Slovenija
Gregor Virant, Bojan Starman
Virant je prepričan, da bo DL z izvolitvijo Bojana Starmana dobil odličnega novega predsednika. Foto: BoBo
Saša Markovič, Bojan Starman
Saša Markovič se ponovno poteguje za podpredsednico stranke. Foto: BoBo
Gregor Virant, kongres DL-ja
"Prepričan sem bil, da živimo v normalni državi in da dramatično poročilo KPK-ja pomeni političen konec Janeza Janše in Zorana Jankovića. V resnici pa je to pomenil začetek konca moje politične kariere. Paradoksalno, ampak to je resnica," je dejal Virant. Foto: BoBo
VIDEO
Bojan Starman menja Grego...

Dodaj v

Starman potrjen za predsednika DL-ja

Izredni kongres stranke
9. junij 2014 ob 17:35,
zadnji poseg: 9. junij 2014 ob 21:59
Brdo pri Kranju - MMC RTV SLO, STA

Po besedah Starmana gredo v DL-ju najprej na zmago na volitvah, nato pa naprej v reševanje države iz krize.

Bojan Starman je postal novi predsednik DL-ja, saj je zanj glasovalo 143 članov, medtem ko je bilo šest glasovnic neveljavnih. Na današnjem kongresu stranke je sicer nastopil kot edini kandidat, dosedanji predsednik stranke Gregor Virant pa ni podal soglasja h kandidaturi. Starman se je po izvolitvi zahvalil za zaupanje in dejal, da s tem prevzema težko nalogo, za katero upa, da jo bo popolnoma upravičil.

V polurnem nagovoru je člane stranke sicer nagovoril tudi Virant. "Prepričan sem bil, da živimo v normalni državi in da dramatično poročilo KPK-ja pomeni političen konec Janeza Janše in Zorana Jankovića. V resnici pa je to pomenil začetek konca moje politične kariere. Paradoksalno, ampak to je resnica," je zbrane nagovoril v skoraj polurnem govoru.

Ob tem je poudaril, da mu za pozive k odstopu ni žal: "A če lahko v slovenski politiki v 21. stoletju preživiš samo tako, da se grizeš v jezik, uporabljaš diplomatsko izrazoslovje in paziš, da se ne zameriš močnim, potem me taka politika prav zelo ne zanima."

Delitve in naivnost
Padec podpore DL-ju po njegovem mnenju ni posledica slabega dela stranke ali oddaljevanja od programa, temveč v "od politike sproducirani, skoraj patološki delitvi na leve in desne", ki ne dopušča prostora za sredinsko stranko. "DL so z leve in desne zmerjali, da nismo pravi liberalci. Vse samo zato, ker se nikoli nismo podredili ne enemu ne drugemu gospodarju prstana," je dodal. Drugi razlog za upad podpore pa je po njegovem mnenju ta, da so se politike lotili na naiven in idealističen način.

A v stranki so po njegovem mnenju lahko ponosni na velik premik na področju gospodarskega kriminala in korupcije, pa tudi na področju konsolidacije javnih financ, kar je bila zlasti zasluga nekdanjega finančnega ministra iz vrst DL-ja Janeza Šušteršiča. Stranka je med drugim uvedla tudi minimume politične higiene, zmanjšala pravice funkcionarjev in se odločno uprla odpiranju ideoloških tem, je navedel. "In naša nagrada? En odstotek na evropskih volitvah," je dodal.

Zdaj se mora DL po njegovih besedah spoprijeti s tem, da je javna podoba stranke "popolnoma skregana z realnostjo", a imajo veliko razlogov za optimizem. DL ima jasen politični profil, identiteto in vrednote ter je boljša tako od levice in desnice kot tudi od novih strank, je prepričan.

Želi pokazati, da zmore
Edini kandidat za predsednika stranke Bojan Starman je pred kongresom - na njem se je zbralo 150 članov stranke - dejal, da bo prevzem funkcije "še ena izmed težkih situacij, ki jih prevzema skupaj z DL-jem". Upa pa, da bo še enkrat v življenju dokazal, kaj zmore, in da bo popeljal to državo v boljše čase. "Želimo si, da ukradeno in okradeno državo vrnemo ljudem. In za to bomo poskrbeli," je dodal.

Glede nizke podpore stranki, ki jo kažejo tako ankete kot tudi izid evropskih volitev, pa je dejal, da je stranka v preteklosti naredila kar nekaj pravih korakov, so pa "kdaj s kakšnimi izjavami mogoče naredili sami sebi škodo". Vseeno pa meni, da je hrbtenica stranke še vedno tam, kjer je bila, in da bodo lahko določene programe, kot je boj proti korupciji, v prihodnje uspešneje nadaljevali.

Po njegovem mnenju je ključna naloga izboljšati pogoje gospodarjenja. In glede na to, da je bil dolga leta gospodarstvenik, ocenjuje, da ve, kaj je treba narediti: "To bomo tudi naredili, če nas bodo ljudje podprli."

O povezovanju z drugimi strankami pred predčasnimi parlamentarnimi volitvami še ni razmišljal, saj želi najprej počakati na kongres. Napovedal pa je, da se bodo "povezovali z vsakim, ki bo podpiral osnovno idejo, da dejansko uredimo in naredimo v tej državi red". Na vprašanje, ali bo njegov predhodnik na predsedniški funkciji Virant tudi v njegovi ožji ekipi, pa je odvrnil: "Mislim, da bomo uspešno nadaljevali tudi v naprej."

Virant Starmana podpira
Starman pa bo po Virantovem mnenju odličen predsednik DL-ja. "V svoji karieri je rešil že kar nekaj podjetij, ki so bila tik pred potopom. Glede na to, da Slovenija ni v najboljši gospodarski kondiciji, mislim, da potrebuje ravno takšen tip človeka, torej menedžerja, ki se je izkazal kot uspešen v gospodarstvu," je dodal.

Kar se tiče povezovanja stranke pred volitvami, pa se Virant zavzema za povezovanje v političnem centru, ne pa na levo ali desno. A ta hip je v političnem centru po njegovem mnenju le pred kratkim ustanovljena Stranka Mira Cerarja (SMC), a še ne poznajo njenega programa.

Novi podpredsedniki, svet, program in statut
Za tri mesta podpredsednikov, kot jih predvideva novi statut, se bodo poleg aktualnih podpredsednikov Saše Markovič in Alojza Selišnika potegovali še vodja poslanske skupine DL-ja Rihard Braniselj, predsednik občinskega odbora Slovenske gorice Mirko Kozar, predsednik občinskega odbora DL-ja Nova Gorica Tomaž Šinigoj ter predsednik strokovnega odbora DL-ja za gospodarski razvoj in tehnologijo Miloš Ulčar. Za pet mest v svetu stranke se bo potegovalo 12 kandidatk in kandidatov.

Na kongresu bodo člani stranke glasovali tudi o novem statutu in programu, premierno pa bodo na kongresu predstavili tudi pesem in videospot DL-ja. Za zdaj še ni znano, ali se DL pred državnozborskimi volitvami pogovarja s katero izmed strank o morebitnem povezovanju. Napovedano je sicer bilo povezovanje z liberalnimi strankami, predstavniki DL-ja pa so bili povabljeni tudi na ustanovni kongres nove stranke Alenke Bratušek ZaAB.

A. Č.
Prijavi napako
Komentarji
RamK
# 09.06.2014 ob 17:56
Virant legalno in legitimno vzame 70.000 EUR iz proračuna. Ljudje raje volijo kombinacijo JJ/ZJ, ker da Virant ni pošten.

Vsekakor zanimiv način (ne?)razmišljanja povprečnega volilca.
RamK
# 09.06.2014 ob 18:10
Sicer tudi on ni glih čist...

Ni ja, ampak karte po 200 EUR niso ravno primerljive z denarnim tokom, ki steče od MOL do TRR-ja od ZJ, ko pač 'ata rabi denar'.
Tudi nima vedno po 5k-30k EUR gotovine v žepu.
dante123
# 09.06.2014 ob 17:48
SDS je skoraj tako liberalen kot Nsi.
Untamle
# 09.06.2014 ob 18:05
To je tudi meni fascinantno, ja.
Vsi so polivali gnojnico po Virantu za stvari, ki bi jih na njegovem mestu naredila večina ljudi - izkoristila tisto, kar lahko. Zase, za družino. Celo umaknil se je, da bi dal možnosti stranki, pa bodo očitno kaznovani.
Na drugi strani pa imamo stranke tipa SDS, PS (oz. kakorkoli se jim že reče danes), ki imajo zagotovljeno vstopnico v cirkus, katerem vladajo z istimi facami že 20+ let.
Pa verjemi, če lahko.
Lillehammer
# 09.06.2014 ob 18:44
Res mi je škoda, da DL propada. Želel sem sem si, da se res razvije v neko pravo liberalno stranko, ki bi jo v Sloveniji potrebovali. Virant je daleč od idealnega politika, vseeno si pa take gnojnice kot se je zlivala po njem ni zalsužil.
fender6
# 09.06.2014 ob 18:26
DL bo propadla in žal mi je za to. So bili edini do sedaj, ki so se distancirali od partizanstva in domobranstva. Poleg tega so imeli tudi nek kulturni nivo.
makoshark
# 09.06.2014 ob 18:01
@mirkomarko

Očitno ti ne veš, kaj je to liberalizem. Ne moreš presojati samo en vidik, vse ostalo pa zanemariti.

SDS je svetlobna leta daleč od liberalnosti.

http://en.wikipedia.org/wiki/Liberalism
Lillehammer
# 09.06.2014 ob 18:46
Napadal so ga pa dejansko vsi, levi in desni. S pomočjo medijev, seveda.
SheriffJoeArpaio
# 09.06.2014 ob 18:16
ni bil cepljen proti janezekovemu strupu.
Moraš bit iz posebno kaljene zlitine, če hočeš preživet njegovo maščevalno slo-zlo.
----------------------------------------------------

Za propad Viranta so krivi predvsem levi mediji z Dnevnikom na čelu, ki so ga etiketirali, da Virant za druge postavlja kritirerije, ki se jih sam ne drži. Dokler so na levici Viranta rabili, so ga kovali v zvezde, kot sedaj Cerarja. Ko pa jim je postal nepotreben so ga pa sesuli in zavrgli. Enako se je zgodilo z Jankovičem, ki je sedaj kao največja baraba, dve leti nazaj je bil pa malikovan od medijev kot polbog, čeprav je takrat že vsak vedel za njegove nepoštene rabote.
gesan
# 09.06.2014 ob 18:01
SheriffJoeArpaio
# 09.06.2014 ob 17:50
virant je rekorder.... stranko je iz začetnih 28% pripeljal na 1% v zelo kratkem času
---------------------------

ni bil cepljen proti janezekovemu strupu.
Moraš bit iz posebno kaljene zlitine, če hočeš preživet njegovo maščevalno slo-zlo.
SheriffJoeArpaio
# 09.06.2014 ob 17:50
virant je rekorder.... stranko je iz začetnih 28% pripeljal na 1% v zelo kratkem času
21.12.2012
# 09.06.2014 ob 17:46
Brez viranta so neprepoznavni.
Tak da vsaj zaenkrat jim ne kaže dobro.
Kot pri vsaki stvari, se tudi pri strankah prodaja/kupuje embalaža.
Triglavski zmaj
# 09.06.2014 ob 18:11
Za našo mlado državo je to uredu. DL je bila prva slovenska liberalna stranka in zaenkrat še edina, ki je vsaj programsko taka. Upam, da bodo nastale nove.

Za nepoučene: ostale stranke so socialistične ali komunistične, čeprav se nekatere med njimi žal uspešno prodajajo kot liberalne.
karantanc9
# 09.06.2014 ob 19:52
Glede na ostalo "konkurenco" upam da preživijo z vsaj parimi sedeži v parlamentu. Če jih zasede DL bo v najslabšem primeru vsaj manj škode kot od katerih drugih kalibrov.
MIRNČAN
# 09.06.2014 ob 18:51
Oni so imeli res ogromno nesreče. Tole z Vogrinom je bila karma drugače si ne znam razložiti. Ker so vse poslance zelo preverjali, za Vogrinov okraj pa niso sploh imeli kandidata. Na koncu se je zelo hitelo in ga je nekdo predlagal. In glih ta se jim je ponesrečil. Virant je pa tak čigumi, ne ve kaj bi rad in sam sebe uničuje. Je pa škoda DL ker imajo nekaj odličnega kadra.
paraBellum
# 09.06.2014 ob 20:53
V Sloveniji ste tako zaslepljeni s to levo in desno, da dejanske slike sploh ne vidite. Dejstvo je, da je bil DL prvi in za enkrat edini poskus ustanovitve prave sredinske liberalne stranke po vzoru Evrope. Vse ostale stranke razen NSi spadajo v levo sfero tako po ekonomskem programu kot po socialno družbenih pogledih.
Mindmaster
# 09.06.2014 ob 17:56
Dejansko ni nobene potrebe, da imamo ločene DL, Zares in LDS. Naj izvedejo lustracijo naftalinskih kadrov in se pomaknejo bolj proti sredini tako, kot je bilo zamišljeno v DL, pa bodo v nekaj letih konkurenčni za vstop v parlament.
MarcoQ
# 09.06.2014 ob 18:31
Vsi imamo polna usta govoričenja o tem, kako nam je dovolj deljenja na leve in desne.
Trenutno sta v parlamentu preseganja teh delitev in sodelovanja z obema stranema sposobni le dve stranki: DL in DeSUS.
Pa smo na Evropskih volitvah videli, kako smo ju (sploh DL) za to nagradili.
Je ljudstvo tako kot politiki: polno lepih besed, ko je pa treba to uresničit pa raje doma kot na volišču.
kozjanc
# 09.06.2014 ob 22:20
Čestitke g. Starmanu upam da bo zdržal vse strupene strele iz ene i druge strani, kajti za ravnotežje rabimo v Sloveniji nekaj liberalnega pogleda ker večina politikantov tišči glavo v pesek.
Zhizz
# 09.06.2014 ob 22:05
Kdo je liberalen in kaj je biti liberalen. Ta izraz je zelo zlorabljan in zelo različno tolmačen.
Nekje z njim poudarjajo libertarne vrednote, drugje pa neoliberalno ekonomsko politiko. Malo kje gresta oba pomena skupaj.

LDS je bila levo sredinska stranka, ki bi morala po svojem imenu zagovarjati vse klasične oznake takšnega imena - privatizacijo, svobodno tržno ekonomijo, konkurenco , šibko državo in libertarne vrednoste a se je godilo bolj nasprotno - stolčkanje v državnih podjetjih in velika uprava - morda le precej liberalne možnosti za pridobitev NLB kredita.

NSI in SLS sta evropska krščanska desnica - kot je nemški CDU. Spogleduje se z neoliberalno gospodarsko politiko in zagovarja konzervativna stališča. Zgolj ekonomsko liberalni.

DL so programsko edina prava liberalna stranka, vse ostale stranke so pred volitvami precej socialistične. Ampak vedno je ekonomska politika tista, ki prednjači v tem imenu, žal .
cicmen
# 09.06.2014 ob 18:49
Mediji so hudičeva desna roka, folk pa njegova leva, če jih posluša.
Binder Dandet
# 10.06.2014 ob 06:23
Tako je to s strankami, ki gradijo na osebi. Adijo oseba, adijo stranka. Enako se zna zgodit Zaab, SMC in Verjamem, PS pa je to že doživel.
alcatraz
# 09.06.2014 ob 19:06
Virant je imel par dobrih idej. Realizirat jih pa ni mogel, ker podpore ni imel. Ni je imel pa zato, ker je vsepovsod naletel na zid. Skozi katerega pa ni mogel preplezati, ker je nekaj putra kanilo tudi na njegovo glavo. Časi so pač taki, da je korupcija vse, od plačane kave naprej.

In v tem breznu koruptivnosti bomo zaupanje do kogarkoli težko vzpostavili.
S tem se mi danes soočamo!
nevem
# 10.06.2014 ob 08:33
"Žirovc" gor, Žirovc" dol... je edini, ki na prvo mesto postavlja dvig konkurenčnosti, zagon gospodarsva in uravnoteženje proračuna.
Brez tega pa nie bo ne sredstev za socialo, ne za penzjone in ne za javno porabo.

Brez Viranta kot notranjega ministra v vladi AB pa bi tudi NPU delala bistveno drugače.

Skratka, mislim, da se DL godi krivica. Krivci za to so deloma sami, deloma pa levi in desni mediji, ki kar tekmujejo, kdo jih bo bolj popljuval.
veza
# 10.06.2014 ob 00:52
Starman potrjen za predsednika DL-ja

pravilneje bi bilo za stečajnega upravitelja...
Arhont
# 09.06.2014 ob 22:33
To je napovedal že jasnovidec David Bowie - There's a Starman waiting in the sky...
Reorgart
# 09.06.2014 ob 22:31
mirko marko
# 09.06.2014 ob 17:42
Prijavi neprimerno vsebino
Napovedano je sicer bilo povezovanja z liberalnimi strankami....

S kerimi? V Sloveniji je SDS najbližje liberalni stranki, vse ostale so leve, tako po usmeritvi, kot tudi metaforično rečeno....


SDS podpirajo nizko izobraženi in konzervativni starejši ljudje, so daleč od liberalnosti. Aja, imajo tudi dosmrtnega predsednika, kar je spet daleč od liberalnosti. Radi se tudi ukvarjajo s polpreteklo zgodovini in obujajo duh izdajalcev slovenskega naroda, domobrancev.
Nikec3
# 09.06.2014 ob 22:29
Poleg tega zaradi slasti po oblasti šel čez noč k Janši, in potem zaradi istega razloga čez noč menjal kožo.

To enostavno ni res. K Janši je šel, ker je imel Zoki program na A4 listu, Janšo je pa zapustil zaradi koruptivnosti, kar se je sedaj še enkrat izkazalo za pravilno potezo. Nekateri enostavno ne razumete, da vsi ljudje niso zvesti določeni politični strani, ampak načelom.
Danger_Mouse
# 09.06.2014 ob 20:55
Usoda nekaj zadnjih murgelskih "rešiteljev" države in naroda je podobna, vendar v zadnji fazi glede na odziv "rešiteljev" na rdeči karton lutkarjev iz ozadja tudi precej različna:
Pahor - prežvečen in izpljunjen, zaenakrat še ne tudi pohojen, ker drži jezik za zobmi in je brez lastne hrbtenice..
Kresal - prežvečena in izpljunjena. Ker je pridno odstopila mesto LDS verziji 4.0. (PS) nikoli ni bila pohojena.
Janković - prežvečen, izpljunjen in pohojen.
Bratušek - prežvečena. Od naslednjih volitev je odvisno, ali bo tudi izpljunjena. Ker se je pridno konzultirala z pritlikavim lutkarjem in z njim uskladila tudi termin volilnega kongresa LDS 4.0. in posledično predčasnih volitev verjetno nikoli ne bo pohojena.
Šoltes - zaradi "ideološkega" pečata nonota Krištofa s strani lutkarjev potisnjen v drugi plan (lutkarji rabijo politično "neodvisno" lutko)
Cerar - novi favorit rdečih lutkarjev. Če jim ne bo postavil meje, smo v banani davkoplačevalci, če jim bo skušal postaviti mejo, je v banani on in bo doživel vse tri eksploatacijske faze.

Pa srečno Slovenija!
KunteKinte
# 10.06.2014 ob 07:20
¸v ozadju ustanavljanja strank so politični oz. gospodarski lobiji...ki na ta način ščitijo svoje v gospodarstvu..svojo korupcijo,,da so lahko še pri koritu..itd..
VPRAŠANJE je kaj lahko naredi Cerar...v teh časi rabiš odločnega človeka ki bo udaril po mizi in rekel dost...Komplet javni sketor je potreebno spustiti na realna tla..manjše plače..manj ljudi zaposlenih... korupcija v zdravstvu..energetiki...
Da vidim kdo po odgnal Kemofarmacijo ali Salus od državnega korita :) Mislim, da se ta še ni rodil. hehe MI imamo cel kup manjpih podjetij ki koruptivno delujejo..na zadnje se je omenjal ZD NOva Gorica..kaj pa SŽ...
Mi imamo korupcijo na MNZ-ju pri raznih razpisih, ki so pisani na kožo točno določenem ponudniku...Glih zadnji sem bral en tak razpis in sem se smejal..ker že delam dolgo na tem področju..
SheriffJoeArpaio
# 09.06.2014 ob 22:41
Liberalci pri nas nimajo sreče. Komunistična levica pri nas že 70 let hoče uničit prave liberalce. V bivšem sistemu so liberalce zapirali in jim dali etiketo "meščanska desnica", po letu 91 pa vsakomur nalepijo etiketo "neoliberalca". Veliko zmedo pa namerno dela tudi Liberalna akademija, ki je v resnici društvo marksistov.
x66
# 09.06.2014 ob 21:58
Virant z igranjem nedolznega in moralisticnega kalimera skriva prave razloge za svoj zaton, s katerim bo v zaton potegnil tudi ZL. Ti pa so:
1. Virant po preuranjenem izstopu iz koalicije JJ ni zahteval predcasnih volitev, pac pa je podprl popolnoma nekompetentno premierko in izdal svoj program ternajtesnejse sodelavce, ki so vsi zapustili stramko.
2. Virant Virant je v trenutni vladi dovolil zadolzevanje za norih 12 miljard, za katere vlada ne zna oziroma noce pojasniti, kje so. Virantov lastni izbranec za ministra Omrzel je pogresil okoli 100 miljonov in ne zeli davkoplacevalcem pojasniti, kje so.
3. odgnal je Sustersica.
MIRNČAN
# 09.06.2014 ob 21:36
Lousewies van der Laan ji ni nič podobna
Danger_Mouse
# 09.06.2014 ob 20:59
Sicer pa je Starman najboljša izbira za vodenje DL. Če lahko kdo to stranko naredi resnično liberalno in ne liberalno samo za potrebe PR ter jo potegne čez parlamentarni prag je to prav Starman.
SheriffJoeArpaio
# 09.06.2014 ob 20:11
Starman je dokaj dobra izbira, vendar ga bodo dominantni mediji ignorirali, saj morajo po ukazu Murgel vsak dan vsaj en prispevek kjer hvalijo Cerarja obajvit. Danes se je že začelo: Mojca Pašek Šetinc in Jelena Aščić sta prvih 10 minit dnevnika Cerarja promovirali.
Ribiič
# 09.06.2014 ob 19:50
Bojan Starman je odličen gospodarstvenik, pošten politik in izjemno stvaren človek, a žal ne bo deležen medijske pozornosti in pohval, ker ni na pravi strani. Mislim da bi bil zelo dober preierali minister za gospodarstvo.
Bobcicc
# 09.06.2014 ob 19:41
Teli se lahko samo še združijo z ABrzvezniki, vse ostalo je zgodovina.
RamK
# 09.06.2014 ob 18:21
Za propad Viranta so krivi predvsem levi mediji z Dnevnikom na čelu,

A sovraštvo JJ do Viranta pa ni imelo vpliva?
Sam sem dobil vtis, da ga nobena politična opcija ni ravno marala (kar je v bistvu plus zanj ;)).

Bolj je (bil) problem DL politična naivnost in neizkušenost Viranta ter izbor kandidatov za poslance (Vogrin). Ni bil dorasel boju s temi političnimi živalmi.
MestuInSvetu
# 09.06.2014 ob 23:27
Liberalizem kot tak ni bil nikjer, razen v naši dragi domovini, pripoznan kot levičarsko gibanje!!! Razlogi so jasni in znani.
Si predstavljaš, da bi nemški FDP, čeprav je sedaj čisto ausglajsan, šel v koalicijo s socialisti oz. socialdemokrati....
Ne, ker se to ne bo zgodilo, ker so zavezništva jasna CDU+bavarski CSU in FDP, na drugi strani pa SPD in Zeleni (glede slednjih je pa anomalija v Avstriji, ker so vsi desno opredeljeni, tako, da so avstrijski Die Grünen čisti desničarji). Zmeda, ki ne velja samo za Slovenijo ;). Pa lahko noč. Grem spat .
MestuInSvetu
# 09.06.2014 ob 22:44
@ Triglavski zmaj
imaš prav "liberalizem" v Soveniji je čista zaje*ancija idej in stališč evropskih liberalcev.
@ Crveni
tudi ti imaš prav. Liberalni demokrati Vitomirja Grosa so, sicer bolj po Krpanovo, oz vsaj nevedoč kaj bi lahko dosegli, zavzemali stališča, ki pritičejo evropskim liberalcem.

ALDE se že od začetka čudi našim "liberalcem", ki ne znajo ločiti niti med "družbeno" in privatno lastnino.
x66
# 09.06.2014 ob 22:05
Treba pa je priznati, da je imel pozitivne ideje. Ampak po par usklajevanjih so te ideje hitro postale Pozitivne. Denimo, pomembno je, da s je Virant zavzemal za razkritje slabih kreditov v drzavnih bankah, tudi tistih, ki niso bili preneseni na slabo banko.

Spomnim se, da je koalicija Virantu obljubila, da bo to izvedla, a kot po nakljucju je ravno tedaj kalicija razpadla. Domnevam, da te obljube zdaj ne bo izpolnila in dapodatkov o slabih kreditih, ki smo jih morali pokriti vsi davkoplacevalci, nikolo ne bomo izvedeli.
fender6
# 09.06.2014 ob 21:57
Volivci sredine niso zvesti in se proti tebi obrnejo že ob najmanjšem razočaranju.

problem "sredine" je da ne morejo računat na neke njihove "naše", ker v 2. svetovni vojni niso bili kaj dosti prisotni. (ker so jih potamanili radikalci iz leve in desne strani)
To pa vse pove o zagovedanosti slo volilnega telesa.....
fender6
# 09.06.2014 ob 21:35
Virant je čisto dobro povedal, kot ponavadi - za mene daleč najbolj podcenjen politik. Problem stranke pa je bil, da niso imeli še eno 2 ali 3 "močne"osebe.
MestuInSvetu
# 09.06.2014 ob 21:31
"Na kongres je prišla tudi Nizozemska političarka in podpredsednica liberalne evropske stranke Alde Lousewies van der Iaan."

Fajn, samo še vaše fdv-jevske žurnaliste naučite, da malo razširijo obzorja tudi čez mejo, čeprav poročajo o notranji politiki. Na sliki ni namreč nizozemska političarka, ampak koroška Slovenka in evropska poslanka stranke NEOS, ki goji kult objemanja dreves..., Angelika Mlinar.
tanj
# 10.06.2014 ob 07:08
Virant se je lotil pravega kriminala. Čeprav z zvezanimi rokami. To ni všeč nikomur.

Napačno je mišljenje, da je Bojan Starman pokopal Muro. V letih 2009/2010 jo je potegnil na zeleno vejo ter se iz nje umaknil, pred iztekom pogodbe. A za njim so zopet prišli nesposobni krokarji, ki so jo pahnili čez rob.

Med našimi politiki vsekakor dva, ki bi znala narediti kaj dobrega za ljudstvo.
MestuInSvetu
# 09.06.2014 ob 23:36
@zozozo
preberi sikakšno knjigo o liberalizmu. Lahko ti pomaga tudi teta Wiki.
Sicer pa, če ima nekdo v imeu stranke "liberal", to še ne pomeni, da je liberalna. Če je bila npr. tedanjemu ZSMS-ju najbližji približek liberalna opcija, tega niso niti udejanili, niti imeli zapisanega v programu. Zelo enostavno...
cairns
# 09.06.2014 ob 23:17
Starman potrjen za predsednika DL-ja

Jockey mrtvega konja. hija hija
MestuInSvetu
# 09.06.2014 ob 23:13
@zozozo
Seveda ni bila Grosova stranka pod imenom, kot sem ga, lapsus lingua, zapisal malo prej. Hvala za opozorilo ;).
Ampak vseeno, reči kar hočeš, je bila njegova "obrtniška stranka" najboljši slovenski približek evropskih podobnih strank. Ne pa tule metat ven neke "svobodnjake", ker je ta begrif v Avstriji sinonim za nekakšno potomko NSDAP-ja. HC Strache&co...
Verjemi mi, da poznam politologijo... Sem ŽALIBOG FDV-jevec, kar bo edina fakulteta, ki jo bom svojim trem mulcem PREPOVEDAL, ker so na FDV-ju od vseh predmetov najtežja vhodna vrata, ki so pa po "prenovi" in zasteklitvi... postala še lažja. Pa brez zamere, FDV verniki.
oliva
# 09.06.2014 ob 21:41
@alcatraz:
"Virant je imel par dobrih idej. Realizirat jih pa ni mogel, ker podpore ni imel. Ni je imel pa zato, ker je vsepovsod naletel na zid. Skozi katerega pa ni mogel preplezati, ker je nekaj putra kanilo tudi na njegovo glavo. Časi so pač taki, da je korupcija vse, od plačane kave naprej.

In v tem breznu koruptivnosti bomo zaupanje do kogarkoli težko vzpostavili.
S tem se mi danes soočamo!"

Se strinjam.

Kot tudi z @Lillehammerjem, da
"bi pravo liberalno stranko ... v Sloveniji potrebovali. Virant je daleč od idealnega politika, vseeno si pa take gnojnice kot se je zlivala po njem ni zalsužil."
Anar Hija
# 09.06.2014 ob 21:26
Vzdevek "preVarant" je dobil zaradi svoje iskrenosti in poštenosti mhm.... :)
Kazalo