Slovenija
(2)

Poudarki

  • Sanader: Nadaljevanje na začetih temeljih
  • Državi imat več skupnega, kot tistega, kar ju ločuje
Janez Janša in Ivo Sanader
Hrvaški premier Ivo Sanader si v zunanji politiki Slovenije po slovenskih parlamentarnih volitvah ne želi sprememb. Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Sanader: Državi naj nadaljujeta dialog

Temelji za pogovore so postavljeni
29. september 2008 ob 17:48
Zagreb - MMC RTV SLO, STA

Hrvaški premier Ivo Sanader pričakuje, da bo novi slovenski premier gradil na temeljih, ki sta jih postavila z Janezom Janšo.

"Če bo to Borut Pahor, pričakujem, da bo z enako skrbjo pristopil k urejanju odprtih vprašanj", je dejal Sanader. Dodal je, da sta premierja sosednjih držav v pogovorih posebej poudarila, da imata državi veliko več skupnega kot tistega, kar ju ločuje.

Sanader ne pričakuje sprememb v zunanji politiki
Hrvaški premier po slovenskih parlamentarnih volitvah pričakuje nadaljevanje enake slovenske zunanje politike v zvezi z reševanjem odprtih vprašanj med državama. Poudaril je, da je pripravljen za nadaljevanje dialoga s prihodnjim slovenskim predsednikom vlade in nadaljnji razvoj dobrih sosedskih odnosov.

Premier je o prihodnosti odnosov s Slovenijo govoril v redni oddaji hrvaškega radia o delu hrvaške vlade. Med drugim je govoril tudi o hrvaškem vstopu v EU in dejal, da se bo Hrvaška povezavi pridružila "veliko, veliko pred letom 2014", ki ga hrvaški mediji omenjajo kot možen datum vstopa.

Prijavi napako
Komentarji
skitnica
# 30.09.2008 ob 17:14
upam,da si se Ivo močno zmotil,za te ne bo EU-ja toliko cajta dokler ne boš poslušal Slovensko stran in se po njej prilagodil .
Sy
# 29.09.2008 ob 21:20
Hrvaška povezavi pridružila "veliko, veliko pred letom 2014"?? To je enako kot da bi mi trdili da bo do leta 2014 Slovenija do takrat dosegla življenski standard ki je danes na Norveškem. Ha,,ha,, Sanader ne ga biksat v prazno. :)
Slovensko-hrvaški odnosi
link
Kosorjeva naj bi konec tedna obiskala Pahorja
9
4. januar 2010 ob 19:46 Hrvaška premierka Jadranka Kosor naj bi konec tedna pripotovala v Kranjsko Goro na srečanje z Borutom Pahorjem, na katerem naj bi potrdila odnose med državama.
Več novic ...
Kazalo