Kresalova je z umikom iz javnosti želela izbrisati sledi, ki vodijo v koruptivno zakulisje, je prepričan Boštjan M. Turk. Foto: MMC RTV SLO
Kresalova je z umikom iz javnosti želela izbrisati sledi, ki vodijo v koruptivno zakulisje, je prepričan Boštjan M. Turk. Foto: MMC RTV SLO

Turk je za MMC povedal, da odstop ministrice pomeni konec koalicije, poudaril pa je, da je pomemben predvsem razlog njenega odstopa. "Z umikov iz javne scene je želela izbrisati sledi, ki vodijo v koruptivno zakulisje, ki ga je ona s svojimi partnerji, odvetniško pisarno Senice, soustvarila. Kaj je v ozadju, ne vemo, ampak če bi bila Slovenija pravna država, bi to prišlo ven," je opozoril.

"Politik odstopi, če je kriv"
Turk je prepričan, da je Kresalova kriva, saj po njegovih besedah politik odstopi, če je kriv. "Interes javnosti je bil premočan in Kresalova se je na določeni točki zlomila. Temeljni problem pa je ta, da se ministrica zdaj lahko umakne v zasebnost," je dodal.

Politični analitik meni, da bi bila v tem trenutku najslabša pot ta, da bi Kresalova ostala predsednica stranke.

"LDS mora razčistiti svojo preteklost"
Politični analitik meni, da lahko stranko LDS do naslednjega parlamenta pripelje samo to, da razčisti z vso preteklostjo ter zgodbami odvetniške pisarne Senica in Kresal.

"V nekih zrelih demokracijah bi morala biti takšni ljudje, kot je Katarina Kresal, zaprti. Ona je storila dejanje javne politične korupcije, to pa je kaznivo dejanje," je sklenil Turk.