Koprska občina naj bi pred rokom prodala gostinski lokal sorodnikom koprskega župana. Foto: BoBo
Koprska občina naj bi pred rokom prodala gostinski lokal sorodnikom koprskega župana. Foto: BoBo

Iz kupo-prodajne pogodbe, ki jo je pridobil Dnevnik, je Popovičeva sestra Laura Ban kot direktorica Danite pogodbo podpisala 12. julija, kupnine za lokal 187.000 evrov pa še ni poravnala. To mora narediti do sobote. Za nakup lokala, ki ga je pred tem občina dvakrat neuspešno poskušala prodati na javni dražbi, sta se sicer zanimala tudi podjetnik Valter Krmac in slaščičarka Ika Zonta.

Na koprski občini so Krmcu prošnjo za ogled nepremičnine zavrnili, češ da je prispela prepozno, prošnje pa niso mogli obravnavati kot ponudbe za nakup. Ponudbo Ike Zonta v višini 190.000 evrov so zavrnili kot prepozno. S primerom se že ukvarjajo tudi koprski kriminalisti. Na koprski občini pa zadeve ne komentirajo oziroma bodo na vprašanja odgovarjali v skladu z zakonom o medijih.

Carpaccio pub je koprska občina po dveh neuspešnih zaporednih javnih dražbah, izklicni ceni sta bili 258.000 evrov oziroma 219.000 evrov, prodala s sklenitvijo neposredne pogodbe s podjetjem Danita, ki je v lasti Popovičeve mame, vodi pa ga njegova sestra.

G. C.