Slovenija
(3)

Poudarki

  • Stavkovni odbor sicer vztraja pri srečanju s predstavniki Deutsche Bahn, ki je večinski lastnik skupine Arriva.
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.8 od 5 glasov Ocenite to novico!
Arriva
Prvi približevalni predlog, ki so ga posredovali predstavniki Arrive, ni zadovoljil stavkovnega odbora. Foto: Radio Koper

Dodaj v

Stavkajoči v Arrivi pred novimi pogovori preložili zaostritev stavke

S približevalnim predlogom stavkajoči niso zadovoljni
11. september 2017 ob 08:06
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Stavkovni odbor v Arrivi Slovenija je preložil napovedano zaostritev stavke, saj jim je vodstvo družbe poslalo prvi približevalni predlog, ki pa je po oceni odbora "pod vsako mejo kritike."

Vodstvo družbe je stavkajočim ponudilo 1,5-odstotno zvišanje osnovne urne postavke, vendar zgolj za vse zaposlene v družbi Arriva Štajerska. Stavkovni odbor ima predlog za nesprejemljiv, vendar so napovedano zaostritev stavke kljub temu preložili, saj se bodo pred tem ponovno sestali z vodstvom družbe.

V stavkovnem odboru so napovedali, da bodo z današnjim dnem zaostrili stavko, če jim uprava do nedelje zvečer ne pošlje prvega približevalnega predloga. V tem primeru bi danes stavkajoči vozniki izvajali le še mednarodni linijski prevoz potnikov, ki je določen z mednarodnimi pogodbami, ter prevoze na delo in v šolo, skladno z zakonskimi določili.

Stavkovni odbor vztraja pri srečanju s predstavniki Deutsche Bahn, ki je večinski lastnik skupine Arriva. Kritični pa so tudi do prizadevanj vodstva Arrive, da spor rešijo v sodelovanju z drugimi sindikati podpisniki podjetniških kolektivnih pogodb. Po mnenju stavkovnega odbora udeležba drugih sindikatov pri razreševanju stavkovnih zahtev ne prinaša "dodane vrednosti."

L. L.
Prijavi napako
Komentarji
kapljač
# 11.09.2017 ob 21:23
Stavka je šele takrat, ko si tam dan in noč In če traja mesec dva , veš da bo trajala do konca.

Vse ostalo so računačniške igrce.
kapljač
# 11.09.2017 ob 21:23
Vse ostalo so računalniške igrce.
HOR
# 11.09.2017 ob 09:19
Koncno ena vsaj koliko toliko resna stavka...
Kazalo