"Miren in prijeten večer, ki se je ob zvokih harmonike čedalje bolj bližal polnoči, je svoj vrhunec dosegel z zaključkom tombole, glasnim odštevanjem zadnjih sekund starega leta in veselim nazdravljanjem novemu letu," pojasnjuje Lapajnetova. Foto: Društvo prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote
Dogodek je potekal v dvorani Vincencijevega študentskega doma na Taboru. Foto: Društvo prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote

Na dogodku je bil navzoč tudi ljubljanski nadškof in metropolit Anton Stres. "Kar nekaj časa se je pomudil pri nas, stisnil roko vsakemu obiskovalcu in z njim rekel besedo ali dve. Nato je blagoslovil večerjo in se kmalu poslovil," pojasnjuje Marjana Lapajne iz Društva Vincencijeve zveze dobrote.

"Miren in prijeten večer, ki se je ob zvokih harmonike čedalje bolj bližal polnoči, je svoj vrhunec dosegel z zaključkom tombole, glasnim odštevanjem zadnjih sekund starega leta in veselim nazdravljanjem novemu letu," je še dodala Lapajnetova. Brezdomce je med praznovanjem, ki je potekalo pod geslom Skupaj zmoremo več, obiskal tudi ljubljanski podžupan Aleš Čerin.

V zavetišču za brezdomce Murska Sobota - Društvo Mozaik so posebno prednovoletno druženje pripravili že v petek. Za brezdomce so pripravili nekaj dejavnosti, kot so karaoke in različna tekmovanja, vse skupaj pa popestrili s pripravljenimi jedmi, pecivom in brezalkoholnimi koktajli, so dejali.