Janši so odobrili odhod na posvet SDS-a. Foto: BoBo
Janši so odobrili odhod na posvet SDS-a. Foto: BoBo
SDS že cel dan o prihodnosti stranke
SDS o prihodnji smeri stranke

"Po 100 dneh vlade bomo oblikovali strokovni svet stranke, ki bo zadolžen za alternativni program vlade in za program za izhod iz krize. Ponujamo tudi pomoč vladi, ki se še vedno ni sestavila," je po klavzuri povedal Janša. TV Slovenija je poročala, da pozivov k odstopu Janše ni bilo, in tudi kritični člani stranke, ki so prej dejali, da v stranki vseeno ni vse v najlepšem redu, so po razpravi povedali, da je bila razprava konstruktivna in da gre stranka na novo pot.

Članom širšega vodstva SDS-a se je Janša na današnjem posvetu pridružil okoli 11. ure, čeprav se je na začetku ugibalo, da ga zaradi prestajanja zaporne kazni ne bo. Sicer pa so bili le redki člani vodstva SDS-a ob prihodu na posvet pripravljeni odgovarjati na novinarska vprašanja. Podpredsednik stranke in evropski poslanec Milan Zver je na vprašanje, ali gre stranka po pravi poti, odgovoril le: "Seveda." Dodal je, da je SDS vedno šel v pravo smer.

"Kakšne spremembe na bolje bodo potrebne," pa je bil odgovor člana vodstva stranke Dimitrija Rupla. Po njegovih besedah se SDS ne ukvarja samo s svojim predsednikom, v prihodnosti pa se bo še bolj ukvarjal z drugimi stvarmi. "V zadnjem času je stranka v senci dogodkov, ki so zelo neprijetni," je dejal in izrazil prepričanje, da bodo težavo premagali "in zmagali". Kakšni bodo njegovi predlogi za izboljšanje stanja v SDS-u, Rupel pred posvetom ni želel pojasniti.
Za Pojbiča le običajen posvet
Poslanec SDS-a Marijan Pojbič je ob prihodu na posvet poudaril, da je ta popolnoma običajen redni programski posvet, ki ga ima stranka dvakrat ali trikrat na leto. Po njegovih besedah v SDS-u ni nezadovoljstva in je članstvo popolnoma enotno. Zavrnil je tudi očitke, da se stranka preveč ukvarja sama s seboj in svojim predsednikom.
Stranka je na pravi poti, Slovenija ni, pa je ob prihodu na posvet dejal član izvršilnega odbora Miro Petek. Poslanec SDS-a Tomaž Lisec je izrazil pričakovanje, da bo razprava plodna in konstruktivna, beseda pa bo tekla o razmerah v stranki in v državi. Po njegovem mnenju izid na predčasnih državnozborskih volitvah kaže, da v SDS-u vendarle vse ni bilo optimalno.

SDS že cel dan o prihodnosti stranke
SDS o prihodnji smeri stranke