Številne mladinske organizacije bodo otroke in mladostnike popeljale na sneg. Foto: BoBo
Številne mladinske organizacije bodo otroke in mladostnike popeljale na sneg. Foto: BoBo

Na zimske počitnice tako od 24. do 28. februarja odhajajo učenci in dijaki z jugovzhodnega dela Slovenije, Koroške, Podravja, Pomurja, savinjske in spodnjeposavske regije.

V Zvezi prijateljev mladine Maribor so že vse pripravili za ustvarjalno druženje otrok in mladih, prostovoljcev in mentorjev, pa tudi staršev, babic in dedkov. Do petka bodo izdelovali pustne maske, pležuhe in majevske pečate. Naučili se bodo pozdraviti po špansko, tudi plesali bodo in spoznali delček japonske kulture.

Nekateri bodo branili staro Emono
Družili se bodo na drsanju, pri igranju košarke, se naučili nekaj elementov ene od brazilskih borilnih veščin, tekmovali v japonskem mečevanju in dirkali s pležuhi na Pohorju. Manjkal ne bo niti izlet v Ljubljano, na katerem bodo, oblečeni v rimske vojake, pred barbari ubranili 2000 let staro Emono. Prvič bodo organizirali tudi tabora za nadarjene otroke na temi logike in kreativnega pisanja.

Kot že vrsto let si bodo celjski predšolski otroci, osnovnošolci, srednješolci ter študenti počitniški čas lahko krajšali v različnih športnih dejavnostih, ki bodo na voljo v športnih objektih. Lahko bodo brezplačno plavali, drsali, kegljali, igrali badminton, namizni tenis in se okusili v hip-hopu.

Sonček na pohorsko smučišče
Zveza Sonček tudi tokrat organizira zimske počitnice za odrasle osebe z invalidnostjo in za otroke s posebnimi potrebami. Počitnice bodo v Centru Sonček Vrtiče na Zgornjih Vrtičah in na pohorskem smučišču. Učili se bodo smučarskih tehnik, prostega smučanja in sankanja ter teka na smučeh. Čas bodo preživljali tudi na izletih in na ustvarjalnih delavnicah.
Zahod države je počitnice začel 17. februarja.