Jernej Tovšak odločno zanika, da bi materi pomagal pri begu, kot so ugibali nekateri. Foto: MMC RTV SLO
Jernej Tovšak odločno zanika, da bi materi pomagal pri begu, kot so ugibali nekateri. Foto: MMC RTV SLO
Hilda Tovšak
Sicer pa policija Tovšakovo še naprej intenzivno išče in preverja številne informacije - ena izmed teh je denimo informacija našega gledalca, ki je v ponedeljek letel iz Hongkonga v Munchen in je povsem prepričan, da je v ponedeljek zgodaj zjutraj na 3. terminalu letališča v Dubaju videl Hildo Tovšak. Foto: MMC RTV SLO

V zadnjih dneh se je ob iskanju Hilde Tovšak v javnosti pojavilo več ugibanj, kje bi lahko bila. Eden izmed scenarijev je bil tudi ta, da je odšla v Makedonijo, kjer je njen sin Jernej zaposlen kot gospodarski ataše na slovenskem veleposlaništvu.

Jernej Tovšak se je danes na Dnevnik najprej obrnil s kratkim elektronskim sporočilom: "S Hildo Tovšak nisem bil v nobenem kontaktu od konca meseca februarja letošnjega leta. Kakršnekoli povezave mene z zgodbo, povezane z njo, so navadne izmišljotine. Glede informacij, da se je oglasila kateremu družinskemu članu, ne vem nič. Meni se ni oglasila."

Pozneje smo z njim vzpostavili tudi telefonski stik, v pogovoru, ki je sicer trajal več kot 20 minut, pa je povedal marsikaj zanimivega, a izrazil izrecno željo, da javno ne želi nastopati. Kot pravi, se včeraj Hilda Tovšak ni javila nobenemu izmed ožjih družinskih članov, torej tudi ne očetu oziroma soprogu, ki naj bi bil zaradi zadnjih dogodkov psihično precej načet.

Jernej Tovšak je sicer zatrdil, da je bil zadnjih 14 dni ves čas v Skopju, pretekli konec tedna je bil na naši ambasadi celo dežuren, kar je popoldne zunanjemu ministrstvu potrdil tudi slovenski veleposlanik v Makedoniji.

O svojih stikih z materjo, ki jo je ves čas pogovora naslavljal z imenom in priimkom, torej Hildo Tovšak, je povedal, da je že februarja z njo prekinil vse vezi. Meni, da denarja za pot, predvsem pa bivanje v tujini, kljub številnim drugačnim medijskim zapisom preprosto nima in je zato, če je še živa, skoraj zagotovo nekje v Sloveniji.

Sin: Tovšakova nima denarja za tujino
Sin: Tovšakova nima denarja za tujino