Slovenija
Ameriški inštruktor z iraškimi pešmergami
Naši inštruktorji bodo Kurdom svetovali predvsem pri pehotnih taktikah in tudi medicinski pomoči. Foto: Reuters
false
Katičeva je opozorila, da se razmere na območju, kamor bodo odšli slovenski vojaki, dnevno spreminjajo. Foto: BoBo
Slovenski vojaki
Viri TV Slovenija poudarjajo, da naj bi šlo tudi tokrat izključno za usposabljanje tamkajšnjih varnostnih sil, torej za naloge, kot so jih slovenski vojaki v Iraku ali Afganistanu že opravljali. Foto: BoBo
VIDEO
Slovenski vojaki na pomoč...
VIDEO
Slovenski inštruktorji v Irak
VIDEO
V Irak 15 vojaških inštru...

Dodaj v

Stroka: Glede sodelovanja v Iraku veliko izbire nismo imeli

Slovenski vojaki bodo odšli v Erbil
3. februar 2016 ob 11:02,
zadnji poseg: 3. februar 2016 ob 20:12
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Slovenija se bo boja proti Daešu, arabski izraz za Islamsko državo, udeležila z do 15 vojaškimi inštruktorji. Za strokovnjake je to logična poteza vlade.

Denis Čaleta z Inštituta za korporativne varnostne študije je za TV Slovenija opozoril, da je naša država del mednarodne skupnosti in v tem okviru soodloča o mednarodnem miru in varnosti. Ker smo v preteklosti že dobili precej resnih opozoril, da ne naredimo dovolj na področju obrambe, v primeru zavrnitve verjetno ne bi šlo brez večjih posledic, je dejal.

Napotitev slovenskih vojakov v Irak je tudi po oceni obramboslovca Iztoka Prezlja pravilna. IS namreč predstavlja grožnjo evropski in slovenski varnosti, pred katero si ne smemo zatiskati oči, je opomnil. Ogroženost Slovenije se bo zaradi tega ukrepa sicer rahlo povečala, a to je nizka cena v primerjavi s tistim, kar nas čaka, če v zvezi s to grožnjo ne bi naredili nič, je prepričan.

Da bi bila odločitev vlade posledica nekih konkretnih zunanjih pritiskov posameznih držav, Prezelj ne verjame, ampak jo pripisuje bolj nekemu "kolektivnemu duhu" oziroma "implicitnemu in eksplicitnemu soglasju", ki se je izoblikovalo v Evropi, da je treba v zvezi z IS-jem nekaj narediti. Verjetno so nas streznili tudi prihodi prebežnikov in varnostne posledice tega pojava, je dodal.

Veliko izbire nismo imeli
IS tudi Slovenijo, tako kot druge evropske države, vidi kot državo, kjer živijo neverniki, ki jih je treba spreobrniti ali kaznovati, s čakanjem pa bi se ta grožnja samo še povečevala, je dejal Prezelj. Med drugim bi se utegnil povečati delež radikaliziranih Slovencev, ki bi podpirali IS.

Na vprašanje, ali je sodelovanje vojakov v okviru globalne koalicije proti IS-ju prava pot, Prezelj odgovarja, da Slovenija tu "skorajda nima izbire". Čeprav je resno skeptičen do koalicije pod vodstvom ZDA, je mnenja, da se Slovenija mora pridružiti temu boju in po svojih močeh prispevati k zmanjševanju nevarnosti.

Stopnja ogroženosti slovenskih vojakov na terenu v Iraku po njegovem mnenju ne bo ne visoka ne nizka, ampak nekje na sredini lestvice.

V Erbil najprej s šestimi inštruktorji
Vlada je sicer danes sklenila, da bo okrepila svoje delovanje v boju proti Daešu. Po besedah obrambne ministrice Andreje Katič bo Slovenija v boju proti IS-ju kurdskim pešmergam v Iraku pomagala z donacijo oborožitve in opreme, poslala pa bo tudi do 15 pripadnikov Slovenske vojske (SV), ki bodo pešmergam pomagali pri urjenju. Najprej bomo v Erbil, kjer je center za usposabljanje, poslali šest pripadnikov SV-ja.

Dodala je, da bomo kurdskim vojakom darovali le presežke oborožitve, ki da sicer nima visoke finančne vrednosti, je pa zelo uporabna. Na vprašanje, koliko bo točno to stalo, je odgovorila, da je ocenjena vrednost opreme okoli 250.000 evrov.

Začeli se bodo tudi dvostranski dogovori, zlasti z Nemčijo, na podlagi katerih bodo pripravili slovensko ekipo. Kurde bodo slovenski vojaki urili predvsem na področju pehotne taktike, vojaške policije, medicinske pomoči ipd., marca letos pa bodo te naloge podrobneje opredeljene na nabornih konferencah, je pojasnila.

Poudarila je, da so varnostne razmere v Iraku zelo nestabilne in da se razlikujejo po območjih; trenutno je stopnja ogroženosti od srednja do resna, a se razmere vsak dan spreminjajo. Podlaga za posredovanje je po besedah ministrice varnostna resolucija OZN-ja, pa tudi sama iraška vlada je mednarodno skupnost prosila za pomoč. Zgolj preventivno delovanje doma ne zadošča več, je še sklenila.

Zunanji minister Karl Erjavec je ob tem pripomnil, da sodelovanje Slovenije v mednarodni koaliciji ne pomeni tudi sodelovanja v vojaških operacijah.

Stranke enotne glede posredovanja
Parlamentarne stranke so se sicer na današnji na skupni seji parlamentarnih odborov za obrambo in zunanjo politiko strinjale o sodelovanju Slovenije v boju proti terorizmu, je potrdil vodja poslancev SD-ja Matjaž Han, sicer član odbora za obrambo.

"V svetu se terorizem dogaja, mi smo del sveta in tako je treba tudi delovati ter sodelovati," je po koalicijskem srečanju pred sejo vlade dejal Han. Na vprašanje, ali bo Slovenija zaradi sodelovanja v boju proti terorizmu bolj zanimiva za IS, je odgovoril z oceno, da naše obveščevalne službe delajo dobro. Sicer pa verjetno po njegovem mnenju nihče ne more izključiti kakšnih težav, ker "živimo v norem svetu".

Vodja poslancev DeSUS-a Franc Jurša je bil skrivnosten in o vsebini torkove seje parlamentarnih odborov ni želel govoriti, saj je bilo gradivo zaupne narave. A glede na razpravo na seji po njegovih ocenah ni čutiti, da bi bila Slovenija zaradi sodelovanja v koaliciji proti terorizmu bolj izpostavljena na zemljevidu IS-ja.

Hanove izjave ne držijo
V poslanski skupini ZL-ja so zanikali navedbe Hana, saj vladnega predloga ne podpirajo. "Vsekakor podpiramo boj proti IS-ju, vendar ne v koaliciji z državami, ki boj proti terorizmu izkoriščajo za uveljavljanje svojih interesov na škodo sirskega in iraškega prebivalstva. ZDA, VB in Francija od začetka državljanske vojne blokirajo pogajalski proces, ker hočejo izsiliti zamenjavo režima. Turčija izkorišča vojaške operacije za boj proti kurdskim organizacijam in destabilizacijo sosednje države. Savdska Arabija pa podpira delovanje sunitskih terorističnih skupin v Siriji in regiji," pravijo v ZL-ju.

Ob tem dodajajo, da protiteroristična operacija koalicije ni uničila IS-ja in je zato nujno, da se vse države osredotočijo izključno na boj proti IS-ju in da se v okviru OZN-a doseže trajno premirje med vsemi zmernimi silami, ki se v Siriji in Iraku bojujejo proti IS-ju. "Dokler ta pogoja nista izpolnjena, je kakršno koli vojaško sodelovanje Slovenije na strani zahodne koalicije izključeno," dodajajo.

G. C., A. Č.
Prijavi napako
Komentarji
Kekec99
# 03.02.2016 ob 11:12
Sem absolutno proti, vojaki naj ostanejo doma politiki pa naj gredo v Irak.Tam lahko tudi ostanejo, za vedno.
eos
# 03.02.2016 ob 11:12
Narod hlapcev. Sram me je...
a.orhidejca
# 03.02.2016 ob 11:13
Sramota tole. Ne rabimo tega res ne.
KLIPAN
# 03.02.2016 ob 11:21
Slovenski vojaki v službi Amerike in njihovih islamističnih šeriatskih prijateljev.
Le kdo bi si to mislil ob osamosvojitvi?
betko007
# 03.02.2016 ob 11:12
Ograjo kot jo imajo Madžari na mejo in za ograjo vojsko, pa se ne bo ponovil noben Pariz!
Anar Hija
# 03.02.2016 ob 11:34
Matjaž Han iz SD - Socialnih demokratov: pošlji v Irak svoja dva otroka!
oliva
# 03.02.2016 ob 11:41
Štala.

Namesto ven iz nata in vojaki doma, pa tole, sodelovanje v tej svinjariji.
PONOS
# 03.02.2016 ob 11:54
In nehajte z levo in desno ker ni razlike.
Tako kot ni razlike med republikanci in demokrati.
tihomir
# 03.02.2016 ob 11:22
GD
# 03.02.2016 ob 11:10
Levičarska vlada se je odločila da v boj pošlje slovenske vojake. Le koliko naših vojakov se iz te bojne misije ne bo vrnilo živi in zdravi?


Saj ne da se ne strinjam ampak če bi jih pa Janša pošiljal, bi pa ti to pozdravil kot odraz velike ljubezni do domovine pod varnim okriljem zveze NATO. S takšnim navdušenjem si najverjetneje podprl takratni napad na Irak.
maximinus
# 03.02.2016 ob 11:19
kam spet rinejo??
ritolizniki...vsi po vrsti. edina rešitev je izstop iz nato pakta. naše podplačane ''profi vojake'' uporabit za dobro naše države doma in ne v tujini!!
KLIPAN
# 03.02.2016 ob 11:19
Slovenci-Nato hlapci!!
SamoRes
# 03.02.2016 ob 19:37
Ogroženost Slovenije se bo zaradi tega ukrepa sicer rahlo povečala, a to je nizka cena, v primerjavi s tistim, kar nas čaka, če v zvezi s to grožnjo ne bi naredili nič, je prepričan.

Kaj, a bi nas Ameri potem napadli? prosim da se razni obramboslovci in kvazi strokovnjaki izogibajo komentarjev, ker o teh stvareh nimajo pojma, da pa trosijo takšne puhlice je pa nesramen odnos do bralcev
oliva
# 03.02.2016 ob 11:47
@vitel:
"Zločin je uriti, oboroževati in pošiljati lastne plačanence v službi zločina proti ljudstvom, ki nam niso nikdar storila žalega dokler jim nismo v spregi z satanistično koalicijo razdejali in izropali domove."

Točno to, podpis!
ure
# 03.02.2016 ob 11:16
noben se več ne bori s srcem, ampak za denar. V nasprotnem primeru se to ne bi dogajalo.
PONOS
# 03.02.2016 ob 11:21
Zgodovina nas bo sodila...predvsem zaradi NATA
matija0000
# 03.02.2016 ob 19:17
Za hlapce rojeni. In vzgojeni.
Jasno? Jasno!
Sibid
# 03.02.2016 ob 11:57
Palestine tudi niste priznali...služabniki ZDA!!!
vitel
# 03.02.2016 ob 11:44
GD
# 03.02.2016 ob 11:13
--------
Vsaka vlada, ki služi zahodnim satanističnim zločincem je tudi sama zločinska pa naj bo leva ali desna. Slovenski državljani bomo tako kot vsi ostali, ki nasprotujemo takim odločitvam plačali za to visoko ceno. To kar so naši predniki doživeli v 1. in 2. sv. vojni ni nič v porimeru s tem kaj nas čaka zaradi idomačih zmečkov, ki hlapčujejo tujcem in nas vodijo v smrt. Zločin je uriti, oboroževati in pošiljati lastne plačanence v službi zločina proti ljudstvom, ki nam niso nikdar storila žalega dokler jim nismo v spregi z satanistično koalicijo razdejali in izropali domove.
svabo
# 03.02.2016 ob 11:42
To je največja zunanjepolitična norost po podpisu Vileniške izjave. Človek ne more verjeti. Zlepili so se skupaj interesni moralisti in zagovorniki interesa javnega sektorja pri Cerarju, koristoljubni upokojenci Desus in stranka zgubljena v času in prostoru Židana z Slovenskimi desničarji in nestrpneži v sveto vojno. Norost vseh norosti. Dokončni dokaz moralnega propada te Vukojebine. Če je to vaša vojna potem tja pošljite svoje otroke...
420
# 03.02.2016 ob 11:26
vsak ki ima malo pameti in samospoštovanja se ne bo šel te igre.igre ki jo kreira politika za dosego svojih "višjih ciljev".medtem ko se sami mastijo na raznih gala večerjah in srečanjih navadni ljudje umirajo kot nepomembne številke.za razmislek vsekemu vojaku ali je smielno tvegati svoje življenje
XmassivX
# 03.02.2016 ob 19:40
Evo to je naša svobodna in suverena država!
REsnica
# 03.02.2016 ob 19:22
nismo imeli izbire....

demokracija kapitalizma in njena pregovorna svoboda in moč odločanja volilcev v moderni preobleki.

nobene izbire tudi nimamo, da naši demokrati ne bi kupovali poceni nafte, ki jo v siriji krade kalifat.....

ve se kdo odloča..... in to ni volilec, ampak lastnik kapitala preko polike, ,,,, demokracija pač!
svabo
# 03.02.2016 ob 16:38
V bistvu je pa vse skupaj tragično. S podpisom Vilenska izjava leta 2003 je bila tisti kamenček, ki se je zvalil po hribu in je danes ogromna skala na vratu Slovencev. Najbolj pa skrbi ta Slovenceljska inercija. Samo po sebi je umevno, da Slovenija uradno stopa v vojno??????
Zato ker smo člani zavezništva in je to del dogovora o sodelovanju ko je ogrožena članica? Nisem vedel, da je Irak v Natu. Aja ne gre za pogodbo. Torej gremo v klasično vojno. Ta Vukojebina je bila 3 mesece na nogah, ker se je skupina poslancev odločila, da bo spremenila neustavno stanje in je sprejela nov družinski zakonik. Zaradi ideološke blokade določenega števila prebivalstva je v Sloveniji vladalo izredno ideološko stanje. DAnes je sprejel parlament odločitev da gremo aktivno v vojno. Vojno, ko jo bijejo med sabo zblojeni muslimani ob suportu interesentov (beri določenih zahodnih držav). To ni naša vojna. To je točka, kjer se pubje vsedejo in razmislijo bi rekel Iztok Mlakar. To je točka, ko nujno kliče po referendumu in o potrditvi take odločitve. To je točka, kjer vsak državljan, ki podpiše v tem primeru za pomeni, da pošilja sebe ali pa svoje otroke v vojno. To ni naša vojna.
gesan
# 03.02.2016 ob 15:22
Caetano
# 03.02.2016 ob 15:12
Bori v imenu JLA se je Jovič dogovoril za napad na Slovenijo kar na sedežu KGB v Moskvi. To je sam popisal v spominih. Ni pa smel biti dolg spopad, ker to ni tedaj ustrezalo obema velesilama. Če bi Janši preprečili ustanovitev slov. vojske, kar je udba delala na tem pa bi uspeli, ker bi z nami na hitro obračunali.
.....................................
Ko je Janezek napisal knjigo "Okopi" sem se samo vprašal, kje za vraga je on bil na okopih?!?
Kje?
imejmoseradi
# 03.02.2016 ob 12:50
Han je z drugimi besedami rekel: mi smo ene poceni prostitutke in pof..f...mo ga vsakemu, ki nam da eno skatlo cikov.
XmassivX
# 03.02.2016 ob 12:21
Han je dejansko izjavil da se mu kratko malo je*e za Slovenijo in slovenske prebivalce. Če bodo storili kakšen teroristični napad v sloveniji bo pač rekel "kruti svet".

Tu se Slovenija ponovno bori za tuje interese, medtem ko ne zna poskrbeti zase. Važno da zadovoljimo naše "bogove" NATO in Nemčijo.
FolkloraS
# 03.02.2016 ob 11:29
Predvsem bi bilo treba razmisliti a želimo biti še vedno del Nata! To kar trenutno počne, da podpira agresorja Turčijo, ki je tudi del Nata, in ki podpira teroriste v Siriji in Iraku. Torej Nato proti Natu!
KLIPAN
# 03.02.2016 ob 11:18
@GD
"Levičarska vlada se je odločila da v boj pošlje slovenske vojake. Le koliko naših vojakov se iz te bojne misije ne bo vrnilo živi in zdravi?"

100X sem te že prosil, da mi poveš, kaj ima ta vlada skupnega z levico, ampak odgovora nikoli ne dobim.
Zato ZL interpelira Mramorja, ker so oboji levica??
SDS in Nsi pa nočeta dati podpisov za odstavitev "levičarja Mramorja"??
Čudno, ne?
Pa ne, da imajo v SDS in Nsi to "levičarsko" vlado radi in jo nočejo rušiti?
nemesis999
# 03.02.2016 ob 19:16
pred kratkim so nas v natu nakuril,da smo jim samo v breme in že pošiljamo vojake,ter orožje med areabce.čakam samo še,da oznanimo nakup večje količine ameriškega orožja.naši vladniki hitro ukrepajo samo pod grožnjo "gospodarjev".torej se le da!
KLIPAN
# 03.02.2016 ob 17:23
Malo mimogrede za razmislek.
Vedno namreč poslušamo kako so levičarji krivi za islamizacijo Evrope.
Pa poglejmo malo v zgodovino.
Kdaj se je začela ta islamizacija?
Z množičnim prihodom Turkov v Nemčijo, selitve narodov iz bivših kolonij v Francijo, Belgijo, Veliko Britanijo, Nizozemsko.....
Kot lahko vidimo, je daaaaleč največ muslimanskih prebivalcev v zahodnih "demokratičnih" državah, najmanj pa v bivših komunističnih.
Kje je zgrajenih najveć džamij?
Spet v zahodnih državah, najmanj v bivših komunističnih.
Kdo je povzročil zadnji begunski val?
Zahod&Amerika z napadom na Irak, Libijo....
Kdo je vabil begunce v Nemčijo?
Desna vlada A. Merkel.
Kdo je na oblasti v EU in še danes ne more (noče) poslati sil Frontexa na zunanje meje?
Desni Juncker in desna večina v EU parlamentu.
Mislim, desni prijatelji, kaj vam še ni jasno?
KavčarSfotelja
# 03.02.2016 ob 17:22
A je Irak član NATA? Nas je iraška vlada povabila tja?
Mislim, kaj nam je treba rinit tja dol? Večje države imajo več osebja tam, naj one lepo popucajo sranje, ki so ga tudi v bistvu pomagale ustvariti. Kaj bo ena mala Slovenija? Tako pa smo še bolj izpostavljeni morebitnim napadom. Samo, da ne bo čudenja in jokanja, če bo počilo.
Sicer pa je izjava ZL-ja čisto na mestu, čeravno se absolutno ne strinjam z njihovo imigrantsko politiko.
Albatross
# 03.02.2016 ob 13:27
In Slovenija bo rešila zadevo,ki jo ne more preostali svet. In to s ducatom in še malo vojakov. Ha,ha,ha in bruh obenem...
SamoRes
# 03.02.2016 ob 13:23
Je Nato preprečil napade v Evropi ali je zaradi napadov Nata ogrožena Evropa?
Kaj se bo zgodilo s Slovenijo, če bomo vtikali nos kamor ni treba si odgovorite sami.
PONOS
# 03.02.2016 ob 11:28
Dejmo sedaj vse kamenčke postavit v mozaik velike slike.
Begunci so preplavili Evropo.
ISIS ki so agenti in mladi opranoglavci zahoda grozijo uradno in javno vsem EU državam ki bi sodelovali posrednoa ali neposredno v agresiji proti ISIS da bodo žrtve napadov.
Kaj naredi hlapčevska vlada Slovenije?
Pošlje 15 vojakov ;)
Kaj bo naprej si lahko izrišete-destabilizacija Evrope ne zaradi ISIS ampak zaradi krize sistema ki implodira zato želijo regeneracijo v obliki vojne.
komsomolec
# 03.02.2016 ob 22:47
Stroka: Glede sodelovanja v Iraku veliko izbire nismo imeli

Pa kaj še! So isti ko domobranci ki so prisegli Hitlerju po kapitulaciji Italije, ko je bilo jasno da bo Nemčija poražena. In zdaj je jasno da bo Nato po intervenciji Rusije v Siriji politično in če bo potrebno tudi vojaško poražen. Pa ti niso normalni, da grejo zdaj naši še Ruse in islamiste dol dražit. Takih političnih analfabetov in klečeplazcev ta narod ni imel nikoli v zgodovini.
borut-blas
# 03.02.2016 ob 22:34
vsi vemo da nas bo v resnici branila le rusija, mi pa rinemo med te zločince
svinjarija in sramota
sram me je da smo slovenci ritlizniki in potuhnjenci prve vrste
severnik
# 03.02.2016 ob 20:10
Glede sodelovanja v Iraku veliko izbire nismo imeli

Super. Kaj pa je bilo na izbiro?

Resno. A se pod privat za začetek zmenimo, kdaj naredimo PROTEST, UPOR!!!!

Ker tole je pa totalno čez vse meje okusnega, naše ljudi pošiljamo v boj za druge, hkrati pa plačujemo Turkom. Turkom smo se enkrat v zgodovini že odrekli. Glede na to, kam Erdogan pelje novo Turčijo, ne bi imel nič proti, če se ji še enkrat.
Partizan Miha
# 03.02.2016 ob 19:32
Baje se bo zaradi tega, naša ogroženost "samo" malenkost povečala. Mrš !
SamoSamov
# 03.02.2016 ob 18:28
Komentarji izginjajo, ja, ali so pa nekateri vsaj zelo počasi objavljeni.
Menda ja kdo ne misli, da nas ne bodo še bolj zadolževali, poleg vojaških avantur naokoli, ko še za doma ni ?
SamoSamov
# 03.02.2016 ob 18:22
Ja super, ne, še nekaj več slovenskih vojakov nas bo "osvobajalo" v tujini, od Kosova do Afganistana, kaj ?
KLIPAN
# 03.02.2016 ob 17:25
"Vsekakor podpiramo boj proti IS-ju, vendar ne v koaliciji z državami, ki boj proti terorizmu izkoriščajo za uveljavljanje svojih interesov na škodo sirskega in iraškega prebivalstva. ZDA, VB in Francija od začetka državljanske vojne blokirajo pogajalski proces, ker hočejo izsiliti zamenjavo režima. Turčija izkorišča vojaške operacije za boj proti kurdskim organizacijam in destabilizacijo sosednje države. Savdska Arabija pa podpira delovanje sunitskih terorističnih skupin v Siriji in regiji," pravijo v ZL-ju.

Tako govorijo ljudje z pokončno hrbtenico, sužnji pa takoj pokleknejo.
KLIPAN
# 03.02.2016 ob 17:14
@pobrisan
"V samih teh strankah so se deklarirali kot:
SMC - leva sredina
SD - levica
Desus - itaq satelit SD"

Na žalost vedno znova ugotavljam, da je mnogo komentatorjev polpismenih.
Vprašal sem namreč, kaj ima ta vlada skupnega z levico, ne pa kako se deklarira!
CT
# 03.02.2016 ob 16:57
>gesan

Ko je Janezek napisal knjigo "Okopi" sem se samo vprašal, kje za vraga je on bil na okopih?!?
Kje?


Kje? Med pouštrom in odejo v kleti CD.
dalenck
# 03.02.2016 ob 15:40
Skrajno nedopustno dejanje in odločitev vlade!!!Proti volji ljudstva! Občutek imam, da takšno stanje kot je ne bo prav dolgo trajalo!!
sanja25
# 03.02.2016 ob 14:05
Avstrija, Švica, Švedska, irska in Finska niso del sveta? So ja, ampak niso članice Nata in ne čutijo potrebe da bi sodelovale v takšnih vojnah, ki bi jih samo še bolj ogrožale in so neskončne. So pametne in nevtralne. Ampak Slovenija s kekci na oblasti pa se mora topotati po prsih kako mogočni smo. Budale!
oliva
# 03.02.2016 ob 12:59
Se ne zavedate eni, kajne, kam to pelje?

Ampak najbolj pomembno je na vsak način vsiliti (svojo zgrešeno) predstavo, da imamo levičarsko vlado. lol.
lukecvasgleda
# 03.02.2016 ob 21:05
Slovenija je v vojni!
mb128
# 03.02.2016 ob 19:35
Mislim MMC uau, kakšen vpogled daje ta članek glede naše suverenosti. A je čestitka za pogum umestna?!
Glede ZL pa kot sem že napisal zadnjič. Mladi, nadobudni populisteki so in nič drugega! Mislim, zakaj ne zbirajo podpisov za predlog referenduma o izstopu Slovenije iz Nata?! Mislim, to dopušča 13. člen Nato pogodbe. Pa ne se trudit, tega člena ne boste zasledili nikjer. Jaz sem zanj izvedel čisto po naklučju ko sem prebiral en članek glede Nata v enem nemškem mediju pred kakšnega pol leta. Ko sem to hotel preveriti na netu sem glede tega člena naletel na velik nič!
KLIPAN
# 03.02.2016 ob 17:12
@barezi
"V Bistvu je tudi SDS levica, ZL pa je radikalna levica."

Aha, SDS je levica.....
Vse mi je jasno.
Korošec
# 03.02.2016 ob 14:22
Slovenski vojaki se bodo borili, medtem, ko tisti ki bi se dejansko morali, lovijo ženske po Evropi.
Kazalo