Slovenija
Alenka Trop Skaza
Ukinitev dopolnilnega zavarovanja je odnesla še vsakega ministra, so opozorili ministrico v odstopu. Foto: BoBo
       Trenutno stanje koristi samo lobijem, ker lahko počnejo, kar želijo. Žal se dogaja vse tisto, na kar smo v Iniciativi zdravnikov že dolgo opozarjali, pa nam ni nihče verjel. Zdaj vsi odgovorni in tudi vsi udeleženci govorijo isto in prižigajo alarme.       
 Danijel Bešič Loredan, Iniciativa zdravnikov
Kirurg Danijel Bešič Loredan se konec tedna vrača iz Švice v Slovenijo. Najverjetneje se bo sestal s predsednico vlade. Foto: BoBo
       Odstop Alenke Trop Skaza obžalujem, saj se je v tem mesecu reševanja težav v zdravstvu lotila z veliko odločnostjo. Hkrati njen odstop tudi razumem, saj v naši politiki, vedno bolj pa tudi v medijih in celotni družbi, postajamo zelo nestrpni in pri blatenju oseb, ki želijo nekaj spremeniti na bolje.       
 Kabinet predsednice vlade Alenke Bratušek
Alenka Bratušek
Alenka Bratušek: Za vstop v politiko, kjer se odloča o pomembnih stvareh za življenje ljudi, je vedno težje pridobiti kakovostne posameznike. Foto: BoBo
       Zaradi očitkov, podtikanj in pritiskov, ki sem jih zaradi svojega delovnega mesta deležna sama in moja družina, nepreklicno odstopam. Danes vem, da nimam dovolj debele kože, da bi prenesla vse pritiske.       
 Odstopna izjava Alenke Trop Skaza
VIDEO
Zdravstveni resor je znov...
VIDEO
Ministrica s premalo debe...
VIDEO
Odstop ministrice Alenke...
VIDEO
Ministrica pojasnila razl...
VIDEO
Ministrica Trop Skaza odhaja

Dodaj v

Trop Skaza ob odstopu: "Vedela sem, da bo težko, a ne tako"

Bešič Loredan vzpostavil stik s predsednico vlade
25. marec 2014 ob 09:08,
zadnji poseg: 25. marec 2014 ob 18:23
Ljubljana - MMC RTV SLO

Moja družina ne prenese vseh pritiskov, je po odstopu s položaja ministrice za zdravje na tiskovni konferenci dejala Alenka Trop Skaza.

Ponovila je, da je stanje v zdravstvu resno in da bo nujno treba doreči prednostne naloge in jih tudi predstaviti ljudem. "Če pričakujete od mene, da bom tukaj obremenjevala koga drugega razen sebe, se motite," je dejala.

Očitke, da je bil celoten scenarij vnaprej dogovorjen, pa je zavrnila. Na vprašanje, ali ne vidi konfliktov interesov oziroma zakaj odstopa, je ponovila, da njena družina ne prenese vseh pritiskov.

Ni želela komentirati, ali je o pritiskih obvestila policijo
Ob tem se je posula s pepelom, da je ob nastopu funkcije mislila, da zdrži več. "Vedela sem, da bo zahtevno, ne pa da bo tako," je dejala. Prav tako ni želela komentirati, ali je o pritiskih obvestila policijo. Ministrica v odstopu je prav tako zanikala, da bi imela svojega kandidata, ki bi ga rada videla na mestu trenutnega generalnega direktorja UKCL-ja Simona Vrhunca. Na vprašanje, kje vidi rešitev za pritiske, pa je dejala, da je ne vidi.

Trop Skaza je podpisala pogodbe za dela na jeseniški urgenci, za opremo hematologije Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, za financiranje Slovenija transplanta, za sofinanciranje EU-projektov Nacionalnega inštituta za javno zdravje, za eZdravje in protipožarno sanacijo Splošne bolnišnice Trbovlje. Prav tako je pogodbe sklenila s centrom za zdravje in razvoj, z Lekarniško zbornico Slovenije za izvajanje javnih pooblastil ter z Antonijo Poplas Susič za svetovanje na področju referenčnih ambulant. Med podpisanimi pogodbami ni nobene koncesije.

Bešič Loredan bi načeloma prevzel vodenje
"Lahko samo potrdim, da sva s predsednico vlade vzpostavila stik. Kaj več v tem trenutku ne morem povedati. Počakajmo na konec tedna," je Danijel Bešič Loredan za MMC odgovoril na vprašanje, ali bi bil pripravljen prevzeti ministrstvo za zdravje.

Je pa za STA dejal, da je načeloma pripravljen prevzeti funkcijo ministra za zdravje. A najprej se mora sestati z Bratuškovo in koalicijo ter se pogovoriti z ljudmi v svojem krogu. Sicer pa se ne slepi, da bi lahko do volitev izpeljal zdravstveno reformo, če bi prevzel ministrovanje. "To je utopija," pravi.

Kdor koli bo postal minister, lahko po mnenju Bešič Loredana zdravstveni sistem kvečjemu stabilizira. Lahko pa novi minister ustavi plenjenje. "Zdaj je najslabša možna situacija. Barka je brez krmarja, plove po svoje in na barki vsi počnejo, kar želijo," je ponazoril.

Meni, da je slovensko zdravstvo doseglo točko, ko se mora politika nekoliko umakniti in vajeti prepustiti stroki, da s soglasjem opravi svoje delo. Nato pa se lahko začne priprava reforme. Pred reformo je, kot poudarja, treba v državi doseči soglasje, kaj hočemo v zdravstvu oz. kakšna bo strategija. O odstopu Trop Skaze pa pravi, da je to žalostna zgodba. "Očitno ni vedela, v kaj se spušča, ni imela dovolj informacij, pritiski pa so bili preveliki," predvideva Bešič Loredan.

Mafija prevzela nadzor nad zdravstvenim sistemom
"Odstop ministrice pomeni resno težavo za vlado in predvsem predsednico vlade. Razmere v zdravstvu so resne. Politika jih več ne obvladuje. Mafiji in lobijem je v celoti uspelo prevzeti nadzor nad zdravstvenim sistemom, kjer vlada velik kaos," je dejal in dodal, da "trenutno stanje koristi samo lobijem, ker lahko počnejo, kar želijo". "Žal se dogaja vse tisto, na kar smo v Iniciativi zdravnikov že dolgo opozarjali, pa nam ni nihče verjel. Zdaj vsi odgovorni in tudi vsi udeleženci govorijo isto in prižigajo alarme," je za MMC poudaril Bešič Loredan.

Opozarjal na korupcijo
Kirurg Bešič Loredan je bil prvi, ki je opozoril na sum korupcije v bolnišnici Valdoltra, v Iniciativi zdravnikov je ponudil več rešitev za nujne posege v zdravstvu. Kot najboljšega kandidata za zdravstvenega ministra v obstoječih razmerah ga je javno omenjal tudi kirurg Erik Brecelj.


"Poslala sem odstopno izjavo"

"Včeraj zvečer sem odstopno izjavo poslala predsednici vlade in vodji stikov z javnostmi na ministrstvu za zdravje," je novinarki TV Slovenija Metki Majer sporočila ministrica v odstopu Alenka Trop Skaza.

Bratuškova odstop obžaluje in razume
Iz kabineta predsednice vlade so potrdili, da so prejeli odstopno izjavo Alenke Trop Skaza. "Njen odstop obžalujem, saj se je v tem mesecu reševanja težav v zdravstvu lotila z veliko odločnostjo. Hkrati njen odstop tudi razumem, saj v naši politiki, vedno bolj pa tudi v medijih in celotni družbi, postajamo zelo nestrpni in pri blatenju oseb, ki želijo nekaj spremeniti na bolje, meje obračunavanja spuščamo iz dneva v dan. Dr. Alenka Trop Skaza je postala tarča vsakodnevnih napadov, kljub temu da ni sprejela ali podpisala nobene sporne odločitve," so zapisali v kabinetu predsednice vlade.

Vedno težje pridobiti kakovostne posameznike
"Za vstop v politiko, kjer se odloča o pomembnih stvareh za življenje ljudi, je vedno težje pridobiti kakovostne posameznike. Še preden imaš možnost kaj narediti ali spremeniti, postaneš tarča nesorazmernih napadov. Nadaljevanje takšne poti naši družbi ne more prinesti želenega napredka," so še dodali.

Razlogi za odstop: očitki, podtikanja in pritiski
"Zaradi očitkov, podtikanj in pritiskov, ki sem jih zaradi svojega delovnega mesta deležna sama in moja družina, nepreklicno odstopam. Danes vem, da nimam dovolj debele kože, da bi prenesla vse pritiske," je zapisala v odstopni izjavi Alenka Trop Skaza.

Odnesla jo je napoved odprave dopolnilnega zavarovanja
"Nisem politik, v politiko sem vstopila iz popolnoma drugačnega okolja. Dejansko nisem vedela, da so pritiski tako hudi. In na koncu, ko sem se morala odločiti, ali kariera ali družina, sem izbrala družino," je še zapisala. V izjavi je omenila tudi, da je bila opozorjena na to, da se veliko dogaja v ozadju in da je ukinitev dopolnilnega zavarovanja, ki jo je napovedala, odnesla še vsakega ministra. "Ukineš ga lahko samo, če boš zavarovalnicam kaj ponudila," so opozorili ministrico v odstopu Alenko Trop Skaza.


Posli ministričinega moža z javnimi zavodi
Še preden je Alenka Trop Skaza postala ministrica, je v javnosti završalo zaradi poslov njenega moža z javnimi zavodi, je poročala TV Slovenija. V njegovem podjetju Klima Ptuj je bila ministrica dolgo prokuristka. Pred kratkim je podjetje izgubilo skoraj pet milijonov evrov vreden posel pri opremljanju novomeškega urgentnega bloka, čeprav je oddalo najugodnejšo ponudbo - na ministrstvu za zdravje so namreč ponudbo izločili. Zaradi neustreznih referenc je bila nepopolna, je bilo uradno sporočilo ministrstva za zdravje. Prvi mož DeSUS-a Karl Erjavec pa to povezuje z napovedjo o ministričinem odstopu.

Javnost torej ugiba, da bi ministrica raje odstopila kot škodila poslom svojega moža. Do zdaj je njegovo podjetje v poslih z državo ustvarilo osem milijonov evrov prihodkov - samo leta 2012 je bilo za 3.600.000 evrov nakazil od države, to je 40 odstotkov prihodkov podjetja. Ministrica je še pred nastopom funkcije dejala, da njen mož razmišlja o prodaji podjetja, če bo zasedla ta položaj. Po podatkih Ajpesa in spletne strani podjetja je Smiljan Trop sicer še vedno direktor in solastnik Klime Ptuj.

Plačila velikih farmacevtskih podjetij
Na dan pa prihajajo tudi podatki o izplačilih, ki jih je Alenka Trop Skaza prejemala od treh velikih farmacevtskih podjetij. Preden je postala ministrica, je zanje pripravljala predavanja, poročila in članke. Za tiste, ki jih je med letoma 2010 in 2013 opravila za podjetje Glaxo Smith Kline, je prejela 14.600 evrov.

Poleg tega je predavala še za podjetji MSD in Pfizer ter prejela 1.500 in 1.300 evrov. To ne bi bilo nič nenavadnega, če Trop Skaza ne bi bila predsednica društva za boj proti nalezljivim boleznim, ki promovira cepljenje, cepiva pa izdelujejo omenjena podjetja.

Saša Banjanac Lubej, Andrej Čebokli
Prijavi napako
Komentarji
hefe
# 25.03.2014 ob 09:07
Kaj smrdi, če je jasno k beli dan... Ocenila je, da je možev projekt vreden več kot njena avantura... konec zgodbe.

Edino to ne vem, kako so lahko vsi skupaj tako zarukani, da tega niso znali ocenit že prej...
Cvicek
# 25.03.2014 ob 09:05
Ta vlada se dobesedno dela norca.
Cvicek
# 25.03.2014 ob 09:06
Odstopila je zato, ker drugače njen mož ne bi dobil posla.
daresi
# 25.03.2014 ob 09:09
Cela nesposobna vlada naj odstopi.
Da si en mesec minister, potem pa odstopiš, bi moralo biti kaznivo dejanje. Banda.
koristni
# 25.03.2014 ob 09:06
Načrtno uničevanje Slovenije!
sharkyslo
# 25.03.2014 ob 09:05
Dolgo je zdržala, ni kaj!
Šmorn
# 25.03.2014 ob 09:10
Kadrovski uspehi 1. leta vlade AB:

Minister za infrastrukturo in prostor Igor Maher:
odstopil 25.3.2013 - črna gradnja

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Stanko Stepišnik:
odstopil 19.11.2013 - konflikt interesov pri državnih subvencijah

Minister za zdravje Tomaž Gantar:
odstopil 25.11.2013 - nemoč glede korupcije (?!)

Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu Tina Komel:
odstopila 13.2.2014 - kadrovsko taktiziranje PS&DeSUS (?!)

Ministrstvo za zdravje Alenka Trop Skaza:
odstopila 25.3.2014 - konflikt interesov pri poslovanju moževega podjetja (?!)

Kabinet predsednika Vlade Gašpar Gašpar - Mišič:
odstopil 23.8.2013 - prevzem Luke Koper
aleš42
# 25.03.2014 ob 09:06
tle pa nekej zelo smrdi...
jo-jo
# 25.03.2014 ob 09:17
Odstopila je zato, ker drugače njen mož ne bi dobil posla.

Kaj a tega mesec dni nazaj ni vedela?
3dc
# 25.03.2014 ob 09:19
I feel corruption in Slovenia.
johnb
# 25.03.2014 ob 09:18
Le kdaj vam bo prekipelo Slovenci. A ne vidite, kako vas nategujejo in kradejo vaš denar?
Ristoh
# 25.03.2014 ob 09:10
Saj bi vprašal, kakšno škodo je napravila Sloveniji s svojim ničelnim mandatom in zapravljanjem časa, ampak, če je že vse praktično v razsulu, škoda ne more biti velika.
zerorez
# 25.03.2014 ob 09:09
V isti vladi sta bila dva ministra (ali je bil samo en) s se krajsim mandatom. Ta vlada je kos poln smeha.
Vendar na nas racun.
pici.poki
# 25.03.2014 ob 09:11
Povsod samo denar, denar, denar...
bo7ksar
# 25.03.2014 ob 09:21
Ti ljudje so dolžni prijavit policiji, kdo na njih pritiska, kje se dogaja korupcija zakaj so onesposobljeni ...
IMENA
OTC
# 25.03.2014 ob 09:09
A ji pripada kakšna boniteta glede na prostovoljen odstop?
zemljemerec
# 25.03.2014 ob 09:12
Morda je pa le ugotovila, da obleka še ne naredi poštenega šefa...
daresi
# 25.03.2014 ob 09:20
Ta vlada je ravno toliko sposobna, da vešče in nenehno škoduje državi. Kot so formirali stranko, delajo z vlado. Na ho-ruk. Neuspeh je zagotovljen.
zemljemerec
# 25.03.2014 ob 09:21
Da ima Slovenija uzakonjeno plačilo premije za dodatno zdravstveno zavarovanje v zasebne Zavarovalnice za vse državljane stare nad 26 je unikum v EU in Svetu. Tega si tudi Gadafi in Sadam nista upala izvest. Čestitam Slovenskim oligarhom nad predrznostjo v demokraciji !
kaj_kaj?
# 25.03.2014 ob 09:18
Ne, takrat tega ni vedela. Je bila pri frizerju in ni imela časa za kafe.
Crveni
# 25.03.2014 ob 09:32
Kdo ve, kakšne sumljive pogodbe je vse podpisala v tem času... Takoj kriminaliste poslat na ministrstvo in vse preverit!
daresi
# 25.03.2014 ob 09:28
Volivce PS bi moralo biti pošteno sram.
Nekaj jih poznam, ki jih tudi je, kar je morda kljub vsemu razlog za upanje.
bo7ksar
# 25.03.2014 ob 09:25
Ali pa je res mislila, da bo njen mož veselo zidal bolnice po Sloveniji.
In kaj se bo zdaj spremenilo. - Njen mož bo veselo zidal bolnice po Sloveniji.
daresi
# 25.03.2014 ob 09:43
Kdo bo pa aprila minister?
Lovec
# 25.03.2014 ob 12:21
Komedijanstvo.
Seveda ne bo protestov in vsi časopisi z dotično medijsko hišo bodo vso stvar pospremili z razumevanjem.

Mene zanima :
-Program dr. Alenke
-Program PS na področju zdravstva
-Ali se lahko sploh še zaupa presoji ga. AB ?

Tako se ne upravlja z državo! Človek ima občutek oziroma saj nekateri to vemo že dolgo časa, da je to marionetna vlada brez lastne hrbtenice, v rokah hobotnice in VIP gostov.

Živela tovarišija !! Kdo to voli ?
Insider
# 25.03.2014 ob 09:54
Odstop je najverjetneje posledica pritiska lobijev, ki so se dobesedno "usrali", ko so slišali, da se ukinja dodatno zavarovanje.

Ti lobiji so samo počakali prvo tako priložnost, potegnili ven "fajl" na računalniku in lepo plasirali preko svojih novinarjev podatke o izplačilih farmacevtskih družb in firmi njenega moža. Pravno formalno najverjetneje ni nič zakonsko spornega, je pa moralno sporno.

Sicer pa je dokaz, da neka stranka(ala PS, enako smo videi pri DL), ki je na novo ustvarjena in je slabo terensko pokrita praktično ne more plasirati na mesto ministra osebo, ki bi jo prej ustrezno preverila.
3dc
# 25.03.2014 ob 09:23
Alenkina odstopna izjava:

Ugotavljam z solzami v očeh, da ne jaz ne moj mož ne moremo mirno krasti iz državne blagajne zato sem prisiljena odstopiti iz položaja ministrice. Simoni Dimic ste dali meni pa ne! Tako to ne gre.

P.S. Brez skrbi vas bom že ožemala kako drugače.
pepar
# 25.03.2014 ob 11:22
Je pa res zanimivo,da nobena stranka ne predlaga referenduma o ukinitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.
Za vsak drek,ki jim koristi bi ga meli za nekaj kar bi koristilo navadni raji pa ne.
Vsi na čelu z najbolj "čisto stranko"(SD) IMAJO KORISTI OD LOBIJEV IN ZAVAROVALNIŠKI JE MED NAJHUJŠIMI.
MIRNČAN
# 25.03.2014 ob 11:21
Bešič Loredan upam da nimaš družine. Ker potem boš hitro odstopil. Bratuškova si je pa naredila ogromno sramoto. KDaj bo odletela.
izi07
# 25.03.2014 ob 09:22
Kakor koli še vedno gledamo kako nam pred nosom uničujejo še tisto malo kar je ostalo od Slovenije.Delajo se norce iz nas ,mi pa veselo zatiskamo oči se sami delimo na leve in desne in s tem omogočamo eliti da še naprej krade in manipulira.Navaden kmet bi bolje vodil državo kot ti skorumpirani politiki. Kmet ve predobro pa tudi vsaka gospodinja , da ne more več zapravit kot pridela ali ima denarja!!
Kvantni mehanik
# 25.03.2014 ob 09:35
Konflikt interesov ne more biti razlog za odstop. Da bi pri poslovanju njenega moža z zdravstvenimi ustanovami nastale težave, je bilo ministrici prezentno že pred nastopom mandata. Če se bo pri pojasnitvi razlogov sklicevala na to, jo je treba nujno povprašati po mentalnem zdravju -- vsekakor pa oseba, ki ne zna povezati elementarnih dejavnikov, nima kaj iskati na ministrskem položaju.

Na dlani je, da je pravi razlog za odstop drugje. Na pamet lahko s prstom pokažem na zakulisne mafijske lobije, ki imajo v krempljih zdravstveni sistem. Če je ministrica odstopila zato, ker se jim ni zmožna postaviti po robu, bo to hud preiskus za celotno politiko s premerko na čelu. Če premerka pri takšnih razlogih ne bo rekla bobu bob in napovedala vojno tem lobijem, je tudi sama zrela za odstop.
Buldog
# 25.03.2014 ob 09:24
Očitno je tale Trop Skaza popolnoma nesposobna razsoje, saj je še pred nastopom vedela, kaj jo čaka glede moževega podjetja. Tako da verjetno je samo rabila malce medijske pozornosti, ker ima očitno drugje bolj malo pozornosti, ker sicer ne vidim razloga, zakaj bi sprejela to funkcijo, če je vedela, kaj jo čaka.
sinko
# 25.03.2014 ob 15:53
Konkurenca zaradi oblačenja.

Če si priden pa:

Rok Praprotnik iz KPK za nagrado dobil direktorsko službo v NLB

In kako se je osiral zaradi nekaterih zaposlitev v državnih podjetjih.
Kvantni mehanik
# 25.03.2014 ob 12:42
Wait a moment.

Ministrica je ob odstopu precej neposredno obtožila zavarovalniški lobi. Pomenljivo, tudi njen predhodnik je odšel na podoben način, izpostavil je nemoč pred zakulisjem, ki obvladuje zdravstvo.

Premierka pa ob vsem tem zmore izustiti zgolj par prežvečenih fraz obžalovanja?????????

Tista, ki mora v resnici odstopiti, je Alenka Bratušek.
Binder Dandet
# 25.03.2014 ob 12:14
Jaz še vedno menim, da karkoli je razlog za odstop ministrice, je čas, da premierka odstopi, ker je nesposobna! Blamaža za blamažo.
biloo
# 25.03.2014 ob 09:33
zdaj pa kot Dimiceva, se vzet odpravnino da bodo ljudje se mal vec porabli za te kravatarje...
soci
# 25.03.2014 ob 09:29
Človek bi rad verjel, da je to le mafija v zdravstvu (farmacevtska, gradbena, obrtniška...), toda na žalost so to NAŠA sredstva, ki jih te mafije vplačujejo v zdravstvo, da dobijo posel, ta denar pa gre nekaj v žepe posameznikov nekaj pa za „financiranje višjih interesov“. In kako naj bi nekdo našel „politično voljo“, da sebi prekine dotok virov financiranja!!?? Če bi hoteli, bi že zdavnaj našli nekega skesanca iz farmacije in bi lahko povedal koliko sredstev MORAJO nakazati, če hočejo prodajati njihova zdravila, če hočejo graditi nove objekte, servisirati opremo... itd. Da ne govorim o strokovnih predstavitvah, ki jih farmacevti MORAJO prirejati za prezentacijo zdravil na luksuznih destinacijah, o darilih.... ZAKAJ vsi molčijo o tem-odgovor je več kot očiten. In to, pa verjetno še kaj, je uboga ministrica uvidela, da je popolnoma brez moči in da ne bo (more) narediti NIČ, njeni pozkusi „vladanja“ pa so bili prav smešni....
Eppur Si Muove (je rekel in ostal živ)...
robibr
# 25.03.2014 ob 09:11
Kaj je to že tretji, četrti neuradni članek o njenem odstopu?
TineB
# 25.03.2014 ob 14:45
OK.

Ena Alenka je kar sama šla in smo se je tako znebili.

Kdaj odide oz se znebimo še druge Alenke? Tiste, še hujše.
Magik
# 25.03.2014 ob 14:33
"Moja družina ne prenese vseh pritiskov, je po odstopu s položaja..."

Kaj dela v tej državi tožilstvo, sodstvo, KPK??

Nič razen...
stoychi
# 25.03.2014 ob 09:44
naj se ta vlada čimprej pobere na smetišče zgodovine,
itak je nihče ni izvolil je nelegalna in neligitimna,
v njej so sami skorumpiranci
tako kot je za "zdravo prehrano" koristen Monsanto,
tako je za "zdravje" koristen glaxo smith kline,
zdravniki ki podpirajo te mrhovinarje zame niso nobeni zdravniki,
ampak so tudi sami samo mrhovinarji.
roj193
# 25.03.2014 ob 09:34
Najprej tri mesece brez ministra, nato mesec dni "uvajanju" ministrice, to je skoraj brez in sedaj ponovno brez! Gospa Alenka Bratovšek do kdaj se boste delali norca iz državljanov? Zdravstvo je na psu, vi pa, oprostite, kot da se vam "žvižga".

Slovenija kam ploveš? Zdi se, kot da krmar in in posadka nista na svojem mestu in da barko Slovenija brezciljno premetava sem in tja.

Najbolj sposobna vlada. Res ste sposobni, da nas še uspete vleči za nos, da nekateri še verjamejo praznemu nakladanju o uspehih. Ventil piska, ga ne slišite?
Binder Dandet
# 25.03.2014 ob 09:31
Metla odnesla jezen odgovor.:)

Ali je krivda na ministrici (konflikt interesov) ali na Bratuškovi (ukaz za imenovanje vršilca dolžnosti direktorja UKC), vlada mora odstopit, ker niza blamažo za blamažo!
tupamaross
# 25.03.2014 ob 19:30
V tem kratkem času je podpisala plačilo dobaviteljem za več
kot 6 milijonov E. Nujno je potrebno raziskati ali je med temi
milijoni kak milijon preko namišljenega dobavitelja zavil k njej
in njenemu možu. Natančno vem, kako to gre.

Ta ženska je prišla z namenom. natanko tako, kot Drašković
v NLB, da je samo Simoni in še nekaterim podpisal ugodne
kredite.
GORILA
# 25.03.2014 ob 15:33
To, kar se dogaja v Sloveniji v celoti potrjuje Churcill-ovo trditev. Socializem filozofija propada!!!!!!!!
Churchillova je tudi tale:
"Najboljši argument proti demokraciji je petminutni pogovor s povprečnim volilcem."
Emsho
# 25.03.2014 ob 14:39
Milijarde so šle za krpanje bančne luknje, da smo rešili bankirje, ki so v resnici sami zakuhali svojo godljo in bi jo morali sami tudi reševati. In učinka ni nobenega, ker kreditov še vedno ni in jih ne bo.
Zdravstveni sistem se bo pa sesul. Me zanima kaj bo čez čas bolj pomembno - zdravnik ali kredit. Mogoče bodo pa bankirji zdravili ljudi :-) Mogoče bomo rabili kredit, da pridemo do zdravnika...

Trenutno kdorkoli prevzame krmilo nima nobene možnosti, ker je na oblasti garnitura, ki so ji pojmi "optimizacija", "življenje v okviru svojih zmožnosti" in "moč argumentov" tako tuji kot "pravičnost" za katero se tako zavzemajo. Pa prejšnja garnitura ni bila nič boljša, da ne bo komu greben zrasel. Predprejšnja tudi ne...

V Sloveniji ostaja temeljni problem, da državo vodijo ljudje, ki se jih ne da drugače porabiti za nobeno delo ali dejavnost. Že to,da imamo šolo za politike, je totalen idiotizem, zato pa so tako daleč stran od realnega življenja. Vsi se spoznajo na vse, kar je enako, kot da rečemo, da se noben ne spozna na ničesar.
Zamenjat politično ureditev, uvesti volitve na karterih bi se volilo samo osebe, ne stank, pa še to osebe, ki so na svojem področju nekaj dosegle. Voliti direktno ministre in predsednika vlade, ne pa poslancev, ki potem s preprodajo nazorov zavozijo napredek. Ukiniti državni svet, njegovo vlogo regulatorja pa prenesti na parlament, v katerem sedi maksimalno 30 poslancev, zastopnikov posameznih (v naprej določenih) strokovnih področij, da brzdajo tistih 10-15 neposredno voljenih odločevalcev s prvega stavka. Potem bi se pa dalo kaj naredit. Začeli bi lahko z odpovedjo pogodb vsem v javnem sektorju s 3 mesečnim odpovednim rokom, v katerem bi svojih nadrejenim utemeljili, zakaj je njihovo delovno mesto potrebno. Vse, ki so potrebni, se po tem času zaposli nazaj, 30% pijavk, tipa Rupel in ostalih fikus služb, pa odsloviti. Sem prepričan da učitelji, policisti, zdravniki, medicinske sestre in še marsikdo ne bodo imeli težav pri utemeljevanju njihovega preteklega dela in zakaj so potrebni.
Nato pa zakone pisati na novo. Obstoječi so tako zbirokratizirani, da so popravki in raciconalizacije nemogoče. Planiranje na osnovi posnetka obstoječega stanja jim je španska vas. In velja za vse po spisku - zdravstvo, šolstvo, sodstvo, kazenske sankcije, delovno pravna zakonodaja itd, itd. Dela ne zmanjka, samo vodilni so nesposobni, da bi jih popravili smiselno. Kako pa naj to naredijo, če še na svojem strokovnem področju niso znali doseči ničesar. No, v resnici so še za pridobitev naziva svojega strokovnega področja morali nekaj prepisati...
Binder Dandet
# 25.03.2014 ob 13:57
"Pa boj proti korupciji pa transparentno delovanje pa mir na svetu. :)))"

Zadnje me je spomnilo na lepotna tekmovanja. Očitno volitve niso kaj dosti drugačne.
Racionalist
# 25.03.2014 ob 12:45
Gremo hitro zbirat podpise za referendum o ukinitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.
kleber
# 25.03.2014 ob 12:05
Če ima jajca naj da imena.
Albatross
# 25.03.2014 ob 10:22
Ne vem kako je lahko prišla skozi sito parlamenta. Vseh 90 mora nujno na CT glave,da bo praznina uradno dokazana.
Kazalo