Otroci v Nepalu potrebujejo pomoč. Foto: BoBo
Otroci v Nepalu potrebujejo pomoč. Foto: BoBo

Osrednji Nepal je prizadel eden najhujših potresov z magnitudo 7,9 in opustošil dolino Katmanduja. Silovit potres je zahteval več kot 1.100 življenj, porušile so se številne stavbe, uničena je infrastruktura in ohromljene telefonske povezave. Skoraj 2.000 ljudi je poškodovanih, med njimi številni otroci, a število žrtev in poškodovanih še vedno vztrajno narašča. Številni so še vedno ujeti pod ruševinami.

Otroci predstavljajo kar 40 odstotkov prebivalcev Nepala, ki so v kriznih razmerah tudi najranljivejši. Da bi preživeli, nujno potrebujejo pomoč. Z Unicefa so še sporočili, da na terenu na najbolj prizadetih območjih ocenjujejo potrebe otrok in njihovih družin, da jim bodo lahko čim bolje v kriznih razmerah zagotovili nujno življenjsko pomoč.

Posamezniki lahko prispevajo pomoč prek spletne strani: http://www.unicef.si/daruj/potres-v-nepalu-pomagajte-otrokom-zdaj ali z nakazilom na: Slovenska fundacija za UNICEF, Pavšičeva 1, 1000 Ljubljana; Račun: SI56 0201 3025 9875 526; Koda namena: CHAR; Namen: Potres v Nepalu: pomagajte otrokom zdaj!; BIC banke prejemnika: LJBASI2X; Sklic: SI00 41888