Troha vidno shiran in oslabljen leži pred vhodom RTV Slovenija. Foto: MMC RTV SLO
Troha vidno shiran in oslabljen leži pred vhodom RTV Slovenija. Foto: MMC RTV SLO
Troho čez cesto spremljajo tudi policisti. Foto: MMC RTV SLO
Troha stavka pred RTV Slovenija

Ladislav Troha je na 57. dan gladovne stavke svoj protest izpred vhoda vlade preselil pred vhod RTV Slovenija. Ta sporoča, da ni pristojen za reševanje širše družbenih težav.
Troha – s stavko zahteva kazensko in materialno odgovornost za visoke pooblaščene osebe in politične funkcionarje, ki so po Trohovih besedah zagrešili več kaznivih dejanj ali pa opustili dolžno ravnanje (uničenje 80 odstotkov arhivskega gradiva Udbe, nezakonita trgovina z orožjem, nenadzorovana privatizacija, politično dodeljevanje posojil) – je po 57 dneh gladovno stavko preselil pred stavbo nacionalne televizije.
Trohi sta se pri gladovni stavki pridružila še Milena Tanko in Janez Marinko. Za MMC so podporniki Trohe povedali, da zahtevajo, da se odpre medijski prostor.
Na potezo Trohe se je odzvalo tudi vodstvo RTV Slovenija, rekoč da "obžaluje njegovo odločitev, saj javni zavod ni pristojen za reševanje širše družbenih problemov, na katere v svojih stavkovnih zahtevah opozarja gospod Troha. RTV Slovenija zato naproša pristojne institucije, da se odzovejo in pripomorejo k rešitvi človeške stiske, ob kateri ne moremo ostati ravnodušni".

Troha stavka pred RTV Slovenija