Delovne skupine DZ-ja za tri pereča vprašanja so pripravljene na delo. Foto: BoBo
Delovne skupine DZ-ja za tri pereča vprašanja so pripravljene na delo. Foto: BoBo

SDS je imenoval vodjo poslanske skupine Jožeta Tanka in Branka Grimsa v skupino za usklajevanje fiskalnega pravila. Nekdanji prvi mož Soda Marko Pogačnik bo sodeloval v skupini za upravljanje državnega premoženja, v skupini za rešitve na področju sanacije bank pa bo Andrej Šircelj.

Iz Državljanske liste so sporočili, da bosta poleg ministra za finance Janeza Šušteršiča, ki bo skupine vodil, v omenjenih skupinah sodelovala še poslanca Katarina Hočevar in Rihard Braniselj.

NSi bo v skupino za sanacijo bank imenoval nekdanjega direktorja pri Svetovni banki Borisa Pleskoviča, v skupini za upravljanje državnega premoženja bo sodeloval finančni strokovnjak Jovan Lukovac, nadzornik Zavarovalnice Triglav, v skupini za fiskalno pravilo pa bo direktor republiškega stanovanjskega sklada Žiga Andoljšek.

Presečnik bo za SLS usklajeval fiskalno pravilo
Iz SLS-a bo v skupini, ki se bo usklajevala o upravljanju državnega premoženja, svetovalec direktorja pri D.S.U.-ju, družbi za svetovanje in upravljanje, Janez Tomšič, v skupini za pripravo koncepta sanacije bank bo državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj Uroš Rožič, v skupini o zapisu fiskalnega pravila v ustavo pa poslanec Jakob Presečnik.

DeSUS bodo zastopali Robert Kojc, ki bo sodeloval v skupini za vnos fiskalnega pravila, poslanec Jani Kavtičnik bo sodeloval v skupini za upravljanje državnega premoženja, v skupini za sanacijo bank pa bo nekdanji član računskega sodišča Martin Jakše.

SD se je odločil za Križaniča in Kamnarjevo
Pozitivno Slovenijo bosta v skupinah zastopala poslanca Alenka Bratušek in Stanko Stepišnik (skupina za upravljanje državnega premoženja), Bratuškova bo skupaj s poslansko kolegico Renato Brunskole sodelovala tudi v skupini za sanacijo bank, v skupini o fiskalnem pravilu pa bosta sodelovala poslanka Maša Kociper in vodja poslanske skupine Jani Möderndorfer.

V SD-ju pa so se odločili, da bo njihov predstavnik v skupinah za pripravo rešitev za upravljanje državnega premoženja in sanacijo bank nekdanji finančni minister Franci Križanič. Pri pripravi rešitev za zlato fiskalno pravilo pa bo sodelovala nekdanja državna sekretarka na finančnem ministrstvu Helena Kamnar.