseženi. Če so bili, podjetje pridobi polni certifikat Družini prijazno podjetje, ki ga ohrani s tem, da izbere nove ukrepe za naslednje triletno obdobje. Podjetja se morajo v času postopka držati projektnega plana implementacije izbranih ukrepov in dejavnosti, ki so jih določila. Skozi celoten postopek njihovo delo na podlagi letnih poročil spremlja ocenjevalec oz. svetovalec.