Slovenija
Janez Janša
Pogovor z Janezom Janšo je bil deležen številnih odzivov in komentarjev, predvsem na račun voditeljice Ljerke Bizilj. Foto: MMC RTV SLO
VIDEO
TV kolumna Ljerke Bizilj
VIDEO
Intervju s predsednikom S...

Dodaj v

Stališča Ljerke Bizilj so in ostajajo nedvoumna

TV-kolumna Ljerke Bizilj o sodstvu
14. junij 2013 ob 14:38
Ljubljana - MMC RTV SLO

Pogovor Ljerke Bizilj s predstavnikom največje opozicijske stranke Janezom Janšo na TV SLO 3 je doživel velik odziv v medijih in med gledalci. Ljerka Bizilj pa je svoja stališča že pred tem pojasnila v svoji TV-kolumni.

Zaradi zelo različnih interpretacij izrečenih besed Ljerke Bizilj na koncu intervjuja, ki je potekal 12.6. na TVSLO 3, na RTV Slovenija pojasnjujejo, da bi bilo nesmiselno, da avtorica naknadno pojasnjuje, kaj je s to ali ono izrečeno besedo mislila, saj bi lahko kdo upravičeno razumel, da popravlja svoje izrečene besede.

Svoja nedvoumna stališča, ki se do pogovora z Janšo niso nič spremenila, je Ljerka Bizilj objavila 30. 5. v svoji TV-kolumni, ki jo ponovno objavljamo.

TV-kolumna 30. 5. 2013, TV SLO 3

Minister Pličanič, pravosodni minister Pličanič, krivi ste! Za sodne zaostanke, za to, da krivi niso obsojeni, za to, da v Sloveniji mi, vsakdanjiki ne moremo verjeti, da bomo našli pravico in krivico …

Kajti - če ni krivo sodstvo, ste krivi vi, vlada, poslanci, morda tudi državljani … Sodstvo je gotovo zunaj tega našega povprečnega konteksta … in dela vse prav ... samo mi ne vemo … Ampak te dni se ozaveščamo … vsak dan poslušamo, da je sodstvo tretja veja oblasti ... samostojna veja oblasti!!! Kar pozabili smo na to … zdaj vemo, ne šele spoznavamo, da imamo še eno oblast, sodno, neodvisno …

Doslej smo krivdo za sodne zaostanke, za balkanske bojevnike, za vse, ki kradejo in niso obsojeni — naprtili vladam, poslancem, politikom … zdaj so tukaj tudi tožilstvo, sodniki — doslej skriti in bolj kot ne nedotakljivi. Vidite za mano — to mogočno sodno palačo v Ljubljani … To je dom pravice, to je mogočen in močan steber države ... tukaj – če ste, če smo krivi, morate, moramo biti kaznovani, če ste nedolžni — morate tukaj najti pravico … tu, za temi zidovi vas morajo zaščititi, če ste nedolžni!!! Kakšna moč je za temi stenami! Koliko upanja, za nas, državljane, je za temi zidovi! Na sodnika po besedah poslanca Gorenaka pride v Sloveniji dvakrat več evrov kot drugod — torej je ta veja oblasti pri nas še bolj spoštovana … vredna!!! Lahko še bolj neodvisna!

In zdaj imamo — ob vseh primerih — še primer Janeza Janše! Spet! Že vsaj drugič! Dve leti zapora! Gospodje, če je kriv, sem največja zagovornica tega, da gre v zapor, četudi do smrti, a krivda mora biti stoodstotno dokazana ... 25 let poslušam, poslušamo, tudi raziskovala sem, kaj se je zgodilo tistega leta 1988, da so Janšo zaprli … ker mu je Franci Zavrl dal neke dokumente — strogo zaupne, v katerih je jugoslovanska vojska načrtovala napad na Slovenijo, nekaj podobnega … Moja interpretacija takratnih dogodkov je pač moja, ampak glede na okoliščine logična – slovenska oblast — še danes trdim … da smo prav takratno potrebovali in je bila koristna — je morala Beogradu in vojski dokazati, da obvladuje razmere v Sloveniji, dokazati Beogradu — trdno smo v sedlu, ne potrebujemo pomoči. In je prišlo prav — zapreti nekoga —npr. Janšo, kdo pa je bil Janša takrat??

Še o Mojci Drčar Murko smo takrat skoraj več slišali kot o Milanu Kučanu! Janša ni bil ne Zavrl, ki je lahko zbolel, ne Marko Hren, ki je pravočasno šel v Ameriko ali pa so mu to bolje informirani predlagali, ne vem. Janša je bil neki novinar, sicer kritičen, a ne najbolj in edini, mladinec … ravno pravi, a — ko so ga zaprli — slovenska služba državne varnosti, seveda, — se je izkazalo, že kmalu po tistem 31. maju, da je Janša problem. Koliko nas je bilo takrat na Roški cesti v Ljubljani!

Res si ne želim, da je Janez Janša problem še naslednjih 25 let in še potem problem mojih otrok in vnukov … Ampak, gospodje, dokažite mu, da je kriv, če že je … nič dvoumnega ne sme biti —črno na belem naj bo!!! Kar smo doslej slišali, se mi zdi premalo prepričljivo!!! In veste, ne bi rada, da bo na koncu za to kriva spet vlada, Pličanič, Bratuškova in še kdo —, da so ga zaprli, saj tega, da imamo še eno oblast, neodvisno oblast — še nimamo v zavesti …! Otipljive dokaze potrebujemo, spoštovani tožilci in sodniki! Neodvisni ste, nihče ne sme vplivati na vas … osebno poskušam vplivati na vas: delajte strokovno, dobre stvari za to državo in za vse nas! Naj bo dobro sodstvo temelj moje, naše države!

Prijavi napako
Komentarji
STRIKE
# 14.06.2013 ob 14:53
MIRNČAN

Bravo za to da si upa povedat svoje mnenje. Samo ko ne bi bilo tako hudičevo levo pristransko. Na RTVju kar mrgoli levih kadrov.

Saj ni nič takšnega rekla!

Samo rekla je, ČE bo obsojen črno na belem mu želi da ga zaprejo!

Kaj bi mu ti da nagrado?
jure-kralj
# 14.06.2013 ob 15:02
Ljerka sploh ni anti-Janša. Ste jo poslušali dobro? Vse, kar pravi je, da mora it v zapor, če je kriv, in to pravimo vsi. Ampak je dovolj pametna, da obenem poudarja, da ti "dokazi" ki so bili na sodišču niso podobni ničemur. Sploh niso nobeni dokazi. Poslušajte, kaj pravi v kolumni. - Proti Janši ni dokazov v zadevi Patria. Pravna država je to, da sodiš po dokazih. - Imamo npr. neposredne dokaze proti Zoranu Thalerju - zakaj ni zaprt? Zakaj ni Zidar zaprt? Balkanski "bojevnik(i)"? Zoran Janković?
K_ris
# 14.06.2013 ob 15:08
Očitno komentatorji ne znate brati, ali pa se vam le ne da. Vam bom zato posebej označil:

Res si ne želim, da je Janez Janša problem še naslednjih 25 let in še potem problem mojih otrok in vnukov… Ampak, gospodje, dokažite mu, da je kriv, če že je…nič dvoumnega ne sme biti---črno na belem naj bo!!!! Kar smo doslej slišali, se mi zdi premalo prepričljivo!!! In veste, ne bi rada, da bo na koncu za to kriva spet vlada, Pličanič, Bratuškova in še kdo---, da so ga zaprli, saj tega, da imamo še eno oblast, neodvisno oblast---še nimamo v zavesti….! Otipljive dokaze potrebujemo, spoštovani tožilci in sodniki! Neodvisni ste, nihče ne sme vplivati na vas… osebno poskušam vplivati na vas: delajte strokovno, dobre stvari za to državo in za vse nas! Naj bo dobro sodstvo temelj moje, naše države!
rambaldi80
# 14.06.2013 ob 14:51
Gospe Ljerki Bizilj en velik poklon!!Pokazala je,da ima"jajca" in zadela bistvo da imamo slovenci JJ ze poln ku*** in da je cas da se umakne iz politike in javnega zivljenja.Saj avstralija je lepa dezels.
lagun55
# 14.06.2013 ob 14:56
Kdaj bodo pa Jankoviča obsodili in zaprli? On je glih takšna baraba kot JJ.
daresi
# 14.06.2013 ob 15:01
Biziljeva je bila povsem jasna in konkretna. Prah dvigajo tisti, ki bi radi razumeli drugače, kot je povedala. Še ena ironija na slo sceni.
enpac
# 14.06.2013 ob 15:00
Svoboda govora!!!!!!!
tutankamon
# 14.06.2013 ob 14:53
vsa čast Ljerki...dam ji za večerjo!!!končno ima nekdo jajca povedat tem politikom skorumpiranim kaj jim gre!!
vihraviuporabnik
# 14.06.2013 ob 14:58
Tako je naj zaprejo vse , ki so krivi za uničenje te SLOVENIJE,

TAKO NAJ ZAPREJO KOMPLET MAFIJO, ki je sesula zdravstvo,
gospodarstvo, bančništvo, dolgove naj pa plača ubog SLO. narod.
Fleaa
# 14.06.2013 ob 14:54
ej Kekec, Kekec, ti si pravi kekec....
Janševa vloga pa Bavčarjeva, pa še od mnogih drugih je bila "zakuhat" osamosvojitev, s katero so si prosto odprli pot k največji kraji v zgodovini človeštva. v 20ih letih so pokradli popolnoma solidno stoječo državo... ja celo državo in jo spravili na rob bankrota. to in samo to je bil njihov cilj!
Lluka
# 14.06.2013 ob 14:52
Včeraj srečal enega Janševista, Jaz sem se mu smejal v obraz.. ob pa zagrizeno branil Janšo.. in tolkel po Komunistih..čš da so za vsakim vogalom.... v trgovinah vratarji....varnostniki...

Človek je videl v vsaki osebi ki ni bil S(d)S -ovc, dobesedno sovražnik naroda.

In zagovarjal Janšo, da mu je vse bilo podtaknjeno....
In govoril o protesti,ki so bili,,,,da so bili na teh protestih sami plačanci.....
Pa ga uprašam...Pa ne mi reč da ste bili v dopoldanskem shodu...(in mi je pritrdil)da je bil. Jaz pa sem semu samo smejal v obraz.. on pa vs zagrizeno branil Janšo.

Ajoj...kam pelje ta naša država........ (vlak za Munchen-PAris) smo že zdavnaj zamudili......
decjun
# 14.06.2013 ob 15:11
@MIRNČAN sploh prispevka ni gledal pa že vse ve o njej in RTV za nazaj in za naprej.
jo-jo
# 14.06.2013 ob 15:23
@MIRNČAN:
Bravo za to da si upa povedat svoje mnenje. Samo ko ne bi bilo tako hudičevo levo pristransko.

A ti si drugače sploh prebral kolumno?

LB:"… Ampak, gospodje, dokažite mu, da je kriv, če že je…nič dvoumnega ne sme biti---črno na belem naj bo!!!! Kar smo doslej slišali, se mi zdi premalo prepričljivo!!! "

Kaj je v gornjem stavku tako hudičevo levo pristransko? V bistvu je z drugimi besedami povedala tisto kar Janša in njegovi zagovorniki sami ponavljajo. Vidim, da je v Sloveniji bolj kot vsebina postala mantra "levičarska pristranskost" dokaj prikladno orodje s katerim se opleta vse naookoli- to se še posebej kaže v komentarjih kot je tvoj MIRNČAN, kjer je izjava novinarke bolj prodesna oz. če sem bolj natančen deli isto mnenje kot obtoženi in ti jo kar tako počez obsodiš za pristransko. A zate je tudi Čeferin levo pristranski, s tem ko trdi da Janša ne bi smel biti obsojen, ker ni konkretnih dokazov?
matori
# 14.06.2013 ob 15:29
Mirncan - potem nehaj z pristranskim mnenjem :)
johanca5
# 14.06.2013 ob 15:03
Prav je povedala
Povn kufer ga mamo že vsi, 25 let že, Janša gor Janša dol......zarote sem , zarote tja......
Mislim da si res velka večina ne želi tega poslušat še naprej..............
Naj vsi raje delajo na tem , da bomo VSI Slovenci lahko dostojno živel v tej naši prelepi Sloveniji.
decjun
# 14.06.2013 ob 15:14
Ponovi vajo, tokrat imej zvok vklopljen.
bozo.miklavc
# 14.06.2013 ob 15:54
Nič spornega ni s tem zaključkom novinarke, saj ni povedala mnenja o sodbi. Rekla je le, da če se izkaže, da je kriv da naj gre sedeti tudi do konca življenja če bo potrebno in s tem se je strinjal tudi Janša...
Potem pa je še dodala, da se ji ne da več ukvarjati stalno z isto zgodbo, kot se že 25 let, kar je razumljivo in tudi Janša jo je razumel in seveda nekaj pripomnil o zarotah, ki jih je vlekel čez cel intervju, torej o rdečih...
hombre
# 14.06.2013 ob 15:25
Res si ne želim, da je Janez Janša problem še naslednjih 25 let in še potem problem mojih otrok in vnukov … Ampak, gospodje, dokažite mu, da je kriv, če že je … nič dvoumnega ne sme biti —črno na belem naj bo!!! Kar smo doslej slišali, se mi zdi premalo prepričljivo!!! In veste, ne bi rada, da bo na koncu za to kriva spet vlada, Pličanič, Bratuškova in še kdo —, da so ga zaprli, saj tega, da imamo še eno oblast, neodvisno oblast — še nimamo v zavesti ….! Otipljive dokaze potrebujemo, spoštovani tožilci in sodniki! Neodvisni ste, nihče ne sme vplivati na vas … osebno poskušam vplivati na vas: delajte strokovno, dobre stvari za to državo in za vse nas! Naj bo dobro sodstvo temelj moje, naše države!

Ta del bi bil čisto dovolj...
krumpek
# 14.06.2013 ob 17:35
Po komentarjih sodeč , je 3/4 slovencev funkcionalno nepismenih. Dejansko je branila Janšo .
Brigate Rosse
# 14.06.2013 ob 16:34
To je bil nenavaden dvoboj na eni strani večkratni albanski prvak po NCAA verziji, Zenaj Ašnaj, na drugi strani zelo gibljiva mušica Rejlka Zbilji. Zbilji je skozi cel dvoboj Ašnaju prepuščal popolno pobudo, na sekude je izgledalo, da je Ašnaj sam v ringu. Odločilni trenutek je prišel nekaj sekund pred koncem, ko je Zbilji z enim samim aperkatom zbil Ašnaja na tla in poskrbel za K.O. Ašnaj je po tem, ko se je čez eno uro zbudil iz nezavesti, za poraz okrivil zlobnega murgeljskega palčka, ki ga je v odločilnem trenutku stisnil za jajca...
Whisperer
# 14.06.2013 ob 15:22
Škoda časa za bivše politične onaniste ! Dajte priložnost mladim inovatorjem .
Lovec
# 14.06.2013 ob 15:17
Potrebno je poslušati cel intervju. Seved je zaključna beseda udarna in njena. Lahko se je sposoditi JJ, ker je trenutna tarča.

V samem intervjuju je poskušala provocirati, vendar se ji je parkrat ustavilo, vidno v zadrego je bila postavljena, ko je začela govoriti o ideoloških temah, kar je bilo zanimivo vedno in povsod uporabljeno za časa miniranja desne vlade JJ. No pa vseeno, ker je gospa, kot sama pravi raziskovala, bi bilo zanimivo, če je raziskovala ozadje obtožb glede Zemljariča in g. večnega predsednika OKS. Prav tako je zanimivo, da ni prebrala pisma Kardelja Ivi Loli ribarju glede Komandatana Staneta ( ki je bil izurjen vojšaki specialec, ki se je praktično uril v Španiji ), zopet netransaparentno in nestrokovno. Pri nas imjo novinarji, nekateri so izjema, tako močno samocenzuro in so tako oprani skozi faze šolanja, da je to skoraj neverejetno.

Denimo ni novinarja in ni junaka, ki bi raziskoval ozadje orožarske afere v Bih in zakaj g. Kučan ni bil zaželjen v Bih, kot predstavnik mednarodne organizacije. One tega ne bodo raziskovali, prav tako nobeden. Prav tkao nobeden od novinarjev od Jerke pa tega sploh n epričakujem ni spraševal ali vrtal, kaj je delal glavni operativec UDBE kot svetovalec finančnega ministra vlade republike Slovenije. Od Jelke tega sploh ne pričakujem, ker je bila ona v času ko je bil g. Kučan predsednik abonirla, da je imela z njem velike intervjuje.
Aresnica
# 15.06.2013 ob 00:07
Stališča Ljerke Bizilj so in ostajajo nedvoumna_Otipljive dokaze potrebujemo, spoštovani tožilci in sodniki!
Balkanski bojevnik-Jankovićev mafijski prijatelj Tosić oproščen.......52:12 -naprej _ 53:20-cisterna-mamila.....ITD.
_ to so resnice.
Tomažin
# 14.06.2013 ob 20:14
Že iz štoparskega vodnika po galaksiji je znano, da si je pri iskanju pravih odgovorov bistvenega pomena znati zastavljati prava vprašanja.
Vprašanje kdo je kriv za naše sodstvo je slabo. To vprašanje zakriva več kakor odkriva. Pa vendar se preko njega pride tudi do boljših vprašanj.
Glede na to da sodstvo ob demokratizaciji ni bilo postaljeno na novo je treba vedeti, da je tisto sodstvo služilo utrjevanju diktature zločinske nomenklature morilcev in tatov, ki so iz Slovenije naredili eno samo množično grobišče in da tedaj, ko se tisto sodstvo še vedno ni prenovilo je bržkone še vedno isto. Malo se ozrimo okoli sebe in bomo videli kako ščiti kriminalce in se spravlja na malega človeka. In tako smo bliže pravim vprašanjem, seveda če jih iščemo, če jih vidimo in predvsem, če jih hočemo videti.
Tu ostaja samo vprašanje kako, da ob demokratizaciji ni uspelo prečistiti sodstva, ampak tudi to ni vprašanje, ker vemo, da so marionetno demokratizacijo vodili prav kontinuitetniki totalitarizma z idejo vrniti se na oblast in zato dejanjsko v rokah svojih pooblaščencev ohraniti vse temeljne vzvode totalitarizma kakor so finančna sredstva, sodstvo in sredstva za propagando, katere del pa ste tudi vi gospa Ljerka, česar pa se zavestno ali podzavestno očitno sploh nočete vprašati, tudi vaše vrtenje v krogu noče ali ne more priti do pravih vprašanj in pravih odgovorov, pa smo tam. Saj se dejstvo, da je z demokracijo, kjer ima propagandni aparat zločinske kontinuitete še vedno monopol in premoč nekaj hudo narobe kaže preko volilnih rezultatov, kjer volilci zaslepljenivolijo izpostve in vzvode kontinuitete zločinske nomenklature, saj preko propagande volilno telo v njih vidi čisto zlato in ne zna ločiti med igranim in resničnim, že če pogledamo tehtanje volilca, ki se je v času krščanske demokracije odločal ali za Jožeta Pučnika ali za Lojzeta Peterleta in temeljne razlike prav z vašo aktivno propagando ni opazil, ni opazil da je na eni strani od totalitarnega aparata preganjan demokrat in na drugi murgeljski maziljenec, ki mu je bilo zaupano manipulirati s škofom in cerkvijo. Če bi še vedndo radi držali v rokah potek zgodovine ob dokončnem sesipanju zločinskega aparata gospa Ljerka, ste si zadali nalogo, ki vas močno presega in ji ne boste kos.
Sandie
# 14.06.2013 ob 18:49
Vau, kaki kreteni s(m)o Slovenci. Nam apelira, da nam nekdo nekaj fajn pove. Heh, tudi Jelinčič je znal fajn povedat - proti Romom, gejem... Hitler je tudi zelo neposredno izrazil mnenje proti Židom... Vemo, da mu je folk ploskal, ciljna skupina njegovega mnenja pa je šla v krematorij. Ko pa je tako fajn zvenelo, brutalno in neposredno. Se pravi vsebina ni pomembna, ampak forma, retorika. Odziv, ki sem ga slišal iz svoje okolice, je bil točno tak: fajn mu je povedala. LOL Kot vzgojiteljica v vrtcu, ki okara porednega mulca. Idiotsko. Novinar, ki izhaja iz sebe in svojih političnih prepričanj, ki ne skriva da nosi rdeče (ali pa črne, če smo že pri tem) gate, seveda ne more biti kredibilen. Kaj je to uravnoteženo, nepristransko poročanje? Morda bi bilo bolje, da RTV doleti usoda grške tv.
krkuščekov
# 14.06.2013 ob 18:19
Jaz bi se strinjal, da gre za sorodnost funkcionalni nepismenosti. Ljudje so jo poslušali in razumeli besede. Kaj pa je hotla povedati pa očitno niso razumeli. Povedala je, da se noče več ukvarjati z Janšo v smislu, da je vedno nečesa obdolžen zraven pa ni jasno ali je kriv ali ne. Če si eni interpretirate, da je rekla da ga ima pač dost in se noče več z njim ukvarjat, si napačno interpretirate...Čeprav je bilo res v nekem čudnem tonu vse skupaj, tako da se je moral še Janša dodatno skoncentrirati kaj je hotla povedat. Ampak ona se pač nekako čudno izraža in tudi intervju ni bil na visokem nivoju za moje pojme.
vonbongo
# 14.06.2013 ob 16:09
Forex

Sj to je problem k politiki sploh niso levi in desni. To ne obstaja ;)
vonbongo
# 14.06.2013 ob 15:58
Forex

KAJ SE PA GREŠ??? Vsi so krivi ne zagovarjaj JJ ker je isti kot Janković, pa lahko bi rahlo manj uporabljal žaljivke. Mladina vas ma poun k.... pa vaše leve in desne, nehite nam prihodnost uničevati!
Korošec
# 14.06.2013 ob 15:48
Janša je s SDS ugrabil slovensko desnico, svojo popularnost gradi na populizmu in ideoloških temah, meša zraven cerkev in domobrance... Desnica brez tega in samo z ekonomskimi programi mi bi bla prav privlačna, s to nepotrebno cerkveno in domobransko navlako pa raje naredim velik krog okoli nje in večina zmernih politično neopredeljenih slovncev isto, volilni rezultati zadnjih 20 let govorijo temu v prid.
tomtom
# 14.06.2013 ob 21:35
@izo
za tiste, ki nimate osnovne šole, ali pa ne razumete slovenskega jezika, obstajajo na delavski univerzi brezplačni tečaji. Tudi Kitajci se naučijo, mogoče tudi tebi rata. Mogoče ti celo rata, da se naučiš toliko slovenščine, pa boš razumel, kaj je Ljerka povedala. Ona je dejansko s svojo izjavo povedala, da si želi da bi bili dokazi črno na belem in je v bistvu podprla tiste, ki nočejo montiranih političnih procesov. Samo tebi in podobnim je to težko razumeti, si pač nerazgledan in poln političnega sovraštva do JJ.

Pa JJ nima nikakršne uradne funkcije parlamentarca, ima sicer vso pravco do tega, saj je v svoje volilnem okraju zmagal, vendar se je funkciji odpovedal. Toliko za informacijo, da ti malo razširim obzorja.
malekovstric
# 14.06.2013 ob 19:52
končno nekdo, ki se velikemu vodji upa povedati kar mu pripada.... tega se verjetno ne upa niti Bobovnik
****************
Pa kaj ste ljudje res funkcionalno nepismeni ? Ali drugače,smisel za govorjeno besedo bo treba najti. Kje ? Tega pa ne vem.....
boroč
# 14.06.2013 ob 17:12
Če je kriv, naj gre v zapor, tudi do smrti, pravi Ljerka Bizilj. Njej je, kar se tega tiče, vseeno. Za eno leto ali pa celo do smrti.

V hipu je spoznala, da se ji je zareklo. Hitro je v to godljo vključila še sebe in tudi sina: Tudi ona dva naj bi šla v zapor, če sta kriva, tudi do smrti.

Ljerki Bizilj zamerim, da je v ta njen zaključek, ki je daleč proč od profesionalnosti in etike, vključila sina. Vsaka mama se bori za svojega otroka, pa naj stori še tako hud zločin. Vsi lahko zapustijo svojega otroka, le prava mama ne.

Ljerka Bizilj se z Janšo ne bi več rada ukvarjala. Ali res ne? Za ljubi kruhek, za dobro plačan honorar bi se in ne samo en mesec, tudi 25 let. Upam, da mi tako dolgo njenih novinarskih skropucal ne bo potrebno poslušati in gledati. Pa naj živi in tudi dosmrtnega zapora ji ne želim.
Želim si novinarja, ki ve, kaj je etika javne besede in to tudi upošteva.
LosAlamos
# 14.06.2013 ob 17:02
@tomtom
No, pa ti je le potegnalo.
tomtom
# 14.06.2013 ob 16:59
Ampak, gospodje, dokažite mu, da je kriv, če že je … nič dvoumnega ne sme biti —črno na belem naj bo!!! Kar smo doslej slišali, se mi zdi premalo prepričljivo!!!

Evo, Ljerka je čisto prav in nepristransko povedala. Ne zdi se ji, da bi janšo obsodili na podlagi prepričljivih dokazov.
NavadniJanez
# 14.06.2013 ob 16:50
Meni pa se njene besede nič posebnega. Sploh ne razumem te drame okrog tega.
Najbrž vsak sliši le tisto, kar želi slišati.
LosAlamos
# 14.06.2013 ob 16:41
@Nakitu Minajaši

Ja js sem tud bil šokiran, da je nekomu uspelo za nekaj doooolgih trenutkov utišati JJ-ja. In po dolgem času se mu je na faci vidlo neko čustvo - men se je zdelo malo nelagodno. Zanimivo.
vojnaslo91
# 14.06.2013 ob 22:44
Hephaestus # 14.06.2013 ob 21:13

WTF is Ljerka Bizilj???
-----------------------------------------------
Pojma nimam. Prvič slišal za njo. Odpovedal bom naročnino... aja tega ne smem. Kaj češ. Totalitarna država... kaj čmo.
atal
# 14.06.2013 ob 22:26
BRAVO LJERKA, POŠTENO, IN IZ SRCA. Čestitke za pogumno kolumno, ki je nekateri na levi, kot nekateri na desni očitno ne razumejo. Samo resnica, dejstva in dokazi so material, s katerim lahko novinarji komentirajo teme, kot je ta v zvezi z afero Patrija, ki nima samo kriminalne konotacije, ampak nekaj mnogo, mnogo več kar pa je pomembno za našo mlado, trenutno žal "zafurano" državo. In to "VEČ" sem opazil v kolumni ge. Ljerke Bizilj, zato še enkrat čestitke!!!
velesa
# 14.06.2013 ob 16:37
¸Urška, bejži bek od njega, dokler še lahko... DAAAAAALLLEEEEEČ!
STANE
# 14.06.2013 ob 16:26
Ljerka je povedala isto,kot govore zagovorniki Janše in to je,da je obtožen brez dokazovTo si ena novinarka ncionalne RTV ne bi smela privoščit,tudi do sedaj ni noben novinar tega izjavil.Ta oddaja je bila cela voda na mlin Janši,z "senzacionalnim"zaključkom,ki je pesek v oči naivnežem.
vonbongo
# 14.06.2013 ob 16:20
Forex

Ta zelnik je od vas starejših, žal ga poslušamo odkar smo se rodili ;)
vonbongo
# 14.06.2013 ob 16:15
Forex

Mladino ste prepričali da jo nerabite, in da lahko vozite državo sami. No sedaj vam mladina to dopušča, sj zato pa se ne ukvarjamo z vami ampak se selimo v tujino ;) Vi starejši pa se zmenite kdo je levi in kdo desni.
jan15
# 15.06.2013 ob 06:42
Gotovo jih je slišala, ker ga je pustila, da je preveč povedal. Kam je izpuhtelo 8 miljard?
Atomsk
# 14.06.2013 ob 19:40
Ljerka Bizilj je profesionalno opravila svoje delo. Je pa naravnost neverjetno kako slaboumna se večina slovenske javnosti, da si gre tako drugače razlagati drugače čisto lepo razumljive besede.

No, razdvojeni slovečki, ta beli in ta rdeči, imajo tako vsaj nekaj skupnega.
routar
# 14.06.2013 ob 17:54
Bizljevo takoj iz novinarskih vrst vršt, ker to je pa višek nesramnosti in poniževanja. Zadnjič so novinarja, ki je povedal svoje mnenje o Bratuškovi, ko je bila na obisku v Mariboru, skoraj kaznovali, tu ji bodo pa še ploskali. Novinarka nima kaj delati več na nacionalki !!
Breathe
# 14.06.2013 ob 17:40
dvx, super povedano...

Samo...ne bo se jih prijelo...
vzhodnik
# 14.06.2013 ob 16:48
Vsi ki jo obsojate in pljuvate razmislek in razmislite: Kaj pa ROSVITA PESEK???? A je ona edina ki lahko predava kljub stališčem SDS da novinarji morajo biti nevtralni in ne prikazovati pripadnost eni ali drugi politični opciji!!?? A ona pa lahko predava in simpatizira z SDS!! Kaj za vraga je z vami? A imamo vsi neko svojo pravico do izrekanja ali ne?? Za boga lotite se resnega in poštenega dela ne pa mafijskih poslov.Vse to dokazuje kako globoko ste zabredli v nepoštene igre upam pa da niste ampak zadnji dogodki dokazujejo da ste mogoče izpostava koze nostre in opus dei tu in na tleh Slovenije. Očitno sledi potez JJ niso nič drugačne in SDS kot Berlusconija in njegove stranke v Italiji.A je kaj razlike?? Oba sta človeka ki hočeta biti liderja in liderju je dovoljeno vse in niti obsoditi ju ni mogoče!!? A je tako.
Realnost je pač taka in zgodba 21 let vse to dokazuje.
Nakitu Minajaši
# 14.06.2013 ob 16:33
Ogledal sem si celoten intervju.

Kdo od vas, ki tako pridno komentirate, lahko reče enako?


JAZ! Zadnji kos pa kar nekajkrat. Prvič me je skoraj sezulo, ker vem kateri politični opciji je gospa Bizilj naklonjena. Potem pa, kot sem že rekel, kar nekajkrat, ko je predavatelj skoraj obmolknil. In to po enournem monologu :D
STANE
# 14.06.2013 ob 16:31
Dokazi so dokazi,jaz tega ne razumem.Če ti nekdo prinese sliko moža z ljubico v postelji,boš verjel varanju,al ga boš vprašal kako je to posnel ???
Ker se tega pač ne sme,boš slike vrgel stran in rekel,žena me ne vara !!!
LosAlamos
# 14.06.2013 ob 16:28
in sledi: "Tožim ga, če se mi da."
Kazalo