Bo naslednji, ki bo odšel? Foto: MMC RTV SLO
Bo naslednji, ki bo odšel? Foto: MMC RTV SLO

"Pogodba med ministrovim podjetjem Lastinski in Darsom ni bila podpisana samo zato, ker je zadeva prišla v javnost, in ne zato, ker bi se minister odločil, da se je "odpovedal 150.000 evrom", kot to razlaga javnosti, " so v stranki zapisali v sporočilu za javnost.

Če se to ne bi zgodilo, bi bila pogodba podpisana, saj bil celoten postopek novembra končan, ministrovo podjetje pa je bilo izbrano kot edino, ker ima izključno licenco. "Postavlja se tudi vprašanje formalno-pravne prekinitve tega posla, ne da bi zato nastala škoda Darsu. Verjetno bo ministrovo podjetje zdaj ravnalo v smeri prenosa licence na drugo podjetje ali bo celo predlagalo neposreden podpis pogodbe z nosilcem licence, plačila zase pa uredilo drugače, vse zato, da bi se v javnosti ustvaril vtis o tem, da ministrovo podjetje s tem poslom nima nič več," so prepričani v stranki.

Izpostavili so še, da je minister kršil 5. odstavek 35. člena Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije, saj njegovega podjetja ni bilo na seznamu podjetij, ki jim je po tem členu prepovedano poslovanje z organi ali organizacijami javnega sektorja, ki so zavezani javnemu naročanju.

"Pričakujemo, da bo predsednica vlade sprejela ustrezno odločitev glede ministra za infrastrukturo in prostor. Če je ne bo, napovedujemo vložitev interpelacije," so še zapisali.