Slovenija
Marjan Šarec
Šarec je napovedal pogajanja z Levico o sestavi vlade. Foto: BoBo
Kot kaže, se je NSi dokončno umaknil od pogajanj s peterico. Foto: BoBo

Šarec: Z iskrenimi nameni bomo začeli pogajanja z Levico

NSi se očitno ne misli več pogajati
24. julij 2018 ob 07:51,
zadnji poseg: 24. julij 2018 ob 23:33
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Predsednik LMŠ-ja Marjan Šarec ocenjuje, da je možnost pogajanj z NSi-jem v drugem krogu iskanja mandatarja izčrpana, zato bodo "z iskrenimi nameni" začeli pogajanja z Levico.

Predsedniki peterice strank, ki si pod okriljem LMŠ-ja prizadevajo za oblikovanje koalicije, so sicer danes sklenili, da dajo pred začetkom pogovorov z Levico najprej možnost NSi-ju, da se do ponedeljka odloči o morebitni vrnitvi h koalicijskim pogajanjem, od katerih se je kljub napredku v vsebinskih pogajanjih umaknila 16. julija zaradi dvoma o stabilnosti in trajnosti koalicije šestih strank.

Tonin je kmalu zatem prek Twitterja sporočil, da NSi ne želi biti ovira pri pogajanjih z Levico. Zapisal je, da se okoliščine od odločitve, sprejete na zadnji seji izvršilnega odbora NSi-ja, niso bistvene spremenile. V svojem tivtu je namignil, da se k pogajanjem ne nameravajo vrniti. "NSi ne želi biti ovira Šarčevi koaliciji pri pogajanjih z Levico. Pogajanja se lahko začnejo takoj. Tako bomo lahko v drugem krogu čim prej izvedeli, ali sta Šarčeva koalicija in Levica kompatibilni."

Šarec se je nato odzval v zapisu na Facebooku in pojasnil, da je bil današnji sklep peterice strank, ki jo poleg LMŠ-ja sestavljajo še SD, SMC, SAB in DeSUS, posledica odločitve, da je treba narediti premik naprej, saj bosta vsak čas minila dva meseca od državnozborskih volitev, "izvoljeni pa smo bili zato, da delamo, ne da taktiziramo".

Po Toninovih besedah, da se nič ni spremenilo in da v drugem krogu iskanja absolutne večine za imenovanje mandatarja za sestavo vlade ni pričakovati spremembe oz. novih dejstev, Šarec ugotavlja, da je ta možnost z NSi-jem izčrpana, zato bodo začeli pogajanja z Levico, in to "z iskrenimi nameni".

Ob tem je navedel, da je temeljna vrlina v politiki potrpežljivost, ki so je v LMŠ-ju po njegovih besedah pokazali veliko, ne bo pa jim je zmanjkalo niti v prihodnje. "Zadeve se ne odvijajo tako hitro, kot bi želeli, a razumemo, da je to pač državna politika, ki ima svoje zakonitosti," je zapisal Šarec.

Zagotovil je, da bodo v stranki storili vse, kar je v njihovi moči, da zberejo potrebno podporo v DZ-ju, in da se nikoli ne bodo pogajali s figo v žepu. "Če pa pride do predčasnih volitev, bomo nanje pripravljeni, ne bomo pa nosili krivde zanje. Vsak mora opraviti svoj del naloge, ne samo LMŠ," je sklenil.

Mesec: Časa zmanjkuje
Odločitev za poziv peterice strank NSi-ju so v Levici označili za neresno in neodgovorno do državljanov. "Ne nazadnje so teh pet strank volili zato, ker so želeli levosredinsko vlado. Ta petorček pa državljane postavlja pred dejstvo, da ostaja samo še desna vlada z ali brez Janeza Janše," je dejal koordinator stranke Luka Mesec.

Napovedal je, da bodo v Levici ostali pri svojih jasnih zavezah in storili vse, da do uničevanja javnega zdravstva, privatizacije in protisocialnih politik ne pride. "Sporočamo pa, da nam je Šarec danes vzel še en teden, da bi se sploh lahko uskladili. Časa zmanjkuje," je opozoril Mesec.

Janša si želi stabilne vlade

Potem ko je NSi prejšnji teden odstopil od koalicijskih pogajanj s strankami LMŠ, SD, SMC, SAB in DeSUS, pretendent za mandatarski položaj Marjan Šarec v DZ-ju nima dovolj podpore za izvolitev za mandatarja za sestavo vlade. Predsedniki preostalih petih strank so se zato pogovarjali o tem, kako nadaljevati pogovore po umiku NSi-ja. Njihov cilj je oblikovati koalicijo, ki bo imela v DZ-ju več kot 46 glasov, v nadaljevanju pogovorov pa kot morebitni partner ostaja Levica.

Poleg Šarca pretendent za mandatarski položaj ostaja tudi predsednik SDS-a Janez Janša, ki sicer ni sprejel kandidature, je pa predsednika republike Boruta Pahorja obvestil, da bi večino za stabilno vlado lahko oblikoval v naslednjih tednih. Tudi ob začetku tradicionalnega poletnega tabora SDS-a v Bovcu je Janša poudaril, da si želijo oblikovati stabilno in učinkovito vlado, v nasprotnem primeru se mu zdijo boljša možnost predčasne volitve.

Mandatar za sestavo nove vlade v prvem krogu zagotovo ne bo izvoljen, saj je Pahor v ponedeljek DZ obvestil, da ne bo predlagal kandidata. S Pahorjevo odločitvijo se bo DZ seznanil na seji predvidoma v petek, s tem pa bo začel teči drugi krog iskanja kandidata za predsednika vlade. Predsednik republike je za Televizijo Slovenija dejal, da ima po izkušnjah več možnosti za uspešno delovanje vlada, ki jo oblikuje relativni zmagovalec volitev, ki pa mora biti tudi sposoben k sodelovanju povabiti stranke nasprotnega političnega pola.

VIDEO
Kako privlačna je s finančnega vidika premierska funkcija?
VIDEO
Stranke presenetile s pozivom NSi-ju
VIDEO
Tonin: NSi ne bo ovira za pogajanje petih strank z Levico

L. L., Sa. J., G. V.
Prijavi napako
Komentarji
Marko32
# 24.07.2018 ob 08:04
Levica z vsakimi volitvami bolj tone, ko že misliš, da slabšega kandidata za predsednika vlade ne morejo ponuditi in vedno znova presežejo tvoja pričakovanja...

Drnovšek>Rop>Pahor>Janković oz. Bratušek>Cerar>Šarec

S tem tempom bo Murko kmalu prišel na vrsto.
montebuba
# 24.07.2018 ob 07:55
Politična driblanja jao jao...namesto da bi prišlo do trdne vlade in bi se lotili problemov ter pomagali ljudem: zdravstvo, pokojnine, davki, brezposelnost, nlb, arbitraža, ....
BAD
# 24.07.2018 ob 08:00
Za tole vse je kriv tovariš ki je v začetku 90 let nasprotoval lustraciji. Če bi jo takrat izvedli tako kot je potrebno bi bila danes Slovenija normalna država. Ampak govorim o lustraciji vseh ........... ne samo nekaterih.
itak
# 24.07.2018 ob 08:03
Oportunisti brez programa
The Matrix
# 24.07.2018 ob 08:13
Šarec ima usklajeno koalicijsko pogodbo z NSi za katero pravi, da je dobra. Zdaj bo z našimi karizmatičnimi levičarji napisal novo pogodbo, ki bo čisto nasprotje sedanji. In bo izjavil, da je sedaj nova koalicijska pogodba še boljša.
Only in Bananastan :)
pobrisan
# 24.07.2018 ob 08:08
Levica hoče oblast za vsako ceno. Država pa tone.
GoodFella
# 24.07.2018 ob 08:08
Prav zanimivo bo gledati to komedijo, burlesko. In zdaj bodo zavoljo Levice preprosto na glavo obrnili dosedanja programska izhodišča. Tu se vidi, da se jim gre samo za vladanje in stolčke, koalicijsko pogodbo lahko prilagajajo levo ali desno po potrebi, kakor zapiha, ker je program dejansko sekundarnega pomena. Ne predstavljam si, da bi koalicija, v kateri bo trojček SMC-SD-Desus (ki je že enkrat razpadel), LMŠ in SAB ter Levica (!) zdržali dlje kot kakšno leto, dve. To bo zafurano obdobje za Slovenijo. Smiselna bi bila nekakšna uravnotežena koalicija, v kateri ne bi bilo SD-ja, Desus-a, Levice in seveda Jelinčiča, vse drugo ne pelje nikamor, v najboljšem primeru v životarjenje.
The Matrix
# 24.07.2018 ob 08:10
Karizmatičnega Lukca za financ mnistra in NLB bo za vse večne čase naš. Garantirano. Bo šel Lukec v Bruselj k tisti EU komisarki (ki je nekaj dni nazaj nabila 5 mrd. $$$ kazni Googlu), ampak ko bo videla našega Lukca se bo dobesedno usrala v hlače! Boste videli!!!
Go Luka Go!!!
sportivko
# 24.07.2018 ob 08:08
Prava Levica, nebi NIKOLI, ampak res NIKOLI sestavljala koalicije s Šarcem!
pohorjezeleno
# 24.07.2018 ob 08:22
Šarec se boji novih volitev, ker bi imel težave prestopit prag parlamenta. Največ verjetno pridobi z novimi volitvami SDS.
sv
# 24.07.2018 ob 08:44
Dajte končat že to agonijo. Pogajanja z Levico? Resno?
GUESS
# 24.07.2018 ob 07:57
Nč bat, bo Borut za vse poskrbel. Kako zanimiva razmišljanja včeraj! Sicer pa, za nadaljnje delo prilagam kratek vodnik po galaksiji slovenske (desne) politike (praktikum za telebane).
Če želite sestaviti kvalitetne predvolilne, volilne in povolilne traktate (ali preprosto zapise na MMC, na primer), križajte stavke iz predstavljenih štirih skupin po želji in sestavili boste čudovite »politične« sestavke, ki se jih ne bi sramoval prav noben poslanec:
1.
Globoka država
Murgelski palček
Udbomafija
Neformalne skupine
Mainstream mediji
2.
krivosodje
FDVjevci
Forum 21
salonski levičarji
politika novih obrazov
3.
soroševanje
korupcija na vseh ravneh
nedemokratična in nedržavotvorna drža
ohranitev privilegijev in monopolov
strici iz ozadja
4.
Venezuela in Sev.Koreja
open society
klientelizem
levi totalitarizem
veleizdaja levice.

Tako npr. se kar sam ponuja stavek:
Udbomafija ob pomoči krivosodja vzdržuje korupcijo na vseh ravneh in nas peha v Venezuelo in Sev.Korejo.
Ali pa:
Neformalne skupine s salonskimi levičarji vzpostavljajo nedemokratično in nedržavotvorno držo v državi, kar spodbuja levi totalitarizem.
Ali:
Murgelski palček skupaj s forumom 21 ohranja privilegije in monopole ter promovira klientelizem.
Ali:
Mainstream mediji s FDVjevci za izvajanje politike novih obrazov vabijo k nam mentaliteto open society.

In tako naprej. Ne skrbite, iteracij je kar nekaj, za kakšni dve uri govoranc.
copcop
# 24.07.2018 ob 08:56
Upam, da Levica ne dobi vabila. Ker novih davkov za še več socialcev res ne potrebujemo. Potrebujemo vlado, ki razume, da potrebujemo dobro plačana delovna mesta v izvozno usmerjenih podjetjih. A ravno ti so za Levico ahilova peta. Itak.
parabola
# 24.07.2018 ob 08:36
@šurda - s spremembo lastnika je tudi Reporter spremenil svojo politično orientacijo. Je vedno dalje od trobila SDS. Medtem, ko so lastniki Mladine in Dnevnika spremenili oba medija v trobila SD in Levice.

Pa s tem ni nič narobe. Človek, ki se ima za demokrata sprejema pluralnost medijev. Pluralnost je želena, saj tako si človek širi svoja obzorja. Zanimiva je levice, ki se bori za vse marginalne skupine, če le niso desno ali imajo povezavo z RKC. Toliko o ne izključevanju drugače mislečih levice. Ravno izključevanje drugače mislečih (iz politike, vodilnih položajev gospodarstva, družbenega življenja) po letu 1945 pomeni hude kršitve človekovih pravic. Žal so za levičarje vsi drugače misleči Slovenci (politično ali kristjani) avtomatsko ali domobranci ali revanšisti.

To pa je hudo bolano in vedno znova deli slovenski narod.

Hudo pa je, da v slovenskem medijskem prostoru ne obstaja neodvisen pošten medij in kar je še najhuje niti RTV, ki jo vsi moramo plačevati ni niti približek k temu.

V kolikor bi obstajala resnična želja po preseganju delitev je to možno samo s široko koalicijo obeh političnih polov, kot to počnejo v razvitih demokracijah.
itoh
# 24.07.2018 ob 08:22
dejansko bodo morali dvigniti prag za vsop v parlament na 8%, izven palamentarne stranke pa bi dobile sredstva če bi presegle 5%. Tako bi se to drobljenje strank nehalo, ker se jim nebi splačalo. Zdaj pa preseže 1% in je preskrbljen za 4 leta.

Trenutno levi in desni igrajo šah, volilci smo pa kmetje na šahovnici.
MitjaM
# 24.07.2018 ob 08:03
Me zanima, če je Pahor tako zavlačeval, ko je on sestavljal vlado.
knedlck
# 24.07.2018 ob 08:33
berem komentarje, generalno manjka kriticnosti do svojih politicnih izbir, oziroma do ljudi ki jih podpiramo, plus, gleda se kot da so nezmotljivi
treba je pogledat resitve tudi pri nasprotnikih, mogoce majo pa bolso resitev

to govorim za leve in desne
sumtb
# 24.07.2018 ob 08:26
Kakšni so ti projekti radikalnih komunistov ?

Da bomo peš hodili čez mejo po WC papir ?
TOZD
# 24.07.2018 ob 08:14
Šarec realno nima kapacitet za predsednika vlade. Škoda, da tega ne vidite tudi volivci levice oz. po novem menda sredine, ker bi ob predpostavki, da premiersko mesto zasede kompetentna oseba, mogoče lahko nastala vsaj solidna vlada.
hexen
# 24.07.2018 ob 20:08
Šarec: Vprašajmo NSi, če gre z nami v vlado
Tonin: Ne hvala, ne gremo, ne želimo sodelovati v vaši vladi.
Šarec: Hej, kaj če bi vprašali, če gre NSi z nami v vlado.
Tonin: Naše mnenje od zadnje seje se ni bistveno spremenilo.
Šarec: Imam super idejo. Dajmo vprašati NSi, če gre z nami v vlado.
...

Zdaj ne vem, a je tle nekdo idiot ali ima samo spomin zlate ribice.
Zoro27
# 24.07.2018 ob 09:21
@Zdejkapopi, saj ne zagovarjam Janše, ampak teh 5+1 je enotnih samo v tem, da so proti Janši.
Če Janše ne bi bilo, jim še ta skupna točka odpade.
etore
# 24.07.2018 ob 21:23
Igralec je mislil, da je sestavljanje Vlade enako kot vodenje tiste njegove krajevne skupnosti... :)
jezevec
# 25.07.2018 ob 07:01
Z novimi volitvami obstaja verjetnost, da Kahla izgubi tistih nekaj promilov in se je končno znebimo iz parlamenta. Že to je ogromen razlog za nove volitve!!
windmaster
# 25.07.2018 ob 05:30
Verjamem. Serpetinšek ima iskren namen priti na oblast za vsako ceno! Plačali bomo itak davkoplačevalci.
Es
# 25.07.2018 ob 00:41
Hahaha Serpentinšek na Facebooku sprašuje in polemizira s komentatorji kaj naj naredi? In to naj bi bil prihodnji predsednik vlade? Saj se mu vidi, da gre samo za pumpanje njegovega ega. Pred par uri je še modeloval pred NSi, zdaj bo kar Levica dobra. Samo, da se pride na nek način do 46 glasov, program in načrt za državo je povsem postransko. Res je padla na nizek nivo tale slovenska politika.
slovenc1
# 24.07.2018 ob 09:52
Levica naj bi se "borila" za delavca,glasove pa je Levica sobila predvsem v najbogatejših delih Slovenije,v Ljubljani in Kopru. Na območjih kjer so plače najnižje pa je bila Levica daleč od zmage.
zapravico
# 24.07.2018 ob 08:08
Nesposobni vsi po vrsti
Binder Dandet
# 25.07.2018 ob 09:35
@Bolek:
"Vedno bolj se čudim Bratovškovi, da še vedno vztraja na pogajanjih v tem konglomeratu med sabo sprtih levičarjev. Sem jo imel za vsaj malo bolj inteligentno. "

Ona ni bila izvoljena v parlament. Edini spas ji je ministrsko mesto, na katerega verjetno računa kot predsednica potencialne koalicijske stranke.
samogledam
# 25.07.2018 ob 06:23
ne maram socializma po slovensko...
obelix complicus
# 24.07.2018 ob 10:20
ŠURDA: Dajmo priložnost Marjanu Šarcu, mogoče pa mu uspe
kdo bi vedel !

Priložnost si mora izboriti sam ... oziroma, najti tisti 45. in 46. glas .... sicer ne bo nič in bodo ponovne volitve.
Bivši uporabnik
# 24.07.2018 ob 20:16
@Radoveden

Kdo govori o prepovedi? Če si ti ustvaril podjetje, ga lahko prodaš komer koli. Govorim o 40 milijardnem premoženju, ki ga država imela po osamosvojitvi. Z pametnim prestrukturiranjem po izgubi balkanskih trgov, bi država brez težav naprej vodila ta podjetja. Norveška je lep primer, da mešanica državnega in zasebnega lastništva lahko zelo dobro deluje. 31.6% njihovega gospodarstva je v neposredni državni lasti in krepko prek pol, če vključimo še lastništva paradržavnih skladov. Zato kategorično reči, da je država slab lastnik, ne prije vode. Podjetje je lahko vrhunsko upravljano ne glede na lastniško strukturo. Slovence tepe balkanska mentaliteta, ne državno lastništvo.
hexen
# 24.07.2018 ob 20:15
Al tale Šarec še nikoli ni dobil košarice v življenju ali pa jo je in ima takšne travme, da tega enostavno ne prenese in se obnaša kot da nič ni in rine v pogubo? Nek tragičen lik. Boljš da bi se igralske poti držal. Tiste, ko mu scenarij pišejo drugi ker sam jih očitno ne zna.
Bivši uporabnik
# 24.07.2018 ob 19:04
@BarakOrkbama

Adam Smith je podpiral prosto trgovino z enotno regulativo znotraj nacionalnih meja. O kakšnem begu finančnega kapitala v davčno bolj ugodno okolje v 18. stoletju ni bilo govora. Brez čezmejne omejitve pretoka kapitala ob hkratni omejitvi pretoka delovne sile, njegova nevidna roka trga ne more delovat. V njegovem času so de podplačani delavci lahko uprli s stavko in lastnik kapitala je moral dvignit plače, če je želel, da mu tovarna ne obstoji. Danes lastnik tovarne preprosto reče, ok če nočete delat za ta denar, bom preselil proizvodnjo v Indijo, Kitajsko, Bangladeš... S tem je podrta zamoregulacija trga. Na eni strani dobimo neomejeno moč kapitala, na drugi zrušeno pogajalsko moč mezdnih delavcev. Kapital je v neoliberalizmu postal globalen, delavstvo je ostalo v nacionalnih okvirih. To je bistvena razlika med liberalizmom in neoliberalizmom, ki ga živimo danes.
Bivši uporabnik
# 24.07.2018 ob 10:49
@šurda
Kupovanje vojaških helikopterjev za primere nesreč je eden od večjih debilizmov. Vojški helikopterji so narejeni in opremljeni za vojsko in stanejo nekajkrat toliko, kot recimo policijski ali reševalni helikopterji. To je tako nekako kot bi kupil patrije, ker lahko prav pridejo pri razreševanju prometnih nesreč.
KovacevaKobila
# 24.07.2018 ob 10:10
Politična driblanja jao jao...namesto da bi prišlo do trdne vlade in bi se lotili problemov ter pomagali ljudem: zdravstvo, pokojnine, davki, brezposelnost, nlb, arbitraža, ....

Večina naštetih problemov je nastala zaradi teh strank. Manj ko pipajo, boljše bo.
slovenc1
# 24.07.2018 ob 09:40
Ko bo Vraničar Ermanova Levici prinesla izračun dviga plač,pokojnin in socialnih prispevkov,se bo treba zbuditi v realnost,ker bi se proračun v tem primeru sesul.
Bivši uporabnik
# 24.07.2018 ob 08:38
Moja vest je cista.
3. junija sem sel opravil svojo drzavljansko dolznost in oddal svoj glas stranki, ki je na volitvah zmagala. Porazena vecina te zmage noce priznati, a hkrati sama tudi ni sposobna sestavit vlade iz 5ih strank, ki bi jo sestavljale 3 stare, (SMC, SD in Desus), ki so se zaradi notranjih nesoglasij skregale in pripeljale do predcasnih volitev. Dobro, naj vladajo, ce jim Slovenci to dopustijo, medtem ko stokajo kako hudo jim gre, da ni sluzb razen drzavnih za priviligerine, za vse ostale pa je avtomatsko le minimalna placa.
Ce bodo potrebne volitve, bom pac se enkrat oddal svoj glas.
mrki1
# 25.07.2018 ob 12:25
šurda
# 25.07.2018 ob 11:29
Prijavi neprimerno vsebino
Kako deluje gospodarstvo pod vodstvom SĐS-ja pa smo videli
v primeru 2 "cvetk" to sta Andrej Lovšin in Robert Časar !!!
------------------------------------------
Če bi bla sam ta dva bi bili 2 Švica , tko pa mamo celo plejado trdečih iz F21 - a si pozabu ? rdeča demenca .
sael
# 25.07.2018 ob 07:36
Jao šarec...vedno bolj si mi antipatičen...
Sandalovina
# 25.07.2018 ob 10:25
Šarec:" Z iskrenimi nameni bomo začeli pogajanja z Levico"

"Iskrenost" po Šarčevo. Počakali bomo, da se čas izteče, potem se bomo pogovarjali z Levico. Za Šarčevo peterko, ki je soglasno prosila Tonina, da se vrne v koalicijo, bi lahko marsikaj rekli ampak nikakor ne, da gre za iskrene ljudi. Manipulacija z volilci od začetka do konca!
deželan
# 24.07.2018 ob 10:38
Knight Kant

Glede stroškov za azil, sem tudi sam zaznal posamezne stranke, ki trdijo, da stane 1900€. Kaj je res in kaj ne ne vem, bi bilo pa dobro se malo okrog tega pozanimati.
Kolikor vem, ni vojne ne na Hrvaškem niti ne v Srbiji ali Bih a se kljub temu pogovarjamo o beguncih. Razumem, da se sprejme dogovorjene kvote v EU, kot je bilo rečeno a izven tega razumem to delovanje kot biznis z belim blagom.
Ne odobravam nikakršnega nacionalizma ali preganjanja ter izkoriščanja. V tej luči bi si postavil več vprašanj. Eno vprašanje je, kaj se zgodi z državo iz katere se izseli veliko delovno sposobne populacije ? Kdo bo plačeval razvoj, bolnice, šolstvo, ceste, pokojnine ipd ? Mar ni to ponavljanje nasilja, ki se je uprizarjalo z odvažanjem sužnjev ?
Več kot očitno je, da se ne graja vzrokov ki begunce pehajo v tujino, rešuje se zgolj posledica, kar da vedeti, da dolgoročno problem ne bo rešen. Problem je, ker v teh državah vladajo nazadnjaške verske ustanove !
Bivši uporabnik
# 24.07.2018 ob 09:26
Narobe svet. Zdaj bo stranka, ki je dobila le 10% krojila prihodnost, medtem ko se stranka z največjim deležem glasov v medijih s strani novinarjev označuje kot za nekaj pošastnega..... Četudi nismo volili SDSa moramo spoštovati voljo naroda,pa nam je všeč ali ne. Ni demokracija dobra samo takrat, ko zamagmo.
Righthand
# 24.07.2018 ob 08:56
Dajte se Že soočit z dejstvom ,da bo prihodna vlada pod vodstvom SDS. Če ne avgusta pa po novih predčasnih volitvah.
Albatross
# 24.07.2018 ob 08:44
Vse za to, da se ostane na oblasti...tudi z glavo skozi zid in nemogočo koalicijo...
HULK008
# 25.07.2018 ob 06:52
Kako lepo je spremljat tole komedijo levih. Neki se dogovarjajo pa se ne dogovorijo. Cist nesposobni. Samo za stolcke. Hmm Levico pa tudi naj zraven vzamejo da se spozna kaki populisti so.

Preletel sem na hitro nekaj komentarjev in vidim da se pise o tem da se Levica zavzema za delavski razred. Upam da se hecate. Ravno zaradi predlogov Levice bo trpel najbolj delavski razred in nizji sloj.
zupa9
# 24.07.2018 ob 20:47
Šarec,Cerar,Erjavec,Židan,Bratušek se resnično bojijo ponovnih volitev.

To je več kot očitno. Saj je jasno zakaj.
jCoob
# 24.07.2018 ob 20:06
slovenc1 # 24.07.2018 ob 09:52
Levica naj bi se "borila" za delavca,glasove pa je Levica sobila predvsem v najbogatejših delih Slovenije,v Ljubljani in Kopru. Na območjih kjer so plače najnižje pa je bila Levica daleč od zmage.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
če gre Levica v vlado, se bodo moral na desni strani bati naslednjih volitev :)) .. kolikšno povečanje bazena volivcev bo to!! potencial je neizmeren ..
hexen
# 24.07.2018 ob 20:02
NSi mu je že zdavnaj dal košarico on pa jim še dalje dvori in izgublja na vseh linijah. Se obrne na stran Levice, že misliš ok zdaj pa bo nekaj in se spet premisli in spet se meče po tleh Janševemu predpražniku. In potem daje nerodne izjave in si zapira vrata. Šarec je izpadel nezrel, neroden in kratkoviden.
KovacevaKobila
# 24.07.2018 ob 19:12
Pokojnine so nižje, kljub temu pa ima pokojninski sklad večjo luknjo kot kdajkoli. Kaj predlagaš, da za voljo upokojencev prodamo otroke?

Predlagam, da nehamo namenjat sredstva iz pokojninske blagajne za druge namene.

Predlagam, da nehamo metat milijarde za kilave banke, zafurane kredite zasebnih podjetij, dolgove Cerkve, izsiljevanja zdravniške elite, najdražje termoelektrarne na planetu, hlastanja prenažrtih orožarjev itn.

Predlagam, da začnemo z javnim denarjem ravnati odgovorno in transparentno ... da zajezimo odliv javnega denarja v zasebne žepe ... in da ustavimo bežanje milijard v davčne oaze.

Potem bomo imeli več kot dovolj za pokojnine ... in nam ne bo treba 'prodajati otrok'.
Bivši uporabnik
# 24.07.2018 ob 18:49
@BarakOrkbama

Liberalizem pomeni delujoč prosti trg zamejen znotraj državnega regulatornega okvira v smislu Adama Smitha in Ricarda.

Neoliberalizem je izkrivljena različica liberalizma. Prost pretok kapitala na globalni ravni obenem z nacionalnimi mejami omejen pretok delovne sile in razdrobljene nacionalne zakonodaje, ki z rahljanjem državnih regulativ ena proti drugi tekmujejo za naklonjenost mednarodnih korporacij. Tekma proti dnu skratka. Globalna uravnilovka od katere ima koristi zgolj globalna elita in delno delavstvo v državah v razvoju. Čeprav glede na stopnjo izkoriščanja, je veliko vprašanje ali jim ni bilo boljše, ko so bili kmetje za 1 € na dan.
Kazalo