Slovenija

Poudarki

  • Sredinski trojček išče rešitev
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.1 od 62 glasov Ocenite to novico!
Virant in Žerjav
Predsednik DL-ja in predsednik SLS-a bosta skupaj s predsednikom DeSUS-a iskala pot iz politične krize. Foto: BoBo
Janko Veber
SD je za nezaupnico vladi Janeza Janše, a potrditev nove vlade pogojuje z dogovorom o državnem premoženju. Foto: MMC RTV SLO
       Od tistega trenutka naprej, ko bi nekdo drug dobil zaupnico v parlamentu zato, da sestavi vlado, bo naš ključni pogoj prav reševanje tega problema: kaj se bo zgodilo s premoženjem Republike Slovenije.       
 Janko Veber, SD

Dodaj v

Tudi SD pripravljen podpreti konstruktivno nezaupnico, sredinski trojček še išče rešitev

Kot kandidata za mandatarja se omenjata Arhar in Petrič
7. februar 2013 ob 07:56,
zadnji poseg: 7. februar 2013 ob 15:02
Ljubljana - MMC RTV SLO

Predsedniki strank t. i. sredinskega trojčka prvič po izstopu iz koalicije skupaj iščejo možnosti za oblikovanje nove "projektne" vlade. Janko Veber je prepričan, da bo vseh 10 poslancev DZ-ja podprlo konstruktivno nezaupnico.

"Te vlade in tega predsednika vlade ne podpiramo. Zavedamo se, da postopek nezaupnice lahko pripelje do predčasnih volitev. Zato si upam reči, da smo v poslanski skupini SD za to, da - če pride do glasovanja o nezaupnici - bomo glasovali za nezaupnico. Tako škodljivega delovanja za državo, kot se zdaj dogaja, ni mogoče opisati. Vseh deset poslank in poslancev SD-ja bo dalo svoje glasove za to, da prepreči vse, kar se po vsebini dogaja v Sloveniji," je na tiskovni konferenci dejal vodja poslanske skupine SD Janko Veber.

Vodja poslanske skupine PS-ja Jani Moderndorfer pa je pozneje pojasnil, da ima začasna predsednica stranke Alenka Bratušek intenzivne pogovore o reševanju politične krize, ki potekajo vsak dan. "Več jih je na dan, v resnici se stvari spreminjajo vsaki dve ure." V zvezi s pogovori t. i. sredinskega trojčka je dejal, da vedo, da potekajo, vendar o njih niso bili uradno obveščeni.

Na vprašanje, ali je glasovanje o konstruktivni nezaupnici mogoče že na marčni seji DZ-ja, je odgovoril, da se o tem lahko glasuje tudi na izredni seji. "Stvari so odprte. Kadar pride konstruktivna nezaupnica, verjamem in upam, da bodo stvari jasne in se ne bomo spraševali, ali potrebujemo končni rezultat takšen, da bo uspešen," je še komentiral Moderndorfer.

Sredinski trojček išče rešitev
Dopoldne so se sicer na prvem sestanku po izstopu DL-ja in DeSUS-a iz vlade sešli predsedniki DL-ja, SLS-a in DeSUS-a. Karl Erjavec je ob tem dejal je, da bi, po pogovorih sodeč, "lahko sestavili tako podporo, ki bi omogočila izglasovanje konstruktivne nezaupnice", in dodal, da si glasovanja o nezaupnici želijo že na prvi naslednji redni seji državnega zbora. Erjavec ob tem ocenjuje, da gredo pogovori za oblikovanje nove vlade v pravo smer. Prvi mož DL-ja Gregor Virant pa je po srečanju dejal, da so vsi trije optimistični in iščejo rešitve. "Biti moramo konstruktivni, država hitro potrebuje stabilno in zaupanja vredno vlado," je dejal.

Po neuradnih podatkih naj bi že potekali pogovori s kandidati za novega mandatarja. Erjavec imen ni želel razkriti, dejal je le, da "bo ime takšno, ki bo vredno zaupanja javnosti". Sredinski trojček se bo sestal še s PS-jem in SD-jem, po nekaterih podatkih še danes. V javnosti sicer že kroži nekaj imen, med drugim naj bi bila v igri Stojan Petrič in France Arhar.

Predsednik SLS-a Radovan Žerjav pa je na spletnem družabnem omrežju Twitter po sestanku zapisal, da so se predsedniki strank sredinskega trojčka poslušali in izmenjali mnenja o reševanju političnega položaja. Pogovori o reševanju razmer se bodo še nadaljevali. Predsednik Državljanske liste Gregor Virant je sicer dejal, da v njegovi stranki še vedno menijo, da bi bile predčasne volitve najboljša rešitev, a ker se predsednik vlade Janez Janša ni odločil za glasovanje o zaupnici v državnem zboru, bo DL zdaj poskusil sodelovati pri konstruktivni nezaupnici.

Pobudo za tako imenovano projektno vlado je sicer že pred časom podala Pozitivna Slovenija, toda druge stranke nad sodelovanjem s PS-jem niso navdušene, dokler za njo stoji "zamrznjeni" predsednik Zoran Janković.

L. L., S. B. L.
Prijavi napako
Komentarji
Ragnarök
# 07.02.2013 ob 08:08
Želja po strokovnosti ali strah pred predčasnimi volitvami?

Strah pred predčasnimi volitvami in izgubo privilegijev.
Jezni Smrk
# 07.02.2013 ob 08:07
Sovražim zamrznjene.
mihas
# 07.02.2013 ob 08:17
Zanimivo, da so se PS in DL t.i. nove sile pred zadnjimi volitvami, po javnomnenskih raziskavah spremenile v podobno zgodbo, kot so bili Lipa in Zares. Parlamentarni prag bo zelo težko dosegljiv...
Nikec3
# 07.02.2013 ob 08:10
Predčasnih volitev se bojijo le v PS.
janezdolzan
# 07.02.2013 ob 08:07
SD+PS+SLS+DeSUS+DL imajo krepko večino v parlamentu.
Vse je v njihovih rokah.
lopard
# 07.02.2013 ob 08:10
Zanimivo, kako napenjajo mišice. Pa skupaj nimajo niti 20 glasov v parlamentu in bi postavljaljali pogoje. Virant & C. pač ne morejo iz svoje kože - radi bi mešali politiko, pa je vse, kar pride iz njihovega lonca le blato in svinjarija. Zato mora priti do 1.) strokovne vlade, ki bo preprečila nadaljnjo krajo in razprodajo Slovenije ter korupcijo in klientelizem in 2.) do volitev v 3 - 6 mesecih, da se protestniki dogovorijo o ljudeh, ki bodo kandidirali na njih. Če bodo volitve zdaj, bomo namesto ene nesnage dobili drugo nesnago.
PICENG
# 07.02.2013 ob 08:26
@Nikec3: Predčasnih volitev se bojijo le v PS.
Ne bo držalo. Predčasnih volitev se bojijo vsi, od SDS (izguba dosedanjega položaja) in NSi (vprašanje, če pridejo v parlament) do vseh treh malih strank DL, Desus, SLS, kot tudi v PS (izguba dosedanjega položaja). Želijo si jih le v SD (ankete) ter v sedaj izvenparlamentarnih strankah (upajo na vstop). Tako da ne nabijat v 3 krasne.
bazaDANTE
# 07.02.2013 ob 13:20
.
težko si predstavljam tako norega človeka, ki bo šel za mandatarja.
Brez svojih poslancev ?
Kot LUTKO na vrvici ga bodo premikali, ti trije mojstri za VSE.
.
Jaka 303
# 07.02.2013 ob 08:18
Janša pač igra na dejstvo, da nihče od teh "sredincev" ne želi volitev, ker bi mariskateri sedanji akter ostal zunaj igre. Vse skupaj je le populizem s ciljem nabiranja točk v primeru vplitev. In seveda skrb za svojo rit.

Vsi so že do sedaj sedeli v vladah različnih kombinacij in rezultat je tak kakršen je. Torej ne vidim razlike, če se na prestol zavihti kdo od "sredincev". To so že izvedli pred letom, ko se je iskalo predsednika DZ.
janezdolzan
# 07.02.2013 ob 16:27
Ali ni malo paradoksalno, da bosta programsko diametrični DL in SD ali pa PS in SLS sestavljali vlado.

In to kljub temu, da je bil le zamrznjeni predsednik PS osumljen 10x težje korupcije...

Nekje tukaj manjka konsistentnosti in kredibilnosti celi zgodbi...

sami koristolovci za narod jim je pa malo mar, zadolžujmo se še naprej, naši otroci nam bodo hvaležni, kao...
pfc
# 07.02.2013 ob 12:55
Komedija.Trojček išče mandatarja.Pa kaj se pa greste?Previrant,vsemogočni minister Erjavec(samo še fuzbalski selektor ni bil) in do včeraj večni janšev privesek Žerjav.Ne ga srat no.
vojnaslo91
# 07.02.2013 ob 12:39
STANE # 07.02.2013 ob 12:26

LDS kadre so zamenjali že v letih 2004-2008, SD kadre v zadnjem letu,sedaj so štartali na "koalicijske partnerje" razen Nsi, seveda !!!
-------------------------------------------------------------------------------
Smo proti temu da stranke nameščajočo svoje kadre. Ampak ko so naši smo tiho.
resnicar
# 07.02.2013 ob 20:39
podgana (beri) poslanec, ki skače iz stranke v stranko glede na javne ankete pred volitvami
brancin
# 07.02.2013 ob 19:03
samo za @skuggi, @Homer, @miroslavm1 in še par padalcev citiram sam sebe, da ne bo kakršnihkoli nejasnosti:

O Jankotu
buahhhaahhaa....državotvorno potezo. On mora zginit s funkcije župana MOL. Dokler se to ne zgodi = Janša odstopi kot predsednik SDS, ostane pa PV. Kaj tebi ni jasno?

Ti lahko poveš svoje mnenje, do katerega imaš pravico (kar je po eni strani slabost demokracije), dejstvo pa je, da si je zlati dečko z verižnimi transakcijami na račune od firm prenakazoval Grepov denar za Stožice in še in še...

Čisto vseeno, kaj rečejo volilci, to je kriminal. Moral bi letet kot je dolg in širok. Je pa zmeraj bolj očitno, da večina tukaj misli, da politik mora it, ker ga glasna manjšina na ulici ne mara. In da se edino tako menja politike, aja pa mogoče bi jih lahko še vesli z mosta (jasno izražena volja ljudstva po V. V. Godina). Divjaki oz. drhal.

Če dodam še to. Janko je zrel za odstrel zaradi mešetarjenj z zemljišči, dolga krovcu iz Prlekije, Stožic (javno-zasebno partnerstvo v lopovščini), dolga Pišljarju in še in še in še...

Vsi, ki to zanikate ste slepi. On ne more bit več župan MOL, če je kaj pravice na svetu.
alfonsodifaloza
# 07.02.2013 ob 13:34
Nikec3,
Imeli bi koalicijo nad katero bi že spet bentili. Saj pri nas ni nič dobro. Ne ta, ne ona koalicija. Če ne vpijejo in razdirajo eni, pa drugi. Dokler bo tako ne bo miru. Treba se je vsaj malo poenotiti. To pa morajo narediti politiki, ne ulica. Kockarji s svojimi floskulami o novih obrazih nimajo tri čiste o politiki. Ja za božjo voljo kdo z ulice, ali zapečkar, ali profesor FDV, ali brezposeln, je sposoben, da bi lahko vodil oz. prevzel breme in odgovornost. Oni samo govorijo in mlatijo prazno slamo. Pred TV jih pa zastopajo novi obrazi kot so Repe, Svetina, Gantar in pisatelji, ki so vsi skupaj napisali pet knjig in eno monodramo. Vsi preverjeni kadri z novimi larfami. NOVE VOLITVE IN NIČ DRUGEGA!!!
Lovec
# 07.02.2013 ob 13:02
Te stranke ki sedaj nekaj hočejo, so daleč od načel in lastnega programa, ki so ga predstavile volilcem.

Ne mogoče je koalicij PS-DL. Ker je PS rušila vse kar je naredil minister za finance, tudi kot sedaj vidimo za ceno države. PS ima v zmrovalno skrinjo skritega predsednika, operaterko ki je bdela nad proračunom v času vlade KGB ( vemo, kakšen manjko je bil ustvarjen ) in to je moralno sprejemljivo za Viranta. Za Karlija je vseeno, samo da preživi kongres, Žerjavu je tudi vseeno saj ga čaka služba.

Pa imamo zopet cvet kruhoborcev.

Nujno je potrebno doseči lustracijo ekonomistov.
miro789
# 07.02.2013 ob 11:24
Sredinski trojček.
SLS je sigurno bolj desna stranka od SDS. Žerjav se je nekaj trudil, da bi jo pripeljal v sredino, pa zgleda nima podpore v stranki. Sicer je v svojem bistvu to kmečka konzervativna stranka.
Lovec
# 07.02.2013 ob 09:43
Tale sredinski trojček je lari fari. Je zopet kozlarija. Zakaj ? Ker je zlagan. Če imamo moralno etično, in še e vem kakšno politiko, potem je potrebno po zahtevah po odstopu biti dosleden in ne polovičarski, tako pa izpade, da je vse v službi znebiti se Janše.
babi2
# 08.02.2013 ob 01:46
Sem poslušala Odmeve z Bratuškovo....brez pravega programa, zagon investicij....s čigavim denarjem jo vprašam??? Verjetno bo prvi ukrep dvig DDv-ja, ki bo po žepu udaril najšibkejše!!! Načelni trojček se bi pogajal s samim vragom, bo pa hec gledati stranke s tako različnim programom kako se bodo vsklajevale??? Kako je rekel Drnovšek....saj se boste še pobili med seboj....danes teater v CD in zunaj njega...naslednje mesece v parlamentu. Medtem pa bo država izgubila mnogo, ampak enkrat mora priti do streznitve. Za "srebrnino" oz. železnino pa bo mesarsko klanje.....seveda ukinitev holdinga in slabe banke, pa naj stane kar hoče. Žerjav, Virant, Erjavec ...ljudje upamo, da vas v DZ ne bo treba več gledati!!!!
no72
# 07.02.2013 ob 22:47
pa še nekaj:

takega kaosa v slovenski politiki doslej še ni bilo, kot se je pojavil po načrtovani odstranitvi JJ vlade!
_ Desus bo prevzel ultralevičar Jasnič, Erjavec bo šel lahko samo na dodatno izpopolnjevanje svoje francoščine!
_ SLS sploh ne ve kaj bi, Žerjav se še ni odločil, ali bo vihtel doma kuhalnico ali mikrofon v parlamentu- smešno...Je demokrat, sodelovati pa bo moral z Jasničem...
_ Virantu se še sanja ne, kakšen politični harakiri si je storil, ko je brez pameti, resnega premisleka in strategije kar takoj zarinil nož v hrbet Janši! Človek brez kančka politične strategije in taktike!
_ ostaja še PS z zamznjenim predsednikom ( slovensko Berlusconijevo karikaturo), za katerega upajo, da bodo volilci nanj pozabili in Bratuškovo, ki situaciji evidentno ni kos- po drugi strani pa se non stop rine v ospredje, kot da PS nima nobenih problemov zaradi ZJ, ki je opravil "častni in plemenit" umik, v resnici pa je to prevara in farsa- ZJ je lahko brez problema naprej predsednik MOL, potem, ko mu je KPK milostno naložila zgolj 2.4 mio zatavšanega denarja! Realna cifra je verjetno milo rečeno 10 x večja! In oni naj bi na čelu vlade NADOMESTILI "skorumpirano" SDS, saj so se častno "losali" Zokija! Preprosta pamet!
_ SD z Lukšičem izgubljena v vesolju, ne ve sploh, s katero stranko bi sodelovala!
_DL - škoda zgubljati besed, ker ne bo prišla čez prag! Virant pa si ne zasluži priti v parlament, kjer je sposoben samo godljo mešati!

IN kaj preostane? Zopet bo zadevo reševal Kučanov štab s pomočniki Tuerkom, Golobičem, Stanovnikom, Senico, Cerarjem...res blagor Sloveniji- in to le zato, ker je JJ moral pokati, ker je preveč ogrožal nakradene in goljufive privilegije "udbomafije"!

Hočemo volitve, da ljudje pokažejo svoj gnev nad prevaro, ki se je zgodila januarja 2013!
resnicar
# 07.02.2013 ob 20:38
Predčasnih volitev se bojijo le v PS.

Razumljivo, saj morajo podgane razmisliti kam bodo ponovno prestopile, sedaj ko jim kažejo slabo javne ankete.
K_ris
# 07.02.2013 ob 14:23
@vojnaslo91

Moja ocena je, da liberalna linija v DL postaja vse šibkejša. Odšel je Krušič, odšel je Štih, že pred njima se je od stranke distanciral Pezdir. Pličanič in Šušteršič sta oba nekako povedala, da sta morala oditi iz vlade, Starman je glasno izrazil nezadovoljstvo...
Lovec
# 07.02.2013 ob 13:25
Kaj se je zgodilo z premoženjem Slovenije sprašuje tisti, ki zastopa politično opcijo, ki je to premoženje zafurala. Tako kot požigalec, ko je najbolj dejaven pri gašenju.

Narobe svet.

Zakaj Zidar ne sedi ? Zakaj g. Jankovića še niso pripeljali k preiskovalnem sodniku ? Zakaj je zadeva Patria aktivna samo v času densen vlade ? Zakaj proces teče in se ne zaključi ?
Zakaj Hilda ni v preiskovalnem zaporu ? Zakaj ni zajeto premoženje nadzornikom Bank NLB, Abanka in MKBM ? Zakaj ni bivšim članom in izvršnim direktorjem NLB zaplenjeno premoženje ? Zakaj davkarija ne terja davka in ne toži zaradi 200 000 € neznanega izvora JJ denarja ? Zakaj ni revideran Kocjančič ? Zakaj je bil prvi operativec UDBE svetovalec dr. Križaniča ? Zakaj ni bilo nikdar revidirano poslovanje g Kučana ? Zakaj se ne pozove g. Ropa naj pojasni trgovanje z zemljišči ? Jih je veliko, vprašanj namreč.

Odgovor si pa lahko narišete ali pa dobite v dobri hard core reviji.
nish
# 07.02.2013 ob 13:13
Kaj je MMC, vam ne paše resnica...da je Petrič en navaden tajkunčič. ki bi ga delavci iz Kolektorja najraje odnesli?
Res ste, sk od sk.
vojnaslo91
# 07.02.2013 ob 12:28
toldo # 07.02.2013 ob 12:14

Načelno nimam nič proti. Moti me samo, da je izid lahko zelo podoben današnjemu blokiranemu stanju......
----------------------------------------------------------
Imam rajši prejšnjo propadlo vlado (Lukšičevo SD) kot neke zamrznjence, ki nas bodo pufali s turbo hitrostjo. Bo Jože Mencinger spet ta'glavni.

Nezaupnica+zaupnica= predčasne volitve
alfonsodifaloza
# 07.02.2013 ob 12:27
Kdo je ta Stojan Petrič, da bi lahko vodil slovensko vlado? Če uspešno vodiš svoje podjetje, še ne pomeni, da boš tudi državo. Biti predsednik vlade ne pomeni samo gospodarstvo ampak še kaj drugega. Nobenega privatnika ne rabimo, da bi spet polnil svoje žepe in v tujini promoviral svoje podjetje, če ta vlada ne bo več delovala, nas rešijo le nove volitve. Naj pove narod kdo bo vladal tej državi, ne pa "kr neki" politiki.
vojnaslo91
# 07.02.2013 ob 12:01
K_ris # 07.02.2013 ob 11:59

A ni lepo, če še enkrat premešamo karte.
A6
# 08.02.2013 ob 01:48
po bratuskovi v odmevih je jasno, da bo projektna vlada brez projektov. aja, saj res, drzavne ceste bojo gradili. s cim, pa ne vem.
kozorog1973
# 07.02.2013 ob 19:09
...priča sem največjemu razkolu naroda do sedaj:( Ali je kriv zato samo JJ? Ali samo JJ sedi v parlamentu? Že stari rek pravi kjer se prepirata 2, 3 dobiček ima. Malce razmislite zakaj sem dal ta pregovor, pa upam da Vas ne bo spet Vaša politična opredeljenost preprečila k objektivnemu razmišljanju. Jaz trdno verjamem da tudi Vi, ki ste proti JJ veste da temu ni tako. Vendar čustva vas vežejo močneje kot razum:(
klopca
# 07.02.2013 ob 14:35
Rajši vidim čisto levo vlado ali čisto desno kot "srednje spletkarje" ki jo znotraj rušijo. Isto bi naredili koaliciji PS, SD... "Trojčke" si ne predstavljam kot športnike. V krizi spoznaš človeka!
vojnaslo91
# 07.02.2013 ob 14:17
K_ris # 07.02.2013 ob 13:48

SD in DL
-------------------------------------------------
Odlična kombinacija za dober kaos vsaj kar se ekonomije tiče.
Čakam na dvoboj: Janez Šušteršič, Jože Mencinger
1. Runda
...
tribe
# 07.02.2013 ob 13:59
DL +SLS+DeSUS +PS = Super koalicija za unicenje Slovenije z blagoslovom PD
atal
# 07.02.2013 ob 13:50
Ljudje, vsi tisti, ki boste jutri na zborovanju, pamet v roke, ne pustite se sprovocirati ne z ene, ne z druge strani, kajti na pragu je lahko katastrofa.
goldhorn
# 07.02.2013 ob 13:38
Nikec3
Zoki mora tudi s funkcije župana.
Wasabi
# 07.02.2013 ob 13:32
Sredinskemu trojčku še zdaj ni jasno, da ljudje nimajo poln k.... samo SDSa, ampak tudi njih. Prav tako PSja in SDja. To je vse isto s...... drugo pakovanje. Pred nami se delajo, kot da so nasprotniki, malo da ne celo sovražniki, ko se zastor spusti so pa najboljši prijatelji in si podrejajo državne institucije in državno premoženje malo tebi malo meni, drugih pa tako ne spustimo zraven. Državni viri niso za razdeljevati, pač pa za upravljati. Oni so pogrnili na prvi lekciji, zato naj ne pametujejo, ker po novih volitvah jih ne bo več na zemljevidu.
Pjofa
# 07.02.2013 ob 13:26
Brez DL, SLS in brez desus se bo iskalo, fantje, prodali ste dušo hudiču, tole ne bo šlo v pozabo.
lovec25
# 07.02.2013 ob 12:37
jurica
Ampak nekaj pa ne razumem,te tri male stranke z minimalno podporo med volivci,pa kar pametujejo in pametujejo.Jaz,ko jih poslušam,si mislim,pa kaj ti trije kekci imajo 40% glasov v parlamentu!
ti trje kekci imajo samo 20% podporo v parlamentu ne 40%
vojnaslo91
# 07.02.2013 ob 12:18
K_ris # 07.02.2013 ob 12:12

Drnovšek praviš. Se spomnim kakšen nedemokratičen valjar je bil LDS, še dobro da ga je Anton Rop uničil. Se mu zahvaljujem. Vsi direktorji, ki sem jih poznal so bili člani LDS.
Tisto pa res ni bila demokracija.
if
# 07.02.2013 ob 11:46
Virant imate v rokah ključe konstruktivne nezaupnice.
Uporabite jih in nehajte se sklicevati na meglo!
kostolomec
# 07.02.2013 ob 09:44
Slovan:

si vidim, "nov" komentator,
ki bo v teh dneh okrepil družinski proračun:
nekaj za SDS-ovo pisunstvo, nekaj za zborovanje...


Pridi še ti, če rabiš denar,
prosveta
# 07.02.2013 ob 09:31
ko berem komunistične izjave, ne morem da ne komentiram.
Demonstracije v Sloveniji organizirajo komunisti. PIka.
Se bo videlo kolk podpornikov bo v petek na zboru za republiko.
Komunisti delujejo kot v času diktatorja tita-ilegala, se ne izpostavijo, napadajo Janšo z nekekšnim državnim udarom ki ga itak že oni izvajajo ne reader!!!!!!!!!!!!!!!!
Sejsemvedu
# 07.02.2013 ob 09:19
@reader: ... Sedaj dela ravno to. Ah, ta naša Slovenija.

Takratna opozicija in današnja "opozicija" sta po številu glasov v parlamentu popolnoma neprimerljivi.

Zanimivo branje: http://www.finance.si/8332907/Public-enemy-Virant-je-izdal-vse---%C5%A1e-svojo-lastno-stranko
reader
# 07.02.2013 ob 08:12
Janez Janša, junij 2011: "Pozivi, naj kot opozicija predlagamo mandatarja, so podobni neresni kot vladna kampanja za pokojninsko reformo z U. Čepin"

Sedaj dela ravno to. Ah, ta naša Slovenija.
brancin
# 08.02.2013 ob 11:53
@Dare 40

Retorika velikih projektov je retorika ZJ, Bratuška ponavlja tisto, kar je Zokun govoru pred njo. Seveda pa ne on ne ona nimata približnega pojma, kako bi kaj speljala. Denarja za investicije ni. Naj najprej grep, Energoplan in Zokun vrnejo kredite, potem lahko vladajo oz, ne, treba bo v čuzo.
Jaka 303
# 07.02.2013 ob 22:49
Finance pravijo:

S tem je Virant jasno pokazal, da je v resnici politik umazanih rok, ki je umazal besedo liberalizem in izdal vse - stranko, strankarske kolege, volilni program in volivce DL.
kozorog1973
# 07.02.2013 ob 19:47
glede Jankovića, vsak človek ki je moralno zaveden, bi pri utemeljenem sumu korupcije, odstopil iz vseh položajev, tudi iz županstva!
K_ris
# 07.02.2013 ob 15:57
@Udarni

za tegale Petriča pa še svoj živi dan nisem slišal...

Ali ni bila jasno izražena želja po novih imenih?
no72
# 07.02.2013 ob 14:28
homer@

bi rad že nekaj mešetaril, v stilu, Janša že, Zokitu pa vendar niso ničesar dokazali!
Ha,ha...Predvidljivo, predvidljivo....
brancin
# 07.02.2013 ob 12:47
Naše moralne vertikale v DL, SLS in DeSUS seveda nič ne moti, da Janko še vedno županuje. Če povlečemo vzporednico, Janša samo odstopi z mesta predsednika SDS in je vse v redu. Tu Slovenci padejo na izpitu, ker ne ločijo zrnja od plev. Ena merila za ene, druga za druge. Kot meter v cm in palcih.

Fantje iz sredinskega trojčka (ime kot iz kakega XXX filma), stranke vam bodo crknle, ker ljudje vidijo vašo hudobijo in dvoličnost. Iz srca vam privoščim.
Kazalo