Slovenija
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.7 od 14 glasov Ocenite to novico!
Zastoj
Zaradi prometne nesreče je na primorski avtocesti nastal 10 kilometrov dolg zastoj. Foto: BoBo
Mejni prehod Obrežje
Ves konec tedna lahko tako na cestah kot mejnih prehodih pričakujemo gnečo. Foto: BoBo
VIDEO
Zgoščen promet na slovens...

Dodaj v

Tudi ta konec tedna zaznamovale gneče na avtocestah in pred mejnimi prehodi

Podaljšan konec tedna in konec počitnic povečujeta gnečo na cestah
12. avgust 2017 ob 07:55,
zadnji poseg: 12. avgust 2017 ob 20:53
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Zaradi še vedno trajajočega obdobja letnih dopustov in možnosti podaljšanega konca tedna, saj bodo številni ponedeljek pred torkovim praznikom izkoristili za dopust, je bil ta konec tedna po pričakovanjih prometno najbolj obremenjen.

Vozniki so pred mejnimi prehodi s Hrvaško na vstop in izstop iz države čakali tudi po eno uro in pol. Zaradi dveh prometnih nesreč pa je prišlo do večkilometrskih zastojev tudi na primorski avtocesti. Skozi ves dan pa so vozniki čakali tudi pred mejnim prehodom Karavanke, kjer so v obe smeri nastali več kilometrov dolgi zastoji.

V nedeljo gneča v nasprotno smer
V nedeljo lahko pričakujemo močno obremenjenost cest v obratni smeri, saj se končujejo šolske počitnice na Češkem in v Nemčiji, 18. avgusta pa tudi kolektivni dopust v Italiji. Ves konec tedna, zaradi podaljšanega konca tedna pa tudi v ponedeljek in torek, bodo tako močno obremenjeni vsi mejni prehodi s Hrvaško, na PIC-u pa pričakujejo tudi povečan promet v smeri iz Madžarske proti Italiji.

Na prometnoinformacijskem centru voznikom svetujejo, naj pred odhodom na pot preverijo stanje na cestah in po potrebi prilagodijo čas potovanja.

A. K. K., L. L.
Prijavi napako
Komentarji
sik
# 12.08.2017 ob 08:51
To govorijo za vsak vikend ze en mesec.
Vedno je bilo tako ta cas in bo tako tudi v prihodnje.
Tako da lahko ta clanek klonirajo za naslednjih 100 let.
povratnik12
# 12.08.2017 ob 10:05
tupamaross

# 12.08.2017 ob 09:57
Prijavi neprimerno vsebino Nenehno si postavljam vprašanje, ali je Ameriška politika
resnično prepričana, da se lahko spusti v jedrsko vojno z
vsemi državami, ki imajo jedrsko orožje, razen Francije in
Anglije.


inkaj ma to zveze z gužvo na mejah??
presenečen
# 12.08.2017 ob 09:03
Slovensi smo avtoceste gradili za druge, dvomim, da tujci povrnejo škodo, ki jo naredijo na cestiščih v Sloveniji, zlasti tovornjaki!

Vinjete plačujemo, da se vozimo po avtocestnih gradbiščih v kolonah. Takoj nabit cestnine tujim tovornjakarjem, 30% je preobteženih smo slišali zadnjič !! Navit cene, kot so pametno naredili Avstrijci in imajo red na cestah že 10 let
aless70
# 12.08.2017 ob 11:32
Še štorija z gostinskim avtobusom na Lipcah:

http://www.delo.si/novice/slovenija/insp
ektor-zaradi-avtobusa-zaprl-pocivalisce-lipce.html

Imamo res vrhunske inšpektorje:
avtobus izven vozišča ogroža prometno varnost. Briljantno.
So bili naši inšpektorji tako temeljiti tudi pri npr. Kemisu? A pri njih ni panike, ker so v lasti "našega" Gorenja....
...mafijska država!!!
aless70
# 12.08.2017 ob 11:29
@povratnik12

Važno, da smo povsam v skladi s predpisi, ki pri nas veljajo dosledno po črki zakona za vse prebivalce (to bo, ja) podrli počivališče na Lipcah.
Gostinec je potem preselil svojo ponudbo v avtobus, pa so mu odstranili tudi tega.
Red mora biti, kajne.
.
No danes tam ni nič. Delo je izgubilo ca. 20 ljudi, ampak važno, da smo z__bali tam enega privatnika, ki je hotel zaslužiti več, kot občinski uradniki.

[url="https://www.dnevnik.si/1042481767"
[/url]
https://www.dnevnik.si/1042481767

P.S.
Kako je kaj z znano "sušilnico sadna" na naši obali??
Tam tudi vse strogo po črki zakona?
povratnik12
# 12.08.2017 ob 10:37
Prometno močno obremenjen konec tedna, ponekod že zastoji

slovenija bi morala to povečano število ljudi na naših cestah izkorisititi z dodatno ponudbo na naših cestah, tako je pa kar nekaj počivališč brez gostinske ponudbe....
webman
# 12.08.2017 ob 08:50
Danes je ena zadnjih super priložnosti, da začnemo pravilno varovati Schengen. Ob vstopu v mašo državo striktna kontrola, preverjanje vsakega vozila, potnika...
Pa naj imajo kolono do Zagreba ali Splita, varnost je na prvem mestu.
oliva
# 12.08.2017 ob 10:48
Se strinjam, @povratnik12.
Mi sploh ne znamo izkoristiti svojih potencialov.

Srečno vsem na cesti!
sonce12
# 12.08.2017 ob 11:51
@povratnik12 plačajo tuji tovornjakarji kar visoko cestnino, samo naši ne znajo oz nočejo tega izkoristit v svoj prid, vsi vemo da bi prav prišel tretji pas pa ga tudi postopoma ne grejo graditi, ko obnavljajo v celoti naše AC (sedaj unec - ravbarkomanda) lani unec lom, pa na štajerki so obnavljali Arja vas - Šentrupert, če bi postopoma dodajali trtji pas, bi bilo veliko lažje na cesti vsem, pa namesto protihrupnih ograj še en pas mimo Celja in še in še bi se našlo primerov,.....ampak nočejo narediti nič, ker ni vizije, rajši vsak dan vse stoji na naših AC, to je našim cilj umirjanje prometa
xes
# 12.08.2017 ob 11:43
Sam osebno nimam nič proti delu na cesti... sam ko bi kdo tut kaj delal, ne pa samo da zaprejo cesto za cel mesec potem pa večino časa ni nobenega delavca blizu, ali pa sta glih dva ki nekaj prekladata. Aja, pa to da je delavnika konec ob dveh popoldne tudi ni sprejemljivo.
nacho
# 12.08.2017 ob 18:45
Slo AC so za redne uporabnike poceni, kar je prav. Navsezadnje z vsakodnevno vožnjo na delo podpiramo državo. Kar pa imajo hrvati pa zame ni normalno. RI-ZG cca 10 EUR za enkratno vožnjo... sem bil presenečen kdo si tam doli to lahko privošči.
rokovnjac
# 12.08.2017 ob 10:23
Krasno

Morda kdo od teh v tranzitu naslednje leto ne bo rinil sem - za nas ne bo nobene škode
megan
# 12.08.2017 ob 11:53
Danes je ena zadnjih super priložnosti, da začnemo pravilno varovati Schengen. Ob vstopu v mašo državo striktna kontrola, preverjanje vsakega vozila, potnika...
Pa naj imajo kolono do Zagreba ali Splita


Skoraj tako je bilo že takrat, ko so začeli s striktnim preverjanjem vsakega potnika in vozila, pa je bila ena sreda v aprilu, ne pa sobota sredi avgusta. Kaj bi se danes zgodilo, če bi tako preverjali si verjetno ni mogoče niti predstavljati.
Miki Mause
# 12.08.2017 ob 11:30
presenečen
# 12.08.2017 ob 09:03
Prijavi neprimerno vsebino
Slovensi smo avtoceste gradili za druge, dvomim, da tujci povrnejo škodo, ki jo naredijo na cestiščih v Sloveniji, zlasti tovornjaki!

Vinjete plačujemo, da se vozimo po avtocestnih gradbiščih v kolonah. Takoj nabit cestnine tujim tovornjakarjem, 30% je preobteženih smo slišali zadnjič !! Navit cene, kot so pametno naredili Avstrijci in imajo red na cestah že 10 let


1.Slovenija ima že sedaj v europi najdražje cestnine za tovornjake za teh par 100km avtocest.

2.tudi, če nabijejo cene cestnin gor, delate sami sebi škodo, ker itak konec koncev vse to plačate potrošniki tovora.....

3.slovenske avtoceste so zato v razsulu, ker je kvaliteta gradnje na katastrofalno nizkem nivoju....pa teh par 1000kamjonov dnevno v tranzitu ni nič krivih.....bo treba še kam drugam it pogledat kako je tranzit preobremenjen pa so ceste v TOP stanju ;)

Ne vem kaj se je pa razmišljalo ob načrtovanju in gradnji avtocest....očitno ni noben na to mislil, da Slovenija stoji v srednji europi med gospodarsko razvitimi državami in, da se bo enkrat tudi gospodarsko nerazvite Vzhodne države razvijale......sedaj ga pa imejte tranzit pa tupavo načrtovane avtoceste, ki tega ne zmorejo.....pa ne samo zaradi tovornjaku, tudi nasplošno, kar se dogaja sedaj v času turistične sezone.....

Ko se bo v italiji končal feragosto in nasplošno dopusti po firmah.........bodo spet kolone od vzhoda proti zahodu ;)

4.kakšen red imajo avstrjici na cestah? si pa očitno zelo malo na cestah, da bi kaj vedel ;) ali se voziš samo po A10 Tauren? bo treba še kam drugam pogedat bo pa slika drugačna......
bruhnmici
# 12.08.2017 ob 20:46
Zdajle je bila kolona za tunel Karavanke v smeri proti Avstriji točno do izvoza Lipce.
Pastafarian
# 12.08.2017 ob 13:50
Ob včerajšnji prometni nesreči sem se tudi sam cizljal po tisti koloni. Ne vem kje je policija, da naredi red, ker tisto je bil divji zahod... En poljak je s kombijem prestavljal pasove na vsake pol minute, dobesedno, verjetno mu je vse možganske celice scvrlo na plaži... Cela kopica jih je vozila po odstavnem pasu in to vsaj 80 na uro... Tam lahko veliko d3bilov izločijo s prometa in hkrati mastno zaslužijo, samo ne.... Lažje je z radarjem za koruzo stat , 10 metrov za tablo "naselja" ...
vranek
# 12.08.2017 ob 13:49
Miki mause Slovenija, mi njmamo ceet v raszulu, mi svoje ceste samo redno vzdrzujemo.
V Nemciji je v Trenutno 68 delovišc, 143 km zozitev in zapor, cas zastoji pred vsako svojih 15 km kolon.
Ne vem od kod si, domnevam da kak juzni sosed, ki svojega ne vidi. Raje molci.
JohnSmith
# 12.08.2017 ob 13:49
@Miki Mause:Če bi pa vedeli kaj je razvrščanje in sistem zadrge pred delovnimi zaporami pa tud kilometerskih zastojev nebi bilo.

Eh, glih tako bi bili, ker je preveč prometa.
Miki Mause
# 12.08.2017 ob 11:36
Mitcho_Buchannon
# 12.08.2017 ob 10:34
Prijavi neprimerno vsebino
Ne rabimo gužve na naših avtocestah, za katere plačujemo kot nori, da se potem gužvamo s temi v tranzitu! Na Karavanke in Šentilj postaviti napise "smer Hrvaška - obvoz via Madžarska".


Kaj so pa tako drage avtoceste? tistih 100euru za vinjeto? Še nisi poračunal, da če bi še bil prejšnji sistem plačevanja avtoceste bi plačal letno krepko več, kot 100euru? Cmizdite pa samo taki, ki uporabljate avtoceste vsakodnevno, delate gužvo po AC, četudi bi se lahko po navadni peljali ;) kaj pa tisti, ki so od oddaljenih krajev pa gredo recimo 5x letno na avtocesto? si že izračunal koliko več plačajo z tedensko vinjeto od tistih, ki imajo letno? beeeeeeeee jokice.

Če bi pa vedeli kaj je razvrščanje in sistem zadrge pred delovnimi zaporami pa tud kilometerskih zastojev nebi bilo.........ampak treba se je do zadnjega urivat in peštat v kolono pa čakat, da nakoncu spet cela kolona stoji, namesto bi se tekoče vse lepo premikalo.

Pa usi se repenčite za reševalni pas, ko ga pa treba narediti pa noben nič ne zna več. Usi se zgražate nad slikanjem nesreč in povzročanjem zastojev, nakoncu pa sami isto naredite......pa so spet nepotrebne 26kilometrske kolone.....
Mitcho_Buchannon
# 12.08.2017 ob 10:34
Ne rabimo gužve na naših avtocestah, za katere plačujemo kot nori, da se potem gužvamo s temi v tranzitu! Na Karavanke in Šentilj postaviti napise "smer Hrvaška - obvoz via Madžarska".
vranek
# 12.08.2017 ob 10:28
Mene res moti to nabijanje o guzvi. Pa naj cakajo. In pregledovat bi morali v nulo. Boste vidli, kaj bo po kkncu sezine v Piranskem zalivu. Vi pa tem skodljivcem nosite denar
Re
# 14.08.2017 ob 11:14
Gneče na avtocestah so predvsem zaradi nerazumljivih omejitev hitrosti; sredi avtoceste (zgrajene za hitrosti do 240km/h) imamo omejitve na 60km/h, kar je huda ovira in povzroča obilico trkov. Poleg tega veliko ljudji sploh ne zna pravilno vozit po avtocesti; na avtocesti se NE zavira!
zapravico
# 13.08.2017 ob 06:56
Še zadnji naval na morje,potem se začne šola
Binder Dandet
# 12.08.2017 ob 16:02
@miki mause:
Sodec po spodnjem clanku je slovenija eden najbolj obremenjenjh koridorjev s 6000 tranzitnih tovornjakov dnevno. Avstrija jih ima 4000 za primerjavo. Celo nemcija bi jih naj imela malenkost manj, 5700 (kar mi je tezko rzaumljivo).

http://www.rtvslo.si/zivalskiotok/prispe
vek/317465

In ce zdaj upostevamo, da imamo najmanj avtoceste in najvec tranzita, potem je jasno, da je obremenjost nasih cest toliko vecja, ker je vse skoncentrirano.

Pa ne zagovarjam gradbincev, ker smo videli, kako je omet odpadal v sentvidu ali kako so morali ponovno asfaltirati trijanske tunele. Tudi delo zaradi samega dela ni tako redko.
zigadr
# 12.08.2017 ob 14:25
Kaj potem danes ni 37 bojo ze zdržali
leonis
# 13.08.2017 ob 12:36
@zapravico, pomojem da bodo drug vikend spet objavil da bo najbol prometno obremenjen ker so si eni združil dopust s praznikom in se bodo zdaj vračal z morja.., tam nek čez dva dva tedna pa bo spet najbolj obremenjen vikend ker se bo počas bližal konec feragoste ..,skratka celo poletje mamo vsak vikend najbolj prometno obremenjene vikende v letu :D
commodore
# 12.08.2017 ob 18:25
letečmane na avtocesto in pisat kazni vsem ki niso v avtomobilih, samo tako bomo nekaj denarja iztisnili iz teh kolon
RobiK3a
# 12.08.2017 ob 13:40
Prometne nesreč, tudi tiste manjše, se na naših avtocestah rešujejo trikrat predolgo, dosti je birokracije, pa zapisniki, pa ogledi, pa zaslišanja...
Lahko bi bilo enostavno, v desetih minutah pride dvigalo, naloži karamboliran avto in promet gre naprej.
zapravico
# 13.08.2017 ob 07:00
Ta dela na cesti so namerno postavljena ozka grla,da ne bi ves promet naenkrat priletel do kopra,ker bi tam nastala potem 50km kolona
Miki Mause
# 12.08.2017 ob 14:34
@vranek
Ne vem od kod si, domnevam da kak juzni sosed, ki svojega ne vidi. Raje molci.

Sem slovenski poklicni voznik z preko 2milijona prevoženimi kilometri po europi in izven, pa vidim več, kot si misliš, zato ne sikaj ''molči'' in ne domnevaj.
tupamaross
# 12.08.2017 ob 09:57
Nenehno si postavljam vprašanje, ali je Ameriška politika
resnično prepričana, da se lahko spusti v jedrsko vojno z
vsemi državami, ki imajo jedrsko orožje, razen Francije in
Anglije.

Pred dnevi je Kitajska v svet poslala uradno sporočilo, da
se ne bo vmešala v vojno med Severno Korejo in Ameriko,
če bo Severna Koreja prva napadla Američane, da pa se
bo takoj direktno vmešala v vojaški spopad med Severno
Korejo in Ameriko, če bo Amerika prva napadla Severno
Korejo. Skoraj sočasno z Kitajsko je tudi Rusija ukazala
borbeno pripravljenost "vseh" orožij na najvišjo stopnjo.

Američani so vojaško podrejali majhne države in državice
eno za drugo, do katerih Rusiji in Kitajski ni niti bilo toliko
mar, vendar sta se naenkrat pojavile Severna Koreja in
Sirija in se sedaj Američani bodo nekako morali umakniti,
kot naš narod pravi, podviti rep, ali ap se z Kitajsko in Rusijo
zaradi Severne Koreje in Sirije spustiti v direktni, morda celo
jedrski spopad, v katerem bi bila dobesedno uničena...

Sedaj bodo morali Američani poiskati nek častni umik, kar
jim je do sedaj vedno uspelo, sedaj pa to več ne bo možno.
Preprosto se bodo morali umakniti čim dlje od Severne
Koreje in tudi verjetno iz Sirije ali se spopasti na vseh frontah.
Kazalo