Gradnjo stadiona in dvorane kot tudi novega investitorja naj bi tako predstavili prihodnji torek. Foto: MMC RTV SLO
Gradnjo stadiona in dvorane kot tudi novega investitorja naj bi tako predstavili prihodnji torek. Foto: MMC RTV SLO
Stožice: Kdo bo novi vlagatelj?

Kot je povedal ljubljanski župan Zoran Janković, je morebitni partner prav zdaj v Ljubljani na pogovorih, prav danes pa se izteče tudi rok Delte Holdinga za plačilo 19 milijonov evrov. Ob tem je Janković zagotovil, da morebitni partner za trgovski del Športnega parka Stožice ni Jurij Schollmayer, ki se je neuspešno potegoval tudi za sklenitev javno-zasebnega partnerstva za Stožice.

Več podrobnosti župan ni želel izdati, saj se z novim investitorjem pogovarja Grep. Kljub temu je občina dala svoje mnenje pri izboru partnerja, a pogodbo podpisuje Grep. Gradnjo stadiona in dvorane kot tudi novega investitorja naj bi tako predstavili prihodnji torek.

Delta mora v primeru izstopa plačati 20 milijonov evrov
Župan je še povedal, da bo Grep skušal pri projektu obdržati tudi Delto, in izrazil upanje za dogovor, "sicer pa bodo eni in drugi uporabili svoje argumente po pravni poti". V primeru izstopa je Delta po pogodbi dolžna plačati Grepu 20 milijonov evrov.

Delta je v četrtek sporočila, da ne odstopa od projekta izgradnje trgovskega centra, in Grepu predlagala preložitev gradnje oziroma prilagoditev novim okoliščinam, podaljšanje roka pa je za Grep nesprejemljivo.

Župan Janković vidi težavo v primeru novega partnerja za trgovski del parka v morebitnih različnih željah. Ob tem je omenil možnost ene podzemne etaže manj oziroma namesto 15 le 12 metrov izkopa v trgovskem delu, kar je že predlagala Delta.

Ob vsem tem pa rok za dokončanje stadiona in dvorane v Stožicah ostaja nespremenjen, in sicer 30. junij 2010.

A. M./A. Me.

Stožice: Kdo bo novi vlagatelj?