1,25 evra lahko prispevate s kratkim klicem na telefonsko številko 090 93 30 82. Foto: Tednik
1,25 evra lahko prispevate s kratkim klicem na telefonsko številko 090 93 30 82. Foto: Tednik

Slovenci smo, ko je treba pomagati, zelo radodarni, in kljub težkim časom na Tedniku opažamo, da se gledalci, morda ravno zaradi krize, še množičneje odzivate na klice na pomoč. Verjamemo, da se boste odzvali tudi tokrat in tako pomagali družini, ki zaradi novega zakona o socialnih prejemkih socialne pomoči ne more prejemati, čeprav je mama samohranilka in brezposelna.

Življenje je ... kot bi metal kocko ..., včasih ti met uspe, včasih se zalomi. In kadar se zalomi, pride nesreča pogosto v spremstvu nove nesreče.

S kratkim klicem na številko

090 93 30 82

lahko s skromnim zneskom 1,25 evra prispevate veliko.
Telefonska zveza je odprta med oddajo v ponedeljek od 20.30 do 22.00 ter med sobotno ponovitvijo Tednika med 12. in 13. uro.
Za vašo pomoč se vam v imenu družine vnaprej zahvaljujemo.

Družina Grobelnik Ovtar je previharila kar nekaj viharjev, najprej hudo bolezen najstarejše deklice Eve."Eva je pet let nazaj prebolevala levkemijo, odpoved ledvic, tumor na mali medenici, bila je v komi, bila je na invalidskem vozičku, nazaj se je morala učiti hoditi, govoriti, pisati," pravi mama Jolanda.

Tudi Lukas je imel težave z zdravjem, zdravniki dolgo niso znali postaviti prave diagnoze. Po bitki z boleznimi se je družina počasi spet začela postavljati na noge. Najeli so posojila, prenovili staro očetovo hišo, da bi lahko v njej zaživeli, a se je znova zgodila tragedija.

Tednik je na 1. programu Televizije Slovenija in na naši spletni strani na sporedu vsak ponedeljek ob 20. uri. Ponovitev si lahko ogledate v soboto v zgodnjih dopoldanskih urah, kadar koli pa lahko do arhiva oddaj dostopate tukaj.

Vanja Kovač, Tednik